Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Julen 2010

Publicerad 2010-12-29 18:20:12 i Allmänt,

Så hade det gått ett helt år - nästan, sedan Stella bestämde sig för att koma ut! Detta året så firade vi jul i Falkenberg eftersom jag och Mikael firade med min familj i Furuboda förra året.

Vi åkte redan på tisdagen för att även hinna med en runda till Gekås och handla julklappar. Stella hade lite problem med att slappna av och sova när vi inte var hemma som vanligt så när väl julafton kom så var hon väldigt trött och lite mammig, men värre skulle det bli!

Här kommer lite bilder från dagen:
Liten tomtenissa somnade i bilen på väg till julaftons första firande hos farfar och Lotta. Det blev ett par minuters sömn för att sova vidare i vagnen sedan när vi kommit fram, det gick inte för sig...

Stella och kusin Leon busar i trappan hemma hos farfar och Lotta.

Stella med faster Emilie.

Hemma hos mormor så blev det ett bad innan gästerna kom - det kanske kan ha varit den bästa julklappen. Är det något Stella gillar så är det ju att bada! -Men vad är det i paketen?

Jo det var en ny röd och fin body och röda strumbyxor som matchade den fina klänningen som Stellis fått tidigare av farmor.
Stella har ju varit så snäll hela året så tomten kom med mååånga paket!

Men efter många nya intryck hel dagen så var lilla Stellis ganska trött efter paketöppningen. Så med lite hjälp somnade hon skönt och sov sedan hela natten tills det var dags att fira första födelsedagen!

Hemma igen!

Publicerad 2010-12-28 20:35:51 i Allmänt,

Så är vi äntligen hemma i Kalmar igen. Det tar på krafterna att vara borta en vecka. Vi har hunnit med mycket, shopping och kändisspaning på Gekås, julfirande på två ställen i Falkenberg, ettårskalas i Sibbhult och så lite mellandagsreashopping i Kristianstad - Pjuh!

När vi kom hem så mötes vi av härliga drivor och vallar med snö.
Vi skottade så svetten lackade, eller kanske Mikael mest, jag packade upp för fullt alla kassar och väskor fulla med klappar, presenter och smutstvätt.

Idag har vi tagit det lugnt och gjort ett par ärenden på stan, bland annat äntligen hämtat min telefon - så nu har jag äntligen min Iphone.  Imorgon skall Mikael jobba och Stella på ettårs-kontroll, på eftermiddagen blir det fika med mammorna men sedan skall jag försöka hinna med att uppdatera er om julfirandet och ettårskalaset!

Vi packar för fullt

Publicerad 2010-12-21 13:17:28 i Allmänt,

Idag åker vi till Falkenberg för att fira jul, sedan åker vi på Lördag vidare till Sibbhult för att fira världens sötaste ettåring!

Från oss alla till er alla, en riktigt GOD JUL!




Nu kommer dom

Publicerad 2010-12-21 13:10:14 i Allmänt,

Framtänder har kommit, äntligen - trodde ett tag att det inte skulle komma några och att hon skulle få världen största glugg!!!
Nu är det skönt att ha en bitring att knaga på.

Se upp för trappan -

Publicerad 2010-12-19 19:55:11 i Allmänt,

Vilken trap pa pa pa pa!!!

He he he... nä så farligt är det inte! Men Stellis gillar verkligen att klättra i trappan så det kanske får bli en grind till. Det gäller att vara på sin vakt för det går rysligt for när hon klättrar, så är man i köket och hon försvinner ut i vardagsrummet så får man ha järnkoll på VAR hon befinner sig.

Roligt att klättra,

tycker både Stella och pappa att det är!

Svisch!!!

Publicerad 2010-12-19 19:44:26 i Allmänt,

- Så var det fjärde advent!


Vad har vi hunnit med denna helg? Vi vaknade upp i lördags och var vattenlösa - sedan fick vi tillbringa hela förmiddagen med att köra runt till vart enda varuhus och leta efter dunkar som vi kunde hämta vatten i. Sedan var planen att städa, tvätta, dona lite - men hur lätt är det när man inte har vatten i kranen, så det blev inget sådant. Det har vi istället sparat till idag, fast vi har hunnit med en liten adventsfika med Pär, Marie och lilla Malin oxå. Där ser man verkligen hur STOR Stellis har blivit det här året!

Jag testar nytt recept på julgodis - ni får kanske se slutresultatet sedan om de blir bra :)

Mikael gör Farmor Ullas havrekex.
De är jättegoda, särskilt med smör och ost på, så prova gärna - receptet hittar ni här:

Göteborg

Publicerad 2010-12-15 17:55:36 i Allmänt,

Jag och Stellis åkte och hälsade på moster uppe i Göteborg i fredags. Pappa Mikael skjutsade oss till tåget klockan åtta på morgonen och så var vi framme i Göteborg vid lunch. Resan gick jättebra och Stella var på så bra humör hela fredagen och även lördagen.

Fikastund på tåget. Dessa smarta fruktisar åt Stella en hel del under helgen. Det är så bra att man slipper mata med sked och att hon själv kan pyssla i sig frukten särskilt när man är på resande fot.

Sofias och Calles sängar var sköna att sova i och vi blev nästa sena ner på stan på lördagen.

Men det tog vi igen, vi var nämligen inte hemma förren halv åtta på kvällen och då hade Stella endast sovit max 40 min i vagnen under dagen men hon var så snäll och glad hela dagen så vi avslutade dagen med middag på Jensens Böfhus (något sådant heter det). Så medan jag sprang och köpte middag till Stella på Hemköp så tog Sofia med sig Stella och alla juklappar in på restaurangen!

På söndagen bar det åter mot Kalmar och denna gång sov Stella nästan halva resan så det gick snabbt och lätt även denna resa.

Runt runt runt...

Publicerad 2010-12-09 16:27:19 i Allmänt,

... går jag med gåvagnen!
I hallen går det undan
Men sedan tar det oftast stopp om inte mamma hjälper till och styr!
Men har man bara rätt kurs genom tvättstugan så man inte fastna i något av dörrhålen, så går det undan ganska bra där med.
I köket finns det ju oxå en återvändsgränd, men mamma fixar så att jag kommer ut i vardagsrummet igen.
Kan man ha det roligare?

Andra advent

Publicerad 2010-12-05 21:00:51 i Allmänt,

Idag har vi hunnit med massor, vi har varit på julmarknade på Skälby. Där inhandlades en jättefin vårmössa till Stella. Sedan åkte vi hem och medan Stella sov så passade jag och Miakel på att baka lussebullar. Mikael gjorde släta bullar som vi sedan skall pensla med sör och doppa i socker och jag gjorde "vanliga" bullar dvs med fyllning av mandelmassa, smör och socker.

Vi skulle nämligen ha lite nyårsplaneringsfika på eftermiddagen så då behövdes det lite gott.  Nu var det nästan strykande åtgång på Mikaels bullar vid fikat så det var bara en halv bulle kvar när jag skulle fotografera för att visa er. Resten hade han fryst in, men ni få se lite hur det blev i alla fall!

Mina bullar!
Mikaels variant!

Nya kläder!

Publicerad 2010-12-05 20:51:59 i Allmänt,

För ett tag sedan, tror det var i somras när farfar och Lotta hälsade på så fick Stella ett jättefint set med tights och klänning. Då var det lite för stort men idag provade vi igen och då satt det perfekt.

Så ett tips till er som tänker köpa kläder i julklapp/present till Stella hos Lindex eller Kappahl, köp stl 86 - japp så stor har hon blivit nu den lilla skruttungen!

Pulkaåkning!

Publicerad 2010-12-05 20:45:44 i Allmänt,

Stella var ju inte superglad när hon skulle åka på sin (egentligen mammas alternativt morbrors gamla) kälke.

Tror att hon blev lite rädd och tyckte att det kändes lite osäkert när hon behövde hålla i sig i ratten, och hon är nog trots allt lite för liten för den än. Så i lördags slog vi till och köpte en lite mer åldersanpassad pulka och då vart det annant ljud i plutten!

Julgodis

Publicerad 2010-12-03 21:52:43 i Allmänt,

Måste tipsa om supergoda lakritskolor som Victoria på Matplatsen har receptet på, kanske lite bökigt att chokladdoppa dem, men fasen vad smarriga de är!

Receptet hittar ni här

Stella pratar i telefon!

Publicerad 2010-12-03 21:46:27 i Allmänt,

Varför är det så att de saker man inte får leka men är mycket roligare än leksakerna som man skall leka med?

Telefonen är ju en sådan sak, häromdagen så fick hon tag i telefonen när den låg på soffbordet, men istället för att bita på den som hon brukar så gjorde hon så här:
När mormor ringer så brukar hon ibland prata med Stellis och även jag ringer ibland hem från jobbet för att kolla så hon är snäll mot pappa - så nu har hon koll på var man har telefonen, och det är ju inte i munnen tack å lov!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela