Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Skälby

Publicerad 2011-04-25 20:56:36 i Allmänt,

Även idag vaknade vi upp till en blå himmel och sol, och efter att ha ätit frukost ute sedan spenderat förmiddagen ute i trädgården. Mamma i stolstolen och Stella på filten under parasollet med leksaker, för det mesta med undantag för lite undersökande utflykter! Så bar det av till Skälby.

Årets första frukost ute!

Vid 12-tiden packade vi ihop en fikakorg och begav oss till Skälby där vi mötte upp Stefan och Tage.
Vi var inte direkt ensamma på Skälby...

Spännande med tuppen som gal

Vi sprang även på andra föräldrar och barn som gått på rytmiken tillsammans med Stella och Tage. Kajsa och Casper var där med sina föräldrar och Stella passade på att klappa Kajsas fina hund.

Påskhelgen

Publicerad 2011-04-25 20:40:41 i Allmänt,

Vilket härligt väder vi har haft de senaste dagarna. Vi har varit ute nästan hela dagarna och grillat varje kväll.

I fredags tvättade Mikael bilen och Stella ville gärna hjälpa till.

På kvällen kom mormor och morfar och då grillade vi jättegod fläskytterfilé och laxkotlett.
På lördagen var det shoppingrunda på stan, Stella behövde ny solhatt och ett par sandaler.  Vi hittade även bra tröjor/tunikor och tights som är bra att ha nu när det är lite varmare väder.

På eftermiddagen så kom Thomas och hämtade upp mig, Mikael, Ulrika och Stefan. Vi åkte hem till Thereses föräldrar, som inte var hemma, och tog oss en fördrink innan det var dax för bowling. Jag har inte bowlat på väldigt länge men det var väldigt kul och jag vann på tjejbanan, men till priset av en sprucken jeanskjol...

Söndagen började med en skön sovmorgon för mig och Mikael. Sedan frammåt lunch när det var dags för Stellis att sova lunch så tog jag och mormor en långpromenad med Stellis i vagnen. Mikael och morfar var hemma och skruvade upp stuprännorna på garaget. Sedan innan mormor och morfar skulle åka hem var det dags att ta fram grillen ännu en gång!
Grillmästaren


Stella och morfar väntar på maten

Senare på eftermiddagen när mormor och morfar åkt hem så gick jag och Mikael och Stellis till lekparken för att gräva lite i sanden.
Fina Stellis i ny tröja och tights som inhandlades under lördagen

Skärtorsdag

Publicerad 2011-04-22 22:13:09 i Allmänt,

I torsdags var det påskfest på dagis, så här såg Stella ut i torsdagsmorse:

En liten söt påskkärring på väg till blåkulla... eller dagis!

Det var superhärligt väder, nästan sommarvarmt, och efter att jag och Mikael hämtat Stellis på dagis så åkte vi och handlade mat och sedan åkte vi hem för att fixa inför eftermiddagen/kvällen. Stellas nya dagiskompis My och hennes mamma Sara kom på besök för lek, godis, pizza, glass och lite vin. Stella ville gärna smaka Saras vin men barnen fick hålla sig till vatten hela kvällen. Det kan ha varit ett dumt beslut för med vin så hade hon kanske somnat lite tidigare... Den unga damen ville inte alls somna så inte förrens strax innan 22 somnade hon helt utslagen i min och Mikaels säng. Fast inget "ont" som inte har något gott med sig, idag fick vi sovmorgon tills klockan 9 - och då var det pappa Mikael som väckte mig och Stella annars hade vi nog kunnat sova en stund till!

Stella skjutsade my runt och runt och runt, här ser det ut som de skall ta sig ett stopp och knappa lite på tvättmaskinen - den låter ju så roligt när man trycker på knapparna!

Falkenberg

Publicerad 2011-04-20 19:53:39 i Allmänt,

Jo, nu var det ett tag sedan vi uppdaterade här, men så blir det när man jobbar hela veckorna (nästan) och sedan åker bort över helgen.  Vi var ju i Falkenberg helgen som gick och vi hann med massor. På fredagen var det födelsedagsfest för Mikaels moster Victoria, de hade en kock som lagade italienskt och det var supersmarrigt. Stella var med hela kvällen och uppförde sig exemplariskt, hon smakade både soppan med räkor och pilgrimsmusslor som var till förrätt, och huvudrätten som var någon slags rullad med linssallad till gick oxå hem, och givetvis så var efterätten inget undantag! När vi sedan efter all mat tog en runda med vagnen så somnade hon gott.
Även denna italienska afton hittade hon ett knä att krypa upp i!


Till efterrätten var det ett rån som var penslat med vit och mörk choklad, och ett sådant fick Stella att mumsa på...

På Lördagen åkte Mathilda, Mikael och jag till Gekås medan Stella var hemma hos farmor. På eftermiddagen hann Stella busa lite med faster Mathilda.
På söndagen hann vi med en snabblunch hos farfar och Lotta, men innan dess så blåste Stella och farmor såpbubblor. Det tyckte Stella var superroligt och hade gärna fortsatt i bilen, men de får vänta tills nästa gång vi kommer till Falkenberg

Nu är det vår

Publicerad 2011-04-11 19:05:58 i Allmänt,

Idag har det varit riktigt fint väder och varmt så där så man bara längtar till sommaren och man får gå i kortärmat och slippa dra på jacka och mössa. Jag och Stella tog som vanligt en tur till lekparken och förutom att gunga och åka rutschkana så gick vi även en sväng i den lilla "skogen" som ligger bredvid lekparken för att se om vi hittade några vitsippor - och det gjorde vi!

Fika med planering

Publicerad 2011-04-10 19:46:04 i Allmänt,

I dag har vi hunnit med mycket, vi har varit och handlat och på hemvägen gungade vi. Sedan så verkade Stellis så trött att jag tog en sväng med vagnen och vips så somnade hon. Så det gick alldeles utmärkt att sova i den nya vagnen oxå verkar det som. Sedan var det dags för fika hemma hos Tage och Stefan, Ulrika jobbade så hon missade tyvärr fikan. Det som stod på agendan var att planera påskens festligheter, vi tycker att det är hög tid för party utan barn så i påsk så blir det barnvakt för alla småttingar medan vi vuxna slår klackarna i taket!

Solen var framme och det blåste bara lite, men på Ulrikas och Stefans uteplats blåste det ingenting så det var så skönt att sitta ute och fika på paj och njuta av solen!

Barnen hittade saker att pyssla med, favoriterna var nog plocka stenar ur Ulrikas fina plantering, mata hunden med kex, sopa med för stor borste och vattna blommorna (utan vatten).

Stella passar på att vattna innan Tage plockat bort alla stenar!


Tage äter kex och bjuder även Leija!


Wille sopar gången med lite hjälp av mamma!


Hela gänget samlat.

Efter fikan så tog vi en tur till affären igen för att inhandla bananer till Stellis, det verkar ha blivit en favorit - idag har det slunkit ner två stycken. Vi kunde så klart inte gå förbi lekplatsen på hemvägen utan att Stella fick gunga en stund till, men det blev bara en liten stund för sedan var det dags att gå hem och fixa mat.




Italiensk afton

Publicerad 2011-04-10 18:47:27 i Allmänt,

Igår var vi hemma hos familjen Jonsson i Nybro och blev bjudna på supergod italiensk buffé. Medan jag och Mikael gjorde oss lite i ordning inför kvällen så passade Stella på att ringa hem till mormor och morfar och prata lite med både mormor och moster som var på besök i Sibbhult denna helgen.
Väl framme i Nybro så möttes vi av denna synen - mums!
Men först var det bubbel med tilltugg:
Den fina klänningen hade mamma/mormor med sig sist de var uppe i Kalmar, den har nämligen jag jag haft en gång i tiden och skorna som jag köpte till julafton är nu äntligen lagom :)

Efter att ha varit ute och blåst såpbubblor med Tilda och Oskar så tog Stella det lite lugnt och myste hos Jonas, som för övrigt till slut var den som fick henne att somna framåt elvtiden...




Premiärtur

Publicerad 2011-04-10 17:10:21 i Allmänt,

Så har vi äntligen fått en ny vagn till Stellis! Vi var ju och beställde en Brio Race nere på Oj Toy för två veckor sedan, och då fick vi beskedet att de fick varor på tisdagar så vi skulle få vagnen som i tisdags. Men det var ingen som ringde, så i fredags ringde jag och frågade om vagnen hade kommit och då fick jag beskedet att vi skulle få den den 5/5 då det var leveranstid på den... Det var inget vi kände för så jag ringde runt till de andra butikerna som jag vet säljer Brio här i stan, och vi hade sådan tur att butiken vid Maxi hade en hemma som vi kunde komma och hämta samma eftermiddag så jag och Stella tog bussen in till stan och hämtade hem vagnen.

I lördags var det dags att ta en premiärtur med vagnen på stan.
Soligt men rejält blåsigt på stan!

Fredag 8/4

Publicerad 2011-04-08 13:20:22 i Allmänt,

Eftersom jag å Stella missade mammafikan igår, så tänkte jag å Stella att vi frågar om Tage och Wille plus deras mammor vill hänga med till lekparken, och det ville dom!

Så vi grävde i sandlådan,


Gungade





Och körde tåg!

Riga

Publicerad 2011-04-08 13:09:01 i Allmänt,

I söndagsmorse åkte jag till Riga med jobbet. Då Mikael åkte till Kosta på kick off på fredagen och inte skulle komma hem förrens på söndag eftermiddag så fick Stella spendera dagen med mormor och morfar!

Jag har inte varit i Riga tidigare så det var roligt att se, vi bodde på ett jättefint hotell med en ännu finare skybar.
Jag hade inte med mig kameran så det blir lite bilder från Iphonen. Här är utsikten från skybaren!

Vi hade utbildning på dagarna och på kvällarna åt vi god mat. På tisdagen fick vi även eftermiddagen ledigt så då tog jag, Anna och Linda och gick på spa. Vi började dock eftermiddagen så här nere i hotellbaren:


Bland annat åt vi på en jättefin restaurang, Vincent, tror jag den hette. Där har även kändisar som George Bush, Drottning Elisabeth och Carl Bildt ätit!  Det var vekligen en upplevelse, mellan förrätten och huvudrätten så serverades det sorbet, denna gjorde de vid bordet.

Med hjälp av flytande kväve!

Även om vi hade en jättebra resa så var det väldigt skönt att komma hem till mina älsklingar på onsdagskvällen!!!


Fredag 1/4

Publicerad 2011-04-01 19:00:15 i Allmänt,

Idag var jag och Stella uppe tidigt och skjutsade pappa Mikael till jobbet då han skulle på kickoff till Kosta.

Efter frukosten hjälpte Stella mig att sätta igång en maskin tvätt - jag tror faktiskt att hon vet bättre än Mikael hur man sätter igång tvättmaskinen, men det är tur att det finns barnlås på knapparna annars hade hon stängt av den lika snabbt! Sedan hjälpte hon mig att plocka ur diskmaskinen - att tömma bestickkorgen är en favorit.

Efter en tupplur och lite lunch begav vi oss mot modehuset, denna gången tog jag inte ens med vagnen för så som hon sprang där förra helgen när vi var där så kände jag att den skulle vara överflödig.

Konstigt nog så var Stella och drog i badkläderna både på Kappahl, Lindex och H&M, på H&M så testade hon även solglasögon... tror ni hon försöker säga något, typ - fixa en solresa nu!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela