Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Kom igen nu håret!!!

Publicerad 2011-02-27 18:39:38 i Allmänt,

Ja när skall håret börja växa egentligen? På Stella alltså! Nu är det ju fortfarande det där tunna bebishåret som växer i och för sig men det blir ju inget riktigt av det. Vi vill ha mer hår så vi kan ha klämmor, tofsar och hårband och grejer!

Idag testade vi hårbandet som Stella fick av farfar och Lotta i julklapp, och det åkte inte av, så hon trivdes nog i det min lilla sötis!

Melodifestival hos Arnewings

Publicerad 2011-02-27 18:34:29 i Allmänt,

Igår var vi hemma hos familjen Arnewing och åt jättegod mat, tittade på melodifestivalen och spelade spel. Det var jättetrevligt och ett härligt kaos med tre ettåringar men alla barnen var så duktiga och somnade framåt kvällen så vi vuxna kunde spela "Rita & Gissa" (tror jag det hette) helt ostört, och det behövdes kan jag säga. Riktigt kniviga ord att rita ibland, vem som vann vet jag inte, tror att vi alla gav upp när klockan passerade 02.00!

Tage hade med sig snacks till alla barnen som de tokgillade!


Stella tyckte inte det var riktigt lika hög kvalité på den här delfinalen som tidigare.


Wille hade fått en jättefin fåtölj med tillhörande fotpall som han myste i.

Den där fåtöljen var så fin så jag blev lite sugen på att se om jag kunde hitta något liknande till Stella. Har för mig att det finns nån röd variant med vita sömmar... sedan finns det ju den där på Ikea oxå... Ja vi får se vad vi kanske hittar på.

Vårfin

Publicerad 2011-02-23 17:53:23 i Allmänt,

Ja våren verkar dröja, men det gör inte vårkläderna. Häromdagen kom det ett paket från mormor med jättefina vårkläder.
Lite svårt att ta en bra bild när hon envisas med att gå emot mig varje gång jag försöker ta en bild där hon står!

Så här fin skall Stellis vara i vår. Jättefina tights och tunika.
Med fina knappar i ärmuddarna...


... och muddarna på tightsen.

Stella leker i sitt nya tält

Publicerad 2011-02-23 17:32:48 i Allmänt,

När farmor kom i söndags hade hon med sig ett jättefint prinsesstält. Nu har vi satt in hennes leksaker, som hon har här nere, i tältet och hon sitter och pysslar med sina grejor när hon inte går eller kryper omkring här.

Korvgrillning

Publicerad 2011-02-23 16:44:49 i Allmänt,

Idag var Wille, Therese, Stella och jag och grillade korv med öppna förskolan. Det var kallt men solen sken så det var perfekt grillväder och det var faktiskt ganska mysigt
Therese och Wille i väntan på att de ska tända upp så vi kan börja grilla




Stellis äter korv - mums!

Sköna söndag

Publicerad 2011-02-20 13:31:42 i Allmänt,

Kan en söndag börja bättre än så här:
Efter röjning i köket så var det dax för en promenad i det fina vädret. Stella somnade en stund men vaknade när vi stannade till i affären för att handla lite inför ikväll. Så då passade vi på att ta en runda inom lekplatsen och en tur på gungan innan vi gick hem igen.
Nu väntar vi bara på att farmor, faster Mathilda och farbror Victor ska komma på besök. De kommer i eftermiddag och stannar tills på tisdag.

Stella handlar

Publicerad 2011-02-20 13:08:00 i Allmänt,

Så skönt att man kan skicka Stella till affären för att handla middagsmaten.
Så duktig så var hon - missade inte någon grej på listan!

Klara färdiga gå!

Publicerad 2011-02-16 18:50:40 i Allmänt,


Inte riktigt än men snart så reser hon sig nog upp och går.

Idag var vi på öppna förskolan i Garvaregården här i Lindsdal. Det var 2 pojkar där som var tio månader varav den ena gick! Det såg ganska roligt ut för han såg så liten - bebisaktig ut men så gick han runt och plockade med alla leksaker. Sedan var det en annan flicka på 14 månader som oxå gick, Stella hon studerade noga men valde att krypa runt - det går ju mycket fortare än att gå och hålla mamma i handen.

Det är ju onsdag så vi har även varit och badat. Så ikväll lär hon sova gott den lilla busungen!

Kladdkakemuffins med kinapuffar!

Publicerad 2011-02-16 18:35:20 i Allmänt,

I söndags fick vi fikabesök från Öland och då passade jag på att baka smarriga kladdkakemuffins med kinapuffar i.
3 dl socker
2 st ägg
100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1-2 dl kinapuffar
Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret. Blanda i alla ingredienser. Vänd ner kinapuffarna. Häll upp i formar. Grädda i mitten av ugnen i ca 13 min. Servera med vaniljglass.

Äggstra gott!

Publicerad 2011-02-13 20:23:07 i Allmänt,

När pappa Mikael kokar ägg till frukost vill Stella inte äta gröt - ägg är ju mycket godare.
Fast kanske inte gulan...

Stellas favoritlax

Publicerad 2011-02-10 19:23:41 i Allmänt,

Stella gillar lax, och när jag gör detta receptet så äter hon alltid en stor portion.

Det är så enkelt oxå.  Lägg laxfileér i en form häll över Creme Bonjour vitlök och örter (smaksatt Creme Fraishe), vill du ha det mer såsigare kan du hälla över lite grädde oxå. Innan du sätter in det i ugnen på 175 grader så rostar du lite pinjenötter i en torr panna och sprinklar över. Ca 20-25 minuter sedan är det klart, servera med Broccoli och pressad potatis eller potatsmos - Stella tycker det är godast med potatismos!

Torsdag

Publicerad 2011-02-10 13:08:38 i Allmänt,

Så var det dax igen för snö. Så där roligt känns det nu. Jag och Stellis skulle till affären så det var bara att bylsa på oss och traska ut i ovädret. Snön var blöt och fastnade på hjulen så det blev jättetungt att köra, den där långpromenaden jag eventuellt hade tänkt att gå slog jag defintivit ur tanken. Jag fick sätta på regnskyddet på vagnen och Stella tyckte nog det var mysigt för på hemvägen somnade plutten och sov sedan gott i en och en halv timme.
Nu väntar vi bara på Wille och hans mamma så vi kan fika. Tage har tyvärr blivit sjuk så han kan inte komma idag - tråkigt tycker Stella och jag.

Stella Bella

Publicerad 2011-02-08 19:21:08 i Allmänt,

I fredags var jag och Stella på dagiset som hon kommer att gå på för att hälsa på lite snabbt och se hur de har det. Vi hade egentligen sökt plats på ett annat dagis, så nu när vi inte hamnade där ville vi titta lite på lokalerna och höra hur det var på detta dagis.

Jag vet inte om det var just att vi var på dagis i typ 15 minuter och Stella kröp iväg och började leka med leksakerna där eller om det är något annat som gjort att hon nu blivit förkyld, snorig och hostig igen. Denna gången låter hostan hemsk och jag tycker så synd om henne när hon får sina hostattacker på natten, på dagen med för den delen, men på natten vaknar hon av sin hosta så det är egentligen lite synd om oss all tre fast mest Stellis.

Stella på väg till dagis- hon anar oråd, hon vet kanske vad som väntar skall.



Födelsedag och Guldfest

Publicerad 2011-02-08 18:54:00 i Allmänt,

I lördags fyllde Mikael 34 år och vi började dagen med hotellfrukost på stadshotellet tillsammans med mormor och morfar som kommit upp på fedagen. Det var väldigt gott, tyvärr så hade vi fullt upp med att smaka på alla godsaker och försöka hålla koll och få Stella att vara något så lunda tyst så kameran kom aldrig upp ur väskan!

Frukosten serveras i ett inglasat rum där det är väldigt högt i tak och det ger väldigt bra akustik, vilket Stella snabbt har koll på, och då måste hon så klar prova den genom att skrika eh eh eh typ!

Jag, Stella och mormor gick en stund på stan och shoppade lite och då Mikael och morfar tagit bilen hem tidigare så åkte vi buss hem till Stellas förtjusning. Hon vinkade på alla bussar som körde förbi när vi stod och väntade på våran buss och väl på så tittade hon nyfiket på alla medpassagerare och pratade och skrattade.

På kvällen var det så dags för årets Guldfest! Jag skulle dit med jobbet och hade kollat om det inte fanns någon biljett över och det gjorde det. Så Mikael kunde fira sin födesledag med ett jätteparty, och både han och jag och de andra från jobbet hade jätteroligt hela kvällen. Så det blev en väldigt bra avslutning på födelsedafen tycker jag och jag tror att födelsedagsbarnet håller med.
Mikael med välkomstbubblet - både sitt eget och mitt, då jag inte kan fotografera och hålla glaset samtidigt!


Torsdag

Publicerad 2011-02-03 10:43:50 i Allmänt,

Idag har jag och Stella haft sovmorgon. Stella vaknade vid halv sex och fick då en flaska välling, men det tog lite tid att somna om så stackars pappa gav upp och gick upp någon gång runt sex tror jag. Jag somnade iallafall om och det gjorde Stella oxå till slut och så vaknade vi strax innan nio - skönt!

Idag är det ju fikadag med mammorna och vi ska hem till Tage och hans mamma Ulrika som skulle bjuda på något nytttigt som alla skulle kunna äta! Det låter mycket bra tycker jag för det känns som vågen har börjat peka åt fel håll på sistone... Men med nya skor och jympakort betalt så ska det nog bli bättring där!

Japp, nya skor blev det. Och även om jag önskar att jag hade råd att köpa båda paren, som min mamma föreslog i kommentarerna, så tillåter inte budgeten det när man är föräldraledig och har hus och barn och elräkningar som skall betalas. Det blev till slut de svarta skorna även om jag var väldigt sugan på de rosa.

Dagens bilder på Stella som varit duktig och sysselsatt sig själv medan mamma varit tråkig och suttit vid datorn och bloggat.

Nä, nu skall vi nog gå ut och gå en runda. Kanske somnar Stella en stund så hon är pigg tills hon ska träffa kompisarna i eftermiddag. Annars så får både hon och jag lite frisk luft i alla fall.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela