Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Då och nu!

Publicerad 2010-09-29 16:04:41 i Allmänt,

Så har vi äntligen fått tag i en overall! Jag lyckades fynda en fjolårets POPoverall för 300:- nu hoppas jag bara den är lika fin som säljaren lovade i annonsen! Vi återkommer med bilder när vi fått den :)

Imorse när jag och Stella bäddade våra sängar så fick jag en liten flash back...
En liten liten pluttplutt hur gammal kan hon vara här? Hon har iallafall stl 50 i kläderna:)
Här är min plutt (som jag nu inser inte är en plutt längre) 8 månader och 4 dagar!

Höstfint

Publicerad 2010-09-25 17:37:27 i Allmänt,

Idag har vi varit inne i stan och handlat lite. Vi har handlat blommor till utekrukorna och lite kläder till Plutten, hon växer ju så det knakar och är snart ingen plutt mer!
sä här fint blev det utanför dörren!
Stellis somnade i bilen hem och låg sedan och vilade ute i vagnen medan mamma planterade
Nu skall vi köra över till Ann-Sofie & Niklas på öland, trevlig helg på er!

Babysim

Publicerad 2010-09-23 16:20:44 i Allmänt,

Idag är det ju torsdag igen och vi har varit på babysim!
-Kommer du snart eller?
Det började bra, hon plaskade och skrattade och tjöt sin glädjetjut :)
Men sedan tog simfröken fram något läskigt och då blev det inte fler glada miner för plutten...
De där sakerna som ni ser de andra barnen har under armarna - de var jätteläskiga tyckte Stellis som blev jätteledsen, så vi fick hoppa över dessa, ett tag så tror jag hon helst ville gå upp ur vattnet men vi stannade kvar till slutet och efter ett tag så gick det bra igen bara vi inte närmade oss några objekt i vattnet... inga bollar eller ringar och framförallt inte dessa flytgrejor!

Nya kläder!

Publicerad 2010-09-23 11:28:10 i Allmänt,

Så har de äntligen kommit - de fina mopskläderna som jag skrev om för någon vecka sedan. Det visade sig att Ulrika, Tages mamma, skulle på ett Me & I party och hon fixade så att Plutten blev så här fin:
Så fina kläder och så söt Plutt!

Öppna förskolan

Publicerad 2010-09-22 10:15:25 i Allmänt,

Idag skall vi för första gången till den lite större öppna förskolan i Oxhagen. Då är det ju bra om man är utvilad och sover de där två timmarna på förmiddagen som man brukar... gör man det då?

Borsta tänderna!

Publicerad 2010-09-22 10:10:31 i Allmänt,

Japp ni läste rätt - tänderna, de är två nu de små rackarna. Pappa Mikael och Plutten var på uppdrag och köpte den första tandborsten häromdagen så vi kan hålla de små vassa tänderna rena.

Blivande trummis?

Publicerad 2010-09-18 17:28:43 i Allmänt,

Imorse när jag förberedde gröten så satt Stella snällt och lekte inne på mattan, nästa gång jag tittade så hade hon tömt ut leksakern aoch hittat ett nytt användningsområde för den tomma lådan!

Nu är den här!

Publicerad 2010-09-18 10:54:03 i Allmänt,

Pluttens första tand! Den (och en till) har varit på väg ett par dagar nu och igår tittade den fram! Försökte få en bild på den.... men det gick sådär...

Spegel spegel...

Publicerad 2010-09-15 10:58:23 i Allmänt,

..på väggen där (eller golvet) säg vem som sötast i världen är?
Man kan ha mycket kul med en spegel! Snart får jag nog sätta upp den på väggen för pluttisen "anfaller" den av glädje när hon ser sig själv!

Me & i

Publicerad 2010-09-09 15:00:57 i Allmänt,

Om det är någon som skall på ett Me & I party får ni gärna hojta till. Det har kommit så fina kläder som jag är sugen på att köpa till Plutten, eller vad tycker ni?
Tröja med hundar på och sedan den gråa mysiga koftan med en liten broderad hund på bröstet!
Och till tröjan så dessa gröna byxorna med mopsen på rumpan!

Helt slut...

Publicerad 2010-09-09 14:54:51 i Allmänt,

Det är jobbigt att gå på babysim - men roligt! Stella hon plaskade och "pratade" och gav ifrån sig sina både glädetjut och sedan ett och annat "jag vill inte ligga på rygg och titta upp i taket" ilsket tjut! Det kändes som de andra mammorna som såg ut att ha något yngre bebisar tittade på mig och undrade om jag inte kunde få tyst på ungen :) Men men, Stellis var glad och nöjd nästan hela tiden så då skiter vi i de andra!

Stella somnade på vägen hem och ligger nu och sover som en stock i sin säng, själv så har jag däckat i soffan...  det gäller att passa på att vila lite för snart måste vi hämta mikael från jobbet och sedan är det föräldragrupp på bvc ikväll

Mer plats för lek!

Publicerad 2010-09-09 14:47:01 i Allmänt,

Vi försöker få Stella att inse att det är liiite lättare att ta sig fram om man kryper på knäna framåt än om man ålar på magen bakåt... Det är ju inte så lätt att krypa på en filt på golvet så nu har vi tagit bort den och istället flyttat soffbordet åt sidan så får Plutten vara och leka på den mjuka mattan istället! Men hon gillar mest att sitta och tugga på sina saker eller titta i sina böcker!
Och sedan är ju mattan så stor så hela familjen får plats!

Ny mössa!

Publicerad 2010-09-07 21:49:32 i Allmänt,

Vi har ju glömt att visa den nya mössan som inhandlades i helgen. Både den röd/vita polarnmössan och den rosa geggamojjamössan har ju varit i minsta laget ett tag nu och innan höstmössan åker på behövdes en lite tunnare mössa.

Finbesök!

Publicerad 2010-09-07 09:43:16 i Allmänt,

Pappa Mikael har ju varit på kickoff i Åre från fredag-söndag så mamma fick kalla ner förstärkning från Göteborg!
Lördagen spenderades på stan, det skulle inhandlas badbyxor till plutten och lite annat smått och gott som kan vara bra och ha!
Efter att ha sovit en liiiten stund och sedan fått lite lunch i magen så kunde shoppingen fortsätta!
Så här fina badbyxor hittade vi till Stellis!
Vi hittade jättefina röda Spöket Laban-badbyxor där det stod "Laban" på baken, men de var för små... så det fick bli dessa istället! Till mamma hittade vi dock ingen baddräkt så jag får väl leta fram en gammal bikini med inte allt för många snören som Stella kan dra i...

Mums med banan?

Publicerad 2010-09-07 09:23:42 i Allmänt,

Stella har inte varit någon fantast av mosad banan. Varje gång vi provat så har hon gjort sådana grimaser... men så i fredags så testade vi banan i bit istället, och det verkade gå bättre!

Det var härligt kladdigt och vi fick kasta både tröjan och byxorna i tvätten efter att bananbiten var uppäten alternativt utkladdad över kläder och golv!

En helt vanlig onsdag...

Publicerad 2010-09-02 07:51:46 i Allmänt,

...gör vi en massa roligt som tex öva på att stå och titta på alt som ligger på sofbordet...
Vi letar i mammas skåp efter roliga saker
Läser ikeakatalogen...
och smaskar på rån !

Sedan var vi ju ute och gick med Tage och hans mamma oxå som vi brukar på onsdagar.

Smarrigt middagstips!

Publicerad 2010-09-02 07:44:31 i Allmänt,

Vi hade besök av Farmor, pappas moster och mormor i måndags och tisdags. De hade med sig en massa fint till Stellis plus en massa kantareller till mamma och pappa. Igår var det dags att omvandla dessa till något smarigt!
Och smarrigt blev det! Stekte kantarellerna och hällde sedan på grädde så det fick gosa till sig. La denna stuvning på stekt lövbiff och så lite broccoli till. Mums filibabba!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela