Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Vilka skor tycker ni?

Publicerad 2011-01-30 20:15:06 i Allmänt,

Kan inte bestämma mig och jag vill ha dessa



eller dessa


De svarta är ju i läder så de tål ju lite sämre väder än de rosa, så de kan jag ju börja använda nu, om det inte kommer en meter snö till! Men blir de varma till sommaren? Fast hur länge är det supervarmt, en månad eller max två?

Det länns som det lutar åt de svarta, men de rosa har en himla härlig färg :)

Så vad tycker ni? Hjälp mig!!!

Sköna söndag

Publicerad 2011-01-30 19:49:59 i Allmänt,

Idag har det inte hänt mycket. Eller jag har tvättat en maskin tvätt och donat lite i köket medan Stella sprungit runt med någon av sina vagnar och babblat för fulla muggar. Sedan var vi ute och gick en lång runda om Förlösa när det var dax för Stellis att sova middag. Hon vägrar fortfarande att sova i sin säng om inte vi ligger bredvid.

Tänk om ungen kunde prata och berätta för oss vad det är för fel på sängen helt plötsligt. Det var verkligen över en dag som hennes sovrutiner förändrades helt - söndagen den 16/1 kommer vi föralltid komma ihåg :) eller inte. Jag ska inte klaga, igår somnade hon strax innan sju och sov sedan hela natten till strax innan åtta. så när hon väl somnat på kvällen så sover hon oftast 12-13 timmar.

Men som sagt på dagen är den vagnen eller soffan här nere som gäller.
Stella tar sig en tupplur i soffan i lördags innan vi åker in till stan.


En nyvaken Stella

Men tillbaka till söndagen, så åkte vi sedan och tvättade bilen. Jag och Stella stannade kvar i bilen för det var ju så kallt ute så vi ville inte gå ut. Pappa Mikael var lite rädd för att Stella inte skulle gilla biltvätten men det var ingen fara - hon titta storögt på "tvätttgrejen" när den kom åkandes mot och över bilen, och sedan så tog det inte så många minuter då Mikael valt ett vanligt program utan en massa Turle wax och annat tjafs som tar en massa tid (som bilen framför tog så vi fick vänta nästan hur länge som helst!) Protesterna kom när hon var tvungen att sätta sig i sin bilstol igen för att vi skulle åka vidare mot Citygross för att handla lite mat.

Nu sover Stella och snart är det äntligen dax för Solsidan igen - för ni kollar väl på Solsidan? Får se om jag inte ska ta mig en skiva till av Mikaels goda bröd som han bakade tidigare ikväll.

Lördag 29/1

Publicerad 2011-01-29 10:21:45 i Allmänt,

Stella blir allt rörligare och modigare. Hon springer runt med både sin gåvagn och gåbil och styr nu själv så ho kan gå dit hon vill. Hon har även gått mellan mig och Mikael ett par gånger och hon blir så stolt när hon klarar det själv. Men att släppa taget och gå själv - det känns nog lite för läskigt för att prova på ännu.


Men hon har börjat att släppa taget när hon står still, då kan hon klappa händerna eller leka med någon leksak.


Nä nu skall vi snart in till stan, kanske det blir ett par gåskor till mig för presentkortet jag fick av familjerna Magnusson, Lindh och Axelsson, har sett ett par olika snygga varianter som jag kan tänka mig!

Lördagsgodis

Publicerad 2011-01-23 22:06:47 i Allmänt,

Så har helgen rusat förbi igen utan att vi egentligen fått någonting gjort. I lördags var vi och handlade på Citygross och jag fick syn på ett paket gräddbullar som jag inte kunde motstå så de fick följa med hem. Väl hemma efter maten så provade både jag och Stella varsin och jag tror att Stella gillade sin!
Det blev lite kladdigt så det var lika bra att hoppa i badet - så var lördagen fulländad för Stella som ju älskar att bada!

Fikadag

Publicerad 2011-01-20 19:38:24 i Allmänt,

Vi har fått byta fikadag från onsdag till torsdag då jag o Stella går å simmar på onsdagar. Idag var det dags för en fika hos oss. Stella hade sett fram emot det massor då hon inte träffat Tage eller Wille sedan innan jul. Vi hade även förberett tårta/paj och present till Wille som fyllde ett år i förra veckan men så blev Wille sjuk så de kunde inte komma tråkigt nog...

Men vi sparar presenten tills nästa vecka fast Banoffee pajen/tårtan den sparar vi inte, den började jag, Ulrika och barnen på och jag gissar att jag och Mikael lär tömma fatet om inte förr så imorgon! Det får bli annan fika nästa vecka.

Ulrika har sagostund för Tage och Stella

Det var så roligt att se hur glad Stella blev när Tage kom, hon kröp fram till honom och ville inte flytta sig förren Tage tog täten till leksakerna. Tage är ju så duktigt så han har börjat gå och Stella fick krypa för vad knäna höll för att hålla jämna steg! De lekte jättefint och röjde lite för Wille oxå!

Onsdag

Publicerad 2011-01-19 21:55:49 i Allmänt,

Idag har hela dagen bara svischat förbi. Stella sov hela natten på väldigt länge i sin egen säng, hon somnade i och för sig hos oss. Hon har nämligen börjat sovvägra... både på förmiddagen och kvällarna.

Hon vaknade iallafall lagom till vi skulle skjutsa Mikael till jobbet imorse och sedan grejade vi här hemma tills hon började gnugga sig i ögonen. Då stoppade jag ner henne i vagnen så att hon skulle få lite sömn innan vi skulle bada. Innan macken sov hon! jag gick en lång runda och sedan förbi affären där hon vaknade, men då hade hon sovit en timme. Efter lite mat hemma så var det bara att packa badväska och sedan bege sig mot simhallen.

Stella hjälper mig att plocka upp ur diskmaskinen i nya fina adidaskläder som hon fått av farbror Magnus och kusinerna Lukas och Vilda i julklapp.

Idag tyckte simfröken att det var dax för Stellis att simma själv i mot kanten och upp mot trappan. Efter ett par försök så blev Stella som en liten klätterapa och jag behövde knappt hålla i henne för hon klamrade sig fast vid mig så hårt så hårt, så vi tog det lite lugnt och åkte lite rutchkana istället - vi får öva vidare nästa vecka!

Efter simmet så åkte vi och tankade bilen och sedan var det tid att besiktiga bilen och då passade jag och Stella på att ha en liten fruktstund i väntrummet när farbrorn kollade bilen. Men det var inga anmärkningar på bilen som tur var så vi åkte sedan snabbt för att hämta Mikael från jobbet och hem för att laga mat.

Fast Stella sovit en timme p förmiddagen och tio minuter i bilen så skulle hon Inte sov i sin säng när hon började bli trött framåt halvåttatiden - nej då hon kämpade på. Till slut så gick jag och la mig med henne i vår säng och då somnade hon efter tio minuter... Denna skitunge, vad gör man? fram tills i söndags så var hon så nöjd med att vi bara gick in och la henne i sin egen säng...

Hemma med pappa

Publicerad 2011-01-17 09:44:46 i Allmänt,

Idag sov jag till 09:05, kanske mest för att jag vaknade och hade hemsk hosta mitt i natten. Tur att mamma var där med vatten och tröst. Jag gillar mest att äta frukost med pappa eftersom han alltid kokar ägg, han frågade om jag tyckte mest om gröten eller äggen? Ja vad skulle jag säga?
Stella funderar
Jag gillar nog mest gröten fortfarande, även om pappas ägg ser hemskt goda ut!

Igår var vi på kompisen Malins dop, det var riktigt kul men det var också jobbigt
för både mig och Malin. Jag blev riktigt trött och somnade i pappas famn.

Nej nu skall jag gå och störa pappa som sitter och skriver på mammas och min blogg.
Vi ses senare i veckan!
//Stella

Helg igen!

Publicerad 2011-01-15 16:01:26 i Allmänt,

Japp då var det helg igen - veckorna bara rusar iväg.

Igår hade vi Karin och Patrik här från Stockholm. Karin och jag pluggade ihop här i Kalmar en gång i tiden!  Det är så kul att träffas, det blir ju inte så ofta när det är en bit att åka, men till sommaren får vi ta oss upp till stockholmo och kolla på deras nya lägenhet och lilla Otto som har tittat ut då!

Har varit dålig med kamern inser jag - inte så många nya kort. Skall ta med mig kameran ikväll när vi skall hem till Malin, Pär och lilla Malin.

Men jag hittade ett par gamla kort här på den bärbara - tror det är Calle som tagit dessa!
Vilken lite skrutt Stellis är, de är tagna den 6/3 2010 så hon är ju bara 2 månader och en vicka cirkus!

Och jag har försökt vända de två bilderna som är på fel håll, men jag kan inte. Så ni får helt enkelt lägga huvet på sne om ni vill kolla på dessa:)

Söndagsutflykt

Publicerad 2011-01-12 11:13:27 i Allmänt,

I söndags var vi bjudna på sopplunch hemma hos familjen Petersson på Öland. Vi fick en jättegod fisk och skaldjurssoppa och sedan istället för efterrätt så begav vi oss till Gårdby Café och Lanthandel för att fika.

Det var verkligen ett supermysigt ställe som vi måste besöka igen. Det är tydligen ett hus som fungerat som lanthandel i Gårdby i över 50 år. För ett par år sedan tog ett yngre par över det och rustade upp huset och införde även en cafédel.
Jag och Stella står och väljer vad jag skall fika på!

Göteborgare på besök

Publicerad 2011-01-12 09:57:48 i Allmänt,

Nu är vi tillbax i de gamla gängorna. Idag onsdag börjar babysimmet igen och jag och Stellis skjutsade pappa Mikael till jobbet - fast han höll på att glömma det. Så när jag vaknade av att ytterdörren smällde igen (tur att han inte är så försiktig på morgonen!) så fick jag fart och ringde på hans mobil så att vi kunde skjutsa honom. Stella sov som en tok när jag for upp men hon vaknade till när jag tände lampan för att hitta mobilen och sedan protesterade hon inte ett dugg när hon fick på sig overall och mössa och blev utdragen till bilen typ 5 minuter efter det att hon vaknat. Min snälla fina lilla plutt!!!

Ja som ni märkte så hade vi ett par göteborgare här på besök i helgen. På fredagen jobbade Mikael så roade vi andra oss själva med först en pulkatur i Lindsdal och sedan en sväng in till kalmar.
Stella och Calle

Tur att vi passade på att åka pulka innan det började töa, fy vilket tråkigt väder det blev sedan på lördagen, grått och blött.

Ja lördagen blev en riktig slappedag vi gjorde inte mycket, förutom att ladda upp inför kvällens restaurangbesök.
Stella skötte sig som vanligt exemplariskt. (notera gärna den väldigt rena tröja)

Jag tror att hon tyckte att vi däremot var lite högljudda!
Efter vi hade ätit upp vår mat och Stella fått prova lite (därav den fläckiga tröjan!) så började Stella skruva lite på sig och jag tänkte att hon kunde komma upp lite. Det var då jag upptäckte det - blöjläckage!!! av den sämre sorten om jag säger så. Det var bajs på både byxor och tröja, så det var inte så mycket mer att göra än att be om notan och sedan packa ihop och åka hem. Stella brydde sig inte nämnvärt, medan vi andra packade ihop så kröp hon omkring på golvet och hade hur kul som helst.

Moster har ordet!

Publicerad 2011-01-08 17:57:14 i Allmänt,

Hejhej,
Jag och Calle är på besök i Kalmar då jag haft långledigt denna helgen. Vi har åkt pulka till affären, varit på stan, bakat pizza och vilat. Just nu sitter Calle och Mikael och spelar tv-spel och Stella ska sova vilket har resulterat i att Sabina också somnat inne hos Stella. Därför tänkte jag blogga lite. Förhoppningsvis hinner inte Sabina vakna och stoppa mig:)
Så jag vill säga hej till mamma och pappa som nog är bloggens största läsare. HEJHEJ!
Och så kan jag visa en fin bild som jag tog när jag bråkade lite med Stella, Hahahaha... Hon når inte chokladen.
Dagens outfitbild:
Alles från Villervalla. Födelsedagspresenter/julklappar, heldress från mig och Calle och randig tröja från Stellas mormor. Det är svårt att ta outfitbilder på ett barn som attackerar kameran och mig.
Ooops, nu vaknade Sabina.
Hejsvejs
//Sofia

Julklapp

Publicerad 2011-01-06 17:32:46 i Allmänt,

De dyker upp lite titt som tätt, julklapparna Stella fick. Så lagom till midsommar har vi nog fått med allt på kort, för så mycket klappar var det!

Efter duschen så är badrocken från farmor väldig mysig att krypa runt i.

Det är ju massor av rea nu i butikerna men tråkigt nog så behöver vi nästan ingenting i klädväg nu... men man kan ju kolla i alla fall. Så idag åkte jag en sväng till modehuset när Stella tog sin middagslur. Skönt att komma iväg utan den stora vagnen som mest känns stor och klumpig när man är inne i butikerna och snurrar runt. Som sagt - massor av rea men det som jag var ute efter, kortärmade vita bodys att ha under andra tröjor nu när det är lite kallare, de fanns så klart inte i varken 86 eller 92. Men det blir kanske en runda på stan imorgon om vädret inte är allt för jäkligt. Moster Sofia och Calle kommer ju ner och hälsar på så då blir det nog en liten runda på stan.

Långpromenad

Publicerad 2011-01-02 20:41:57 i Allmänt,

Äntligen kom jag och Stella iväg på en långpromenad. I början när jag var hemma så gick jag och Stella på minst en långpromenad om dagen, nu var det så länge sedan att jag inte kommer ihåg när det var senast...

Men med en blå himmel och en strålande sol så fanns det inga ursäkter. Stella somnade efter tio minuter och sov sedan i en timme medan jag promenerade runt Lindsdal - härligt!
En sovande Stella som har det varmt och gott bakom gosefilten.

En glad mamma som äntligen får röra på påkarna igen!

Bilder från pulkaåkningen!

Publicerad 2011-01-02 20:35:28 i Allmänt,

Vi var ju och åkte pulka med barnen på nyårsafton, nu har jag fått ner bilderna från min Iphone.

På väg till backen, pappa har med sig snowracern som han och de andra papporna - kanske någon mamma ska åka på!

Full fart ner från halva backen - det är ingen liten backe vi har runt hörnet...

Stella med polarna Wille och Tage.

Så var det 2011!

Publicerad 2011-01-01 23:10:00 i Allmänt,

Det kommer att ta tid att lära sig skriva 2011, tycker att jag precis lärt mig att det är 2010!

Igår var vi järngänget från föräldragruppen, vi som brukar umgås, som firade ut det gamla och in det nya året. Det vill säga Theresé, Thomas och Wille och Ulrika, Stefan & Tage och så jag, Mikael och Stella!

Vi började i pulkabacken och sedan blev det en massa mat, lite spel och mer gottis hemma hos oss. Fast vi hann inte med bullens varmkorv så den tog vi idag som lunch istället. Vi samlades alla igen och käkade lite eller för vissa mycket korv!
Nyvaken Stella som är nyårsfin. Stella passade på att ta sig en liten tupplur efter pulkaåkningen så hon var pigg ett bra tag inpå kvällen och hon och de andra barnen busade runt och lekte så fint!

Födelsedag 1

Publicerad 2011-01-01 23:03:30 i Allmänt,

Jag har ju glömt att visa bilder och berätta om Stellis första födelsedag!

Vi var ju som jag säkert har sagt i Falkenberg för att fira julen men på juldagen så begav vi oss mot Sibbhult och väl framme så var de bara till att garnera tårtan och svida om till kalaskläder för sedan så kom gammelmormor och Sven, familjen Magnusson och familjen Lindh för att gratta. Morbror och Moster och Calle var oxå hos mormor och morfar så det var ett helt gäng som firade pluttisen!

Stella får hjälp av morfar med att paketera upp presenterna.

Mamma visar hur man ska blåsa ut ljuset!

men det går inte riktigt... än!

Om ni undrar över den fina födelsedagsklänning så är den vintage. Den hade nämligen jag själv på mig julen 81 så den har ett par år på nacken, men den är fortfarande lika fin.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela