Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Svartbäcksmåla

Publicerad 2021-01-19 21:12:39 i Allmänt,

I söndags åkte hela familjen med pulka, snowracer, grill och korv o bröd i bagaget till svartbäcksmåla utanför Nybro.

Där skulle vi åka pulka tänkte jag. De stora barnen fick dock nys om att man kunde hyra skidor och var väldigt bestämda på att de skulle prova det.

Men när vi väl kom dit så var backen full, det var bara lilla backen som var öppen och de säljer bara ett visst antal liftkort för att det inte ska bli för trångt.

Så vi började med pulkan och att grilla lite korv.
(null)

(null)

(null)

Pulkabacken är inte dålig om jag säger så... fick ju nästan svindel när jag kollade ner första gången. Och bara att ta sig upp var en helt egen bedrift.

Men så efter ett par åk i pulkabacken och lite grillad korv gick vi tillbaka för att kolla om det blivit plats i skidbacken och det hade det!

Så Mikael och de stora barnen hyrde skidor och sedan bar det av mot första hindret- repliften. Men de kämpade på och klarade den galant. En tjej som stod nere och väntade på sina barn gav lite råd på hur man kunde göra och så sa hon att det bästa är att om man klarar av den där liften så klarar man alla andra liftar sedan, för denna är så svår!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 Jag och milo åkte lite mer pulka under tiden men kollade såklart även in de duktiga storasyskonen och pappa när de åkte. 

Nu hoppas vi bara på att det blir kallare och mer snö till helgen för då är barnen redo att ställa klockan för att komma iväg  i tid innan backen blir full!

Mellandagarna

Publicerad 2021-01-10 21:11:44 i Allmänt,

Skolan började i fredags men jag och Mikael började jobba redan i måndags. Blev en bra mjukstart ändå så här efter helgerna med ett avbrott i onsdags. 

Så vad gjorde vi på jullovet då?

(null)
Vi har spelat spel. Både gamla favoriter och nya julklappspel.

(null)
Mikael fick en köttkvarn till kitchenaiden av mig i julklapp. Så det har malts kött, både till tacokväll och hamburgerkväll.

(null)

(null)
Mikael har bakat hamburgerbröd.

(null)
Och det blev förståss super supergoda hamburgare!

(null)
Det har sprungits, Mikael springer ju fortfarande varje dag medan jag springer några gånger i veckan.

(null)
Matheo har lekt med jullediga kompisar men oxå spela tv-spel som han fick i julklapp.

(null)
Det har installerats led-lights... 
(null)
Vi förundras över hur skitigt det kan bli även om den nya robotdammsugaren dammsugit  och våttorkat varje dag i en vecka nu.

(null)
Och så har någon äntligen fått klippa sig!

11 års dagen!

Publicerad 2021-01-10 20:10:36 i Stella,

(null)

Den där juldagen för elva år sedan när jag låg nere i mitt gamla rum i sibbhult och precis hade vaknat för det kändes som att det var något som hänt, att något var annorlunda med magen. Då tänkte jag, vilken tur att det inte var julafton idag, och det kan ju faktiskt vara så att bebisen dröjer ändå tills annandagen men att det absolut skulle bli en 09:a iallafall. Men en juldagsbebis blev det ju och det verkar inte helt fel det heller att fylla år då om man frågar Stella. 

Just detta året började födelsedagen med sång o paket på sängen och en ledsen minikusin som oxå ville fylla år. Sedan följde det som nästan har blivit tradition: plättar till frukost som mormor gjort.  Efter det inpackning i bilen och så bär det av mot Falkenberg och farmor, där det firas födelsedag först med kalkonmiddag och tårta innan det firas lite jul med julklappar till oss andra.

(null)

(null)


Nyår 2020

Publicerad 2021-01-01 20:05:58 i Allmänt,

Detta Coronaår har ju minst sagt varit lite speciellt. Inte nödvändigtvis speciellt dåligt tycker jag. Det har ju inte varit de stora utsvävningarnas år och det blev ingen New York resa på 40-års dagen (fast det hade det ju ändå inte blivit!) men vi har gjort många lokala utflykter med barnen, och vi har kunnat träffa familj o vänner om än lite mer sällan och ibland med lite större avstånd. 

(null)
Nyårsafton blev som resten av året - annorlunda. Vi träffades på Svinö efter lunch för att grilla korv och umgås coronasäkert.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)
 
På kvällen var vi själva hemma. Vi klädde upp oss, fixade trerätters middag, spelade spel hela familjen, hade nyårsquizz med vänner på distans och skålade i champagne. 
(null)

(null)

(null)
Barnen vann quizzen med liiite marginal, men så var de ju oxå tre mot två.

(null)
Till efterrätt blev det créme caramel.

(null)
På tolvslaget var vi ute och tittade på alla raketer som sköts, vi själva nöjde oss med tomtebloss! Nu hoppas vi på ett nytt år då alla nära och kära får hålla sig friska o krya, och att vi ser ett slut på pandemin. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela