Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Julen 2017

Publicerad 2017-12-28 16:10:41 i Allmänt,

Den här julen firade vi jul hemma med kusin Novalie, farmor, Mathilda och Victor. De kom på lördagseftermiddagen och på kvällen hade vi uppesittarkväll med först hamburgare och sedan massa julgodis framför Bingolotto. 

Julaftonsmorgonen började med en liten paket till alla, även de stora! (null)
Sedan åt vi en stor frukost med både tomtegröt och nygriljerad skinka. Efter frukost klädde vi på oss och gick till lekplatsen innan det var dags för lunch och dopp i grytan. 
(null)

(null)

Dagen gick så fort, plötsligt var klockan tre och det var dags för Kalle och glögg med våra egna lussekatter och så lite julgodis förstås.

Efter Kalle kom så äntligen han som barnen väntat på, tomten!
(null)

(null)

(null)
Stella fick hjälpa tomten att läsa på paketen.

Jag trodde kanske att åtminstone den minsta skulle bli lite rädd för tomten, men han var bara lite skeptiskt först sedan fick tomten till och med en kram innan han gick vidare.
(null)

(null)

(null)

(null)

Efter tomten var det dags för mat igen, vi dukade upp ett litet julbord i köket och så åt vi tills magen stod i fyra hörn. Sedan började barnen packa upp leksaker och leka.
(null)

(null)

(null)

(null)
En mysig julafton som slutade i soffan i soffan framför julfilm och så klart mer julgodis!

Slutligen, ett stort tack till alla nära o kära för alla fina julklappar som barnen, Mikael och jag fick!

Lucia

Publicerad 2017-12-23 23:40:48 i Allmänt,

Har ju glömt att visa bilder från lucia. På tisdagen var vi på Messy church i garvaregården. Det var som vanligt massa pyssel och så blev det ett liter luciatåg oxå! Matheo var så fin i vit särk o stjärngossestrut, men jag hann inte få en bild innan han ville slita av sig allt igen och komma å sitta hos mig istället och titta på de andra. Milo däremot stod kvar en lång stund och tittade nog mest på pianot tror jag! (null)

(null)

(null)
På onsdagen var det dags för luciafirande på förskolan, de var som vanligt ute och som vanlig fick man bara ta kort på sina egna barn. Men det blev inga kort alls. Efter barnen sjungit färdigt och de fått varsin pepparkaka så gick vi med raska steg hemmåt i kylan.  (null)

(null)

(null)
Men kan iallafall intyga att den här gången behöll Matheo särken och stjärnstruten på hela framträdandet, och de var så duktiga alla barn å sjöng så fint!

Pyssel

Publicerad 2017-12-19 13:33:31 i Allmänt,

Förra måndagen var vi i pysseltagen, pepparkakshus och att klä julgranen vi huggit dagen innan stod på schemat.
(null)

(null)
Jag har tidigare år limmat ihop huset men då kan man ju inte äta upp det sedan. Så detta året hade jag tänkt sätta ihop det med kristyr, hittade en blogg som skrivit att kristyren blev hård som cement om man följde receptet... 
(null)
Det gick ju superbra så länge vi dekorerade, men sedan ramlade en gavel i golvet och gick i inte tusen bitar men fyra, och då skulle den lagas och sedan skulle allt sättas ihop. Och då tyckte jag kanske inte att man kunde jämföra kristyren med cement precis. 
(null)
Så här blev det alltså tillslut! Får se om det blir ett nytt försök, för nu är förrådet med limstavar till limpistolen påfyllt...

Vi fortsatte kvällen med att klä granen.
(null)

(null)

(null)

(null)
Lite sned, eller ganska mycket... men fin ändå kan man väl säga. Svårt att välja gran när snön ligger tung på grenarna och det börjar skymma.  Det är iallafall kul och fint med en egen gran i år, tror det var ett par år sedan sist eftersom vi alltid brukar ut å köra en massa kring jul så har vi tyckt att det inte varit lönt. Nen eftersom vi i år ska fira julafton hemma så var det inget snack om saken!

Så kom snön

Publicerad 2017-12-10 21:54:19 i Allmänt,

Idag har vi haft fullt upp. Efter frukost bylsade vi på oss overaller, vantar å mössor för att ge oss ut i det kalla vädret och skaffa oss en julgran. Nu blev det ingen julgran då eftersom vi inte hade med oss kontanter utan istället åkte vi till Ica och handlade för veckan. Hemma igen stannade jag ute med pojkarna medan Stella gjorde sig redo för kalas i bowlinghallen för en klasskompis som fyllt år.

(null)

(null)

När jag kom hem från att ha skjutsat Stella och hennes kompis Hajr så hade Mikael och Matheo satt igång med lussekattsbak. Så efter vi fått i oss lite tacorester till lunch medan degen jäste så tog jag över baket och så formade jag och Matheo finfina lussekatter.
(null)
Här är bagarna i full gång!

(null)
Medan vi som bäst rullar lussekatter så börjar det snöa. 
(null)
Stella hemkommen från kalaset och hjälper till att få lussekatterna färdiga så att vi äntligen kan åka o fixa en gran innan det blir mörkt.

När vi sedan plockat ut sista plåten och bylsat på oss ytterkläderna igen för att åka o hugga gran då ser det ut så här! (null)
Hur mycket snö kan det komma på en timme? 

(null)

(null)
Vi hittade en till slut, hoppas den ser lika fin ut i vårt vardagsrum utan snö på!

Hemma igen gjorde jag och barnen oss en kopp te, de älskar te med honung i, och så provsmakade vi lussekatterna, som var otroligt goda naturligtvis. Vi får väl se om vi får in granen imorgon eller hur det går, fortsättning följer!

Fredagskväll

Publicerad 2017-12-10 19:36:54 i Allmänt,

(null)
Efter pizzan men innan På spåret, hinns det med en del!

(null)

(null)

(null)
Både spela spel på paddan och kompa pappa på trumman.

Undra vart Matheo tagit vägen? Han låg nog redan i sin säng och kollade på Netflix på sin padda!

Julbak

Publicerad 2017-12-08 16:40:23 i Allmänt,

(null)

Förra helgen så var det dags att plocka fram förklädena, kavlarna, pepparkaksmåtten och så klart pepparkaksdegen!

Det kavlades och bakades och så åts det ju oxå en del som vanligt.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

En burk blev det, så vi funderar på att köra en repris denna helgen oxå om vi hinner. Det ska klippas pojkar och julklappar ska inhandlas och så ska Stella på fotbollsträning och kalas!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela