Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Tillbax i Kalmar igen!

Publicerad 2010-05-31 18:33:52 i Allmänt,

Ja då var vi tillbax i Kalmar igen. Det blev en snabbvisit i Sibbhult i helgen, vi åkte i fredagskväll och sedan var vi hemma igen till lunch i söndags. Det störiga är att jag glömde kameran i Sibbhult... jäkla skit så nu blir det inte så lätt att lägga ut några nya bilder... får se om vi kan lösa det på något sätt.

En glad plutt!

Publicerad 2010-05-28 15:13:57 i Allmänt,

Så här glad kan man vara när man vaknar!
Nu är det dags att börja packa ihop våra pinaler. Denna helg bär det av hem till Sibbhult.

Bra att ha grej!

Publicerad 2010-05-27 20:47:28 i Allmänt,

Moster sa: "Och så har hon sin favorittröja på sig oxå=)"

Den börjar dock bli lite för liten, hon växer så det knakar. Tur att jag har hittat förlängargrejer!

Nya smaker

Publicerad 2010-05-27 18:37:45 i Allmänt,

Nu när femmånaders gränsen är passerad finns det helt plötsligt lite nya smaker på barnmaten att välja mellan. Stella provar med gott intresse och aptit. Igår var det spagetti och köttfärsås - det slank ner som om hon aldrig ätit något annat, idag var det kyckling med rotfrukter. Lite misstänksam var hon men det gick ner det med!
Till mellanmål i eftermiddag blev det fruktpuré med ris, det var betydligt godare tyckte Stellis!

Tillbax i Kalmar

Publicerad 2010-05-25 12:04:12 i Allmänt,

Jodå tåget gick som det skulle och vi kom fram nästan i tid, sju minuter sena rullade vi in i Kalmar. Tågresan började sådär kan man väl säga med en alldeles för hungrig Stella, men när hon väl fått lite gröt så lugnade det ner sig.

Vi hann med en tur i slottsskogen på förmiddagen. Vilka backar de ha, om jag skulle gått i dem ett par månader så hade jag nog haft ben och rumpmuskler som hette duga! Jag blev mer andfådd på tio minuter i de backarna än när jag är ute och går en timme här i platta Lindsdal. Måste nog se om jag kan hitta någon backe som jag kan träna upp flåset i!

Stella sov till en början och missade djurparkarna, det fanns både sälar och pingviner minsann!
Men efter ett tag så vaknade sömntutan!

Vätskekontroll

Publicerad 2010-05-23 21:04:22 i Allmänt,

Det har varit ordentligt varmt här i Göteborg i går var det närmare 25 grader och då är det viktigt att man dricker vatten.

Jäkla SJ

Publicerad 2010-05-23 20:49:44 i Allmänt,

Vi - jag och Stellis är i Göteborg. Vi åkte hit i fredags för att heja på mormor som sprang göteborgsvarvet igår och för att hälsa på moster som bor högst upp i Göteborg. För att komma till hennes och Calles lägenhet måste man typ bestiga Mount Everests motsvarighet i Göteborg och med en barnvagn som väger typ 12 och med en bebis i som väger typ 7 så blir det liiiiiiiiiite tungt i uppförsbackarna!

Resan hit gick både bra och dåligt. Det tråkiga stod SJ för som ställde inte det direkttåg som jag bokat mellan Kalmar och Göteborg. Först sa de att vi skulle åka buss mellan Kalmar och Alvesta och sedan tåg till Göteborg men efter ett tag på bussen fick vi reda på att det blev buss hela vägen. Så istället för en tågresa på fyra timmar där man kan göra gröt att äta, byta blöja när man vill, sitta i mammas knä och röra på sig så blev det en resa på nästan 6 timmar i bilbarnstolen för Stellaplutten... det "braiga" stod Stella för som inte tog en enda missnöjd ton på hela resan, hon pratade, plockade lite med mina solisar och sov. Men jag hoppas ändå att det är tåg vi skall åka imorgon när det är dags att återvända till Kalmar igen.

Önskemål från Mikael!

Publicerad 2010-05-20 09:09:43 i Allmänt,

En del barn äter lax - Stella äter tax!
Fattar inte varför den lägger bilden ner... när jag lägger till den står den upp - well well, hoppas ni tycker det är lika roligt som Mikael :)
Puss älskling!

Skälby

Publicerad 2010-05-16 19:46:14 i Allmänt,

Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder... eller nåt. Vi trotsade höstrusket och åkte till Skälby för att komma ut lite.
Spännande tyckte Stella.
I vagnen ser man ju inget så Pluttisen fick åka på pappas mage!
Stackars hästen hade en irriterande ful kråka på ryggen som inte ville flytta sig...

Långhelg med prutt!

Publicerad 2010-05-16 19:36:53 i Allmänt,

Vad skönt med långhelg, fast det går som vanligt alldeles för fort. Vädret har inte varit det bästa men det är ju bättre att det är lite dåligt väder nu i maj och att det sedan blir ordentligt sommarväder i junil och juli, eller?

Stella började för ett tag sedan att liksom "prutta" med munnen, men det har varit lite tyst på senaste tiden med pruttandet tills i helgen... Nu pruttas det kanske mer än någonsin. Det stänket dregel omkring henne och när det är gröt i munnen så stänker det gröt långa vägar :) det är hjälper inte så mycket med hakklapp när hon blir på "prutthumör" då gäller det snarare att ha på sig något mer heltäckande skydd och då inte bara för lilla plutten utan även för den som matar!

Muffins

Publicerad 2010-05-13 16:35:20 i Allmänt,

Det är ju sådant skitväder idag och med min dunderförkylning så kändes det som en perfekt fikadag!
Jag lånade för ett tag sedan Lailas kokbok: A piece of cake, från biblioteket och där finns så mycket goda recept så det är svårt att håla fingrarna i styr. Men idag blev det blåbärsmuffins med crumble. Både blåbärsmuffins och blåbärspaj i ett!

ca 12 muffins ( en muffinsplåt)

100 g smör
2 st ägg
2dl mjölk
1.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
1/2 pkt frysta blåbär

Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (så håller de formen!).

Blanda blåbären med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.  Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.  Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

Grädda i cirka 20 minuter, 175 C.

Förkylt och dagens!

Publicerad 2010-05-13 16:24:38 i Allmänt,

Blääää, är dunderförkyld. Vilken tur att Mikael är hemma idag, jag fick sovmorgon till 10.30! idag (fast först vaknade jag av att jag inte kunde andas typ 2.30 och låg vaken medans nässprayet gjorde sitt och sedan var jag uppe och ammade lille plutten vid 5.30)

Måste bjuda på en dagens idag!
Det är Mikael som satt ihop dagens outfit! som ni ser så är stackars pluttisen inte heeeelt nöjd med resultatet :)
Röda brallor från POP, Rosa body från Lindex och Röd och vitrandiga strumpor (dessa fick jag inte med på bilden tyvärr!).

Social träning!

Publicerad 2010-05-11 19:59:07 i Allmänt,

Det är vad vi har ägnat dagen åt. Pluttisen var ju så kinkig och gnällig när vi var hos Wille och Tage så idag har vi varit på öppna förskolan en stund på förmiddagen, det gick hyfsat bra tycker jag.

Stella somnade innan sångstunden så den missade vi, det blev en promenad hem istället och sedan lite lunch. Efter lunchen så gick vi till svensknabben och hämtade bilen och tog en tur till Ikea där jag hittade en ny mobil som nu hänger ovanför Stellas säng. Vi åkte sedan tillbaka till svensknabben och hämtade upp Mikael som skulle in till stan och klippa sig.

Väl hemma fullkommligt vräkte pluttisen i sig gröt, hon äter som en häst - en hel portion, och idag skulle hon kunnat ätit mer om det funnits! Efter maten så blev det ett bad, det behövs ju lite oftare nu när det är gröt på menyn :) klockan 19.00 var hon så trött så hon inte kunde hålla ögonen öppna så hon stupade i säng... undra hur dax hon slår upp de blå imorgon?

Tack Wille!

Publicerad 2010-05-10 20:28:28 i Allmänt,

I lördags när vi hade vår gående middag eller hur man nu ska förklara det så blev det liiite jobbigt...

Jag och Mikael funderade ett tag på om vi skulle köpa med något till de andra paren som man brukar göra om man är bortbjuden, men så sa vi att vi hoppar över det eftersom vi skall vara hemma hos allihopa under kvällen så det blir kanske konstigt eller nåt!  Jag kollade även med ett av de andra paren om de köpt något och det hade de inte. Jag skulle kollat med båda paren, för det visade sig att det tredje paret hade köpt en jättefin present till Stella.

Så tack Wille med familj, Stella (och Stellas mamma) gillar den coola bilen jättemycket!



Så vi får väl överraska Wille med en liten present när han minst anar det :)

Pastagratäng

Publicerad 2010-05-10 20:19:38 i Allmänt,

Var sugen på pasta ikväll så jag slängde ihop en pastagratäng och den blev supergod!



Jag stekte först ett paket bacon i bitar, sedan stekte jag ganska mycket köttfärs (tycker det är tråkigt om det är bara pasta i pastagratänger) blandade sedan detta och kryddade med svartpeppar, lite kalvfond och soya. Sedan blandade jag bara ihop kokad pennepasta, köttröran, ruccola och lite soltorkade tomater i en gratängform. Över detta hällde jag keldas färdiga ostsås och så toppade jag med lite extra ost - in i ugnen på 200 C tills det fått fin färg och allt är genomvarmt.

Gott och enkelt och så blir det ett par portioner över till lunchlådor!

Stellas nya rum!

Publicerad 2010-05-10 20:11:40 i Allmänt,

Japp det funkade, någorlunda i alla fall, så hon får vara kvar i sitt eget rum! Ja nu har hon inte legat där hela dagen om någon skulle få för sig det :) utan jag menar att från och med nu så får hon sova i sitt eget rum om nätterna (hoppas jag inte säger för mycket nu)

Jag lovade lite bilder och här kommer de:

Stellas rum
Detta är inte Stellas säng, det är moster Sofias, så man skulle kunna säga att de delar rum :) Den fina dockan har Stella fått i doppresent av farmors mor Stina, hon har även virkat klänningen och mössan som dockan har på. Den superfina svarta gåstolen fick Pluttisen av farbror Victor.

Här har vi Stellas säng, ska försöka hitta en bra upphängning till en mobil, så ska hon få en sådan att ligga och titta på. Har hittat en ny mobil på Ikea som jag tror kan bli lika uppskattad som "fiskmobilen"!

Här har vi hängt upp lite Lassa Åberg tavlor, tänkte hitta en vit liten hylla på ikea där vi kan sätta hennes fina nallar som skall vara under bilderna, det är därför de sitter lite högt upp! Här ser man även den fina "pusselpallen" som Pluttis fick av moster och morbror med respektive i doppresent. Den är jättefin och vi tycker om den supermycket! Gåbilen bredvid fick Stella av farmor i doppresent - röd och fin!

Nu är det bara en rullgardin och en vanlig gardin som fattas - vi hoppas kunna fixa detta på fredag när Mikael är ledig och vi planerat en tur till Ikea!

Nå vad sägs - är det inte mysigt!

Måndag igen

Publicerad 2010-05-10 09:39:50 i Allmänt,

Fasen vad helgerna går snabbt. Det var precis fredag och nu är det måndag igen (och snart dax för babyrytmik igen) Vad har i hänt i helgen då?  Jo i fredags var ju jag och Pluttis på stan, vi letade efter enportionspajformar till bananpajen vi skulle göra på lördagen. Vi var även uppe en sväng på jobbet där vi var med i vinlotteriet men det blev ingen vinst...

På lördagen hade vi barnvagnsrace - vi var tre små nya familjer som körde runt med barnvagnarna i Lindsdal på lördagskvällen. Vi började med förrätt hemma hos Therese, Thomas och Wille, en jättegod kräftsoppa. Vi fortsatte hem till Ulrika, Stefan och Tage där vi fick varmrätten som bestod av ris och kyckling med curry och en massa annat smarrigt i och så avslutade vi hemma hos oss med efterrätt. Jag och Mikael gjorde lite olika efterrätter, bananpaj med hemmgjord glass, pannacotta med passionsfrukt och chokladmousse.

Stella var inte på sitt bästa humör, jag börjar misstänka att hon är en riktigt osocial bebis för hon var hur härlig som helst här hemma men så fort vi kom innanför tröskeln hos de andra så satte skrik och gnällmaskinen i henne igång...

Igår gjorde vi inte mycket Mikael var seg segare än segast (undra vad det berodde på) men vi fick för oss att Stella skulle få sova i eget rum, så jag grejade och donade lite - gjorde det så mysigt jag kunde och så flyttade vi in sängen i det lilla rummet. Det gick hyfsat måste jag säga - hon vaknade som vanligt vid halv fem, jag stoppade i nappen ett par gånger och sedan somnade hon om, Jag vaknade när Mikael kom in med henne när han skulle till jobbet lite i åtta! Ska ta lite bilder på hennes rum sedan så får ni se.

Ungerskt potatisbröd

Publicerad 2010-05-07 09:44:49 i Allmänt,

Japp - här kommer receptet på detta smarriga bröd som håller sig "färskt" i mer än en dag!

5 dl ljummet vatten
50 g jäst
2 rågade tsk salt
4 kokta potatisar rivna el. pressade (jag pressade)
2 dl grahamsmjöl
11-13 dl vetemjöl

Arbeta samman degen som får jäsa minst 30 minuter. Sedan utbakas den till fyra kakor, som delas med ett kryss i fyra delar. Låt jäsa ytterliggare 30 minuter, grädda i 200 grader 25-30 minuter.

Dyrt...

Publicerad 2010-05-06 16:40:00 i Allmänt,

Fasen vad dyrt det skall vara att träna på gym. Å ena sidan känner jag bara för att bojkotta de jäklarna och träna själv - typ ut och gå och sedan lite sit ups framför tvn :) Men å andra sidan så skulle det vara rätt kul att gå på Body Pump, Easyline och Core etc.

Men allvarligt talat en startavgift på 900:- (Nu bjuder de på halva den än så länge, fast varför inte bara sätta den till 450:- då för VEM betalar 900:. i startavgift?) och sedan skall de ha 369:-/mån - är det inte hutlöst så säg?

Nä - det gäller ju att man kan (läs: orkar/vill) träna minst två gånger i veckan för att det skall vara värt pengarna, om det ens räcker?!

Tack farbror Calle!

Publicerad 2010-05-06 11:43:32 i Allmänt,

För den fina bodyn, vi gillar den skarpt! När vi kommer till Göteborg får vi nog införskaffa oss den i fler färger :)
Hon börjar bli van nu - ser ni vilken pose hon gör för kameran!
Nähä nu skall jag baka potatisbröd, smarrigt som tusan är det.

Morgonpigg

Publicerad 2010-05-04 08:27:47 i Allmänt,

Idag skulle Stella upp med tuppen klockan 06.00, det ska jag försöka justera på något sätt tills imorgon... I och för sig somnade hon redan klockan 19 igår så hon har ju sovit sina nästan tolv timmar - ett par timmar mer än vad jag har! Mikael tvingade mig att kolla på Roast på femman igårkväll, de rostade Henrik Dorsin och det var faktiskt ganska roligt och jag höll mig vaken hela programmet så jag kom i säng lite senare än vanligt men man måste vara lite wild and crazy ibland :)

Det positiva med att gå upp med tuppen är att man hinner göra en massa saker, jag passade tex på att ta bilder på Stella i hennes nya fina pyjamas hon fick av mormor i helgen.
He he, rätt pyjamas på rätt bebis!

Skulle ta en bild till men hon var lagom road av att jag störde mitt i tv-tittandet!

Sommar och sol

Publicerad 2010-05-02 15:22:38 i Allmänt,

Vilket fint sommarväder - eller i alla fall vårväder vi har haft idag! klockan är bara tre och vi har hunnit med massor redan. Stellaplutten gav oss sovmorgon till kvart över åtta, men sedan blev det full fart då vi hade planerat att gå en tipspromenad ute i Värsnäs.

När vi vinkat av Calle och Sofia som skulle bege sig tillbaka till Götlaborg packade vi in oss i bilen och begav oss, men väl där så visade det sig att det hade varit sista gången förra veckan och nästa nu var det uppehåll enda tills september... jäkla sk*t oxå, när jag äntligen fått ändan ur så är det inget :) Men vi passade på att ta en runda i skogen när vi nu var där och det var sånt härligt väder.

Fullt med vitsippor överallt - där hade du kunnat ta en massa fina kort Calle!

När vi sedan kom hem så tog vi en fika ute i det fina vädret innan mormor och morfar skulle åka hem. Solhatten åkte på och uppskattades mycket av plutten. Att få solen i ögonen är nämligen ingen hit alls.
Ja, jag kunde ju oxå behövt en solhatt eller solglasögon så hade jag sluppit kisa :)

Sedan passade jag på att ränsa bort "lite" maskrosor ur gräsmattan och Mikael klippte färdigt gräset. Nu har vi kollapsat i varsin soffa efter trädgårdsarbete och en helg med fullt hus.

Baka baka liten kaka...

Publicerad 2010-05-01 18:16:11 i Allmänt,

Japp då var det dags igen, det är ju lördag så lite lördagsmys måste vi ha och när mormor och morfar är här så blir det kakor!

Jag började med urgoda muffins med mandelsmassa och äppel sedan kunde jag inte mottstå att slänga ihop lite kolakakor oxå... ja jag vet - men än så länge ammar ju jag :)

Från Matplatsen har jag hämtat det lätta och väldigt goda receptet på kolakakorna. Matplatsen är en av mina favoritbloggar, där har vi hittat flera goda recept som vi provat här hemma. Kan rekomendera bland annat fläskfilén med tapenadsåsen och fredagsfavoriten!

Receptet till muffinsen hittade jag här, jag strödde lite pärlsocker på toppen innan de åkte in ugnen - tycker att de blir liite extra goda då!

Baka fick jag göra själv, men jag fick gott sällskap av moster Sofia, Plutten och mormor. (Sorry Sofia, men jag hade bara denna bilden på er alla tre...)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela