Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Valborgsfirande

Publicerad 2010-04-30 21:48:34 i Allmänt,

Igår torsdag kom moster Sofia till Kalmar och idag kom mormor och morfar. Dagen har spenderats på stan och sedan framför grillen och till sist framför en liten större brasa.
Här lite bilder från kvällen
Stellaplutten

Mamma och Stella

Mormor och Morfar

Calle och Moster Sofia

Pajigt

Publicerad 2010-04-30 18:35:49 i Allmänt,

Med risk för att det blir lite mycket paj här så kommer här receptet på en suuuuuuuuupergod bananpaj som är perfekt att göra när man har ett par bananer hemma som har blivit svarta. För egen del så gäller det att passa på att äta nu medans jag ammar - för sedan blir det väl till att hålla igen på allt gott...
Ni har receptet HÄR

Kan själv!

Publicerad 2010-04-28 10:18:49 i Allmänt,

Stella har ju börjat med gröt och lite andra smakportioner. Igår fick hon lite potatis och majspuré, vilket var en jättehit - hon nästan anföll skeden. katrinplommonpurén var hon inte så förtjust i från början men det gick ner det med till slut. Hon var till och med lite besviken när det var slut och tog tag i skeden för att fixa mer mat själv!

Blåbärspaj

Publicerad 2010-04-27 20:06:54 i Allmänt,

Hittade den här bilden i arkivet - har ju glömt att visa er den goda blåbärspajen jag gjorde i helgen!
Receptet hittade jag på recept.nu, pajen var med i ett avsnitt av halv åtta hos mig för någon vecka sedan. Mors bärpaj heter den och jag har för mig att han som gjorde pajen gjorde den i små portionsformar men jag gjorde som ni ser en stor paj istället - och det gick lika bra det. Det blev riktigt smarrigt med lite vaniljglass till!

4 månader

Publicerad 2010-04-27 09:56:05 i Allmänt,

Som jag nämnde igår så har ju lilla plutten blivit en ganska stor plutt i helgen nämligen hela 4 månader. Det känns på något sätt som om det var igår som jag gick omkring med min stora mage men samtidigt så känns det som ett helt liv sedan!

Efter Pluttens obligatoriska förmiddagslur i söndags så tog vi en långpromenad och gick in till Mikael som jobbade lite extra - sedan åkte vi in en snabbis till stan för att köpa en klänning till moster Sofia. Klänningen var tydligen slut i alla sex H&M butiker i Götlaborg och när jag kommer ner till butiken i Kalmar så hänger det eeeeen klänning kvar - i stl 38. Tänker att det är bäst att jag provar den för att se om det är rätt storlek, och då upptäckte jag att den satt ju perfekt på mig! Så tyvärr blev det ingen klänning till Sofia utan det blev en klänning till Stellas mamma istället. En perfekt klänning till sommaren.
Så här snygg (eller inte) kommer jag att vara i min nya klänning!

Nu var det ju inte riktigt rättvist att bara handla till mig själv och eftersom Stellaplutten fyllde 4 månader och sommaren är på väg med stormsteg så fick hon en jättefin och sommrig t-shirt!

Grötpremiär

Publicerad 2010-04-26 21:29:23 i Allmänt,

Så var det då dax. I söndags fyllde ju Stellaplutten 4 månader och nu var det dags för banangröt, vi tjuvstartade lite och började redan i lördags.

Förväntansfull plutt innan grötpremiären!


Lite svårt att veta hur man skall få i sig gröten - mycket hamnade utanför, men lilla Stella var så duktig så!

Äntligen

Publicerad 2010-04-26 19:46:09 i Allmänt,

Äntligen har vi ett fungerande internet igen. Fasen vad konstigt det känns att inte kunna gå ut på nätet när man vill. Jag hade ju lagt bud på ett par jeans och en body från POP som gick ut igår kl 22.00 och nu fick jag vänta tills ikväll för att se om jag vunnit och det hade jag, 165:- för både body och jeansbyxa från POP - vilka fynd!

Nu kommer Mikael och Calle hem och det är dax för efterrätt... får återkomma med bilderna från helgen som gått.

Fredag!!!

Publicerad 2010-04-23 09:38:05 i Allmänt,

Så var det äntligen fredag! Jag och Stellaplutten var uppe tidigt och skjutsade Mikael till jobbet, sedan svängde vi förbi Kallskänken och köpte lite lunch som jag sedan skall ta med mig ut till Mikael igen.

Jag och Stella tänkte gå en runda på stan i eftermiddag och då passar vi på att luncha lite innan och så kan vi lämna bilen där och få en ordentlig promenad hem. Hoppas att det fina vädret håller i sig bara!

Nya skor

Publicerad 2010-04-21 14:03:13 i Allmänt,

Jag behöver nya "ut och gå" skor. Jag funderar på dessa, vad tycks?
NIKE AIR CITIUS+ 2 W WHITE  / GOLD
Nä hä, nu skall jag ta mina gamla trasiga skor och lägga Stellaplutten i vagnen och gå och möta Ulrika och Tage för en promenad i vårrusket!

Stella gymmar!

Publicerad 2010-04-21 09:27:43 i Allmänt,

Jag har ju missat att visa er mitt senaste fynd från Tradera. Jag hittade ett jättefint babygym, med musik och spegel och massa leksaker som hänger från bågar, och jag fick det för endast 180:- Det fanns i Falkenberg så istället för att betala dyr frakt så kunde Mikaels mormor Stina hämta det till oss och i helgen när vi var på besök i Falkenberg så fick vi det med oss hem.

Så här glad blir man när man får något nytt att leka med

Garderobsproblem

Publicerad 2010-04-21 09:20:13 i Allmänt,

En del dagar hittar jag inget att ha på mig i garderoben, jag letar och letar och vänder och vrider på vart enda plagg men inget känns bra. Igår var det en sådan dag och det känns som det kan bli en sådan dag idag med. Vad fasen hade jag på mig innan jag hade en stor mage med en liten Stella i? Jag behöver, inte en ny garderob - för det har jag :), utan jag behöver helt enkelt ett helt nytt innehåll i min garderob!

Stellaplutten har ju inte de problemen ännu - vart hon än kommer så får hon ju nya kläder, och andra grejor med för den delen, hela tiden. Tänk om det var jag som fick kläder istället, typ "Grattis till lilla Stella, här är till dig Sabina, jag hittade ett par byxor och en tröja på MQ som jag tyckte du skulle vara fin i, hoppas de passar annars har jag kvittot om du vill byta" - Det skulle vara grejor det!!!

En annan lösning på problemet skulle vara om man kunde trolla, lite som Joe Labero hade inte varit fel, då hade ju föräldrapenningen räckt liiite längre:

Söndagsmiddag

Publicerad 2010-04-19 14:15:49 i Allmänt,

Innan färden gick tillbaka till Kalmar hann vi en middag hos farfar och Lotta, även faster Evelina och kusin Leon var där. Stella fick prova barnstolen men efter ett par minuter så tröttnade pluttisen och ville hellre sitta i knät på mamma eller någon annan som ätit färdigt!
Tur att det fanns flera knän att sitta i. Här sitter pluttisen hos faster Evelina.
Efter jättegod mat så var det dags för den långa resan hem. Efter fredagens skrikfest så hoppades både jag och Mikael på att pluttisen skulle sova hela vägen hem, men tänkte att chansen är inte så stor eftersom det tar ca 3 och en halv timme. Men jo då, visst sov hon så gott hela långa vägen hem - så duktig så vår lille plutt!

Falkenberg fortsättning...

Publicerad 2010-04-17 21:47:28 i Allmänt,

Jo då hon vaknade till slut och vi begav oss mot Falkenberg city. Mikael och Farmor bråkade lite om vem som skulle få köra pluttisen och pappa vann. Fast farmor passade på att ta en tur när pappa försvann ner i musikaffären!
Vad hittade vi då i Falkenberg? - Jo en jättefin mössa som kommer att passa så bra i vår till de rosa conversen pluttisen fick av mormor i påskpresent. (De har vi ju inte visat här - ska ta en bild när vi kommer hem, de är superfina!) Hur glad blir man av en rosa mössa? Jo så här glad!
Vi hittade även en jättefin solmössa som farmor köpte till Stellis - men när vi skulle testa den och ta en bild så hade modellen ledsnat så vi får ta en bild en annan dag och visa den!

Sedan var det då dax för bouleturneringen med nästan hela pappas tjocka släkt. Trött av alla nya intryck och modellandet så är det tur att man har sin vagn att vila i och pappas kusin Elina som tar hand om en!

Falkenberg

Publicerad 2010-04-17 11:03:36 i Allmänt,

Då var vi i Falkenberg. Resan gick hyfsat bra, Stella sov fram till Ljungby där det var matpaus sedan var hon vaken och på bra humör tills vi hade ca 20 minuter kvar - då fick Stella nog och satte igång med en liten skrikfest så jag trodde rutorna skulle gå sönder på bilen. Vilka lungor hon har det lilla barnet!

Vi var lite oroliga att hon inte skulle sova ordentligt i spjälsängen som farmor lånat, men efter pyjamas och en slurk mat till så somnade hon som en sten kl halv åtta och sov sedan fram till halv fem imorse.  Efter att jag stoppat i nappen ett tiotal gånger och pluttisen pratat av sig lite så somnade hon sedan om igen.

Nu sover hon igen och vi sitter och väntar på att hon skall vakna så att vi kan inta Falkenberg city!

Piggelin

Publicerad 2010-04-16 10:49:12 i Allmänt,

Idag vet jag inte var Stella har fått sin energi ifrån. Vi skjutsade Mikael till jobbet vid åtta och sedan åkte vi och bytte däck på bilen och då somnade hon till i typ 5 min men sedan dess så har hon varit vaken och hur pigg som helst. Jag la henne när vi kom hem vid strax efter nio i tron om att hon var trött och behövde sova lite mer än de där 5 minutrarna - då låg hon och sparkade och snackade i säker 40 min, hur nöjd som helst. Sedan gick jag in till henne och då blev hon så glad att jag inte kunde låta henne ligga kvar så jag tog upp henne och vi sjöng lite och hon var på så gott humör. Men eftersom vi skall ut på långtur i eftermiddag - hela vägen till Falkenberg så är det nog bäst att hon sover en liten runda nu så nu har jag precis lagt henne igen och än så länge så verkar det lovande - inget spark och prat så här långt, skall smyga in och se om hon har fällt igen de små blå!

Vårtecken

Publicerad 2010-04-14 12:56:02 i Allmänt,

Idag är det så fint väder så jag och Stella kunde inte hålla oss till i eftermiddag när vi ska ut och gå med de andra mammorna - vi var tvungna att gå ut en runda innan dess. Vi passade då på att prova bärselen, eller vad det nu heter som vi fått låna av Annica och Johans Alice. Så här bra funkar det att sitta i den.
Men efter en snabb provtur så visade det sig att solen inte var så omtyck av pluttisen så det blev till att vända på henne. Vi tog en lite promenad bort till lekparken och provade gungorna och på hemvägen kollade vi om vi kunde hitta några vitsippor att plocka med hem så att vi kan få lite vårkänsla även inne. Så här fina vitsippor hittade vi.
Men det är ju lite tröttsamt att vara ute i friska luften, så då får man ta sig en liten tupplur!
Nä nu ska jag se om pluttisen vill ha lite mat innan vi tar och går ut en sväng till - den här rundan blir nog lite längre och då är det bra att ha mat i magen.

Solen skiner!

Publicerad 2010-04-14 08:39:10 i Allmänt,

Det känns lite bättre att vakna efter en tråkig natt, Stella vaknade och började kinka - för första gången ever, (första gången som hon kinkar när hon vaknar - vakna brukar hon göra minst en gång per natt!) när det är sol ute. Det ser liksom ut som om sommaren är runt hörnet, fast jag vet att det är kallt för Mikael fick skrapa vindrutan innan han körde till jobbet. Men jag hoppas att temperaturen har ökat ett tiotal grader innan jag skall ut och gå med de andra mammorna i eftermiddag.

Kycklinglasagne

Publicerad 2010-04-13 18:36:51 i Allmänt,

Idag svängde jag ihop en kycklinglasagne - mmmm det är så gott! Egentligen är det Mikaels recept som han kommit på själv, eller själv och själv - ett par kompisar berättade att de blivit bjudna på kycklinglasagne på ett kalas och då tyckte vi det lät så gott så vi googlade lite och sedan så tog vi det bästa från de recept vi hittade och svängde ihop ett eget recept. Fast jag tror inte lasagnen har smakat likadant de gånger vi gjort den! Någongång hade vi mer chili & paprika cremefraishe (inte så gott) en gång hade vi i soltorkade tomater (ganska gott), idag hade jag i: En burk krossade tomater, en burk chili & paprika cremefraishe, tre kycklingfileér som jag gjorde klara i ugnen innan med lite vitpeppar, salt, timjan och vitlök. Sedan varvade jag denna blanding med färska lasagneplattor och färsk spenat och så toppade jag det med en burk fet creme fraishe blandad med riven ost.
Så här blev det färdiga resultatet - efter att jag och Mikael huggit in!

Tradera

Publicerad 2010-04-13 14:43:48 i Allmänt,

Så har jag fått lite mer sålt på Tradera. Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel. Bodyn som såldes idag gick för 1:- EN krona!!! vilket klipp för köparen. själv har jag lagt bud på en jättefin lila tunika med matchande tights från POP till pluttisen, och jag har lagt ett högre bud än 1:- så lite back går jag. Det är alltså dax att lägga ut nya annonser!

Dagens outfit

Publicerad 2010-04-13 10:56:56 i Allmänt,

Liiite svårt att få en bra bild när modellen inte vill ligga still! Notera särskilt Stellas vänsterhand som far omkring...
Nu blev Stella just lite lättare och blöjan något tyngre - dax för ett blöjbyte!




Marängsviss

Publicerad 2010-04-12 16:25:08 i Allmänt,

Finns det något godare? Jag nämnde förra veckan att jag och Stella skulle hem till Marie, det var där vi blev bjudna på denna fantastiska efterrätt. Jag blev så inspirerad så när familjen Cehlin var här i helgen så såg jag min chans till att få smaska i mig ytterligare mer glass, bananer, grädde, maränger och massor av chokladsås! och eftersom inte hela marängpåsen gick åt på lördagen så fanns det givetvis ingen anledning till att INTE äta marängsviss även igår söndag! Undra om det är dumt att spara på marängerna och det sista av glassen eller om man ska ta sig en skål även ikväll...
Så här glad blir iallafall Stella när mamma äter marängsviss:
Hur tjock mamma blir - det säger vi inget om... för vem kan motså detta?

Babyrytmik och skivsläpp!

Publicerad 2010-04-12 16:17:44 i Allmänt,

Idag var det så dax för babyrytmiken igen efter påskuppehållet! Det är lika roligt varje gång, vi är ett gäng mammor med bebisar och så Kajsa och Ulla som håller i det och tillsammans så sjunger vi och ramsar. Eller vi och vi, för att vara rättvis så sjunger nog Kajsa och Ulla mest och sedan vi mammor och minst till sången bidrar nog de små. Men ibland så kan de köra en del solonummer istället - om de hinner innan någon kör in nappen! En del visor har man ju hört förut och en del är nya - visste ni tex att "Bä bä vita lamm" har en andra vers?
Gången innan påsk så spelades vi in och idag fick vi se och höra resultatet, jag kan tyvärr inte fixa så att ni kan få höra här (eller tyvärr och tyvärr) men givetvis ska jag dela med mig av Stellas första skivsläpp och har någon vägarna förbi oss så ska vi givetvis bjuda på en genomlyssning!

Trötter

Publicerad 2010-04-12 08:44:09 i Allmänt,

Hm... idag vaknade Stella 06.30. Fasen vad trött jag är! Borde göra som pluttisen själv gå och lägga mig igen, hon slocknade igen strax efter åtta, men tror jag skall hoppa in i duschen istället. Idag är det ju dags för babyrytmiken igen och skulle jag gå och lägga mig nu så kanske jag försover mig.
Stella sov lite dåligt igår eftermiddag så hon somnade för natten redan kvart i sju - kan det vara därför hon var uppe med tuppen? Idag ska hon sova ordentlig har jag bestämt så att hon orkar vara uppe till 20.00 och därmed sover lite längre imorgon bitti. Det låter som en plan - eller?!

Helgen

Publicerad 2010-04-11 10:40:26 i Allmänt,

Har fått en föraning om hur det kommer vara vid den här tiden nästa år. Familjen Cehlin har varit här och lilla Axel vaknade som vanligt pigg som en lärka kl 06.00! Jag, Mikael och Stella sov dock vidare tills 07.30 - dåligt jag vet men vi var lite trötta efter all shopping dagen innan. Lördagen började nämligen med att vi tog bilen till Kosta, Stella var sugen på lite nya vårkläder.
Här har pluttisen precis parkerar framför modehuset i Kosta :) Väl framme så mötte familjen Cehlin upp oss och vi kunde börja shoppingen. Den hann ej heller börja förren det började tjatas om "när skall vi åka hem"? -och nej det var inte barnen, även om både Stella och Axel är väldigt duktiga på det mesta så har de inte kommit så långt att de bemästrat talets gåva ännu, nej det var de stora pojkarna som snabbt tröttnade.
Jag och Martina hann dock med lite shopping i alla fall, jag tyckte att jag gjorde bra fynd.
Lite käder från POP till Stellis och ett par skor till mig - räknade ut att jag sparade 440:- mot vad det kostar i ordinarie butik, vilka fynd! Japp det var helgen så långt. Den hann knappt börja förrens den var slut. Fast tack vare Axel så har vi i allafall fått ett par extra timmar idag, klockan är bara förmiddag och vi har hunnit med hur mycket som helst så det känns som om det vore efter lunch. Det är inte så dumt med morgonpigga barn trots allt - eller?!!!

Att ligga på mage

Publicerad 2010-04-09 16:09:34 i Allmänt,

Det finns en grej som Stella INTE gillar - att ligga på mage... jag vet inte vad det är så hemskt med att ligga på mage men hon börjar stortjuta nästan varje gång jag lägger henne på mage. Vad gör man då om man inte gillar att ligga på mage? -jo just det, man får vända på sig! Detta var precis vad Stella kom på i dag. Plutten vände sig från mage till rygg tre gånger (var ju tvungen att testa fler gånger så det inte var något tillfälligt!) Så duktig hon är min lilla plutt :) Hade ju tänkt visa er lite bilder på detta men det blir ju så suddigt när hon inte är stilla och jag kan ju inte begära att hon skall stanna upp mitt i rullningen så att mamma kan få ta ett kort! Men ett kort på hur glad man är om man får ligga på mage kan vi bjuda på.

Tänder på G?

Publicerad 2010-04-09 08:49:38 i Allmänt,

Stella har den senaste veckan haft händerna i munnen HELA tiden och hon har även börjat dregla en del, vilket hon inte gjort tidigare. Hon är ju bara lite mer än tre månader nu men kan det vara tänder som är i antågande?
I doppresent fick plutten av faster Mathilda två bitringar som jag nu plockat fram, och efter ett par minuter hade hon fattat galoppen. In med foten i munnen...

Brödet

Publicerad 2010-04-08 11:29:16 i Allmänt,

Stella sover fortfarande så jag hinner lägga ut bilder på det goda brödet jag bakade igår! (om jag nu inte redan lagt ut bild på det - har inte riktigt fått kläm på hur det funkar med bilderna...)
Orkar inte skriva receptet, och det vore ju dumt eftersom det bara är att googla på pernillas julrecept så får man det. Om det nu är någon som läser detta och vill baka brödet vill säga :)
Nä nu får jag nog gå och väcka plutten - man kan ju inte sova bort hela dagen!

Hon somnade

Publicerad 2010-04-08 10:05:22 i Allmänt,

Stella sover, hon har gjort det i en timme nu och jag hoppas att hon sover minst en till! Hon blir så kinkig om hon inte sover. Igår var ingen bra sovdag - så jag hoppas idag blir en bättre för ikväll ska vi på galaj till Marie!
Eller galaj och galaj - vi är ett par gamla jobbarkompisar som brukar träffas då och då och uppdatera vad som hänt i våra (och andras) liv sedan sist. Det brukar vara god mat och trevligt sällskap och idag skall plutten få följa med!

Första inlägget!

Publicerad 2010-04-07 18:14:53 i Allmänt,

Spännande det här med blogg! Får se vad jag kommer att få skriva om. Är ju hemma mammaledig hela dagarna så det händer inte allt för mycket just nu, men något skall jag nog komma på. Nu har Mikael hjälpt mig att fixa till en bild på huvudpersonen oxå. Får se om jag själv kan fixa lite andra bilder...
Och det gick ju... efter lite hjälp:)
Näpp, nu ska jag gå och ta ut brödet från ugnen, har bakat bröd efter Pernilla Wahlgrens julrecept. Kanske kan ta en bild och dela med mig av receptet senare. Vips så har jag ett till inlägg!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela