Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Lindsdalsloppet

Publicerad 2014-05-28 17:38:45 i Stella,

Idag var det dags för det årliga lindsdalsloppet för Stella. 800 meter springer de små på förskolan och de största på högstadiet får springa en mil, det är alltså ett lopp som alla på Lindsdals skolor och förskolor springer. 
Men först var det uppvärmning.
Stella, Lilly och Lilly höll ihop.

Målgången var i öppningen av nätet.

Efter loppet var det korv och dricka till alla barn!


Lillkusinen

Publicerad 2014-05-28 13:09:15 i Stella,

Jo, har ju glömt att visa den nya kusinen som vi fick träffa när vi var i Falkenberg. Fina Novalie.
Och här är hela ligan!
 
 
 

Stor vagn

Publicerad 2014-05-27 22:21:26 i Stella,

Ibland är det bra med en stor vagn. Idag funderade jag på om jag skulle ta bilen när jag skulle hämta Stella hos hennes kompis Leija. Klockan var halv fem och Leija bor borta vid macken, så det är en bit att gå, och särskilt idag när det blåser dom det gör. Men så kom jag på att vi skulle äta pizza till kvällsmat så då kom jag på en annan lösning! Stella slapp gå men jag fick lite vardagsmotion!


Bortbjudna

Publicerad 2014-05-27 17:26:52 i Stella,

På fredagskvällen var vi bortbjudna till Carolina och Lars, Mikaels morbror med flickvän. De bor i ett otroligt mysigt hus som ligger på Bobergs Kustväg, ett stenkast från Grimsholmens Naturreservat. Det bjöds älgstek och rabarberpaj, ja inte ihop, men ni fattar och så gott sällskap förstås!
 
Är det någon som har vägarna förbi så driver Lars och Carolina Smörkull B&B, gå gärna in och kolla!
 
 
 
 
 

Sommarvärme

Publicerad 2014-05-27 15:56:26 i Stella,

I torsdagskväll packade vi in oss i bilen och körde till Falkenberg. Barnen har ju fått en ny kusin, Novalie, som vi inte hade träffat och så var det dags för ett besök i det stora gula varuhuset!
 
På fredagen var det riktigt varmt och efter lunch när jag och Mikael var tillbax från Gekås så hade Mathilda och Stella fyllt poolen. Så bikinin åkte på och så var vi ute i det fina vädret hela eftermiddagen. Matheo fick en egen liten balja med lite varmare vatten att plaska i.
Nya jeanssolhatten fyndade vi på Gekås och sitter faktiskt riktigt bra på med bandet under hakan, inte så lätt att dra av alltså för herr lillkonradsson!
Stella svalkade sig med en glass när hon inte tvingade med någon av oss andra att leka med henne i poolen.
 
Stella fick en ny klänning från Gekås. Vi var lite besvikna för det fanns inte många klänningar alls att välja på och eftersom jag typ lovat Stella en klänning så fick det bli denna rosa blommiga.
 
Efter badet tog Matheo det lugnt på en filt i skuggan, den fina tröjan har storasyster haft!
 
Stella och vi andra satte oss under parasollet och tog lite jordgubbar med glass. Åh vad det var gott med jordgubbar. Svårt att tänka sig att man om ett par veckor tröttnat på dem och inte ens vill se åt dem. Det tråkiga är att när man tröttnat kostar de typ 10 kronor litern och nu i början när man inte kan få nog, då kostar de 40 kronor litern!
 
 
 
 

Det där med att krypa

Publicerad 2014-05-19 16:10:17 i Stella,

Det är ju fasligt svårt att komma på hur man tar sig framåt och inte bara bakåt - längre ifrån alla grejjer som man nå.
-Ska man verkligen stå så här?
-Säkert, jag kommer ju inte framåt ändå? Va? måste man flytta benen och händerna framåt menar du?
-Vänta här var nått nytt, nått vitt och kallt...
-Hmmm, först trägolv och sedan kall vit sten... bäst att jag tar nya tag och försöker ta mig frammåt
- Nä, nu blev det viss fel igen, det blev ju plankan istället. Äh, passar på att träna magmusklerna istället då!
 
 
 
 

Skälby

Publicerad 2014-05-19 15:46:15 i Stella,

I Fredags var Mikael på Kick off, han åkte Göta Kanal. Det var ju så himla fint sommarväder här så efter Matheo vaknat vid halvfyratiden så stuvade jag in dem i bilen och så körde vi till Skälby för att njuta av det varma vädret och sista solen för dagen. När vi kom fram så skyndade vi upp till fiket för att hinna köpa en glass innan de stängde klockan fyra, sedan satt vi på en bänk och mumsade glass, jag och Stella alltså, Matheo fick en klämmsmothie. När glassen var uppäten så gick vi ner till lekparken och Stella hon klättrade och klättrade och kom äntligen upp själv på en av lekställningarna hon tidigare inte kommit upp på utan någon hjälp.
Sedan gick vi en sväng ner till den andra parken där de byggt en naturpark, det finns hyddor av trä, en stor stock som ligger över en liten pöl med vatten och en massa andra roliga grejjer men som inte är så lekparksaktiga.
Stella skulle ju så klart testa att gå på stocken över vattnet, men det gick bra, hon kunde åka hem i samma kläder hon kom i!
 
Matheo har börjat att nästan häva sig ur vagnen om han ser något spännande eller om han bara blir urtråkad så honom får man spänna fast med selen om man inte har ögonen på honom hela tiden. Tror inte att jag spännde fast Stella en enda gång i den där selen som sitter i vagnen, fast då hade jag ju i och för sig bara henne att ha koll på...
 
 
 
 
 

Han sitter

Publicerad 2014-05-17 17:31:51 i Stella,

Det har han i och för dig gjort ett tag men det som är speciellt är att jag la honom ner på mage. Jag trodde han skulle bajsa nämligen och la honom på magen sedan donade han runt lite på golvet och slickade på benen på barnstolen bland annat. Nästa gång jag tittade så sitter ungen upp!


Makaroner

Publicerad 2014-05-09 10:26:34 i Stella,

Igår fick Matheo smaka lite makaroner, vet inte om han tyckte det var jättegott, men spännande att känna på och in i munnen åkte de i alla fall.
 
 
 
 
 
 

Stödhjulen

Publicerad 2014-05-08 18:17:12 i Stella,

Det är fler och fler kompisar på förskolan som nu kan cykla utan stödhjul så idag tyckte Stella att vi skulle testa att plocka bort hennes oxå. Det var ju lite sol mellan skurarna så vi tog med oss skiftnyckeln och gick ut och plockade bort de där stödhjulen.
Minuten efter att dessa bilder är tagna så hoppar kedjan av... in och hämta skruvmejsel, plocka bort kedjeskyddet peta på kedjan skruva fast skyddet vänder på cykeln och... kedjan hoppar av igen. Plockar av kedjeskyddet igen efter att ha sagt en massa fula ord och övervägt att kasta cykeln i soptunnan - men Stella övertygade mig att man inte unde göra det! Bara att ta fram skruvmejseln igen och få på kedjan igen. Men sedan så övade vi ett bra tag och fast att jag höll henne i hennes jacka hela tiden så kände jag att det var nära att hon cyklade själv ibland. Hon behöver bara få koll på att man måste trampa HELA tiden annars ramlar cyklen, hon är lite lat tror jag eller har vi puttat för mycket så hon verkar tro att cykeln rör sig fram fast hon inte trampar! Men lite mer övning och eventuellt en ny lite större cykel så ska hon nog kunna cykla själv snart.
 
 

8 månader

Publicerad 2014-05-07 13:15:13 i Stella,

I söndags blev ju Matheo 8 månader och igår var vi på bhv och mätte och vägde. 8642 g och 72 cm lång, han har vuxit 4 cm på två månader och ligger nu lite över på längdkurvan men fortfarande lite under på vikten, men han följer sin kurva och det är ju det viktigaste. 
 
Vi hade ett väldigt tight schema igår jag och Matheo. Klockan nio lämnar vi ju Stella på förskolan och sedan skulle vi vara på bhv kvart över nio, sedan var det rytmik klockan tio - i Förlösa församlingshem vilket ligger ca 3,5 km utanför Lindsdal. Jag hade tänkt promenera dit eftersom Matheo behöver sova en stund på förmiddagen. Hade planerat att jag skulle hinna precis om vi var lite tidiga till bhv och sedan kom iväg strax innan halv tio och det gick enligt planerna till jag nämnde att vi ska åka till Mallorca i början på juni. Bhv sköterskan Christine tyckte då att vi skulle ta vaccin mot Mässling, Påssjuka och Röda hund som ett resevaccin. Normalt tar man inte detta vaccin förren vid ett och ett halvt års ålder, men ska man ut och resa så kan man ta det från sex månader som ett resevaccin.  Så det var bara att dra ner byxorna på Matheo och så fick han en spruta i låret den lilla stackaren. Men det gick bra, han blev lite ledsen men somnade sedan gott i vagnen medan jag rusade vidare mot Förlösa, vi blev ett par minuter sena, men nu är han vaccinerad och det är ju skönt.  
 
 

Wings for life world run

Publicerad 2014-05-05 20:49:45 i Stella,

I söndags var det dags för Mikael att springa sitt först lopp, Wings for life world run. Det var världspremiär för loppet som är ett lopp utan förbestämd sträcka. Man springer så långt man hinner innan mållinjen hinner ikapp. Deltagaravgiften går helt oavkortat till forskning kring metoder att bota ryggmärgsskador. Det är ett globalt lopp och det anordnas lopp på flera platser runt om i världen och alla startar samtidigt. Här i Kalmar gick starten klockan tolv.
Mikael redo med startlappen och allt, visst ser han snabb ut?!
 
Matheo som blivit lite bättre och sluppit febern fick hänga med i vangnen, han var dock lite tveksam till spektaklet med helikopter som följde de första som kom och sedan allt klappande och hejaropen.
Efter vi hejat och klappat ett tag, Stella klappade så att det började sticka i handflatorna, åkte vi in till stan för att ta en fika på Espresso house, medan Mikael och alla de andra sprang vidare. Slutdistansen för Mikael blev 8.35 km och vinnaren i Kalmar sprang över fem mil innan mållinjen/bilen hann ikapp, den globala vinnaren sprang över sju mil!
 
 

Kosläpp 2014

Publicerad 2014-05-05 16:27:59 i Stella,

I lördags var jag och Stella på kosläpp i Rugstorp. Matheo har ju haft feber och varit snorig så han fick stanna hemma med pappa Mikael.
Det var en ny plats i år och jättefint ordnat, inte så jättemycket folk som det var sist när vi var på kosläpp. Och här fanns det en tipsrunda, lekplats och så kunde man även åka häst och vagn.
Vi började en stund på lekplatsen där Stella lekte lite i sandlådan och gick balansgång på några stora stockar.
Sedan gick vi vidare till hagen där de skule släppa korna, vi fick vänta ett tag på korna och Stella hann skaffa sig en lekkompis, Alice, som delade med sig av sin filt till Stella!
 
När korna väl blev utsläppta så blev det lite av en skräckblandad förtjusning för tjejerna, korna sprang så nära nästan som de övat på att springa fram och visa upp sig!.
Vi gick vidare efter ett tag och Stella fick säga hej då till Alice. Innan det var dags att åka hem till pojkarna så vill Stella åk häst och vagn. Det var kö men hon ville vänta, så vi väntade och väntade och till slut blev det hennes tur.
 
 
 
 

Snorigt värre

Publicerad 2014-05-02 14:02:13 i Stella,

Matheo har feber för första gången och är snorig som bara den. Stackaren vaknade igår vid elva när jag skulle gå och lägga mig och var jätteledsen. Det var så mycket snor att han inte kunde ha nappen och kan han inte ha nappen då får han lite svårt att somna. Men efter att ha suttit upprätt ett tag så släppte det värsta i näsan, tror jag, och han somnade igen.
 
Idag har han ätit och druckit som vanligt men han är fortfarande varm och man ser på ögonen att han inte är helt ok. Men han leker som vanligt så jag hoppas att det är något som snabbt går över så vi får sova ordentligt i natt.
 
 
 

1 maj 2014

Publicerad 2014-05-02 13:54:16 i Stella,

Nä, det blev inga demonstartionståg i år heller. Vi åkte till modehuset och åt mjukglass istället! 
Matheo får tacka famijen Arnewing för sin coola fina outfit :) En lite miniWille! Stella hon hade sovit med flätor i två nätter så hon var så lockig i håret.
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela