Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Före och efter.

Publicerad 2015-01-26 17:13:32 i Stella,

Idag var det dags insåg jag efter att sett detta kort. Detta är altså före:
Och så efter besöket hos frissan!
 

Kalas

Publicerad 2015-01-26 16:54:50 i Stella,

I lördags var det så äntligen dags för Stellas 5-årskalas för kompisarna. Stella bestämde att det skulle vara sångkalas och att det skulle bjudas på Thaikyckling med nudlar och sedan glasstårta.
Redo för kalas!
I väntan på maten så blåstes det i tutorna!
Efter maten var det sångdax på scenen vi byggt upp av kuddar framför kakelugnen. Pappa Mikael kompade på Ggitarr och de kompisar som inte sjöng spelade på olika instrument.
Glasstårtedax!
Och efter tårtan var det skattjakt efter godispåsarna. Faster Mathilda hade hjälpt till och ritat fina ledtrådar så att de till slut hittade skatten, det vill säga godispåsarna som inte förblev så intakta efter de hittats... Stella var mycket nöjd med kalaset och alla fina presenter hon fick.
 
 

Stora killen

Publicerad 2015-01-20 18:41:30 i Stella,

Idag kom det med posten, placeringsbeskede som vi väntat på. Nu är det verkligen inte många dagar kvar innan allvaret börjar. Det ska bli så spänannde att se hur det går med inskolningen för vår lilla kille som faktiskt inte är så lite längre. 
 

Nytt här hemma

Publicerad 2015-01-14 19:23:16 i Stella,

I mellandagarna så fick vi oss ett ryck och bestämde oss för att köpa det där vitrinskåpet jag tittat på ett tag. och sedan när vi ändå fixade till vardagsrummet så tog vi oss en titt på rean på EM för att se om vi inte hittade ett nytt soffbord. Det har ju varit tanken sedan vi flyttade in för, vad är det nu, sex år sedan att vi skulle byta ut det befintliga till ett i ek som matchar matbordet. Tur hade vi för ett precis sådant vi letat efter fanns på rean och då slog vi till med en gång.
Det dumma med Ikea är ju att möblerna kommer i patta paket och man måste alltså skruva ihop dem själv, nu hade jag tur för Mikael lovade fixa det och till sin hjälp hade han två små hjälpredor.
 
Om ni undrar över vedträna i soffan så kommer förklaringen här:
 
Nå, vad tycker ni? Jag tycker att det blev jättebra, och så skönt att få lite till förvaring i vitrinskåpet.
 
 

Klätterapa

Publicerad 2015-01-13 13:39:35 i Stella,

Det nya nu är att hämta pallen och sedan klättra upp lite var stans... I går fick jag stänga in pallen då han höll på att klättra upp i vasken hela tiden och det känns inte lika lugnt som när han är och klättrar i soffan.
Det är ju tur att han är så söt annars vet jag inte vad jag hade gjort med honom!
 
 
 
 

Städat ut julen

Publicerad 2015-01-12 16:05:05 i Stella,

Nu har de sista tomtarna åkt tillbaka in i garderoben där de får stanna tills nästa jul. Det enda som är kvar av julen är två hyacinter som har knoppar vi väntar på och så alla fina julkort vi fick förstås, de får nog stå kvar i köket ett litet tag till.
 
(kortet är ju så klart taget innan julen städats bort, så ni inte tror jag glömde tomten eller adventsljusstaken!)
 
 
 

Nya pyjamas!

Publicerad 2015-01-12 15:57:26 i Stella,

Måste ju visa de fina pyjamasarna jag köpte till barnen i julklapp. Det är nog vad jag kommer ihåg de enda lika plagg de har, även om nu Stella har ett nattlinne och Matheo en pyjamas så är det ju samma tryck och färg!
 
 
 

Kusiner

Publicerad 2015-01-06 21:22:12 i Stella,

Tänk vad det är kul att ha jämngamla kusiner som man kan leka och busa med och så krama förstås!
Novalie blev inte allt för ledsen av en kramig Matheo.
-jobbigt att kramas, bäst att vila lite!
 
 
 

Snö

Publicerad 2015-01-06 21:13:06 i Stella,

Undra om det kommer nån mer snö? Vi hade ju typ en milimeter eller nåt nån dag efter vi kommit hem efter jul och då passade vi givetvis på att åka lite i pukabacken.
Matheo gillade kälken. Tyvär fick vi ju inte med hans egna, som han fick i julklapp, från Sibbhult på grund av platsbrist i bilen, men snart kanske den kan vara på väg till Kalmar förhoppningsvis med lite snö oxå.
Stella och Maja delade hellre på den runda pulkan!
De rosa tjejerna. Stella i sin nya jacka hon fick av framor i julklapp och i fyndade termobyxor från Gekås i mellandagarna.
 

Födelsedag

Publicerad 2015-01-06 21:03:40 i Stella,

Inte nog med att det varit jul, Stella Bella har ju fyllt år oxå! Tittade på bilder gamla bilder för ett tag sedan och snubblade över ett par som är tagna den 23:e december 2009, inte hade jag en aning om då att Stella skulle komma bara två dagar senare, hon var ju faktiskt beräknad till den 4:e januari och alla säger ju att man går över tiden med den första! Jag hade faktiskt inte något på känn förren tidigt på morgonen den 25:e när jag vaknade och kände att något var på gång!
 
 
Vår kloka, smarta, envisa och fina Stella firade vi först lite i Sibbhult med plättar till frukost och paketöppning. I Falkenberg blev det rosa marsipantårta som Stella beställt av farmor och ännu mer paket.
 
 
Till hösten är det dags för förskoleklass - hjälp vad tiden gått fort!
 
 

Jul 2014

Publicerad 2015-01-01 17:13:05 i Stella,

Så blev det jul igen och vi packade väskorna för en tur till Sibbhult och sedan vidare till Falkenberg, vi åkte söndag innan jul och kom hem i måndags.
 
Julafton innan kaoset utbrutit!
Och så kom ju tomten öven detta år. men först kollade vi på Kalle Anka och hans vänner och drack glögg och kakor och julgodis, och sen blev det mat, ett helt julbord fick vi i oss oxå innan tomten tittdae förbi. Och tydligen så hade alla barnen varit snälla även i år, för paket fanns det gott om. Även jag fick finfina paket! Av Mikael en Odd Molly kofta jag suktat efter och av barnen ett jättefint Marc by Marc Jacobs halsband. Sedan fick jag även en långkofta, halsduk, och fleccestrumpor till mina Hunterstövlar. Barnen fick massor av leksaker, Stella fick bland annat en trädgård och en del möbler till sitt dockskåp, Dr McStuffins doktorsväska och walkie Talkies och en massa Frostgrejor och lite böcker. Matheo fick en Snowrazer, ett garage till småbilarna, trämatsaker och lite kläder och böcker.
Sofia fick som vanligt assistera tomten.
Stackars Matheo gillade inte alls tomten...
Men därimot var paketen som han kom med destår mer populära.
Otto och Matheo i samspråk om rånet som Matheo fick av mornor men som han sedan snällt delade med sig av till Otto genom att mata honom!
Till slut i sista sekund innan han skule gå fick tomten en kram även av Stella.
Och så fick vi hela tjejligan på kort plus en liten huligan längst ner! 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela