Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Blåsa bubblor

Publicerad 2018-05-21 22:16:11 i Milo,

Det här med att blåsa såpbubblor. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Det är ju jätteroligt, svårt bara att man måste hålla den där burken rakt upp så noga hela tiden annars tar det ju slut så snabbt.

Milo två år

Publicerad 2018-05-21 20:34:43 i Milo,

Milos tvåårsdag firades med paketer, tårta och kosläpp på Rugstorps gård!
(null)

(null)

(null)

(null)
Farmor, Mathilda och Novalie var här och firade lilleman, och han fick så mycket fint. Nya uv-kläder, finfin badrock från polarn o pyret, en mysig tröja, en ny större rutchkana, sandleksaker och ett Greta gris pussel.

Efter paketöppning och frukost bar det så av till Rugstorps gård för att kolla på kossorna dom skulle släppas på bete. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Det var mycket folk, men vädret var fint och kanelbullen som bjöds var god och så åkte vi lite häst o vagn oxå - det var grejer tyckte milo!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Eftermiddagen spenderades hemma i trädgården i det fina vädret och tårtan den hanns med efter grillningen på kvällen.
(null)

Grattis igen mitt minsta hjärta, kan som vanligt inte förstå vart tiden tagit vägen. Känns som igår du kom till oss för första gången och du låg rosig och rödfjunig i min famn på uppvaket medan jag väntade på att få tillbaka känseln i benen så vi kunde komma upp till BB för att sedan få presentera dig för dina storasyskon!

Jacobs konfirmation

Publicerad 2018-05-13 20:55:22 i Allmänt,

På söndagen var det så dags för konfirmation, men inte förren kl två så vi han med en runda till lekparken oxå.
(null)

(null)

(null)

Då det skulle ta över en timme i kyrkan tog vi det kloka beslutet att lämna barnen hemma och så åkte Sofia, Sebastian och jag till kyrkan för att sedan möta upp resten av familjerna hemma hos familjen Lind efter konfirmationen.

(null)
Det var riktigt fint väder, värsta sommarvärmen och då passade det utmärkt att familjen Lind byggt pool!

(null)

(null)

(null)
Så efter massor av mat, lite bad och supergod tårta var det sedan dags för att vända tillbaka till Kalmar och en kortvecka med en tvåårsdag att fira!

Sibbhult

Publicerad 2018-05-13 20:12:17 i Milo,

Förra helgen tog vi nya vrålåket och körde till sibbhult. Det var konfirmation på söndagen för Jacob och på lördagen passade vi på att ha ett litet kalas med familjen för milo som nu fyllt två år. 
(null)

(null)

(null)

På lördagen åkte Matheo och Mikael med morfar till crossbanan där Sebastian och Otto var och körde cross. Jag och Sofia rullade vagn med Milo och Vera och så handlade vi lite inför kvällens hamburgergrillning.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

För framåt kvällen kom familjen Persson/Svensson, familjen Munthe var redan på plats - eller två tredjedelar iallafall, och så grillade vi hamburgare och korv. Till efterrätt blev det en cheesecake med oreos i botten och nobless på toppen!
(null)

(null)
Framåt kvällningen så försvann Matheo, vi hittade honom i sängen - sovandes. Milo däremot han somnar inte förren han måste, så han och Otto kollade på paddan ihop.

Grilla korv i parken

Publicerad 2018-05-01 20:18:46 i Allmänt,

Förra söndagen var det så där vårigt och fint väder så man blir sugen på att grilla korv. Så då gjorde vi det. Mikael cyklade till Ica o fixade korv och korvbröd, och jag o barnen packade återigen korgen och begav oss mot Lindebergaparken. De har ju äntligen tagit bort avspärrningarna där nu då nu kan det gungas, klättras och åkas linbana igen. 

 
(null)

(null)


(null)
 
Efter lek och lunch var det dags för milo att sova middag, så han och Mikael cyklade hemmåt medan Stella, Matheo och jag stannade kvar en stund till och sedan tog vi skogsstigen hem för att plocka med oss en bukett vitsippor hem.

(null)

(null)

(null)

Vingård på Öland

Publicerad 2018-05-01 08:19:26 i Allmänt,

Förra lördagen åkte vi till Öland och Mellby för att hjälpa våra vänner Ann-Sofie och Nicklas plantera deras 1000 stycken vinstockar.

(null)


Vi packade in barnen och en korg med fika i bilen och begav oss.  Väl där så möttes vi av en tapper skara som redan planterat ett tag så flera rader var redan klara. Men vi tog på oss arbetshandskarna och högg i vi med, hela familjen.
(null)


Några gick före och spettade upp ett hål och sedan var vi ett gäng dom gick efter och satte ner vinstocken, fyllde i hålet och byggde upp en liten stenhög runt plantan som skulle skydda o hålla kvar värmen.
(null)

(null)

När vi blev trötta så fikade vi och framåt femtiden när det inte längre fick plats med fler vinstockar på åkern och det bara var några tjugotal kvar så plockade Nicklas fram maurikan och började laga paella med kyckling, räkor och musslor.

(null)

(null)

Sedan satt vi på filtar och åt paella och drack hemmagjord flädersaft. Sedan var det dags att bege sig hemmåt, och om milo sov på ditvägen så var det en annan pojke som somnade på hemvägen.
(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela