Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Rapport från helgen

Publicerad 2014-02-24 12:31:07 i Stella,

I helgen har vi bara tagit det lugnt, inte gjort så mycket alls faktiskt. Jag och Stella var på ett klädparty hos en jobbarkompis i lördags och sedan när vi kom hem så gick vi hela familjen och handlade och på kvällen var det melodifestivalen. Igår söndags så fick vi en lång runda, vi tvättade sängkläderna och bytte dem och Mikael lagade mat och bakade bröd. Jag och Stella spelade Lotto och åt Center!
 
Idag gick jag en lång runda efter att jag lämnat Stella på dagis, riktigt fint väder med sol som värmde i ansiktet. Matheo sov som vanligt inte mer än en halvtimme i vagnen men nu har han, håll i hatten, somnat igen så nu ska jag passa på att dammsuga av här nere och damma av det värsta som man ser nu när solen tittar fram!
 
Stora killen som nästa vecka blir 6 månader!
 
 
 
 
 

Sportlov

Publicerad 2014-02-20 19:05:50 i Stella,

Den här veckan är det sportlov, och som vi sportat! 

Men idag har vi varit i storstan på museum och tittat på Regalskeppet Kronan (där Stella undrade om Calle var med på skeppet när det sjönk 😂) och på en utställning som hette "Lekstäver och bokdjur". Det var väldigt mysigt och vi kommer iallafall att besöka det mysiga caféet igen. Här kommer lite bilder från dagen.
Matheo somnade gott i vagnen.
Efter maten blev det fika, chokladboll till Stella och en kärleksmums till mig!
Det fanns ett stort fint lekrum i caféet där Stella passade på att leka en bra stund,
Sen provade hon på skolbänken...
Det fanns ju bara ett L men Stella gör ett till med benet ser ni väl!


Det var väldigt värt de 60kr det kostade i inträde och rekommenderas varmt. Vi hoppas på en ny spännande utställning snart så vi kan gå igen!

Helgen i korta drag!

Publicerad 2014-02-18 15:13:27 i Stella,

I helgen var mormor och morfar här och tanken var att jag och Mikael skulle passa på att gå på bio. Men på fredagen så var Matheo inte alls på humör, tror det var den där sprutan som ställde till det för han var väldigt varm på torsdagskvällen och natten. Så vi stannade hemma och lagade mat i stället och tittade på finalen i på spåret och åt choklad!
 
På lördagen svängde jag, Matheo och mamma förbi stan, jag hade bestämmt träff med en person som jag skulle köpa ett klädesset till Matheo av. Sedan mötte vi upp resten av gänget på Ikea där vi åt lunch och sedan begav vi oss mot ishallen för att åka lite skridsko. På kvällen gick vi till Manana manana för middag och sedan var det melodifestivalen som gällde.
 
På söndagen var det herrarnas tur att åka stafett i Os, eftersom vi missat damerna på lördagen så bänkade vi oss framför tvn, alla utom Mikael...
 
 
 

5-månaders kontroll

Publicerad 2014-02-13 19:31:55 i Stella,

Idag har Matheo varit hos Kristin på bhv och vägt och mätt sig och så har han fått två sprutor stackaren. Det gick bra, han är nu 66 cm lång och väger 7098 g. Av sprutorna har vi inte märkt så mycket, kanske att han varit lite mer gnällig och så sov han över en timme nu ikväll men man vet ju inte han kanske bara var trött!
 
-VA, Fredag imorgon igen!
 
Veckorna går snabbt imorgon kommer mormor och morfar hit, så vi får se vad vi hittar på och om jag hinner uppdatera något under helgen. Trevlig helg på er annars!
 
 
 

Majskrokspremiär

Publicerad 2014-02-13 11:44:15 i Stella,

Matheo har ju verkligen gått in för det här med mat och kan inte sitta med när vi äter utan att äta själv. Får inte han något så blir han jättearg! Så igår köpte jag en påse ekologiska majsbågar som han kan pilla med när vi äter. Det gick hyfsat bra även om det var lite svårt att få tag i dem och sedan få dem in i munnen.
 
 
Och när majskrokarna var slut så kan man ju alltid hångla upp fågeln.
 
 
 

Tisdagen

Publicerad 2014-02-12 17:08:13 i Stella,

Igår följde My med hem efter dagis och när jag kom och hämtade dem så var de ute i spöregnet och var alldeles blöta och grusiga så när vi kom hem så fick de hoppa in i duschen för att värma sig och för att bli kvitt all grus i ansikte, hår och händer. Vad hände förresten med att ta på barnen galonbyxor när hela dagisgården ser ut som en insjö? Den enda silverkanten på regnmolnen var att jag fick använda mina nya fina gummistövlar!
 
Stella och My leker jättebra ihop och det var full rulle ända till mamma Sara kom och hämtade My.
De byggde koja, lekte prinsessa, ritade skattkartor och hittade på ett och annat bus!
 
Och så kör vi en favorit i repris, eller vad säger du Sofia?! Obs Stella nedan och Matheo ovan!
 
 
 
 

Ljust

Publicerad 2014-02-11 10:52:09 i Stella,

Klockan är tio i fem och det är fortfarande ljust ute! När hände detta? Så skönt det är att det är ljust längre känns som man får lite mer energi i kroppen.
 
Stella hon har börjat kolla på nya serier sedan vi skaffade Netflix, några nya favoriter förutom My little pony och Barbie är Dora och nu de senaste dagarna även Diego. De två sistnämnda är serier där de blandar in mycket engelska uttryck och ord. Häromdagen när vi satt och åt mat så utbrast Stella: "delicious!" Så även om det ibland känns att det blir en hel del skärmtid så lär hon ju sig iallafall något under tiden!
 
 
Började på detta inlägg igår men så kom middag och barn som inte ville sova utan äta imellan och så glömdes det bort. Nu är klockan inte tio i fem utan tio i elva och det är tisdag, och jag och Matheo har precis kommit hem från babyrytmiken och han sover (kors i taket) fortfarande i vagnen som jag lämnade utanför dörren så då passar jag på att gå in här och göra klart!
 

Melodifestival eller?!

Publicerad 2014-02-08 21:37:35 i Stella,

Här sitter vi alla fyra framför melodifestivalen eller ja två stycken kollar ju inte på melodifestivalen... Har ni sett vilket sällskap jag har!? 

Stella kollar på film på den lilla paddan och har sina rosa hörlurar på sig.

Mikael spelar nåt spel på andra paddan med sina hörlurar.

Får vara tacksam över att Matheo som jag egentligen försöker amma till söms är för nyfiken och kollar med stora ögon på tv:n



Nytt till mamma

Publicerad 2014-02-08 17:05:42 i Stella,

Fick i julklapp ett par Hunter gummistövlar av mamma och pappa. Jag hade valt ett par "original tall", eller vad de nu heter, men det visade sig att jag tydligen har för stora vader för dessa så de fick skickas tillbaka. Sedan har det tagit lite tid för mig att beställa nya men i veckan tog jag mig i kragen och beställde ett par "adjustable" det vill säga med spänne bak så man kan justera vidden i stövelskaftet och de blev super bra. Så nu kan det börja regna och ruska hur mycket det vill, jag hoppas på lite regn i alla fall så jag kan använda dem snart!
 
 

Smakportioner

Publicerad 2014-02-08 16:58:43 i Stella,

Matheo har fått lite gröt nu ett tag, vi hade hoppats på att vi skulle se en skillnad på kräkande efter han ätit gröten då den inte är lika tunnflytande som mjölken! Men jag tycker inte det varit så stor skillnad, det kommer kräk ändå och det är inte lika lätt att torka bort från kläder och andra ställen det hamnar på :) som mjölkkräken så därför har vi väntat med annan mat.
 
Han har fått smaka någon sked då och då av mat vi ätit som har varit av rätt konsistens typ banan, yoghurt eller någon sås eller så. Men nu har han verkligen blivit helt galen när vi äter för nu tror han att han ska få mat så fort någon annan äter. Igår åt jag och Stella lite fruktsallad ut små skålar och han blev helt tokig fast han precis ammats så han kan inte ha varit hungrig. Jag fick mosa lite banan så han kunde få några skedar och så fick jag snabt äta upp resten så jag kunde sätta bort skålen!
 
Tänkte därför att det var dags att göra lite smakportioner som vi kan ta fram när vi äter som han kan få prova på. Så därför kokade jag igår morort och ärtor, ekologiska så klart, och gjorde mos på. Så nu är vi redo för att prova på lite mer mat.
 
 

Mikaels födelsedag

Publicerad 2014-02-06 22:19:02 i Stella,

Igår den 5:e februari var det pappa Mikaels födelsedag. Stella frågade mig i bilen på väg hem från stan, där vi varit ett ärende, om det var pappas första födelsedag! När jag sa att det var hans 37:e födelsedag sa hon: oj vad många födelsedagar han haft, är han så gammal!
 
Stella hade ritat en fin teckning och skrivit fint till pappa från Stella på den sedan hade vi fixat några små presenter från Biltema tidigare i veckan. Mikael klagar ju på att det inte är så varmt i den lilla bilen så jag tyckte att en rattmuff skulle vara en bra present. Med hopp om en rosa så fick Stella välja, men hon resonerade som så att eftersom pappa är en pojke så tyckte han nog inte om den rosa utan det fick bli en beige istället. När vi var inne i stan och fixade presentkort från mormor och morfar så hittade vi även en tröja som vi köpte till födelsedagsbarnet. I posten hade det kommit kort både från farmor och farmormor Stina så det blev en rätt så bra hög med presenter och kort iallafall. Sedan gjorde jag och Stella varm smörgåstårta som var klar tills han kom hem efter jobbet, vi dukade med finporslinet och tände ljus. Inte nog med detta jag och Stella hade även gjort chokladbollar som vi mumsade på till efterrätt, så nog blev det ett bra födelsedagskalas ändå tror jag.
 
Födelsedagsgrisen.
Några av chokladbollarna specialrullades i silver och guldkulor och så några med socker till Stella och så kokos förstås.
 
 

Grötlunch

Publicerad 2014-02-06 10:23:26 i Stella,

Igår var det onsdag och det betyder ju att Stella är hemma från förskolan. Vi var på Garvaregården på förmidagen och sedan gick vi till affären för att handla lite till kvällens födelsedagsmiddag (mer om det senare). Jag frågade Stella om vad hon ville ha till lunch, om vi skulle köpa plättar eller något annat när vi ändå var i affären. Jag hade en tallrik i kylen med rester från gårdagen så jag tänkte att hon säkert ville ha pannkakor eller plättar eller makaroner eller något annat hon brukar välja. Men nä Stella hon ville ha mannagrynsgröt hon! 
 
Sp det blev en grötlunch för henens del, mannagrynsgröt med äppelmos. Matheo fick oxå smaka och det slank ner en liten skål gröt där med.
 
 
 
 

5 månader idag!

Publicerad 2014-02-04 16:11:01 i Stella,

Idag är vår lille kille fem månader. Dagen började med att jag fick väcka honom kvart över åtta  för att han skulle hinna få lite mat i magen innan det var dags att följa Stella till Förskolan. Sedan en promenad för att han skulle somna så att han orkar med babyrytmiken kvart i tio men han somnade inte men orkade med babyrytmiken ändå om än lite trött. Efter rytmiken stannade vi kvar och fikade lite med de andra mammorna och sedan gick vi till affären för att handla. 
 
-Va, redan fem månader!
 
Nu i eftermiddag har vi varit och hämtat Stella, vi har ätit mellanmål och Matheo fick provsmaka en liten sked mosad banan vilket han gillade. Sedan har jag och Stella pysslat lite, det är ju en födelsedag imorgon... Nu är det strax dax att börja förbereda maten för kvällen, jag hoppas bara på att lillemannen somnar en stund snart.
 

Skridskopremiär

Publicerad 2014-02-03 19:45:03 i Stella,

I helgen, både i lördags och söndags, var jag o Stella i ishallen. Det gick sådär både för mig och Stella men efter lite övning och efter att vi fått tag i ett mål som Stella kunde hålla i gick det bättre.


I söndags var även Wille och Therese med, 

Vi får se hur det blir i helgen, om vi kan lura med Mikael och Matheo!


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela