Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Sushi

Publicerad 2016-06-29 15:11:29 i Stella,

Stella har frågat om vi inte kan äta sushi snart ett bra tag nu. Så idag hon hon och jag (och Milo) in till stan och tog en sushilunch.

Efter lunchen passade vi på att fixa en födelsedagspresent till ett kalas hon ska på i helgen.

Just nu är det filmtajm med chips och salta pinnar på ovanvåningen, man får passa på när det kommer mörka moln med regn för imorgon hoppas vi det är fint väder igen.

Museum och reashopping

Publicerad 2016-06-29 10:56:55 i Stella,

Igår var vi på Länsmuseet med Johanna, Maja och Amanda.

Efter lunch och fika gick vi en runda på stan, tjejerna ville till tokige Tures och jag och Johanna ville gå till PoP och Lindex. På polarn hittade vi ett par snygga och sköna byxor till Stella, Matheo fick en fin t-shirt som dock redan är i tvätten... Och Milo fick en heldress med korta ärmar och ben.

Midsommar 2016

Publicerad 2016-06-29 10:24:42 i Stella,

Midsommarafton spenderades i Lilla frö på Öland hos Anna och Micke.

Vi åt massa gott, började med sillunch och sedan supergod tårta som Johanna bakat. På eftermiddagen var det dans runt midsommarstången tillsammans med många andra på en tomt i närheten. Efter dansen var det tipspromenad och prisutdelning till alla medverkande. På kvällen grillade vi och efter att vi varit nere vid vattnet och tjejerna badat så åt vi en jordgubbsmoussetårta som jag gjort.

Midsommaravslutning

Publicerad 2016-06-23 14:08:38 i Stella,

Idag fick vi ställa klockan då vi skulle vara på förskolan klockan nio för midsommarfirande. Matheo har ju inte varit på förskolan på två veckor men fick ett fint välkomnande av sin kompis Victor som gav han en kram och puss när de sågs.





Firandet avslutades med glass och jordgubbar!


Födelsedag och skolavslutning

Publicerad 2016-06-23 12:27:56 i Stella,

Och inte vilken födelsedag dom helst, utan min, firade vi med skolavslutning. Och inte vilken skolavslutning som helst utan Stellas! Efter avslutningen i kyrkan åkte vi hem och mötte upp mormor o morfar och så åkte vi alla, även farmor som kommit till Kalmar, till  Borgholm och åt lunch och glass. Efter en snabb shoppingrunda där Stella hittade en klänning och Matheo ett par shorts fick vi sedan bråttom hem för att se Sveriges första match i EM.

Alla på plats i den välfyllda kyrkan. 
Stella med fina fröken Gertrud.

i Borgholm gick vi en runda ner till hamnen innan vi hittade restaurangen jag tittat ut. Hade läst om Terassen som restaurangen hette i en blogg och tänkte att det kunde vara kul att prova. Den låg väldigt fint nere vi vattnet och det var hyfsat god mat, inte det godaste jag ätit men torsken som jag tog var bra.



En mycket bra födelsedag måste jag säga, och jag tycker inte det känns så mycket att jag blivit ett år äldre!



Kalsongmannen

Publicerad 2016-06-16 20:00:35 i Stella,



Helt omöjligt att få en bra bild på den här pojken som idag inte haft någon blöja på sig förren det var läggdags nu ikväll. Och inte har det hänt en endaste olycka heller, peppar peppar!

Här ser ni ju även den aktuella "hang upen" blixten mcqueen (eller hur det nu stavas) syns inte här, men den röda bilen återfinns på strumporna, kalsongerna och tröjan. Och så är det förstås även han som är leksaken!

BHV

Publicerad 2016-06-16 19:54:31 i Stella,

Igår, onsdag, var det dags för det första läkarbesöket på BHV för Milo. "Allt väl" blev omdömet från läkaren som plitades ner i den gröna boken som är obligatorisk vid varje besök på BHV. För det heter ju faktiskt BHV nu för tiden även om jag säger BVC av bara farten. Det vägdes och mättes oxå, 3970 g och 54 cm lång. Med tanke på att han vägde  2840 g första gången vi var och vägde på BHV den 17 maj så är det en ganska skaplig viktuppgång. 
Foto: Ditt ögonblick 

Här ovan var han 11 dagar och vi var iväg på Otis namngivning, nu är han alltså inte fullt så pluttigt längre!

Rafshagen

Publicerad 2016-06-14 22:36:34 i Stella,

I söndags var vi på rafshagen för första gången denna sommar. Ja det var ju inget badväder direkt men Stella har längtat och tjatat så vi tog med fika och åkte. Det blev inget bad men lite sol, fika och lek för barnen!
gott om plats hade vi, hela "stranden" för oss själva.
Stella skulle ju absolut ha badkläderna på, och när det visade sig att hennes badbyxor inte låg i badväskan så fick hon ta Matheos. Ibland är det bra med väldigt liten rumpa!


Hela familjen fastnade på kort.

Cyckeltur

Publicerad 2016-06-14 22:26:15 i Stella,

Jag fyndade en cykel till Matheo för någon vecka sedan. Han har en springcykel som han inte är riktigt överens med, han har tittat på Stellas cykel och tycker att det har fattats trampor på hans cykel! Den första turen på nya cykeln gick så där, det var mest jag och Mikael som fick putta på. Men så hände något och för någon dag sedan så kunde han plötsligt cykla riktigt bra! Så igår tog vi en liten längre runda när Stella var i skolan.


En väldigt nöjd kille som är väldigt stolt över sin cykel och det faktum att han kan cykla själv, och han vill inte att man håller i handtaget där bak. Han kan själv!

Nya skor

Publicerad 2016-06-09 17:08:12 i Stella,

Idag var vi alla en snabbis på stan. Jag skulle till tandläkaren så då passade vi på att äta lunch på Mc Donalds och så hann vi även med ett besök på Intersport. Det besöket slutade med att jag och Stella gick därifrån med nya skor.

Väl hemma så kände vi att vi ville inviga skorna så vi tog på oss snabba kläder, Mikael sprang i förväg ut till Förlösa motionsspår och så mötte jag och barnen upp honom där med bilen. Sedan sprang Mikael och Stella en runda på 2,5 km och jag tog vagnen och gick rundan fast motsatt håll så vi möttes på vägen.
(Sorry honey för blundbild, så orutinerad och bara ta en bild, trodde den blev bra!)


 
Det var ganska jobbigt att bara gå, lite skillnad när det är kuperat mot min vanliga Lindsdalsrunda! Men det var inte bara jag som tyckte det var jobbigt..


Båda pojkarna somnade av utmattning efter ett tag!

Dop i vinnö

Publicerad 2016-06-06 23:00:36 i Stella,

I lördags packade vi bilen full med barn, vagn och väskor och begav oss till mormor i morfar i sibbhult. Det var dags för Iris att döpas och det kunde vi ju inte  missa. 

I söndags träffades hela släkten hemma hos Sebastian och Veronica för snittar och rosé sedan gick vi tillsammans upp till den fina gamla kyrkan som jag inte minns namnet på.
Tjejligan samlad igen.




Vår lilla groda med moster Sofia.

Iris och Milo, som ser lite rädd ut. Kan det vara för att han vet att nästa gång det är dop så är det hans tur!


Fredag

Publicerad 2016-06-04 19:48:27 i Stella,

Vilka härliga dagar det har varit den här veckan! Varm och skönt, nu hoppas jag bara att sommaren fortsätter så här.

Igår var Stella på skolan men Matheo var hemma då han varit ledig onsdagar o fredagar nu när han går femton timmar sedan Milo kom. Är man hemma så får man hjälpa till med att fixa lunch.

På eftermiddagen bar det av till simhallen, det var dags för simskola för Stella. Jag och Milo följde med och tittade när Stella simmade två hela längder ryggsim helt själv.


Kvällen avslutades tillsammans med Johanna, Daniel, Maja å Amanda med pizza som vi faktiskt satt ute och åt fast klockan hann bli närmare åtta. En riktigt skön kväll som avslutades uppe på balkongen med lite kladdkaka och glass.



De stolta syskonen

Publicerad 2016-06-02 16:36:06 i Stella,

Milo har ju turen att ha inte bara en storasyster utan även en storebror som hjälper till och talar om när lillebror är ledsen, behöver nappen eller gärna håller honom när jag behöver armarna fria!


Stella var och hälsade på redan samma dag som han kom medan Matheo var lite mer avvaktande.

Att dela vagn med lillebrorsan är heller inget problem, Matheo gillar sin nya ride!


När syskonen är med och pimpar med leksaker kan det se ut så här. Med så mycket att ta in på samma gång så blir man ju lätt lite för trött, perfekt att man kan ta en liten powernapp då!


Nu är Milo här!

Publicerad 2016-06-01 16:32:06 i Stella,



Eller nu och nu, igår blev han ju faktiskt tre veckor! Tänk att det redan gått tre veckor sedan jag å Mikael åkte in strax efter sex på morgonen och bara två timmar senare så var han här. Väldigt skönt med planerat snitt den här gången!
Så här såg det ut igår på treveckorsdagen när jag o Milo hängde i skuggan på lekplatsen medan storasyrra och storebrorsan lekte.

Tiden bara flyger iväg, har ju ett å annat foto att visa er så det kanske blir ett par inlägg de närmaste dagarna på veckorna som gått sedan Milo kom!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela