Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Grundsund 2014

Publicerad 2014-07-28 12:43:45 i Stella,

Vi har ju även i år varit och hälsat på i Grundsund hos familjen Munthe.
I år hade vi verkligen tur med vädret, det var sol sol och sol! Så i år blev det ingen tur till Lysekil som vi brukar utan vi har åkt båt och badat och latat oss i hängmattan.
 
Första dagen gallskrek Matheo när vi åkte båt ut till Gullholmen för att köpa glass, men så hade vi ju glömt nappen  och han var supertrött så det var kanske mest det och flytvästen som han inte gillade så mycket för de andra dagarna gick det mycket bättre och när vi körde inne i kanalen stod han nyfiket och spanade på de andra båtarna.
 
Vi åkte båt ut till en ö där några solade, några badade, någon sov och vissa gick på upptäcksfärd och låtsades vara bergsbestigare!
 
En av dagarna var vi äntligen och åt på Pelles. Jag säger äntligen för detta är femte året i rad (om jag räknat rätt) som vi är i Grundsund och detta är första gången som vi äter på Pelles! Vi satt ute och åt i solen på uteserveringen precis vid vattnet och den långa brygga som byggts, men passade även på att ta en sväng upp i restaurangen för att spana lite då Sofia och Calle planerar att ha sin bröllopsfest där nästa år.
Den långa bryggan är ju ganska ny och invigdes under en av dagarna när vi var där och så firade de att Grundsundskanalen blev 100 år.
 
En kväll när Matheo somnat tidigt så gick vi andra ner på bryggan för att kolla på solnedgången, och Matheo blev inte lämnad själv utan Calles mamma och pappa erbjöd sig att titta till honom!
 
 

Balkong 2.0

Publicerad 2014-07-27 21:59:01 i Stella,

Åh vad tiden går fort. Snart är semstern slut och både jag och Mikael börjar jobba, inte denna veckan som kommer,  men veckan efter det. Men vi har hunnit med massor dessa två månader som vi varit lediga tillsammans. Vi var ju på Mallorca precis i början sedan har vi varit på Astrid Lindgrens värld, kollat på Duran och Mollan, Stella har varit med Terese och Mila och kollat på Pettsson och Findus och hon var med farmor och Mathilda och kollade på Saltkråkan, vi har varit i Grundsund och så har vi precis kommit hem från dop i Femsjö.
 
Jag ligger ju lite efter här i bloggen men tänkte nu visa lite bilder från vår fina balkong som vi även hunnit med att fixa till med hjälp av mormor och morfar.
 
 
Så här fin har balkongen blivit nu!
Och så har vi inhandlat lite möbler till balkongen och vi har redan suttit ute och myst ett par kvällar och fler hoppas jag det blir innan sommaren är slut.
 
 
 

Semester

Publicerad 2014-07-19 22:56:45 i Stella,

Bloggen har tagit en semesterpaus, vi är tillbax typ nästa vecka! Hoppas att ni oxå får njuta av fint väder!


10 månader

Publicerad 2014-07-13 19:18:53 i Stella,

Och så har ju den lilla gossen blivit hela tio månader oxå. Det får vi inte glömma. Var på 10 månaderskontroll hos Kristin på bvc och  det mättes och vägdes som vanligt, 9622 g och 74 cm. Vi konstatreade även att han inte är mycket stilla utan ha kryper och reser sig och är igång mest hela tiden.
 
Rymmer gör han oxå om man lämnar altandörren öppen och släpper honom med blicken i en sekund!
 
 
 

Sommarvärme

Publicerad 2014-07-13 15:00:55 i Stella,

Så kom det lite sol och värme iallafall. Vi hade ju bestämt att vi skulle fixa staketet på vår balkong denna sommaren och visst blev det under de varmaste dagarna så här långt. Men det fina vädret började ju redan förra helgen och då passade vi på att vara ute i trädgården och fixa, leka och fika.
 
I söndags var vi i Färjestaden och åt på Seasalt med Therese, Thomas, Wille och Mila. Det var varmt och skönt och vi gick ner till stranden och kände på vattnet efter lunch och den obligatoriska Ölandsglassen.
 
I måndags var det ännu finare väder och vi fick tappa upp nytt vatten i bassängen. Vi höll oss hemma för mormor och morfar var på väg till oss för att hjälpa till med balkongräckebygget.
Sedan började bygget och jag ska se om jag kan få några efterbilder tagna snart. Det öser ju ner idag så det blir kanske imorgon.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela