Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Vita sand

Publicerad 2016-07-24 12:18:31 i Stella,

I fredags åkte vi på ett efterlängtat besök till Vita sand. Förra året var vi där en gång tillsammans med familjen Eriksson och Stella har pratat om den dagen hela vintern och våren och längtat dit.

Stella och Maja badade och lekte i sanden och Matheo och Amanda lekte oxå fast mest vid strandkanten, tror Matheo doppade stortån som mest. Milo han hängde i skuggan och sov gott i vagnen.

Det ser ju ut att bli fortsatt fint väder i veckan så vi hoppas och tror att det kanske kan bli ett andra besök på vita sand imorgon, idag nöjer vi nog oss med Rafshagen om jag alls får ut Mikael och barnen ur huset!

Skånes djurpark

Publicerad 2016-07-20 14:29:48 i Stella,

Igår tisdag åkte vi tillsammans med familjen Persson/Svensson till Skånes djurpark. Jag tycker att vi fick en härlig dag i parken, vi såg djur, barnen lekte och så fick de (och jag!) åka vattenrutschkana!

Furuboda

Publicerad 2016-07-20 13:00:14 i Stella,

I söndags körde vi hem till sibbhult. Hedda skulle ha kalas i Furuboda på måndagen så även Sofia och Calle var hemma. På söndagskvällen var vi alla inklusive Sebastian, Veronica och Siri, Otto och Iris hemma hos mamma/mormor och pappa/morfar och åt mat.

På måndagen åkte vi så ner till Furuboda för att fira att Hedda fyllt 6 år. Vi fikade och barnen lekte. Efter fikat så gick vi alla ner till stranden även om det inte var så speciellt fint badväder så var det ganska varm i luften.

Jag och Milo höll oss på det torra men de andra barnen badade, iallafall tårna. Matheo som la sig ner i sanden för att värma sig efter att han vadat ut i havet fick tvångsbadas för att bli kvitt med all sand. Inget han gillade men glömde snabbt när han fick på sig Stella hello Kittyhanduk.

Ny säng

Publicerad 2016-07-16 19:49:29 i Stella,

Stella har fått ny säng. Vi har funderat ett tag på att köpa en säng som går att göra till dubbelsäng. Då slipper kanske eventuella gäster sova på soffan.

Så för två veckor sedan när Ikea Kalmar firade 10 år med lite specialerbjudande så passade vi på. Vi blev väldigt nöjda och jag tror att det får bli en liknande till Matheo när Mikael känner att han orkar skruva ihop en till, det var ett par delar om man säger så!

Musik på torget

Publicerad 2016-07-14 16:07:58 i Stella,

I tisdagskväll spelade Lisa Miskovsky på Larmtorget. Vi hade först tänkt åka in och äta allihopa och sedan sitta kvar och lyssna men insåg att det kanske skulle bli svårt då vi var fem vuxna och fem barn... Så vi åt hemma först och sedan åkte jag, Mikael, Stella, Milo och Lars in och lyssnade på Lisa.

Det var väldigt mycket folk, som tur är då hade jag tagit med den nyinköpta bärselen till Milo. Han sov gott i den hela tiden, Stella satt en stund på Mikaels axlar sedan fick hon en mjukglass som hon slurpade i sig.

Ölandsutflykt

Publicerad 2016-07-14 16:00:07 i Stella,

I tisdags tog vi alla en tur till Öland. Jag hade fått tips om ett mysigt gårdscafe som vi bestämde oss för att pröva.

Så vi styrde kosan mot Himmelshöga gård, och väl där då åt vi både varsin toast och till efterrätt tog jag och Mikael varsin bärpaj med vaniljsås och Stella, Lars och Novalie tog en kanelbulle.

Det var väldigt gott och prisvärt så kan verkligen rekommendera ett besök där.

Falkenbergsbesök

Publicerad 2016-07-14 15:45:20 i Stella,

I måndags kom farmor Carina, Novalie, Lars, Carolina och lilla Leonard på besök.

Solen tittade fram och det blev riktigt varmt, så efter lunch tog vi fram poolen och så badade alla barnen utom Milo.

På kvällen grillade vi gott och lite senare gjorde jag en enkel marängtårta med choklad och hallon. Carolina fyllde år i söndags så födelsedagståget åkte fram!

Stranddag

Publicerad 2016-07-11 23:59:52 i Stella,

I lördags vaknade vi upp till en blå himmel så jag och barnen packade strandväskorna och åkte till Rafshagen.

Milo ammade först ett bra tag sedan sov han gott i vagnen hela eftermiddagen enda tills vi kom hem. De stora barnen håvade och hade fullt upp med att fånga maneter. Är så tacksam över att Matheo inte är något vidare vattendjur, han håller sig på land och doppar som mest tårna i vattnet. Så tro det eller ej men jag kunde sitta och njuta av solen i solstolen och bara ha span på barnen, och det var skönt!

Utflykt

Publicerad 2016-07-11 23:04:11 i Stella,

I fredags hade vi bestämt med familjen Eriksson att vi skulle packa in oss i bilarna och bege oss ner till Karlskrona för en semesterutflykt.

Vi stannade till på en rastplats på nervägen för att fylla på energireserver!

Väl framme i Karlskrona letade vi upp färjan mot Aspö.

Vi letade upp ett matställe, kastellen där lunchen intogs. Sedan körde vi en upptäcksrunda innan vi letade upp en badplats där tjejerna badade. Vi vuxna nöjde oss med att ligga på filten i solen.

Semesterbygge

Publicerad 2016-07-10 11:30:39 i Allmänt,

Jag har länge pratat om att jag vill ha trätrall på uteplatsen utanför vardagsrummet istället för stenplattor. Så förra fredagen kom morfar upp och vi började planera och inhandla det som behövdes. På lördagen och söndagen grävde och spikade Mikael och morfar upp stommen.

Eftersom Mikael var lite dålig på måndagen så var det jag som fick börja skruva trall på måndagsmorgonen, men när Mikael piggnat till efter lunch så kom han och han medhjälpare ut för att hjälpa till.

Vi är mycket nöjda med resultatet och hoppas att vi får många härliga sommardagar och kvällar som vi kan avnjuta på vår fina terass.

Nytt i köket

Publicerad 2016-07-02 21:35:14 i Matheo, Stella,

Har ett tag nu funderat på en kökssoffa att komplettera matplatsen i köket med. När jag fick pengar av mamma och pappa i födelsedagspresent så slog jag till.

Som ni ser så fick Mikael förstaklassig monteringshjälp!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela