Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Middag på stan

Publicerad 2017-03-31 14:00:00 i Stella,

Mikael och Matheo åkte till Falkenberg i onsdags för att hämta hem Porschen. Eftersom Matheo har fått åka tåg, bada hos farmor, sova över hos Sofia o Calle och gå på museum och massa annat så har jag och Stella oxå försökt att hitta på skoj saker.


Igår åkte vi till Eko efter skolan och så fick Stella fylla på sitt kulföråd på vägen hem svängde vi förbi Max och så fick Stella en Maxbox till mellanmål! 

Idag åkte vi hem och åt mellanmål, väntade på att Milo skulle sova klart sin eftermiddagslur sedan åkte vi in till stan och Stella fyndade en klänning på Lindex som hon haft ögonen på. Sedan provade både jag och Stella skor på stadium, Stella behöver nya vårskor och jag behöver nya utochgå skor! Sedan var det äntligen dags för sushi.

Milo fick ingen sushi men han var nöjd med sin burk. Sedan bar det av hemåt i regnet. Nu sover barnen sedan ett bra tag och jag ligger i soffan och kollar på Strömstedts och äter godis!

Soligt

Publicerad 2017-03-30 20:48:18 i Matheo, Milo, Stella,

Idag har det inte varit soligt men i måndags var det riktigt härligt vårväder med ljumma vindar som fick oss att längta till sommaren.

Vi packade med oss mellanmål och gick bort till nya halvfärdiga lekplatsen som var full av leksugna barn.

Milo satt snällt och tittade med stora ögon, jag hoppas att de får upp lite gungor snart så att han oxå kan få komma upp lite. Men nu var han nöjd ändå och efter en stund så somnade han gott.

Andra tanden

Publicerad 2017-03-22 09:34:09 i Milo,

Nu har även andra tanden tittat fram.

Stackars Milo har blivit jätteförkyld, febrig och snorig. Så idag blir det ingen garvaregård som vi brukar på onsdagar utan vi får vara hemma så Milo kan få sova gott i sin säng och ta det lugnt.

Solig söndag

Publicerad 2017-03-20 11:53:25 i Allmänt,

I fredags var jag på Bobfest och Stella spelade cup i Färjestaden. Som tur är kunde mormor och morfar komma upp och passa pojkarna och som en bonus kom även Sofia ner från Göteborg. 

Lördagen spenderades på Ikea och modehuset på kvällen grillade vi och kollade på lets dance. 


På söndagen vaknade vi till sol och innan mormor och morfar skulle skjutsa sofia till tåget och sedan köra hem passade vi på att ta en runda till nya lekplatsen som inte är riktigt klar än. 

Fint väder

Publicerad 2017-03-17 09:36:38 i Stella,

Vad härligt det är med sol, livet blir ju så mycket enklare känns det som! Igår sken solen och vi tog vagnen och balanscykeln till skolan och förskolan.

Torsdagar betyder ju simskola och igår var det dags för märkestagning. För att få silverdelfinen ska man simma 100 m ryggsim, 250 m bröstsim, flyta i två minuter, trampa vatten i två minuter och dyka från kanten en meter. 

Det var en stolt Stella som ville ha märket på sig på klänningen idag till skolan. 


Som hon kämpade igår, hon var så trött efter fem längder bröstsim, men hon kämpade och klarade alla tio längderna! Ryggsimmet, dyket, flytet och vattentrampet gjorde de förra veckan och det klarade hon utan problem.

På vingliga ben

Publicerad 2017-03-15 15:44:45 i Stella,

Milo har precis börjat ställa sig mot allt så nu är det hej då till att ställa grejer på soffbordet för ett tag!


Vi var även hos Kristin på BVC i måndags och vägde och mätte. Han följer sin kurva så fint och växer som han ska. 9582 g och 75 cm lång, nästan ett kilo tyngre och fyra centimeter längre på två månader.

10 månader

Publicerad 2017-03-10 21:59:47 i Milo,

Asså vart tar tiden vägen. Vill så gärna att det ska bli vår och sommar snart men vill samtidigt inte att det ska gå för fort. Måste hinna med att njuta av sista långledig vår och sommar innan allvaret börjar igen. Tänk att snart börjar även minsta busungen förskolan.

Tio månader idag och det firade han genom att sova hela natten! Han somnade vid åtta igårkväll och väckte mig tjugo över sex imorse. Vågar dock inte hoppas på en repris.

Solig morgon

Publicerad 2017-03-08 21:22:22 i Stella,

Idag har bilen varit inlämnad på macken så imorse gick vi till skolan och vilken tur vi hade som möttes av sol och klarblå himmel.

Det blir väldigt ljust nät solen skiner och det är vitt av snö överallt, funderar på att leta fram solbrillorna om det är sol imorgon igen!

Tyvärr molnade det på ganska snabbt efter vi lämnat Stella, men det gjorde inte så mycket för på onsdagar går vi ju till garvaregården. Idag var det lagom mycket barn och Matheo lekte fint och pysslade lite med krympisar. Milo somnade i vagnen en halvtimme innan vi gick och sov sedan en och en halv timme till, så när han vaknade var han på strålande humör och kröp omkring och tittade på alla barn och leksaker.

Pinchos

Publicerad 2017-03-08 21:10:29 i Stella,

Restaurangen pinchos har kommit till stan. Jag var där med jobbet en kväll och Mikael var där med sitt jobb och vi gillade stället så då tänkte vi att vi går dit hela familjen på sportlovet. Nu var jag lite sen att boka så det var fullt på torsdagen när vi tänkt gå dit så jag bokade till söndag istället. Sedan blev ju Stella kräksjuk på lördagskvällen så få gick jag boka om igen. Men förra onsdagen så blev det äntligen dags.


Precis vid ingången står ett stort lejon och det var lite problem med att få Matheo förbi detta, han gallskrek och Mikael fick typ springa förbi lejonet med Matheo i famnen.


Väl inne på pinchos så fanns det ett lekrum men Matheo var fortfarande rädd för lejonet så han satt vid min sida hela tiden!

Men maten var god även om barnen inte åt så mycket så jag hoppas vi kan gå dit fler gånger, frågan är bara om vi får dit Matheo igen.

Sportlov

Publicerad 2017-03-06 21:43:22 i Stella,

Nu var det ju två veckor sedan det var sportlov men men, bättre ett sent inlägg än inget inlägg tänker jag! 


Kan väl inte säga att det blev så mycket sportande på lovet. Det som tränades mest var väl mitt tålamod... 

Men vi bakade chokladbollar, spelade spel, byggde lego och tågbana. Åkte till Ikea och så var vi lite småförkylda hela veckan!

Vi var på lekplatsen ett par gånger och på fredagen var även Mikael ledig så då åkte jag o Stella till en shoppingfrukost på Lindex. 

Milo fick nya byxor, supersnygga jeans.

Fredagseftermiddagen spenderade jag och tjejerna på biostaden, vi tittade på Vaiana.


Tror att det var det mesta som hände sportlovsveckan. Nu är det ny vecka och den inleddes med 10 cm snö så det blev bilen imorse men nu hoppas jag att de plogat så att vi kan gå till skola o förskola.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela