Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Grundsund

Publicerad 2011-07-30 18:15:31 i Allmänt,

Då fortsätter vi att berätta vad vi gjorde förra veckan! Vi kom hem från Polen torsdagmorgon och på fredag förmiddag satte vi oss i bilen för att köra till moster och Calle i Grundsund. Efter ca 6,5 timmar var vi framme!

Morbror Sebastian och Veronica var oxå där och på fredagskvällen så gick vi loss på ett stort lass räkor, det var hyfsat fint väder så vi kunde sitta ute och äta.

Stella hon höll tillgodo med ägg

På lördagen var det lite sämre väder så vi bestämde oss för att åka till Lysekil för lite shopping och lunch, men innan dess så hann Stella med att ta en gungtur i hängmattan med morbror Sebastian.


Efter någon timme i Lysekil så blev det riktigt fint väder så vi bestämde oss för att åka tillbaka till Grundsund för at sedan ta båten till Gulholmen och äta lite glass!
Blivande sjökapten :)


Det gäller att hålla tungan rätt i mun!
Calle och moster Fia


I väntan på gazz gazz gazz (glass på Stellaspråk!)

Vi hann äta glass och sedan ta en extratur på vägen hem för att se om vi fick syn på några sälar, som vi inte gjorde, sedan började himlen bli mörk igen och vi fick vända hemmåt.

På söndagen åkte vi sedan till Sofias och Calles lägenhet i Göteborg, tog dock inte så många kort då de inte kommit i ordning riktigt utan det mest var våra väskor och påsar och deras väskor och flyttkartonger! Stella fick ju oxå plötsligt ett par mystiska prickar i ansiktet som sedan visade sig vara vattkoppor.

På tisdagen åkte vi iallafall vidare mot Falkenberg så där fotsätter vi nästa gång!

Semester

Publicerad 2011-07-29 20:12:46 i Allmänt,

Hallå och välkommen tillbaka! Här har som ni kanske märkt varit semesterstängt, men nu är vi tillbaka igen!

Förra tisdagen åkte jag och Mikael till Polen på en 36-timmars kryssning till Gdynia med Theresé, Thomas, Ulrika och Stefan. Vi tyckte det var dags att göra någonting utan barnen så de fick stanna hemma denna gången.

Det började lite struligt med att jag upptäckte tt mitt pass gått ut för typ tre veckor sedan. Efter att ha ringt och pratat med både polisen och Stena Line så verkade det bäst att skaffa sig ett provisoriskt pass för att vara på den säkra sidan. Så jag och Mikael begav oss redan efter lunch i tisdags mot Karlskrona för att hinna skaffa pass till mig. Blev lite förvånad när tjejen bakom kassan på polisen frågade mig, efter det att jag lämnat fram mitt körkort, om jag bott i Sibbhult när jag var liten? Ja, sa jag, och tänkte att det var någon form av kontrollfråga, men då visade det sig att vi gått i lågstadiet  i samma klass i ca två år och att hon känt igen mitt namn. Ibland är världen rätt liten!

Iallafall så fick jag mitt provisoriska pass för 980:- och sedan kunde jag och Mikael gå och äta i lugn och ro på Stars and Stripes och sedan strosa runt lite i butikerna i Karlskrona innan vi begav oss ut mot färjeterminalen för att möta upp resten av gänget.

Vi åkte från Karlskrona kl 21.00 och var sedan framme Gdynia 07.00 har jag för mig. Det var iallafall ruskigt tidigt och jag tror att dagen hade gått lite bättre om vi hade fått sova liiiite till, om det sedan varit lite mer sol så hade inte det heller varit helt fel!

På båten över. Båten var hyfsat fräsh kanske inte maten var tip top men i övrigt var det bra, vi hade uppgraderat hytterna en nivå och det är jag glad för att vi gjorde.

På en strandrestaurang några meter från vattnet, Gdynia hade en jättefin lång vit sandstrand, synd att vi inte fick se den när det var riktigt soligt, men det sprack nästan upp när vi satte oss ner för att pusta ut lite.

Alla fina bilder i detta inlägg är tagna av Thomas eller Theresé Arnewing!

Mat och musik

Publicerad 2011-07-13 23:19:18 i Allmänt,

På tisdagskvällar är det som kanske bekan Musik på Larmtorget. I tisdags var det Pernilla Andersson och vi kollade barnvagnsgänget om de skulle in. Det skulle de och vi fick även med oss Therese och Wille på en bit mat innan.
När pappa fick bestämma blev det stenugnsbakad pizza på Ernesto, väldigt smarrigt var det men 28:- för en 30 cl pepsi...


Wille och Therese hängde med på en bit mat när pappa Thomas jobbade.


Senare anslöt sig Ulrika, Stefan och Tage. Vi tog en glass nere i gästhamnen innan vi trängde oss in på Larmtorget.


Wille fick låna Stellas kåpor och Stella fick ta Willes!


Stella flörtar lite med Wille som ändå väljer att spela lite svårfångad.

Besök

Publicerad 2011-07-13 23:10:03 i Allmänt,

Vi har även haft besök från Falkenberg även denna veckan, familjen Hansson hade varit på besök i Astrid Lindgrens värld och passade på att komma förbi en sväng. Nu hade vi dock kameran med oss och kunde föreviga besöket på bild!
På tisdagen tog vi en sväng på stan för att visa lite sevärdigheter och förstås lite shopping.


Medan mamma shoppar present till lilla Erik som vi ska hälsa på imorgon torsdag så väntade Stella snällt utanför tillsammans med pappa.

Mammas hjälpreda

Publicerad 2011-07-13 23:04:16 i Allmänt,

Var ute häromkvällen och påtade lite i rabatten utanför ytterdörren. Nu när jag har planterat så fin blommor så gäller det ju att hålla borta allt ogräs. Givetvis så hade jag en liten hjälpreda som var mig hack i hälarna även om jag försökte förklara att jag inte gillade att man gick på blommorna eller i landet över huvudet taget!

Särskilt spännande var det att plocka bort alla torkade blommor på gräslöken!


Hon passade även på att ta sig en smakbit av jorden, den var tydligen god för jag fick tjata på henne att spotta ut den :)

Rafshagen

Publicerad 2011-07-10 15:40:29 i Allmänt,

Vilket fint väder vi har haft de senaste dagarna. I fredags begav sig hela familjen Konradsson/Persson till Rafshagen i sällskap med My och mamma Sara. Det är perfekt för barnen som kan plaska i det grunda vattnet och sedan finns det kiosk där man kan köpa sig en glass att svalka sig med och så inte minst solstolar att låna där man kan ligga och sola när sällskapet, sambon och barnen åkt hem för dagen!
Stella på väg ner till badplatsen.

Stella i mys strandstol, där hon trivdes. Sara hade fått stolen med någon bokklubb, men om det är någon som springer på en liknande så får ni gärna säga till för då är vi spekulanter!

My svalkar sig med en glass.

Även i går åkte vi till Rafshagen men då var det bara jag och Stella. Mikael hade bränt sig dagen inna och Stackars Sara skulle jobba.


Stella leker fint i sanden medan mamma solar.

Stella den lilla badkrukan gjorde allt för att slippa bada. Tror hon tyckte det var lite för kallt. Det var mycket roligare att gå ut på bryggan och kolla på när de andra barnen badade eller att gräva i sanden och äta lite av den!

Nya leksaker

Publicerad 2011-07-10 15:24:19 i Allmänt,

Förra helgen följde jag och Stella med Tage och Wille med familjer för att fynda lite leksaker då Viking Toys hade någon form av lagerutförsäljning.

Det passade väldigt bra då Stella helt plötsligt är väldigt inne på bilar och traktorer och sådant däran som vi inte har så mycket av här hemma. Eller hade här hemma rättare sagt! För nu så har hon fått en massa fina bilar, båtar och en del annat att leka med!

Fortsättning på midsommarhelgen

Publicerad 2011-07-03 14:48:25 i Allmänt,

På lördagen var inte vädergudarna lika snälla utan gav oss muligt och lite blåsigt väder. Men vi trotsade vädret och begav oss in till Kalmar för att strosa runt i en helt öde stad. Vi styrde kosan mot stadsparken där barnen lekte en stund på lekplatsen och sedan gick vi till restaurangen Byttan för att inta lite lunch.





Men hjälp av värmande filtar kunde vi sitta utomhus i lugn och ro. Tyvärr så hade de inga pannkakor till Stellis och de kunde inte heller tänka sig att göra några så det fick bli spagetti och köttfärsås, som hon sedan inte åt en tugga av... men men, vi vuxna var nöjda med vår mat. Det fick bli pannkakor hemma istället till barnen efter att de sovit lite middag, Stella somnade ju som vanligt skönt i bilen hem!

Midsommarhelgen

Publicerad 2011-07-03 14:33:34 i Allmänt,

Oj vad länge sedan det var jag uppdaterade här. Nu var det ju en vecka sedan det var midsommar men här kommer lite bilder från vår midsommarhelg!

Vi började med en riktig midsommarlunch som kunde intas ute då vädret visade sig från sin bättre sida.

Både Charlie och Stella hoppade över sillen och åt istället av Mikaels goda köttbullar.

Efter lunchen begav vi oss till Skälby för att ta del av lite trditionellt midsommarfirande med dans kring midsommarstången. Det blev dock inte så mycket dans men destå mer lek i lekparken.

Hemma igen var det dags för den klassiska jordgubbstårtan. Jag hade förberett tårtan dagen innan genom att lägga ihop bottnarna, på första lagret lemoncurd utrörd i lite grädde så att det skulle bli lite mer "gräddigt" och på andra lagret så mosade jag och skivade jordgubbar. Attans så god den blev måste jag säga! Lemoncurden istället för den traditionella vanlijkrämen gjorde tårtan lite mer fräsch!

På eftermiddagen tittade solen fram igen och pojkarna och barnen passade på att jäsa lite i solen innan det var dags att ta tag i grillningen.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela