Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Tålamod

Publicerad 2016-08-31 17:16:53 i Stella,

Milo har börjat greppa efter mer saker än bara sina händer. På dubbelvagnen hänger en fin mus som Stella fick när hon var liten och eftersom suffletten på liggdelen i dubbelvagnen inte är så hög som i emmaljungan så hänger den i perfekt greppvänligt avstånd. Då återstår det ju bara det där att ta tag i ringen längst ner...

Men till slut så fick han tag i den och såg väldigt nöjd ut!

Stora killen

Publicerad 2016-08-30 15:04:15 i Stella,

Igår efter att vi lämnat de stora barnen och varit i affären och handlat så var det någon som var väldigt missnöjd med att ligga i vagnen. Eftersom det är väldigt svårt att köra dubbelvagnen, fullastad dessutom efter veckohandling, med en hand och bärandes en missnöjd bebis så fick han testa att sitta en liten stund.

Gissa om han gillade det?! Det dumma är att sittdelen går inte att ha bakåtvänd mot mig i dubbelvagnen så den får han allt vänta med ett par månader, om han inte växer ur liggdelen vill säga. Det är inte många centimeter tillgodo nu för tiden.

Första skoldagen

Publicerad 2016-08-22 21:25:10 i Stella,

Idag var det så dags för Stellas första dag i första klass. Nu var det inte superpirrigt eftersom det är fortfarande samma ställe, blåa huset, som förskoleklassen. Fast det var nytt klassrum, ny fröken och delvis nya klasskamrater eftersom de gjort om klasserna så lite fjärilar var det nog i magen.

Dagen började i klassrummet där fröken Emma presenterade sig och sen fick alla barn göra sig en namnskylt. Sedan var det dags för sång och musik och tårta.

Tycker det är jättebra att de börjar första dagen med tårtkalas. En del firar ju skolavslutningen med tårta men det är ju faktiskt mer vettigt att fira första skoldagen!

Lyfter på nacken

Publicerad 2016-08-21 16:28:39 i Stella,

Vet inte vart han är på väg men Milo lyfter mycket på nacken och huvudet när han sitter i babyskyddet eller man har honom sittandes i knät!

Har även letat febrilt efter babysittern de andra två barnen haft, hade för mig att den var i sibbhult, men det var den inte. Nu när jag försöker få Mikael att kolla ovanpå garaget så säger han att vi gett bort den. Så då är frågan om det är lönt att köpa ny/begagnad?!

Ironman

Publicerad 2016-08-21 15:18:03 i Stella,

Igår lördag var det dags för ironman i Kalmar igen. Starten går inne i stan och så simmar de 3,86 km. Sedan cyklar de 180 km, först över till Öland och sen till Lindsdal och vidare nånstans där de vänder för att ta sig in till Kalmar via Lindsdal igen för att till sist springa 42,2 km... Rena dårskaper alltså! Men vi var ju tvungna att gå ut till vägen och kolla och heja lite såklart.

Jag och killarna gick ner till macken och mötte där upp Stella, Maja, Mikael och Daniel. Milo tog det väldigt lugnt i vagnen som ni ser.

Roligast just nu

Publicerad 2016-08-15 15:02:37 i Stella,

Det roligastes just nu är att klappa händerna!

De fina kläderna är en present från farfar och Lotta, tack så mycket! Newbie är lite av en favorit, de har väldigt mycket fint.

Grundsund sista dagen

Publicerad 2016-08-14 10:55:16 i Matheo, Stella,

Onsdagen var vår sista dag i Grundsund för det här året. Någon båtfärd hade det inte blivit dagarna innan då det blåst en del men vi kunde inte lämna utan att ha åkt en sväng så flytvästarna togs fram och vi begav oss mot båten.

Matheo har ju av någon anledning utvecklat en rädsla för alla typer av båtar, vet inte var han fått det ifrån, så det kändes osäkert om han skulle gå med på att hoppa i båten. Han tvekade först men gick sedan i båten själv med lite hjälp av Calle. Men sedan hann vi nog inte mer än ett par meter innan han blev rädd och började ropa till Calle som körde: "sluta Calle sluta"...

Så det blev en väldigt kort båttur den här gången, fast Stella hann ändå med att få styra båten.

När vi körde den lilla rundan ned båten så såg vi ett mysigt café, men om vi stannat med båten där så hade vi aldrig fått Matheo att hoppa på igen. Så vi åkte tillbaka med båten och så gick vi landvägen till caféet som även hade lite kläder och inredningsprylar.

Ett mysigt avslut på ännu en härlig tur till Grundsund.

Paddor

Publicerad 2016-08-13 18:39:06 i Allmänt, Matheo, Stella,

Det är tur att barnen har sina paddor ibland, till exempel när maten är på gång och det kanske börjar bli sent och det inte finns så mycket ork för lek.

Självklart har även fått sin egen padda.

En färgglad sköldpadda som är väldigt rolig att titta på och prata med!

BHV

Publicerad 2016-08-11 17:18:52 i Stella,

Det är ju en sak som är sådär med att bli tre månader hälsar Milo, och det är ju de två sprutor man måste ta... Men hitintills så har vi inte märkt av några sviter från vaccinationen så vi hoppas det fortsätter så.

Vi även vägde och mätte och vår lille plutt har nu nästan dubblat sin födelsevikt. 5838 g tung och 61 cm lång och ett huvudomfång på 39,5 cm det är dagsformen det.

Tre månader

Publicerad 2016-08-11 16:51:31 i Stella,

Igår blev Milo tre månader, tänk att det redan gått tre hela månader sedan vi åkte in tidigt på morgonen för att lugnt och planerat ta ut vår bebis!

Igår var vi en runda på skällby, det var någon slags festival där med mat och musik från världens alla hörn och så fanns det hoppborg och så kunde man bland annat pröva på att gå på lina. Lekplatsen med det höga klätternätet var nog roligast ändå.

Milo han sov sött med tummen i munnen under hela besöket.

Grundsund 2016

Publicerad 2016-08-10 22:16:32 i Stella,

Vet inte om detta var åttonde eller nionde året som vi besökte Grundsund. Förra året gifte ju Sofia och Calle sig då var inte barnen med men detta året var de ju med och dessutom fler än någonsin så det var fullt ös från morgon till kväll.

Vi kom upp till Grundsund ganska sent på söndagskvällen så få var det mest mat, bäddning och sen sova. På måndagen gick Mikael, Milo och jag och köpte frukostbröd och efter frukosten var intagen och alla var mätta och påklädda gick vi ner till hamnen och den långa bryggan som sträcker sig, vet inte hur långt.

Vid lunch kom Cia, Hans, Hedda och Ester. Vi grillade korv och sedan gick vi till den lilla badplatsen där även barnen kan bada. Har inga bilder därifrån för Mikael stannade i stugan med Matheo som inte är den stora badfantasten.

På tisdagen var det halvfint väder och vi bestämde oss för en tur till Lysekil. Vi tog bilarna och färjan och sedan gick vi till restaurangen Norra hamnen 5.

Lite blåsigt på färjan över till Lysekil!

I väntan på maten. Tror inte vi var där 2014 och förra året var vi inte där, men det var lika fint och lika gott som sist. På onsdagen var det dags för en tur med båten men det får bli ett eget inlägg. Nu ska jag och Mikael kolla på ett avsnitt av Gifta vid första ögonkastet, finns på SVT play, och jag tycker ni ska kolla in det om ni inte har gjort det.

Semester

Publicerad 2016-08-10 21:13:55 i Stella,

Bloggen tog visst semester ett par veckor och under tiden har vi varit i Falkenberg där Stella och Mikael sprang Falkenbergs stadslopp. Familjen Eriksson var oxå med och även Johanna och Daniel sprang.

Stadsloppet var på lördagen och på söndagen åkte vi vidare till Göteborg och Liseberg.

Lite otur hade vi med vädret då det kom ett par rejäla skurar, men karusellerna fortsätter ju gå så barnen var glada ändå. Matheo var inte jätteförtjust i karusellerna dock, han åkte båtarna bakom Flumriden och flygplanen på bilden ovan, men det var allt. Stella däremot åkte det mesta!

På söndagkvällen åkte familjen Eriksson tillbaka till Kalmar och vi åkte vidare mot Grundsund.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela