Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

På språng

Publicerad 2014-08-20 08:23:06 i Stella,

Får Matheo tag i gåvagnen och får rätt på det så han kommer på rätt håll och inte ställer sig i själva vagnen, så går det undan. Han springer fram och jag hann knappt ta en bild på han idag förren han höll på att köra över mig.
 
 

Ottos kalas

Publicerad 2014-08-18 19:38:04 i Stella,

I helgen har vi varit hemma hos mormor och morfar i Sibbhult, Sofia var oxå hemma. På lördagen var vi inne i kristianstad och åt lunch och gjorde lite ärende och så grillade vi gott på kvällen. På söndagen var det kalas för Otto som fyller 1 år imorgon (tror jag det är om jag inte är helt fel ute!)
Presentöppning,  med en del hjälp från storasyster Siri och så nyfikna blickar från Stella och Ellen.
Lite fler presenter till Otto och lite mer hjälp av storasyster.
Matheo sitter lite och mornar sig hos morfar efter en liten middagslur.
Grabbarna i soffan.
Siri och Otto hugger in på tårtan som var en stor blå traktor, därav den blå grädden!
Matheo på upptäcksfärd
Och så lyckades Mikael fånga de tre tjejerna på bild med sin kamera!
 
 
 
 
 

Onsdag

Publicerad 2014-08-13 18:15:56 i Stella,

Idag är det är det onsdag och imorgon är det dags för mig att jobba igen. Jag hoppas att de äntligen letat fram min låda med mina saker som någon vänlig själ packade ner förra året när jag blev sjukskriven, förra veckan så hade de inte hittat den men nu håller jag alla tummar och tår på att den hittats.
 
Vi har hunnit med en hel del idag med, som vanligt. Vi mötte upp Mikael på stan för lite lunch. Vi gick till Tacovagnen som står på stortorget, fyra fräscha tacos för 60 kronor var inte så pjåkigt, fick inte med dem på bild dock men ni får ta mitt ord på att det var gott och testa själva vid tillfälle!
 
Sedan gick jag och Stella en sväng på stan för Matheo somnade i vagnen så han behövde få åka en extra sväng. När vi väl kommit hem till Lindsdal igen så tog vi cyklarna till affären och handlade lite. Vi tog även och delade på en mjukglass i solen efter att vi handlat färdigt - supergott. Väl hemma så lekte barnen ute en stund och jag fixade lite i trädgården.
 
 
 

Matheos önskelista

Publicerad 2014-08-13 17:15:42 i Stella,

Snart är det ju Matheos första födelsedag. Planeringen inför kalaset är i full gång och om någon funderar på presenter så kommer här lite förslag!
 
 
 
Traktor med släp som kör och med djur som låter
En sån där leksak där man trycker på knappar så åker djuren upp och låter
Matleksaker i TRÄ, plastmat har vi men jag tänkte att jag skulle byta ut så smått till trä som inte är så giftigt. För allt ska ju in i munnen på unge herrn.
Eller kanske en hel snickarbänk i trä...
 
 
 
 
 
Fina byxor och tröja från Åhlens
Ny vagn med svängbara framhjul! Emmaljunga Buddy är en favorit, fast färgen... kanske en marinblå hade varit fint!
 
 
 
 
Fiina kläder från Polarn O Pyret, som man kan matcha med varandra nästan hur som helst. Och så är ju Matheo så fin i turkost!
 
 
 
 
 
 

Dop 2

Publicerad 2014-08-11 20:58:05 i Stella,

I fredags så hämtade Mikael och barnen upp mig efter jobbet och så åkte vi med fullastad bil till Falkenberg för Novalies dop.  Det var ännu en fin dag, iallafall till en början både innan och efter dopet, men när alla gäster kommit fram till Illervägen och satt sig för en bit mat då började det vräka ner som bara den, men som sagt när vi var ute så var det soligt och fint och tur var väl det så vi kunde ta lite fina bilder!
Hela familjen Konradsson/Persson samlad.
Huvudpersonen Novalie drabbade av en skrikattack inne i kyrkan innan dopet och fick gå ut och lufta sig lite innan det var dags för dopet. Men det hjälpte inte så mycket för väl inne i kyrka så började skrikfesten igen, men det är inte lätt att vara liten och ha på sig en konstig lång klänning och vara i en stor konstig kyrka med fullt av folk... 
Fina Stella som oturligt föll i onsdagsmorse så vi fick åka in till vårdcentralen och limma ihop såret på hakan.
Och så båda mina guldklimpar!
Efter dopet var det som sagt mat på Illervägen och efter en lång dag med mycket folk så kan man ju bli lite trött, perfekt att varva ner med lite Netflix i soffan då.
Och så hade Stina bakat den godaste tårtan, den är så god så den förtjänar en egen bild!
Huvudpersonen var på toppenhumör när hon väl slapp kyrkan, vandrade runt bland alla gästerna och hade det bra.
Presentöppning, av oss fick Novalie ett matset från Jabadabado med rosa elefanter på. Hon fick supermycket fina saker bland annat ett par halsband, flera böcker, en sparbössa och en cyckelhjälm.
 
 
 

Dop 1

Publicerad 2014-08-11 20:23:03 i Stella,

För två veckr sedan var vi på dop i Femsjö, då var det Ester som skulle döpas. I helgen var vi på dop i Falkenberg och då var det Novalies tur att döpas. Men vi börjar med Esters dop. Vi körde till Femsjö på lördagsförmiddagen och väl framme så åt vi lite lunch som mamma haft med sig i en av stugorna som vi fått låna för natten. Sedan var det bara till att svida om till finkläderna och bege sig till kyrkan. Eller jag, Mikael och barnen och Sofia och Calle hann även få stugan som vi skulle sova i och bädda upp innan det var dags att bege sig.
Samling utanför kyrkan och det var så varmt så varm så varmt.
Familjen Persson/Svensson ställde upp sig för fotografering.
Stella satt bredvid Ellen i kyrkan.
Fanny sjöng Välkommen av Sonja Aldén
Sofia hon dokumenterade allt
Efter kyrkan var det mat och tårta i församlingshemmet. Det var fullt med folk och massor av barn som lekte och hade skoj med varandra, här är Ellen, Siri och Stella. Det var så varmt och kvavt men efter ett tag så kom det lite regn och rensade luften, så skönt.
 
 
 

Elva månader

Publicerad 2014-08-06 10:28:14 i Stella,

Jag höll ju på att glömma att Matheo faktiskt blev hela elva månader i måndags. Börjar alltså bli dags att planera ettårskalaset! Elvamånadersdagen spenderade vi iallafall till en början ute i trädgården. Stella hon tog sig ett dopp i poolen i väntan på att Maja skulle komma och leka medan jag och Matheo sammlade ihop de löv som redan börjat trilla från körsbärsträdet, både sommar och höst på samma gång.
Stora starka killen!
 
 

Senaste nytt på cyckelfronten

Publicerad 2014-08-05 18:55:53 i Stella,

Idag cycklade jag och Stella och Matheo till Ica. Stella har lärt sig att starta och stanna så idag tog jag min cyckel med Matheo bak och Stella tog sin cyckel och det gick superbra!
Matheo i nya fina kläder som han fått av farfar och Lotta, passade bra idag när det äntligen, Äntligen blivit lite svalare!

Karlskrona

Publicerad 2014-08-05 16:28:16 i Stella,

I torsdags så tog vi bilen och packade in hela familjen och åkte till Karlskrona. Stella har pratat om ubåten som finns på ett museum där, jag har för mig att hon såg en annons i Barometern i början av sommaren och sedan har hon pratat om denna ubåt så en tur till Marinmuseum stod på agendan. Väl framme så tittade vi lite på stan och såg ett sånt där stadståg köra runt så en tur med det fick det oxå bli innan vi åkte hem bestämde jag och Stella. Men först tog vi en lunch på en mysig uteservering.
 
 
Efter god lunch så tog vi oss till Marinmuseumet, hur smidigt som helst då det var promenadavstånd från city.
Liten trött gosse som inte skulle somna, han ville såklart oxå se ubåten för när vi varit inne i den och gått runt den och läst på alla skyltar och bilder som fanns runt om så tänkte jag att det kanske var dags för en ny blöja. Jag hinner inte fram till toaletten innan han somnar...
Utanför museet låg flera båtar man fick gå ombord på och det pasade Stella och Mikael på att göra medan Matheo sov i vagnen.
 
Efter två timmar på museet styrde vi kosan mot stan igen och nu skulle det åkas tåg, vi hade turen att när vi kom fram till platsen vi sett tåget på innan så stod det och väntade och skulle gå om 15 minuter så jag och barnen hoppade på.
 
Efter citytåget tog vi en fika innan det var dags att åka tillbaka till Lindsdal.
 
 

Duran och Mollan

Publicerad 2014-08-04 16:26:56 i Stella,

Nu är sommaren slut. Eller det kanske den inte är men det känns så för i morse gick Mikael till jobbet efter nio veckors ledighet och på torsdag är det jag som går till jobbet efter ehhh vad är det typ ett års ledighet... Om bara vädret kunde vara med på noterna och ge mig lite höstkänsla så hade det vart skönt. Igår var det över 30 grader varmt mitt på dagen och när vi skulle gå coh lägga oss så var det kanske några futtiga grader svalare. 
 
Idag har Stella haft sin kompis Maja här hela dagen och jag kom då på att jag inte lagt upp bilderna från när de var och kollade på Duran och Mollans allsångsshow på slottet. Den typ enda dagen nu i juli då det inte varit sol och varmt lyckades vi ju såklart pricka in!
 
I år var vi i god tid så tjejerna fick plats längst fram. Jag och Majas pappa vi satte oss längst bak och flyttade till och med in en bänk under ljudkillens tält så vi slapp lite av regnet, men det var svårt att komma från det helt efter som det blåste samtidigt så det var som att regnet kom från alla möjliga håll. Men men, det är fjärde gången vi kollar på Duran och Mollan på slottet och det är första gången som det är dåligt väder - man kan ju inte ha vädret på sin sida alla gånger!
 
 

Falkenberg

Publicerad 2014-08-04 13:54:30 i Stella,

Vi stannade ju som sagt till i Falkenberg på väg hem från Grundsund och eftersom det var så fint väder gick vi på måndagskvällen ner till stranden för ett kvällsdopp. Jag tog på Matheo pyjamas och gjorde välling som han kunde dricka i vagnen med hopp om att han skulle somna, men den lätta gick han inte på utan han satt i vagnen och tittade långt efter Stella som var med Mathilda och farmor ute i vattnet och tog sig ett dopp.
 
På tisdagen stannade vi kvar och gick ner en stund på stranden även då, eller iallafall jag och barnen. Mikael åkte och hälsade på en kompis så jag hade inte kameran med mig. Men Matheo tyckte det var superhärligt att kunna krypa omkring vid stranden, det är ju så långgrunt så han kunde krypa i vattnet och sätta sig och gräva med händerna och sedan krypa en bit till. Stella hon badade för fullt hon med med både Mathilda och farmor.
 

Sofias födelsedag

Publicerad 2014-08-04 13:23:49 i Stella,

Sofia fyllde ju år när vi var i Grundsund, eller rättare sagt på måndagen när vi packade ihop tidigt för att bege oss mot Göteborg för att möta upp famljen Persson/Svensson och sedan vidare mot Falkenberg. Men vi hann med riktigt firande på morgonen men stor pannkakstårta som Calles mamma fixat.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela