Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Kan själv

Publicerad 2014-06-29 20:52:33 i Stella,

Idag tog Stella cykeln till affären när vi andra gick. Eller, Matheo åkte ju vagn förstås! 


Det gick riktigt bra. Några gånger till och vi kan snart plocka bort den där pinnen där bak!

Madicken

Publicerad 2014-06-29 20:37:22 i Stella,

Vi köpte ju även en Madickenrosett när vi var på Astrid Lindgrens Värld, idag var det premiär.
 
 

Astrid Lindgrens Värld

Publicerad 2014-06-27 14:29:19 i Stella,

I tisdagskväll kom så Stella hem igen. Har ju inte berättat att hon följde med Carolina och Lars till Falkenberg i söndags när de åkte och så var hon hos Mathilda och farmor tills i tisdags då de alla åkte till oss i Kalmar för att vi sedan alla skulle kunna åka till Astrid Lindgrens Värld i onsdags. 
 
Vi packade in oss i bilarna strax efter nio på onsdagen och var framme vid elva i Vimmerby, sedan gick vi runt bland Pippi, Emil, Madicken och alla de andra figurerna hela dagen ända tills de stängde klockan sex. 
Både Stella och Matheo sov en stund på ditvägen så de var pigga och utvilade när vi kom fram. Det finns ju massor att göra och titta på, vi började vi Karlsson på taket där vi så en bit av en föreställning som de spelade på plats och efter det så åkte Stella rutchkana från Karlssons hustak.
Vi gick vidare mot Emil och där hamnade vi mitt i en stångstund med alla figurerna och drängbandet. Ser ni oss? Jag sitter i svart med knut i håret och Matheo i knäet och Stella bredvid, man ser lite av hennes randiga t.shirt.
Sen gick på Bråkmakargatan och Stella tittade in i flera av de små husen.
Vi fortsatte mot Mattisborgen
 
Och så kom vi fram till Pippi där vi tittade på föreställningen där Pippi går på Circus. Det var mycket folk men vi fick bra platser och Stella tyckte det vra väldigt bra. Efter föreställningen så kunde man gå och titta runt Villervillekulla och hoppa ombord på Hoppertossa och man kunde även gå och titta på Söderhavsön. Jag och Stella och Matheo tittade lite på Villervillekulla och då kom Pippi och en pirat och började berätta en saga som vi lyssnade lite på innan Stella ville gå vidare och kolla på Söderhavsön. 
Vid Söderhavsön hände det en liten olycka, Stella halkade och hamnade i vattnet så att både trosor, tights och kjol blev dyngblöta. Som tur är så säljer de ju jättefina kläder på Astrid Lindgrens Värld, så Stella fick ett par tights och en Pippiklänning. Så nu vet ni varför hon har andra kläder från och med nu!
Liten glass och våffelpaus.
Stella och en annan tjej hjälps åt att dra flotten fram och tillbax över vattnet, denna gången utan olyckor.
Novalie sov och sov och sov nästan hela dagen men till slut vaknade hon och fick komma upp lite.
Vi gick och gick hela dagen, även om det inte var några långa sträckor så tog det på kreafterna och när Novalie fick komma upp så passade Stella på att låna hennes vagn, eller Matheos vagn snarare eftersom Novalie lånat den så de slapp ta med sin vagn i bilen till Kalmar då det inte är så stort bagage på Mathildas bil.
Strax efter sex åkte vi hem nöjda och belåtna, och en tripp till Astrid Lindgrens värld får det bli nästa år igen!
 
 
 
 
 
 
 

Senaste nytt

Publicerad 2014-06-23 09:57:56 i Stella,

Senaste nytt från spelevinken nedan (ja, Matheo alltså) är att han nu börjar resa sig mot saker. Inte bra. Kan inte lämna honom en minut utan uppsikt då han fått för sig att han kan ställa sig upp tillexempel mot soffbordet eller Stellas rit och griffeltavla. Är ju livrädd att han ska ramla och slå i huvud eller nåt. Och så har den andra tanden tittat fram, det blev den högra nedre framtanden som kom fram men som sagt huggtänderna är på gång de med.
 
 

Midsommar 2014

Publicerad 2014-06-23 09:52:14 i Stella,

Så blev det midsommar och det här året hade vi faktiskt planer. Mikaels morbror Lars och hans flickvän Carolina (eller Calorina som Stella sa!) och Moster Sofia var här hos oss. Vi började med en sväng till Skälby, där dansade jag och Stella runt midsommarstången sedan var det dags för picknick på tunnbrödsrullar med nypotatis och varmrökt lax och vanlijmuffins med jordgubbar i. Det blev till och med riktigt fint väder där på eftermiddagen och vi hade det riktigt mysigt på filtarna i solen och Stella träffade My på lekplatsen så de lekte och hade superroligt.
 
 Sedan fortsatte vi med sill, potatis och köttbullar hemma hos oss och efter det blev det grillat och tillslut efterrät. För mycket mat helt enkelt. Fast efterätten blev lyckad, får tipsa om den senare för jag har bild på den i mobilen som ni kan få se! 
 
 

Dagisavslutning

Publicerad 2014-06-21 21:20:39 i Stella,

I torsdags var det dags för Stella att återvända till Förskolan en sista gång för lite midsommarfirande innan sommaruppehållet. 
Stella hade gjort små buketter till hennes pedagoger och skrivit fina kort. Efter sommaren börjar ju Stella på Stora Grodan och det innebär att den grupp de har haft sedan hon började på Lilla Regnbågen för 3 och ett halv år sedan kommer att splittras. De väljer att göra en ren grupp för de som sedan till nästa höst ska börja förskoleklass, men pedagogen Jörgen som varit med från Lilla Regnbågen kommer att följa med till Stora Grodan och så blir det två nya fröknar som tillkommer så det blir nog bra det med.
Efter majstångstillverkning och dans runt densamma så bjöds det på glass och jordgubbar för alla som var sugna.
 

Födelsedagsfirande

Publicerad 2014-06-21 21:00:09 i Stella,

I tisdags fyllde jag år, hela 34 år trott eller ej! Det firade vi med lunch och glass och en runda på stan i Borgholm.
Jag fick så mycket fint. Av Mikael och barnen fick jag den svarta klänning jag har på mig på bilden ovan, en kofta/jacka, en tröja och två behåar. Sedan hade jag i förväg fått present av Sofia ch Sebastian, superfina öronhänge och ett par Converse. Av mamma och pappa fick jag pengar så att jag kan köpa mig ett par nya "ut och gå skor" och så har jag redan köpt lite kläder på Gina Tricot som jag hade med mig till Mallorca. Från Mikaels mormor Stina i Falkenberg fick jag presentkort på Blomsterlandet som jag redan använt för det var precis vad jag behövde innan Midsommar - göra fint i blmkrukorna på terassen!
Stella var mitt smakråd på Blomsterlandet så det blev rosa/lila med inslag av vitt i krukorna och det blev jag väldigt nöjd med. Den fina vindsnurran köpte Stella i Borgholm och den passade ju bra i krukan tyckte vi.
 
 

Kryp och tand

Publicerad 2014-06-19 15:38:11 i Stella,

Det har hänt så mycket för Matheo den senaste veckan. Han lärde sig krypa i slutet av förra veckan och nu har han verkligen fått upp farten. Sladdar, Stellas rum, förstärkeren där uppe och dammsugaren är det som är mest intressant så här långt.
 
Sedan har det oxå kommit fram en liten liten framtand där nere på vänster sida och så ser det ut som att "huggtänderna" där uppe strax kommer fram.
Lyckan i att äntligen komma frammåt och rasa tornet!
 

cykelpremiär och tårtbak

Publicerad 2014-06-16 19:57:45 i Stella,

I torsdags var sista dagen för Stella på Lilla Grodan. Till hösten börjar hon stora Grodan och sedan är det skolan som gäller, hjälp vad tog tiden vägen, så stor redan min lilla plutt!
 
Lilly följde med hem efter förskolan och jag som hade lovat Stella en tårta för att det var sista dagen fick ta Matheo bak på cykeln, premiär för honom att åka bak på cykeln, och åka till affären för att handla ingredienser till tårtan. Väl hemma så var det två små bagare som var redo för att göra avslutningstårta.
Visst blev den fin och inte nog med det, god var den oxå. Så nu har Stella officiellt sommarlov, men inte slår hon av på takten för det. Hon har sedan dess hunnit gå på ett kalas och lekt både med Mysan och Maja.
 
 

Mallorca del 2

Publicerad 2014-06-16 19:21:08 i Stella,

Vi hade verkligen tur med vädret, eller var det så att de som hade varit där veckan innan hade otur. För enligt personalen jag pratade med på Lollo och Bernie after Beachen så hade det regnat i stort sett varje dag veckan innan...
Jag och Matheo på balkongen under våra "förfester" vi hade där innan det var dags för att gå ut och äta mat!
Lilleman i sin fina skjorta han fått av farmor.
Och en annan fin semesteroutfit på lilleman!
Skulle bara haft sin Hello Kittybaddräckt så hade det varit en fullträff.
I början av veckan krävdes det som ni såg i förra inlägget både badring och ärmpuffar men i slutet så var det badringen som gällde och hopp från poolkanten!
 
Vi hyrde även en sån där stor fyrhjuling till cyckel som jag och Stella och morfar cyklade på en förmiddag. Bilderna är lite missvisande för när Mikael tog över så hade vi bara en kvart kvar så han och Matheo hängde vara med en liten stund.
 
Ja det var verkligen en härlig vecka och jag tror att Mikael är såld på en ny solsemesterresa nästa år, han har ju redan börjat titta och jag vet inte om han var allvarlig (han är ju sällan det!) men han frågade häromdan om vi inte skulle ta en vecka till i september!
Och så tackar vi resesällskapet för all hjälp med de små och hoppas att ni inte blev avskräckta om det nu blir en ny resa nästa år!
Åh vad jag bara vill vifta bort håret från pannan på denna bild! Men men, här har ni oss hela familjen Konradsson/Persson!

Mallorca del 1

Publicerad 2014-06-16 16:55:00 i Stella,

Äntligen har jag fått tummen ur och laddat över Mallorcabilderna från kameran och tänker nu visa er lite bilder från den härliga veckan vi hade där nere! För vi hade det verkligen superbra. Vi är mycket nöjda med hotellet, vi bodde på Cala Bona Beach ett Sunwinghotell.  Nedan ser ni lite bilder från hotellet, först utsikten från vår balkong.
 
Poolområdet på kvällen, babypoolen till vänster är avspärrad på grund av läckande blöja eller brist på blöja möjligtvis. Men poolen var övervakad hela dagarn av en badvakt och de var snabba att spärra av poolen när det hände och sedan öppnades den inte förren nästa dag, så det känns ju skönt att de var noga med det där. Annars var det här vi hängde nästan hela dagarna. Det fanns även ett annat poolområde vid den andra hotellbyggnaden och där var vi med ett par gånger, det var bland annat där Stella var med på Lollo och Bernies vattengympa. Medan jag gick på vattengympa i poolen ni ser ovan, nästan varje dag klockan halv tolv kunde man röra på det stekta fläsket en stund. 
 
Vi hade bara frukost på hotellet och det kändes bra för det är ju lite av det roliga att kunna gå ut på kvällen och välja restaurang och vad man ska äta själv. Vi åt en massa god mat hela veckan, det var dock mycket engelsk mat men även en del italienska restauranger så vi åt bland annat supergoda pizzor.
Det tar på krafterna att bada och sola hela dagarna...
Men med lite mat i magen så blir det bättre!
 
Annars var det ju som sagt mycket bad och häng vid poolen.
 
Vattengympa/lek för Stella, ser ni henne? Det är hon med både hängslen och livrem, dvs båder badring och armpuffar!
 
Det är ju så många fina bilder jag vill visa er, men nu får det vara bra för den här gången annars kan det här inläget bli hur långt som helst.
 
 

Göteborgsbesök och Ölandsutflykt.

Publicerad 2014-06-01 21:21:43 i Stella,

I onsdagskväll kom Sofia och Calle från Göteborg för att hälsa på fram tills i fredags. Det känns som det var längesedan de var här så det var kul att ungdommarna ville komma hit och hälsa på i kaoset! För lite kaos blir det allt med två barn och framför allt när det ena får öroninflammation och skriker ett par timmar natten mellan torsdag och fredag.  
 
På torsdagen så åkte vi över till Öland, Färjestaden för att äta lite lunch på Seasalt och den obligatoriska glassen på Ölandsglass. Om ni är i Färjestaden tycker jag absolut att ni ska ta en sväng förbi Ölandsglass för den är sååå god! Vi hade tänkt ta färjan Dessi som går från hamnen i Kalmar men vi hann inte med den och ville inte vänta på nästa så det fick bli bilen istället.
Det var soligt man blåsigt. Men på uteserveringen så hade de bra vindskydd så det gick bra att sitta ute ändå!
Matheo somnade gott i vagnen medan vi andra åt lunch och så vaknade han sedan när det var dags för glass för oss och då fick han sin lunch. Inte kunde vi ana här att han hade öroninflammation stackaren, enligt läkaren var det säker öroninflammation på vänster sida och möjligen även på höger... men jag fick tid på vårdcentralen på fredagseftermiddagensom tur var och läkaren skrev ut Kåvepenin som vi nu har tagit tre gånger om dagen sedan dess, så två dagar kvar bara på den dosen sen ska han vara frisk!
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela