Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Chokladbollar

Publicerad 2014-12-20 11:41:00 i Matheo, Stella,

Igår fredag jobbade jag min sista dagen innan jul, nu är vi hela familjen jullediga - jag vet inte hur länge... men ett bra tag! Medan jag jobbade så bakade de chokladbollar här hemma. Om vi säger så här så är det ju ett av barnen som är lite mer av en gottegris än den andra...
 
 
 
 

Lucia

Publicerad 2014-12-14 20:53:22 i Stella,

Och så var det ju Lucia i lördags med, fast det glömde man nästan bort för Stella gick lucia med förskolan på fredagen... i regent och blåsten... så det kändes som lucia då.  Men här kommer först en bild på två blöta lucior från fredagskvällen.
 
Sedan så kom det ju faktiskt en lucia och lussade för oss på Grillgränd, med "lite hjälp" även i lördags!
 
Glad Lucia, lite så här i efterskott! 
 
 
 

Dax för julgran

Publicerad 2014-12-14 20:42:38 i Stella,

I fredags var jag och Mikael på julfest med Mikaels jobb så mormor och morfar kom och passade Stella och Matheo. På lördagen efter frukost så åkte Stella och morfar för att spana vart vi kunde köpa gran, för nu tyckte vi det var dags att få in en gran så vi hinner njuta av den innan vi ska ut på turné! 
 
Vi fick hem en gran till slut och på med foten och in i stugan för att pynta och vips så stod den så grön och grann med kulor och ljus. Än så länge har kulorna fått vara i fred även om en viss herr Konradsson Jr tyckte det var väldigt spännande att plocka ner och leka med dem till en början.
 
 
 
 
 

Vattendjur

Publicerad 2014-12-11 20:54:07 i Stella,

De är så fina mina små vattendjur, som tar varje tilfälle i akt att få bada badkar eller duscha när de kan. Idag hade de dessutom väldigt roligt efter duschen när de sprang runt med varsitt kanelknäcke och hade hur kul som helst i sina handuksponchos.
 
 
 

Julgodis

Publicerad 2014-12-10 20:07:24 i Stella,

Nu när vi äntligen blivit friska så tyckte jag det var dags för lite julgodis! Detta året tänkte jag att vi skulle testa lite nya sorter. När man var lite så fanns det ju typ tre typer av julgodis: knäck, ischoklad och pinkelinker.  I år har jag tänkt att jag ska göra tomteskumsfudge, rocky road fudge, popcornchoklad och marsgordis till en början iallafall sen kanske man blir sugen på något annat!
 
Idag gjorde jag popcornchokladen medan Matheo sov, superlätt. Hittade receptet här, blev tyvärr inga bilder på det, och nu ligger de i en burk i frysen för att inte försvinna innan helgen!
 
Efter jag hämtat hem Stella från förskolan så satte vi igång med rocky road fudge även det receptet hittade jag på Bakverk och Fikastunder, ändrade receptet lite då jag glömt att köpa minimarshmallows men har en hel låda med tomteskum hemma så det blev till att klippa små bitar av dem istället. Dumlekolor hade jag med glömt men hade ett par Mars hemma som jag skar i små bitar istället och om jag får säga det själv så blev det supersmarrigt trots ingrediensbyten.
Observera att jag tog lite smält choklad på slickepottarna och gav barnen innan jag började blanda runt resten av ingredienserna, på så sätt var de väldigt upptagna med sitt medan jag kunde göra klar godiset utan snorig näsa eller andra baskilusker. Mycket smart drag vidade det sig.
Det färdiga reslutatet efter några timmar i kylen, mycket nöjd är jag!
 
 
 
 
 
 
 

Dansuppvisning

Publicerad 2014-12-10 16:36:34 i Stella,

Oj, det var visst ett tag sedan jag uppdaterade här. Det har ju varit så grått och trist å vi har varit sjuka med både förkylningar och kräksjuka men nu ska vi se om vi kan få upp lite bilder.
 
Stella har ju gått på dans på dansinstitutet även denna termin och i lördags så var det avslutning med flera av barngrupperna på Sandra inne i Kalmar.
 
Hittar ni henne, hon har sin lila dansdräkt och rosa rosett i håret!
Stella dansade med sin danskompis Ditte som hon träffade i början av terninen på dansen.
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela