Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Söndag

Publicerad 2011-03-27 22:32:08 i Allmänt,

Idag fortsatte shoppingrundan på Ikea, vi har länge spanat på en hylla att ha i badrummet och idag slog vi till. Det blev även ett stop i restaurangen för lite lunch, tyvärr så var inte pastan med köttfärsåsen lika omtyckt som pannkakorna, men glassen var ganska intressant men kall!
Det blev oxå en tur på modehuset där vi hittade fina vårskor till Stella.
Så här fina skor fick Stella. Detta är 2011 års modell...


och detta är 1986 års modell, som morbror Sebastian har haft. Det verkar vara ganska bra kvalitet, vem vet om Stellas skor håller i 25 år och vem som får ärva dem då!


Tyckte att jag kände igen märket när vi provade dem i butiken, och mycket riktigt var det samma!


Så här glad är Stella när ytterkläderna åker på!

Lördag och årets första grillning

Publicerad 2011-03-27 18:11:03 i Allmänt,

Denna helg har verkligen varit en stor shoppinghelg för familjen Konradsson/Persson, i fredag började jag med att shoppa lite nya dagiskläder till Stellis på polarn då de hade 30% på delar av sortimentet. Pappa Mikael fortsatte shoppandet med att hämta hem en Ipad2 från Mediamarkt. På kvällen var jag och hämtade hem Moster Sofia från tåget och sedan så fortsatte vi shoppingen allihopa på lördagen.

Stella fick en ny vagn, jag velade lite mellan en Brio spinn och en Brio race. Tillslut så blev det denna:
Själv så hittade jag en fin tröja från Lindex och så hittade vi även en bra mössa till Stella.

Lunchen intogs nere på baronen och Stella petade i sig inte mindre än två hela pannkakor, med den lite annorlunda metoden att först doppa fingrarna i sylten och grädden och sedan ta pannkaksbiten och stoppa den i munnen.
Stella inne på sin andra pannkaka, som tur var så slapp vi lämna den tredje sista då moster oxå var lite sugen på pannkaka!

På kvällen var det dags för årets första grillning - fasen vad gott det är med grillat, i alla fall nu så här i början av säsongen, mn brukar ju bli lite lätt trött på det när hösten närmar sig.
Grillmästaren


Mmmmmums!

Dagis

Publicerad 2011-03-24 19:45:50 i Allmänt,

Idag har jag och Stellis varit på dagis igen. Idag var det dags att lämna henne själv en stund eller i hela 30 minuter rättare sagt. Det gick hyfsat bra sa fröknarna, hon var ledsen när jag gick men sedan blev det bättre för att hon sedan blev lite ledsen igen. Men efter det att de gått ut och Stella fick sitta i sandlådan som hon verkligen gillar så gick det jättebra, fram tills dess att jag kom tillbaka och fröknen sa "titta där Stella, vem kommer där" då blev hon jätteledsen igen och ville komma upp och kramas lite.

Men efter en stund så ville hon ner till sandlådan igen, att vara i sandlådan och att gunga är nog Stellas favoritaktiviteter just nu.

Stella i sandlådan på dagis

Så efter det att hon sovit en långmiddagslur så begav vi oss till lekparken här hemma för att hon skulle få gunga lite, det hade hon ju inte gjort på dagis.
Stella gungar

Som ni ser så är den nya vindfleecen från polarn på, på dagis hade jag missat att ta in överdragsbyxoran så det fick gå utan dem men på eftermiddagen så åkte de på.

Söndag

Publicerad 2011-03-20 17:13:18 i Allmänt,

Stella gillar att vara ute och titt som tätt så kommer hon med en sko, mössa eller vante som hon vill att man tar på henne.


Så idag när det var så fint väder så tog vi en tur till lekparken alla tre och Stella fick leka en lång stund innan det var dags att sova middag i vagnen.

Det åktes bland annat rutschkana, men frågan är om det inte var minst lika kul att stå uppe i tornet och titta på allt som det var att åka?

Och så kördes det tåg och givetvis så gungades det en hel del oxå.

Ny våroutfit!

Publicerad 2011-03-12 17:28:13 i Allmänt,

Så har Stellis fått nya ytterkäder för våren och sommaren, nu är hon dressad från topp till tå. Eller nja nästan i alla fall. Mössan var nog för stor så den får vi byta -  men nu är vi redo för dagis!
Här visar Stella upp den fina vindfleecen och den lite för stora mössan.


Och här har vi jackan och överdragsbyxorna. Stella verkade väldigt nöjd med alla inköp!

Kompisarna!

Publicerad 2011-03-12 17:16:47 i Allmänt,

Stella, Tage och Wille har träffats nästan minst en gång i veckan sedan flera månader tillbaka och torsdagarna är nog Stellas favoritdag - det är då hon får hänga med sina polare!

Nu i veckan var det vår tur att ha torsdagsfikat hemma hos oss så att barnen kunde träffas och röja runt lite.

Stella och Tage leker i tältet.


Wille tar igen sig lite hos mamma Therese.

Fredagsfika

Publicerad 2011-03-09 18:38:35 i Allmänt,

Mycket fika blev det förra veckan. I fredags åkte ju jag och Stella till Sibbhult, men vi tog en sväng till Broby oxå för att hälsa på Martina och Axel. Där bjöds det oxå på smarrig fika.

I parken nedanför huset så höll kommunen på att gallra lite bland träden. Så det var traktorer och andra stora maskiner som fångade barnens intresse.

Axel och Stella är lika gamla fast Axel är född i januari och Stella i december, fortfarande är det ju ganska stor skillnad på dem - men om ett par år så kommer det inte att märkas får vi hoppas.

Torsdagsfika

Publicerad 2011-03-09 18:27:04 i Allmänt,

Förra torsdagen var det fika hos Ulrika och Tage.  Det bjöds på kanelbullar och jättesmarriga jordnötskakor eller vad de nu heter - sådanadär som man gör med jordnötssmör och special K (tror jag det är) och sedan har choklad på. Måste nästan fråga om receptet för de var mycket godare än de jag har recept på!

Här får jag med Therese hjälp alla barn att titta åt samma håll, det är inte så lätt nu för tiden att få med dem alla på samma bild :)


Stella gillar Tages gunghäst som hon kan gunga på alldeles själv.


Wille var snäll och gav Tage en tur i gåvagnen.

Länge sedan sist...

Publicerad 2011-03-09 18:01:15 i Allmänt,

Japp nu var det ett tag sedan det uppdaterades här. Jag och Stella åkte ju till Sibbhult förra fredagen och vi hann nästan inte innanför dörrens förren vi blev sjuka. Stellas första kräk och magsjuka har vi klarat av under helgen! Men nu är det bara pappa som är lite krasslig, jag och Stellis är pigga och friska. Så idag har vi varit och gungat på förmiddagen innan vi gick till affären, på hemvägen somnade plutten och sov sedan gott i vagnen i två timmar. Sedan var det dags att äta och efter maten var det bara att klä på sig igen för en tur till öppna förskolan på eftermiddagen.  Men nu ska jag se om jag inte kan lägga upp lite bilder från förra veckan innan vi blev sjuka!

Vi testar ny frissa!

Publicerad 2011-03-02 19:34:05 i Allmänt,

Ja, Stella verkar gilla att ha saker i håret. Hårbandet häromdagen fick sitta på i flera timmar och idag efter duschen så fick hon lite grejer att plocka med för att sitta still i sin badrock medan jag klädde på mig. När jag kom tillbaka så satt hon med en röd fin klämma som hon höll mot håret, som om hon försökte få fast det. Så då fixade vi klämman och provade denna nya frissa, vad tycker ni? - Stella blev i alla fall supernöjd!

Ja det är ju synd att spegeln inte är mer välputsad, men jag har gett upp på den nedre delen. Det är någon som står och beundrar sig där varje dag!


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela