Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

I Gymmet

Publicerad 2013-10-31 20:00:41 i Stella,

Nu har gymmet åkt fram och Matheo gillar det - tror jag iallafall! Han kan ligga en st
und och bara titta och titta på alla fina färger. Sedan är det ju en till som gillar det...
 
 
 
 
 

Ottos dop

Publicerad 2013-10-28 20:27:47 i Stella,

Igår söndag var det dags för kusin Otto att döpas. 
 
 
 
Kusin Camilla håller mig kräkfri och Matheo lugn under dopet!
 
Familjen Svensson/Persson och Ottos gudfar Enrico.
 
Tjejligan: Siri, Ellen, Stella och Hedda!
 
Matheo somnade gott hos mammas kusin Camilla i kyrkan.
 
 
 
 
 
Sebastian och Siri busar.
 
Moster Fia och Calle
 
Stellabus gick knappt att fånga på kort.
 
Och värre var det när hela familjen skulle förevigs!
 
Kusinerna Matheo och Otto.
 
 
 
 
 

Att få sova ifred

Publicerad 2013-10-24 15:48:02 i Stella,

Det finns sina risker med att ta sig en tupplur i vardagsrummet...
 
Man får räkna med att man är lite mer pyntad, med till exempel med klistermärken, när man vaknar :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen som gick

Publicerad 2013-10-23 10:30:18 i Stella,

 
 
Var lugn.. jag och Matheo var hemma själva medan pappa Mikael och Stella var i Falkenberg för att fira farfar som fyllt 60 år.
 
Mikael hade kameran med sig till Falkenberg så här kommer några mobilbilder på min sjuttiotalsbebis, men jag gillar de oranga byxorna och bruna/vita bodyn starkt!
 
Vad är det då som är så roligt? - Jo fiskarna ovanför skötbordet såklart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekplatsbesök

Publicerad 2013-10-17 18:00:31 i Stella,

I tisdags så packade jag ner mellanmål i skötväskan och så gick vi direkt till lekplatsen efter förskolan.
 
Plättar, vindruvor och så de sista sega dajmkakorna vi bakade för någon vecka sedan stod på meny.
 
 
 
Och lillebror han bara sov och sov.
 
 
 
 
 

BVC

Publicerad 2013-10-17 14:48:01 i Stella,

Igår onsdag var Matheo på sin 6 veckors läkarkontroll på BVC. Han vägde 4170 g och var 56 cm lång. Det innebär att han vuxit tre centimeter på 14 dagar och viktkurvan den pekar rakt upp den med!
 
Han gick med andra ord igenom besiktningen helt utan anmärkning.
 
 
 
 
 
 

Höstbilder

Publicerad 2013-10-16 14:08:52 i Stella,

Häromdagen när vi var ute i trädgården och räfsade löv så tog Mikael några fina höstbilder på Stella.
 
Den fina tröjan har min mormor Aina, Stellas gamlamormor stickat till mig när jag liten... Jeanskjolen har jag köpt av en jobbarkompis och stövlarna har mormor Mia köpt av någon på hennes dagis eller hur det nu var! Strumpbyxorna och mössan är nyinköp!
 
Tanken var att Matheo oxå skulle vara med på bilderna i sin fin stickade overall från men han bara sov och sov, och sedan tog batteriet i kameran slut... så det får bli en annan gång!
 
 
 
 
 
 
 
 

Löv is all around

Publicerad 2013-10-13 18:23:08 i Stella,

Har tänkt att vi ska försöka hålla efter löven den här hösten... så i onsdags var det dags igen att ta ett tag. Stella hjälpte till och Matheo sov så skönt i vagnen.
 
 
 
 
Nu har vi lyckats fylla hela trädgårdstunnan med löv och än har inte ens hälften av löven ramlat av körsbärsträdet. Fast lönnträdet på baksidan har nästan tappat alla sina löv så det är skönt att bli av med dem i alla fall men jag hoppas att det är en till tömning av trädgårdstunnan innan det ärslut på det för denna gång så vi kan få upp körsbärslöven oxå!
 
 

Snorigt

Publicerad 2013-10-08 17:10:14 i Stella,

Det är lite snorigt för tillfälligt. Matheo nyser och nyser och snorar. Vi andra är inte så snoriga, kanske Stella lite men mest Matheo. Han sover dock fortfarande ok, framförallt på förmidagarna när vi lämnat Stella på förskolan, då kan han sova från strax innan nio när vi går fram till som idag dag halv ett!
 
Så jag har hunnit med ett och annat idag. Fyndat två pyjamasar för 80 kronor på fb och betalat dessa, kollat tråkig förmidagstv (efter tio...), städat toaletten här nere och organiserat om bland tofsar, klämmor, örhänge och annat smått som gömmer sig i lådorna där. Varit och handlat, duschat och sminkat mig (bara en sån sak!) och så har jag ätit upp resterna från gårdagens fruktsallad!
 
När jag kollar igenom de kort som jag tagit på Matheo de senaste dygnen så är de från när han ligger i vagnen och sover eller då han just vaknat... och så ser jag att han har haft mycket Newbiekläder på sig. Jag gillar verkligen kläderna från Newbie... men det tråkiga är ju att det finns sååå mycket mer kläder för tjejerna än för killarna, fast som ni ser nedan så finns det en del till pojkarna oxå! 
 
Newbiebodyn som vi fått ärva av lillkusin Otto, den passar väldigt bra till de Newbiwbyxorna jag själv köpte!
 
Vi gillar även de fina Newbiebodysarna i vitt och turkost som vi fått av Wille, Mila, Terese och Thomas. Och så gillar vi såklart vår fina overall som jag skickade Mikael att köpa några veckor innan Matheo kom.
 
 
 
 
 
 
 

Varning

Publicerad 2013-10-04 11:05:22 i Stella,

Så här såg det ut idag när Stella bestämde vad hon skulle ha på sig idag!

Alla kjolar togs fram och så la hon fint upp dem på rad i sängen.... Det är liiite varning på detta va? Hon är ju inte ens 4 år!!! 

Löv it!

Publicerad 2013-10-03 18:12:34 i Stella,

Idag var Mikael och hämtade Stella från förskolan och när de kom hem så fixade vi lite i trädgården. Mikael klippte gräset och jag och Stella räfsade löv och fixade i rabatten inför hösten.
 
 
 
 
 
 
Lillebror han bara sov i vagnen och det gör han fortfarande så här tre timmar senare...
 
 
 
 
 
 

Nygammalt

Publicerad 2013-10-03 12:26:43 i Stella,

Har börjat köpa mer och mer begagnade kläder till barnen. Mest är det väl till Matheo då kläderna inte hinner slitas ut när de är så små, men hittar mer och mer till Stella oxå.  Har bland annat fyndat en rosa skaljacka och en superfin velourklänning från Polarn och pyret till Stella och en jättefin kofta från Pome de luxe, som jag hade ögonen på när jag var på försäljningspartyt men för snål för att köpa då vilket lönade sig nu då jag nu fick den för mindre än halva priset men ändå i nästan nyskick!
 
Nedan har Matheo på sig en body som han fått ärva av kusinen Otto redan vuxit ur den och så fina byxor från butiken Underbara barn här i Lindsdal där man kan hitta fina begagnade barnkläder. Till Matheo kan man för övrigt göra värsta fynden. Har köpt två fina overaller till honom från olika grupper som jag är med på facebook, båda overallallerna ser nya ut och tillsammans för båda har jag inte gett mer än 200 kronor... 
 
 
 
 
Sedan kan man ju sälja med i de olika grupperna, och nu när jag inser att vi kanske inte kommer att få användning av alla rosa klänningar som jag sparat efter Stella så ska jag nog se till att rensa lite i de där lådorna oxå! Har redan börjat med lite ytterkläder och skor, men det var inte riktigt rykande åtgång på skorna, endast ett par av fem blev sålda däremot blev den rosa vinterjackan såld snabbt som ögat.
 
 
 
 
 

Stokke New Born

Publicerad 2013-10-02 18:56:39 i Stella,

Tror att babysittern till tripptrappstolen var ett riktigt bra köp. Nu har inte Matheo hunnit prova den så väldigt mycket hitentills men det lilla han suttit i den har han verkat väldigt nöjd. Den blir nog ännu bättre om någon månad eller så, perfekt att han kommer upp lite och inte sitter nere på golvet.
 
 
Och det går visst bra att somna i den oxå!
 
 
 
 

Premiär

Publicerad 2013-10-02 18:49:26 i Stella,

Idag var det dags för pepparkakspremiären tyckte Stella. Egentligen ville hon baka egna men efter att vi försökt förklara att det inte finns någon pepparkaksdeg att få tag i affären nu så nöjde hon sig med köpta riktiga pepparkakor det vill säga inte Ballerina pepparkaka som förra året var en hit.
 
 
 
 
 

Solstrålarna

Publicerad 2013-10-01 15:33:00 i Stella,

Stella är med i en kör: Solstrålarna. Det är Garvaregården (kyrkan) som håller i det, och Stella går och sjunger en gång i veckan tillsammans med bland andra Tage som oxå är med. I söndags var de dags för första "uppträdet" på familjegudstjänsten som hölls på dopets dag i kapellet på Garvaregården. 
 
Stella var så duktig och sjöng så fint och gjorde alla rörelser!
 
 
 
Så detta innebar att hela familjen spenderade hela förmiddagen i kyrkan då vi efter gudstjänsten stannade kvar på kyrkkaffet där det bjöds på smörgås och tårta i sällskap av familjen Bernhardsson.
 
 

Mys

Publicerad 2013-10-01 15:21:33 i Stella,

Matheo är ju "ta i trä" ganska duktig på att bara sova ch äta, även om det ibland är lite skrik och knorr oxå... men det är ju som tur är mysstunderna som man kommer ihåg.
 
 
 
 
 
 

Första badet

Publicerad 2013-10-01 15:14:29 i Stella,

12 dagar gammal fick han så sitt första bad.
 
Inga protester där inte!
 
 
Observera att vi här har bytt fotograf! Jag har alltså inte så håriga armar som på första bilden utan där är det Mikael som hller i Matheo och jag i kameran och tvärtom på sista bilden - bara så ni vet!
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela