Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Fannys student

Publicerad 2019-06-26 21:16:05 i Allmänt,

Samma dag som det var skolavslutning för Stella så tog även Fanny studenten i Kristianstad. Så efter frallor o fika här hemma var det dags att packa in barnen i bilen o köra mot Skåne.

(null)
Det här glada paret mötte vi upp i knislinge för att sedan gemensamt köra vidare mot Kristianstad och österäng.
(null)

(null)
Det var varmt, vi var sena men vi hann till utspringet! 

(null)
(null)

(null)
Senare på kvällen var det mottagning hemma hos familjen Lindh.

(null)
Mycket spring och lek blev det, tjejligan såg man nästan inte röken av på hela kvällen. De lekte så fint allihopa och visade inte sig förren det var dags gör tårta. Matheo och Otto spelade hockey o fotboll och byggde höga torn av plastglas och lekte oxå jättefint hela kvällen!
(null)
Många foton skulle tas.
(null)
Vera gillar inte riktigt Sebastian - än. Men vi försökte få till ett foto ändå!
(null)
Dags för tårta.
(null)
Grattis Fanny (igen) till studenten!

Skolavslutning för Stella

Publicerad 2019-06-23 14:58:03 i Stella,

Så kom avslutningsdagen för Stella. Hon slutar trean, lågstadiet och byter klass o fröken till nästa år. Som vanligt var det fullsatt i förlösa kyrka när hela lågstadiet hade avslutning. Stella och hennes klass sjöng sommar, sommar o sol & sommarlov (med melodi: I do)

(null)
Kvällen innan avslutningen kom mormor o morfar upp och vi gick och åt på Tacobar. 

Men tillbaka till avslutningsdagen, efteråt samlades klassen ute bakom kyrkan för att säga hej då. Barnen fick en Mina vännerbok som hela klassen samt fröken och Lise fyllt i och Emma o Lise fick ett jättefint halsband som några föräldrar ordnat så fint.

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter skolavslutningen åkte vi hem och åt frallfrukost och kladdkaka med jordgubbar o glass. Sedan var det dags att åka vidare på äventyr, men mer om det i nästa inlägg!

(null)

(null)

(null)
Även pojkarna har ju sommarlov och de var hemma med morfar medan vi andra var i kyrkan med Stella. Men alla barnen fick så klart medalj för väl utfört skolarbete under terminen!

Kalas för Stella

Publicerad 2019-06-20 11:11:02 i Stella,


Stella fyller ju som bekant år den 25 december! Att ha kalas för kompisar då är inte det lättaste så i år blev kalaset av den 9 juni istället. Så mycket lättare att ha kalas på sommaren när man kan vara ute, även om vädret inte var det allra bästa denna dag så kunde vi leka lekarna ute men fikade inne.

(null)

(null)
Lugnet före stormen...

De började med dunkgömme innan det var dags för fika. Mikael o Stella hade bakat rosa bullar dagen till ära, jag o Stella hade gjort chokladbollar o så hade jag köpt lite andra goda saker. Bland annat köpte jag minimuffins och så gjorde jag blå creamcheese frosting och så fick de själva dekorera sina minicupcakes!

(null)

(null)

(null)

(null)

Sedan körde vi femkamp. Bland annat vem som kunde äta upp ett godissnöre snabbast utan att använda händerna, flytta ärtor från en tallrik till en annan med hjälp av sugrör, spotta grodor, kasta bollar på burkar o samla poäng samt leta fram godisbitar i en tallrik med mjöl. Den sista grenen framkallade tårar hos en deltagare då hon inte ville vara med för hon smutsade ner sig, men annars var det mest glada miner!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tårta måste man givetvis ha.
(null)

(null)
Supergod Mytårta!

Sedan avslutades kalaset med en pinjata som de fick slå ner. Ett mycket lyckat kalas och om jag får bestämma så tar vi ett nytt sommarkalas nästa år igen!

Första dagen på stranden

Publicerad 2019-06-19 21:17:54 i Allmänt,

Så har det hunnit bli juni och mer än halva månaden har gått! Vi har gått på sommarlov men vi får ta det i tur å ordning.

Nationaldagen var det soligt o varmt så vi åkte över till Färjestaden och så åt vi lunch på stranden o solade o badade - barnen mest, som vanligt.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela