Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Älvstorasystern och älvbebisen

Publicerad 2014-03-30 17:42:55 i Stella,

I eftermiddag har Stella och Matheo lekt att de är älvor, eller Stella har lekt att de är älvor (jag fick oxå vara med och vara älvmamman!)
Här flyger de högt över månen!
Och så en liten paus i flygandet för att torka lite dreggel!
 
 

Vårnytt

Publicerad 2014-03-30 17:26:59 i Stella,

Det är inte bara Stella som har fått nya vårkläder, även Matheo och fått nya jackor, en vindfleece (som ni såg i förra inlägget) och en vanlig vårjacka. Fleecen fyndade jag i en facebookgrupp för 25 kronor och den andra köpte Mikael på H&M till matheo i fredags. De coola glasögonen som skyddar mot den jobbiga solen hittade jag på Lindex och den fina mössan har Matheo fått av farmor.
 
 
Och som ni ser så har vi även idag varit ute i den sköna solen, Stella har varit i affären med Vicor och farmor och köpt tuggumi och en Bingolott, sedan stannade de på lekplatsen. Jag, Mikael och Matheo hängde sedan med en sväng till lekplatsen så även Matheo har fått gunga lite idag. Jag och Stella har ju såklart även hoppat studsmatta en hel del även idag.
 
 
 

Solig lördag

Publicerad 2014-03-30 09:22:16 i Stella,

Igår lördag var det soligt och skönt och vi fick en massa saker gjorda. Jag var hos frisören klockan åtta och klippte mig (första gången sedan Matheo kom!) sedan när jag kom hem hade Mikael fixat släp och vi rensade ut förrådet och åkte och kastade det skräpet och överblivna brädor från staketbygget på tippen. 
 
Vi tog även fram studsmattan till Stella och hon hoppade och hoppade! Vi uttnyttjade verkligen det fina vädert till max, till lunch grillade vi korv och på kvällen grillade vi hamburgare.
 
Stella hälsar till morfar att han inte behöver komma hit och sätta upp studsmattan för farmor och Victor hjälpte pappa så nu kan hon studsa!
Och så gick vi en runda innan maten och då hittade vi vitsippor i skogen här bakom, så nu står det en bukett på köksbordet ch en på Stella lilla röda bord på hennes rum.
 

Bokat!

Publicerad 2014-03-28 17:52:50 i Stella,

Äntligen har vi bokat resa! Tjohoooo!!! Vi ska hälsa på Lollo & Bernie på Mallorca!
 
Stella har redan shoppat baddräkt. Nu ska vi bara se om jag kommer i min gamla bikini eller om det får bli en ny!
 
 

Frustrationen

Publicerad 2014-03-28 15:46:48 i Stella,

Förstår precis hur han känner när han bara kommer längre och lämngre bak ju mer han försöker komma framåt. Det måste ju vara som när man får ett sms från Lindex om att man får 30% på valfritt damplagg men så har man inga pengar att handla kläder för!
 
 
 
 

Handlingslista

Publicerad 2014-03-28 11:40:08 i Stella,

Idag har Stella fixat handlingslistan.
Blir en lite torftig helg, men jag fick i alla fall cola!
 
 
 

Nu börjas det

Publicerad 2014-03-27 19:50:38 i Stella,

Har glömt hur det var. Eller var Stella verkligen oxå så klåfingrig?! Sitter man vid datorn så slänger han sig efter tangentbordet. Råkar man sätta matskålen så att han kn nå den med lillfingret så har han snart hela skålen i sitt knä... och nu lådorna i köket, redan. 
 
- Vad kan det vara här i, måste kolla...
-Va, får man inte dra i de där menar du?
- får man inte dra i någon av de här roliga handtagen menar du?
 

Stella hon tog det lugnt i soffan och kollade på Tingeling (och jag har tvättat och hängt tvätt som  ni kanske märker!)
 
 
 
 
 

Mer vårnytt

Publicerad 2014-03-23 16:10:36 i Stella,

Det är ju inte bara Stella som fått nya vårkläder, även dörrkransen och krukan utanför ytterdörren har fått ny skrud!
 
Såg på facebook att Veronica och Siri gjort en fin påskkrans i Vinnö så jag tänkte att jag och Stella ska väl inte vara sämre. Så ut i skogen vi gick och plockade lite ris och sedan fixade jag fram några fjädrar och kyckligar och voila!
 
 
Som sagt så har även kruka utanför ytterdörren fått sig lite nya vårblommor och är numera så här fin.
 
 

Morgonpigg

Publicerad 2014-03-22 08:01:55 i Stella,

Nu kör vi igång helgen. Det var en viss person som slog upp sina blå tjugo i sju och tyckte det var dags att gå upp. Eller, han hade väldigt roligt i sin säng så vi andra tyckte att det var lika bra att gå upp för att vi förstod efter tjugo minuter av "han somnar nog igen" att han inte skulle somna. 
Men himlen är blå, solen skiner och det är äntligen lördag så god morgon på er!
 
 

Vårekiperad

Publicerad 2014-03-22 07:45:22 i Stella,

Förra helgen köpte vi ju en ny vårjacka till Stella och i onsdags var jag och Stella och Matheo på Modehuset och köpte nya skor. Jag vill bara säga att det är Stella själv som valt skorna (ljusrosa med glitter och stjärnor...), jag hade inte något att säga om saken. Tänker tillbaka på de dagar då det var JAG som fick bestämma skor och kläder... det var dagar det!
 
 
Nu hoppas vi på att det blir härligt vårväder hela hegen!
 

Kan själv

Publicerad 2014-03-21 15:58:59 i Stella,

Matheo gillar vatten och dricker gärna ur en mugg, hur mycket som kommer ner i magen och hur mycket som rinner utanför - det är en annan fråga!
 
 
 
 

Sibbhult och tvåårs kalas.

Publicerad 2014-03-18 16:04:11 i Stella,

I helgen har jag och barnen varit hemma hos mormor och morfar i Sibbhult. I fredags eftermiddag var jag och Matheo och hälsade på Martina och hennes två killar Axel och Erik i Broby. Stella var inte med då hon ville stanna hos mormor. På kvällen kom familjen Persson/Svensson oxå hem till Sibbhult och vi åt lite mat och barnen höll låda!
 
På lördagen var vi först nere och fikade hos gamlamormor sedan åkte vi in till Kristianstad för att köpa vårjacka och skor till Stella. Vi hittade inga skor men en fin jacka och fleece blev det. Även jag hittade lite vårnytt, bland annat ett par finfina och sköna byxor samt två snygga tröjor.
 
Matheo och gamlamormor
Matheo hjälper Sofia att torka bort det kräk som råkade komma på hennes klocka!
 
Hade inte den stora kameran med mig hem utan bilderna är från mobilen och därav kvaliteten... På söndagen var det som sagt dags för Sirirs tvåårskalas.
 
Siri fick massa fint i paket och Stella var lite nyfiken! Av oss fick Siri en lila fjäderboa samt ett litet smyckesset med armband, örhänge och klämma till håret och en liten väska att ha detta i. 
Veronica hade bakat en anktårta till Siri som är galen i ankor just nu, den var jättefin och jättegod och jättehög!
 
 
 
 
 
 

En stilstudie i golvpolering

Publicerad 2014-03-11 18:09:09 i Stella,

Om man lägger Matheo på golvet kan man få det både tvättat och polerat! Han har ju börjat snurra efter grejjer, alltså inte så mycket från mage till rygg eller tvärtom utan typ runt sin egna axel eller vad det heter! Han vill så gärna komma frammåt och ligger och flaxar med benen i luften. Och med den salivproduktion han har så blir golvet som sagt även tvättat...
-Jag kan flyga, eller var det krypa jag skulle?!
- Inget intressant i köket,
- Då snurrar jag vidare
- Nämen hallå, är du fortfarande här?!
 
Stella tog det lugnt i soffan med sin målarbok medan brorsan hade fullt up med golvpoleringen.
 
 

Kompisar

Publicerad 2014-03-11 16:42:34 i Stella,

Igår fick Matheo sitta med i soffan när Stella kollade på sina program på Netflix, eller ett litet tag iallafall tills Stella tröttnade efter att Matheo fingrat på paddan ett par gånger och bland annat lyckats stänga av!
 
 
 
 

Vår?!

Publicerad 2014-03-11 16:38:18 i Stella,

Det är ju bara början av Mars men i helgen så var det väldigt vårigt och skönt ute så hela familjen tog en långpromenad och stannade till vid en lekplats där båda barnen fick leka lite!
 
Alltså vad Stella har vuxit. Tyckte vi tog till i höstas när vi köpte fleecen, just för att hon skulle ha den till våren oxå. Nu kan hon ju ha den fortfarande men lite kort har den allt blivit! Och så var det, det där med vårskor. I höstas köpte Mikael två par snygga gympadojjor till henne men nu säger hon att hon får ont i stortån av det ena paret så hon ville hellre ha på sig vinterstövlarna. Tror att vi får ta en shoppingrunda snart...
 
Gunga var roligt, även om det inte ser ut så just här!
 
 
 

Vår i luften

Publicerad 2014-03-06 16:15:48 i Stella,

Efter lunch idag kändes det på riktigt att våren är på gång. Man har ju sett snödropparna ett tag nu men solen har inte varit framme och värmt förren idag. 

Jag har plockat bort överdelen och brädan i botten på liggdelen så nu kan vi höja ryggstödet  på vagnen så att Matheo ser lite bättre och han är så nöjd.

Idag är det torsdag och då har vi en fullspäckad eftermiddag. Efter dagis är det hem och få i Stella mellanmål sedan kvart över tre är det dans på dansinstitutet i Kalmar för att sedan åka hem och fixa mat för halv sex är det dags gör solstrålekören i garvaregården för Stella!


Vårmössa på idag få hon var så svettig på vägen hem från förskolan.

6 månader idag!

Publicerad 2014-03-04 17:20:10 i Stella,

Idag är lillkillen 6 månader! Förstår verkligen inte vart tiden tagt vägen, vill inte att tiden ska gå så snabbt. Snart är sommaren här och efter sommaren ska jag och Mikael dela på föräldraledigheten. Men som sagt det är ju ytterliggare fem månader till och snart får vi njuta av våren så det ska bli skönt. Här kommer lite bilder från månaderna som gått.
 
Nyfödd
 
En månad
 
Två månader
 
Tre månader
 
Fyra månade
 
Fem månader
 
Idag, sex månader!
 
 
 
 
 
 

Syrran hjälper till

Publicerad 2014-03-03 15:24:01 i Stella,

Idag fick Matheo potatis och morötter till lunch, det verkade inte vara någon höjdare vid första försöket så jag sparade lite och så fick han lite till när Stella åt mellanmål efter förskolan. Men han knep ihop munnen och satt mest och tittade på Stella istället för att själv äta. När sedan Stella provade att mata honom gick det lite bättre även om en del hamnade utanför munnen då med.
 
 
Mammas lilla hjälpreda.
 
Att få ligga och titta när storasyster bygger med duplot är inte heller fy skam.
 
 
 
 

Han backar!

Publicerad 2014-03-03 15:12:23 i Stella,

Häromdag la jag Matheo i babygymmet på mage och så gick jag och fixade lite med tvätten, när jag kom tillbaka två minuter senare så låg han inte på samma ställe som jag lämnat honom!
 
 När jag lämnade honom låg han alltså i babygymmet, undrar om han var påväg till duplot i hörnan eller vart han skulle?!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela