Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Vilken vecka

Publicerad 2017-08-25 14:53:37 i Milo,

Pust! Hade sett fram emot en vecka där Stella gick i skolan och Matheo och Milo på förskolan. Tänkte mig långpromenader utan barn med pod i lurarna och kanske golven skulle fått bli både dammsugna och våttorkade och man skulle äntligen kunna se botten på tvättkorgen...

Blev inte riiiiiiktigt så. Efter kalashelgen var både jag och Milo förkylda, han mest snorig. Lämnade på förskolan i måndags klockan nio och informerade om läget, att han är snorig men ingen feber men känner de att han inte orkar med får de ringa. Strax innan elva ringde dom.... hämtade hem en ledsen o snorig Milo. 

Matheo som oxå sett mig ville också följa med hem, men han ville äta först och eftersom de var på väg in för att göra just det så sa jag att jag väntar tjugo minuter så åker alla hem. Milo hade lugnat sig och vandrade nöjt runt med min hjälp på gården och verkade inte längre så trött som pedagogerna tyckt.  

Så vi var tillbaka på tisdagen, men då var han (och så många andra) så ledsna så då stannade jag kvar tills de skulle sova vid halv tolv, tänkte att jag kommer och hämtar sedan vid två när det är dags att gå hem. Då ringde de kvart över tolv och sa att han vaknat och var ledsen. På onsdagen satt han om möjligt ännu mer fast om min hals när vi närmade oss förskolan...

I onsdags eftermiddag kom en kaskadspya och så var resten av veckans inskolning inställd... idag fredag kom första leendet på typ ett dygn efter att han fått en bit egen kexchoklad! Typiskt då att man somnar ifrån den...

Önskelista

Publicerad 2017-08-15 19:38:35 i Matheo,

Det börjar ju närma sig födelsedag för den här coola killen! Matheo är mycket pepp på det men blandar lite ihop födelsedagen med julafton så han blev lite besviken igår när jag sa att tomten kommer inte!


Jag tänkte att det finns kanske någon som undrar vad han önskar sig, så därför kommer här en liten önskelista.

Väckarklocka från Ikea, viktigt att det är modellen med klockorna på toppen!

Tåg till briobanan som går på batteri och kan styras med fjärrkontroll. Viktigt här att det är ett rött tåg... finns andra färger, men som han själv säger: "jag älskar det röda tåget"


Andra grejer till briotågbanan skulle oxå vara kul, finns tillexempel en bro man kan rasa, sedan finns det en vändskiva han pratat om oxå.

Sedan har han även pratat om en sparkcykel sedan han fick prova kompisen victors sparkcykel på lekplatsen. Då är det typ modellen nedan som han är ute efter.

Inskolning

Publicerad 2017-08-15 19:21:59 i Milo,

Igår måndag började Milo sin inskolning på förskolan. Jag tycker det går väldigt bra. Han kryper omkring och utforskar och sedan kommer han till mig emellanåt. 

Jag tyckte ju innan att det var lite jobbigt att han inte går själv, men de är åtta stycken som skolas in nu tillsammans och av dem så är det fyra som går.  Imorgon är det sista dagen då de kör tredagarsinskolning, men vi får se hur det känns, vi är ju lediga hela veckan och jag även nästa så det är ju ingen stress.

Ölandsutflykt

Publicerad 2017-08-14 20:10:22 i Allmänt,

I fredags tänkte vi ta en tur till Öland för att njuta av det fina vädret och det var även sista hellediga dagen tillsammans då Milo börjat sin inskolning på förskolan idag måndag (mer om det i annat inlägg). Det gick väl inte som vi tänkt dock. 


Som tur var packade vi mer matsäck denna gång.

Vi hade tänkt köra på östsidan och hitta någonstans där vi kunde komma ner till havet. Men vi hamnade vid störlinge kvarnar, sedan startade inte Volvon. Så vi fick ringa efter bärgning och sedan var det bara att inta matsäcken och njuta av det fina vädret och utsikten. En tur upp i kvarnen hann vi oxå med!

Tur i oturen hade vi kört två bilar, så Mikael, Matheo och Stella kunde åka hem i Porschen medan jag och Milo fick åka bärgningsbil hem till Lindsdal!

Det var den utflykten det. Nu står bilen fortfarande på verkstaden men vi hoppas den blir klar imorgon tisdag, var visst spridaren som gått sönder. 

Sista rycket

Publicerad 2017-08-14 17:09:40 i Milo, Stella,

I torsdags var det varmt och fint väder så efter att vi varit inne i stan (kalmardagarna) så åkte vi hem och badade i poolen och åt svalkande hemmagjord glass!

Glassarna blir så mycket godare med lite bär eller frukt i! Här har vi pimpat äpple och hallonjuicen med jordgubbar och hallon från Rockneby marknad.

Borgholm 2017

Publicerad 2017-08-13 23:49:23 i Allmänt,

I tisdags åkte vi upp till Borgholm en sväng. vi har inte varit där alls i år och det är alltid mysigt att gå runt och titta i de små butikerna och nere i hamnen så vi passade på nu sista veckan innan Milo ska skolas in på förskolan och sedan veckan efter börjar skolan för Stella.

Jag och Stella hoppade på ett sånt där liter turisttåg som körde en runda. Matheo vägrade och fick stanna kvar med Mikael och Milo på torget och äta glass istället.

Vi tittade i några affärer, åt lunch på torget. Mikael, Stella och jag tog falafel och Matheo fick hamburgare och Milo korv, alla nöjda utom Mikael som tyckte det var för snålt med sås! Vi gick vidare ner till hamnen och kollade på båtarna innan det var dags att åka hem igen.

Marknad i Rockneby

Publicerad 2017-08-13 23:41:45 i Allmänt,

I onsdags var vi på marknad i Rockneby! Barnen åkte varsin karusell, Stella köpte en mössa, Matheo provade jag vet inte hur många "pangare" (som lät så irriterande och mycket så jag vägrade köpa en) han fick dock en vaniljmunk på vägen hem och var mycket nöjd!

Lekparkshäng

Publicerad 2017-08-11 09:06:50 i Allmänt,

Har sagt det tidigare men säger det igen, vi är ju så himla glada över vår nya fina lekplats!


För några dagar sedan mötte vi upp en jobbarkompis till Mikael och hans två barn och grillade korv o marshmallows till lunch på lekplatsen.

Så gott med grillad marshmallow, smakar ju mer som grädden i gräddbullar! Korvarna slank ner fort i hungriga magar efter att ha lekt en stund först.

Sedan tyckte pappa Mikael att Milo skulle öva på att gå! Han kryper ju helst så det ville inte han. Han tycker det är bättre att gunga med storebror och mamma.

Kusinbesök

Publicerad 2017-08-09 20:36:44 i Allmänt,

Förra veckan kom mormor och morfar på besök och med sig hade de barnens kusiner Siri och Otto. Det blev full rulle och fullt hus ett par dagar, men roligt hade de barnen!

Det badades, byggdes koja, lektes på lekplatsen, byggdes med lego och så var vi inne på Larmtorget på tisdagskvällen och åt mat och lyssnade på Larz Kristers!

Villa famiglia

Publicerad 2017-08-08 14:41:18 i Allmänt,

Äntligen har jag fått över bilderna från Mikael. Som jag skrev i tidigare inlägg så åt vi lunch i växthuset på villa famiglia. Det var väldigt mysigt där inne, även om trädgården var fin och om det varit fint väder så hade den säkert varit smockfylld, så tycker jag det var mysigt att sitta inne fast ändå ute på något sätt som det blev i vöxthyset!

Vi vuxna åt pizza och barnen åt pasta. Sedan hade de riktig italiensk gelato som såg väldigt god ut. Men efter maten tog vi en runda i trädgården och sedan vällde det in två stora sällskap och vi var rätt mätta fortfarande så den får vi smaka en annan gång.

Husligheter

Publicerad 2017-08-05 18:50:23 i Allmänt,

Idag har vi varit en sväng på loppis. Mikaels tidigare jobbarkompis hade flyttloppis och jag fyndade fina ljusstakar och ett kakfat i glas på fot. 

Vi åkte sedan vidare till Villa famiglia där vi åt lunch, återkommer senare med bilder när jag fått Mikael att skicka över dem från hans telefon!


Hemma igen tog jag tag i inläggningen av gurkorna vi fick av Ann-Sofie och 
Niklas. Saltinlagda gurkor till höstens hamburgermiddagar!

30-års fest

Publicerad 2017-08-02 15:25:57 i Allmänt,

Ligger ju back här på bloggen som vanligt, men här kommer lite bilder från när vi firade Sofia hemma i sibbhult för snart två veckor sedan!

Den 21:e blev hon trettio och vi firade med familjen på lördagen. Sofia, Milo och jag tog en liten roadtrip på dagen och fixade lax nere i Yngsjö. Vi passade även på att hälsa på Ros-Marie och Bo nere i Furuboda. Sedan åkte vi om Hanöhallen och köpte massa bär till tårtan vi fixade till kvällen och sedan bjöd Sofia mig o Milo på lunch  vi åkte hem.

Supergod och ganska enkel marängtårta från Jennys matblogg svängde jag och Sofia ihop och den åt vi sedan till efterrätt.  Alla barn lekte dom vanligt fint även om jag bara fångade två tredjedelar på bild!

Grattis igen Sofia, tycker det är kul att även du nu är med i trettio pluss gänget!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela