Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Måndag och äntligen friska.

Publicerad 2018-01-10 22:00:11 i Allmänt,

Vi duckade kräksjukan i julas men natten til förra tisdagen blev milo sjuk. Sedan kräktes Matheo och tillslut blev även jag sjuk så det blev långledigt fram till trettonhelgen även om vi spenderade dagarna till sängs eller städandes och tvättandes. 

När vi sedan trodde att alla var friska så kräktes Matheo igen tidigt på söndagsmorgonen så det var bara att stanna hemma i måndags oxå. Men antagligen var det bara någon känslig mage efter kräksjukan för det var bara en gång och sedan blev han bättre och började äta så smått. 
(null)
Men vi pusslade en massa och myste med brasa i kakelugnen och nya morgonrocken!

(null)

(null)

(null)
På måndagen visade sig solen och det var så fint och frostigt ute. Som tur var hade Matheo piggat på sig så vi kunde ta en tur till lekparken och njuta av det fina vädret.

(null)
På eftermiddagen drog vi fram fler pussel och eldade lite mer i kakelugnen. Det blev en bra avslutning av en lååång sjukvecka.

Nyår

Publicerad 2018-01-08 09:20:11 i Allmänt,

Nyårsafton firade vi på Öland hemma hos familjen Landefrö tillsammans med familjen Eriksson. Vi började med att träffas på Haga strandpark kl 17 för att kolla på fyrverkerierna som barometern skjuter upp i stadsparken varje år. Det regnade dock och så var det ju helt kolsvart ute (vet inte vad jag förväntat mig i och för sig!) så jag o pojkarna stannade i bilen och såg nån liten glimt av raketerna på andra sidan sundet.

(null)
Förrätten försvann snabbt! Kräftröra på hemmabakat bröd. Till huvudrätt var det supermör oxfilé med potatiskaka och madeirasås. Det var min o Mikaels tur att göra efterrätt och vi valde att göra två olika. Innan tolvslaget åt vi vit chokladmousse med hallon och efter åt vi chokladfondant med vaniljglass. 

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)
 Alla barn höll sig vakna till tolvslaget eller ännu längre till och med. Men vid tolvslaget gick vi ut för att spana in raketer, Matheo hade förberett med hörselkåpor men som tur var så var det inte så många som sköt raketer där vi var så det var lugnt ändå.
(null)

(null)

(null)
Bubblet glömde vi inne men det blev ju nytt år ändå!
(null)
Nu hoppas jag 2018 blir minst lika händelserikt som 2017 eller lite mer kanske! 

Födelsedagskalas

Publicerad 2018-01-05 21:32:50 i Stella,




(null)

På annandagen åkte vi så till sibbhult för att fira lite jul och ha kalas för Stella och träffa resten av släkten som vi annars träffar på julafton.  

Vi skulle ju åkt påjuldagen men nu blev det ju inte så på grund av den här kräksjukan som har kantat vår jul o nyår.

(null)

Men på annandagen blev det kalas med kaka, tårta och presenter till vår stora Stella. Vi passade på att ta kort på alla barnen i soffan, de börjar ju dock bli så många att de inte får plats!

(null)

(null)

Födelsedag nummer åtta

Publicerad 2018-01-01 20:50:10 i Stella,

Det var ju juldagen för åtta år sedan som jag vaknade upp efter julfirandet och kände att nu är det något på gång. Att det sedan dröjde typ tolv timmar innan Stella äntligen låg på min mage i stället för i, är en annan sak.  Vår fina Stella som egentligen inte skulle komma förren den fjärde januari enligt alla uträkningar får nu varje år ordentligt med paket i dagarna två eller fler då det både firas jul och födelsedag på oftast mer än ett ställe!


(null)
(null)

(null)
Det här året var det tänkt att vi skulle åkt till sibbhult på juldagen för att fira jul och födelsedag med mormor o morfar och Sebastian och Sofia med familjer och sedan skulle vi ha ett kalas på annandagen med min faster och kusin och barn. Nu blev det lite andra planer då både Novalie och Mathilda insjuknade i kräksjuka natten till juldagen så vi fick stanna i karantän till annandagen och skjuta upp kalaset till den 27:e. 

Men vi firade ju såklart Stella på juldagsmorgonen med frukost på sängen, sång och paket. Hon hade sedan länge önskat sig en miss minime docka och  det var med nöd och näppe som den hann komma med posten innan helgen. Vet inte om hon blev så överraskad precis, men glad blev hon iallafall! 

(null)

(null)
Sedan fick hon flera paket av farmor, Victor och mormor Stina. Bland annat kläder, en bok, armband och en fin julbricka som kommer passa bra till alla födelsedagsfrukostar på sängen framöver.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela