Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Skördefest

Publicerad 2014-09-30 13:46:39 i Stella,

Denna helgen som gick var vi över en sväng på Öland för det har ju varit skördefest där. Vi åkte till Eriksöre en sväng efter att ha blivit tipsade, det är ett litet samhälle som stänger av hela bygatan och så är det mat, pumpa och antverkstånd längs med hela vägen. 
Behöver jag säga att vi var inte ensamma direkt!
Men Matheo sov och Stella var på bra humör så det gick fint ändå!
Väl framme i Eriksören blev vi hänvisade att parkera på en åker och det blåste ganska mycket men det var inga kalla vindar så det var inte så farligt och så fick Matheo användning för sin nya vindtäta mössa!  
 
Det blev några pumpor som fick följa med oss hem oxå, så nu ska vi bara fixa lite ljung så vi kan göra höstfint utanför dörren!
 

Överraskningsfest

Publicerad 2014-09-30 11:52:13 i Stella,

Förra helgen var vi i Falkenberg för att överraska Stina som faktiskt fyllde 80 år samma dag som Matheo fyllde ett år. Alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn hade samlats på Garvareliden för att fira Stina. 
 
Stina som trodde att hon skulle bli bjuden på äppelkaka i trädgården och att det bara skulle vara hennes barn där för att fira henne i all sin enkelhet fick sig en bra överraskning. Det var toppenväder och god mat och tårta, en himla fin eftermiddag och kväll helt enkelt!
Alla barnbarnsbarn samlad på samma bild! Alda, Novalie, Stella, Arvid, Nils, Odd och Matheo.
Vår kamera glömde vi hemma så de fina bilderna har Karl Nilja tagit!
 

Nytt intresse

Publicerad 2014-09-15 17:01:53 i Stella,

Idag bestämde sig Matheo för att organisera om sin byrå med kläder. Jag tyckte att jag precis rensat ut de byxor som blivit för små men lilleman hade annan åsikt!
Andra klädeslådor han tycker saknar organisation och försöker fixa till är Mikaels kalsong och strumplåda, där kan jag faktiskt hålla med honom att det behövs lite rensning och så är det även Stellas underklädeslåda och låda med strumpbyxor... så det gäller att hålla ordning i lådorna, eller?!
 
 

Idol 2025!

Publicerad 2014-09-13 17:05:35 i Stella,

Det är inte bara Matheo som tycker om att spela, Stella hon gillar att både spela och sjunga! 
Idag är det så grått och regnigt ute så vi gör nog bäst i att stanna inne. Rester till lunch och så blir det tacos med högrev och picklad rödlök ikväll. Både jag och Matheo tog oss en midagslur tidigare så ikväll orkar jag nog kolla på en bra film efter barnen somnat!

Hej du speleman!

Publicerad 2014-09-11 22:10:58 i Stella,

När det blir tyst, det är då man ska oroa sig! Häromdagen hittade jag Matheo inne vid pappa Mikaels gitarrer, och det var en mycket nöjd pojk som plinkade lite på strängarna.
 
 
 

Full fart

Publicerad 2014-09-09 15:23:38 i Stella,

Nu är det full fart hela dagarna! Efter vi lämnat Stella så brukar vi gå en runda, innan somnade Matheo oftast men det har han inte gjort nu senaste veckan. Väl hemma så är det lek och röj för att sedan förhoppningsvis sova en bra stund framåt elva istället, idag blev det en timme, igår sov han två...
Idag åkte Stellas gamla jacka fram, den hon hade våren då hon började förskolan, hoppas den håller till våren även för Matheo, det hade varit toppen. Annars är det arvegods från top till tå höll jag på att skriva, men det stämmer ju inte riktigt. Mössan är ju ny, de fick Matheo av Evlina och Emelie när han föddes.
 
Annars nytt är att det går en hel del porslinsaker här hemma nu. Senaste veckan har mitt fina ägg från Paradisverkstaden gått i kras samt en grön frukostassiett åkt i golvet, behöver jag skriva vem den skyldige är!?
Det gäller att hålla koll på den här busen.
Ena stunden leker han fint med sina leksaker och andra sekunden så är han nån helt annanstans.
 
 
 

Äntligen

Publicerad 2014-09-07 21:48:29 i Stella,

Har jag köpt nya "ut och gå skor", passade på i lördags när vi var på stan att gå upp på Stadium och få lite hjälp.
Snygga va? och väldigt sköna!
 

Middagshjälp

Publicerad 2014-09-07 21:46:13 i Stella,

Idag hjälpte Stella pappa med middagen.
Vad det blev det middag?
Jo det blev köttbullar sås och potatis. Stella var snäll och gjorde några miniköttbullar till Matheo! 

Hipp hipp hurra..

Publicerad 2014-09-04 21:53:08 i Stella,

... för Matheo idag!!!
 
Idag för ett år sen kom ha till oss den lilla busen, det blev en tuff start för gossen och inte hade jag väntat mig en massa sladdar, sond och andningsmask när jag äntligen blev nerkörd från uppvaket till Neo för att träffa honom. 
Men det gick ju bra tillslut, efter ett par dagar på Neo med amnings och pumpningkämpande gick han upp fint i vikt och alla tester visade bättre och bättre resultat och vi blev hemsläppta, dock fortfarande med sond men den kunde vi snart ta bort men framförallt så blev han friskförklarad. Den syrebrist som läkarna befarat ibörjan avskrevs helt och vi kunde andas ut. Min fina gosse han hade oss på helspänn från början!
Efter ett tag hemma så började han kräkas så vi fick byta kläder på honom och oss jälva ett par gånger om dagen och kökshanddukarna fick tillfälligt nytt namn: kräkhanddukar!
Han växte och blev stadig i nacken och ville gärna ligga på magen och titta, till skillnad från storasyster som vägrade detta när hon var liten.
Vintern kom och vi bäddade ner honom i gosig nalleoverall på morgonen när vi skulle lämna Stella på förskolan.
Så belv det jul och finskjorta åkte på!
Tillslut kom våren ändå och Matheo fick hänga med när storasyster skulle till lekplatsen, nu var det slut på att bara ligga i vagnen.
Stora killen började att sitta i barnstol och äta mat och dricka ur mugg.
Snart var det röj i gåstolen som gällde...
tills han kom på man gör när man kryper.
Så blev det äntligen sommar!
Och vi åkte till Mallorca med mormor och morfar.
Det fina vädret fortsatte här hemma och hela juli var fylld av sol och bad.
Och vi åkte som vanligt en tur till Grundsund oxå, där första båtturen var en katastrof med trött och hungrig gosse  med mamma och pappa som glömt nappen, men dag två så ordnade det upp sig!
Första cykleturen med mamma.
Han växer som sagt och får bara mer och mer bus för sig. Favoriterna hemma är väl diskmaskinen, den hör han på avstånd när jag öppnar och kommer krypandes i galoppfart, likaså toaletten. När toalettdörren öppnas då är han där redo att riva och röja. Och så trappan förstås, lämnas grinden öppen så är han halvägsuppe innan man hnner blinka.
Grattis min fina pojk, ett år idag!
 
 
 

Ettårskontroll

Publicerad 2014-09-03 22:24:53 i Stella,

Idag har vi varit på ettårskontroll på BVC, det var vägning och mätning, 9990 g tung och 79 cm lång var gossen idag. Det var även läkarundersökning plus två sprutor. Stackars Matheo, han undrade vad Kristin höll på med när hon stack honom andra gången. Men det gick över snabbt och efter besöket så åkte vi till Mc Donalds för att äta lite lunch och sedan åkte vi vidare mot Skälby för att träffa upp två dagiskompisar till Stella med deras mammor och småsyskon. Det har ju varit så fint väder idag oxå så det gäller att ta vara på de soliga dagarna, hux flux så är det på med overallen och snöslask!
 
Jag hade inte kameran med mig så inga fina solbilder idag men däremot har jag bilder på Matheo som leker för fullt med alla leksaker han fick på sitt kalas.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarkänsla

Publicerad 2014-09-02 20:30:14 i Stella,

 
Idag följde Maja med hem från förskolan och eftersom det var så fint väder så tog jag med lite mellanmål i vagnen och så gick och cyklade vi direkt till lekplatsen efter hämtning, det tyckte tjejerna var en bra ideé. 
Matheo gungade ett bra tag och sedan lekte han i bilen/tåget eller vad det ska föreställa!
 

Ettårskalas

Publicerad 2014-09-01 22:10:27 i Stella,

I lördags hade vi ettårskalas för Matheo! Kan inte fatta att det gått ett år, det har verkligen gått alldeles för snabbt.
Farmor, Mathilda, Novalie och farmormor Stina kom från Falkenberg på fredagen och hjälpte till att duka upp inför kalaset. Sofia hämtade vi på fredagskvällen i Nybro efter ganska mycket tågstrul och sedan på lördagen kom mormor och morfar med Veronica, Siri och Otto och så kom Ros-Marie och Bo med Camilla och Ellen.
 
Jag hade gjort italiensk inspirerad buffè med pastasallad, lufttorkad skinka, golfetta, mozzarella och tomatsallad, melon och bröd. Det blev väldigt gott tycker jag!
Paketöppning, Matheo tackar och bugar för alla fina presenter! Leksaker, kläder, ryggsäck, pengar och presentkort. 
Tjejerna lekte fint som vanligt.
 
Till tårta hade jag gjort en Nutellasemmifreddo och en hallonsemmifreddo som jag sedan toppade med hallon och blåbär. Matheo fick givetvis en egen bit som han fick kladda och mojsa med bäst han ville!
 
Stort tack till alla som kom och kalasade med oss!
 
 
 
 
 

Frisörbesök

Publicerad 2014-09-01 21:36:56 i Stella,

Stella var med Mikael och klippte sig i onsdags, det blev superfint och så fick hon en rosa och en lila fjäril i håret plus att de lockade håret jättefint oxå. Fina fina Stella!
Synd bara att jag inte är lika bra med platttången och kan göra fina lockar... får kanske börja öva.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela