Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Presenterna

Publicerad 2011-06-19 21:12:23 i Allmänt,

Det var ju en del presenter oxå! På morgonen fick jag ett par örhängen, en bh och en solstol som ser väldigt skön ut. Har ju dock inte fått tillfälle att prova den något vidare då det har varit mörka moln och regn som dominerat vädret denna helg, men jag hoppas att jag kommer att få många varma och soliga timmar i den längre fram i sommar!

Utav mamma och pappa så fick jag äntligen en riktig cykel och sedan fick jag en barnsadel till som Stellis kan åka i utav Sebastian och Veronica. Stella fick även en jättefin cykelhjälm av gammelmormor så när Calle och morfar väl skruvat ihop cykeln så begav vi oss av för en testrunda och Stellis gillade verkligen att åka cykel!


Här ser man ju inte cykeln så bra... får återkomma med en bättre bild en annan gång!

Utav Sofia och Calle fick jag ett par väldigt snygga svarta sandaler. Upptäckte i förra veckan att mina andra sandaler var så trasig att jag inte kunde använda dem så ett par nya var välbehövligt och kul med lite oväxling då jag hade bruna förra sommaren.

Fick även ett fint kort på posten av Mikaels mormor Stina som varit så snäll och skickat det enda(!) födelsedaskortet till mig och i det var det även lite pengar som jag skall fundera över vad jag ska spendera dem på!

Sedan hade jag fått öppna ett paket från Carina i förskott när vi var i Falkenberg förra veckan, ett jättefint Tapas set, med små tallrikar, glas och små skålar som jag hoppas att vi får användning för snart!

Och just det jag fick en massa blommor och att plantera ute i landet. Det har blivit så fint där ute, måste ta ett kort någon dag snart när det förhoppningsvis är sol så att ni får se hur fint det har blivit!

Det var inte bara jag som fick presenter, Stelllis fick oxå en jättefin tröja av mormor som hon var så fin i, en "pippi-tröja" som kommer att vara perfekt alla svala sommarkvällar som jag hoppas vi kommer att få många av i sommar.

Födelsedag

Publicerad 2011-06-19 20:41:07 i Allmänt,

I fredags var det min födelsedag och den började med en hotellfrukost nere på Packhuset. Så jädra gott var det så jag åt och åt och åt tills jag nästa sprack - jag kan varmt rekommendera deras frukost!

Sedan skjutsade jag och Stellis ut Mikael till jobbet och fortsatte sedan till Maxi för att inhandla lite mat inför kvällen då mormor, morfar, Moster Sofia och Calle skulle komma på besök. Ett litet snabbt besök på Polarn o Pyret hann vi med i stan oxå innan det var dags att bege sig hemåt för att äta lunch och baka lite inför fikat som vi skulle ha på eftermiddagen. Vi hade nämligen bestämt med Sara och My och Therese och Wille att de skulle komma förbi och fika och leka lite. Det var så länge sedan vi såg Therese och Wille så det var verkligen på tiden!

Inser nu när jag skriver inlägget att jag inte varit så flitig med kameran på sistone... men då skall jag istället visa er den goda tårtan som jag och Sofia fixade på Lördagen. Vi åt hemmalagad Pizza på fredagkvällen och sedan så orkade vi inte med någon tårta så det tog jag igen på lördagen!

Så här gör man lätt som en plätt en mycket god somrig tårta

Detta behövs:
Tårtbotten av maräng (vi köpte färdiga, man kan ju även göra egna om man vill)
Lemon Curd (Var slut på Ica så vi gjorde egen!)
Grädde
Jordgubbar

Tag ett styck marängbotten och bred på Lemon Curd, bred sedan på ett lager grädde över Lemon Curden så att det inte blir för surt. Ovanpå grädden skivade vi jordgubbar. Lägg sedan på sista marängbotten och bred grädde över och dekorera sedan med ännu fler jordgubbar!

Poolparty!

Publicerad 2011-06-14 18:43:57 i Allmänt,

I söndags var jag och Stella på shoppingrunda. Vi var på modehuset och sedan hann vi även med en sväng på Rusta där vi hittade en pool till Stellis som hon kan ha här hemma i sommar och svalka sig i.

Igår efter dagis var det så varmt ute att det var dax att prova poolen!


Kompisen My kom över och ville och testa poolen, och jag tror att det var en bra investering inför sommaren så roligt som de hade!

Nya skor

Publicerad 2011-06-08 21:35:00 i Allmänt,

En liten tjuvkik fick ni i förra inlägget. Jag har återigen fyndat skor till Stellis på Tradera för hela 1:-
Stellis verkar gilla dem och det är ju skönt, hitintills har hon propsat på att ta på sig jympaskorna varje dag och de blir ju så varma när det är så fint väder som det varit. Så jag hoppas att dessa kan bli ett alternativ, även om sandalerna går bra när man väl har tagit på dem...

Bebis igen!

Publicerad 2011-06-08 21:30:09 i Allmänt,

Ja fortsätt nu att läsa hela inlägget för det det är nämligen Stella som blivit liten bebis igen och inget annat!

Härom dagen när jag var ute i förådet för att leta efter något så hängde Stella med och fick då syn på sin gamla babysitter. Hon pekade och pekade och sa "titta" eller kanske möjligen "sitta" ett par gånger så till slut så tog jga ner babysittern till henne och satte den på golvet. Jag vände sedan ryggen till någon sekund och nästa gång jag tittar så sitter hon uppkrupen i den och biter på leksakerna som hänger framför. Hon verkade ha riktigt kul med den så jag tog in den till henne och sedan så var hon sysselsatt resten av kvällen, och även idag har hon suttit och myst i sin nya gungstol!

Hon trivdes i sin gamla babysitter, så nu får vi se hur länge den får vara kvar här inne.

Så här såg det ut sist när hon använde den, liite skillnad!

Fina damer!

Publicerad 2011-06-08 21:18:08 i Allmänt,

Stella och My hittade lådan med halsdukar och mössor sist de lekte. Det resulterade i det här:
Två små söta damer!

och ledig fredag!

Publicerad 2011-06-03 21:42:49 i Allmänt,

Jag och Stella brukar ju vara ledig på fredagar men idag har även pappa Mikael varit hemma. Vi började dagen med att åka in till stan för att göra lite ärenden. Det är ju bland annat lite födelsedagar och en student denna månaden som kräver lite "fixanden".

En runda på H&M blev det i jakt på trosor till Stellis som börjat testa lite att vara utan blöja. Stella hittade även en jättefin hatt som jag ångrar lite att vi inte slog till på.

Sedan blev det pannkakslunch för Stella nere på baronen innan vi tog bilen hem igen.
Och faktiskt årets första mjukglass för mig!
Och som vanligt så somnade Stella i bilen hem så vi bar in henne till hennes säng så att hon skulle få sova ostört då grannarna har dragit igång sina renoveringsprojekt!

Efter en en liten middagslur på lite mer än två timmar... så fick Stella morna sig lite i skuggan innan det var dags för att hoppa i vagnen till affären.

Ledig torsdag

Publicerad 2011-06-03 21:20:48 i Allmänt,

I går så stämde jag och Stella träff med Sara och My på Skälby. Där lekte vi i lekparken, fikade och tittade på djuren.

Stella gillade skarpt karusellen med cyklarna som gick runt, runt, runt! Själv blev jag yr efter att ha sprungit bredvid ett par varv men Stella skulle inte hoppa av utan höll fint i sig.

Stella somnade nästan i bilen hem så när vi kom hem fick hon hoppa ner i vagnen medan jag och Mikael gick en liten runda och det tog inte många minuter innan hon sov gott. Så medan Stellis sov passade jag på att rensa lite i "högen" utanför ytterdörren, det har väl varit en rabatt av något slag någon gång, men nu vet jag inte vad det är eller vad det skall bli. Jag började rensa lite i alla fall så får vi se vad som händer. Senare på eftermiddagen/kvällen kom Sara och My förbi för lite mer lek och grillning!

Varma dagar

Publicerad 2011-06-03 21:00:18 i Allmänt,

Vilka härliga dagar det har varit, vi har varit ute mycket i det fina vädret och inte hunnit uppdatera här men nu skall jag försöka lägga upp lite bilder från de senaste dagarna.
I tisdags så hade de tagit fram en balja på dagis som barnen fick bada i, och enligt fröknarna så var det Stella och en till tjej som var de som hade badat mest. När jag hämtat Stella så tog vi fram en filt och la i skuggan och sedan tog vi ut lite böcker och leksaker som Stellis sysselsatte sig med medan jag fick en lite stund i solen.
Colaisglass är smaskens!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela