Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

kvällspromenad

Publicerad 2011-05-25 07:35:21 i Allmänt,

I söndags var vi ute på en lite längre kvällspromenad, Stella som älskar att vara ute gillar när vi tar en sväng med vagnen efter vi ätit på kvällen.


Stella får promenera lite själv




Och så måste vi stanna och titta på alla hästarna.


Kvällspromenad är ju superroligt!

Matlagning och plantering

Publicerad 2011-05-22 19:16:41 i Allmänt,

Idag söndag har vi varit på blomsterlandet och inhandlat lite växter till det lilla landet vid uteplatsen.
Så här fint blev det när de väl kommit i jorden!
Nu ser det snart ut som om det bor någon här med gröna fingrar, med vår tomatplanta så går det ju fortfarande bra tror jag, Stella hjälper mig att vattna och sköta om den.
Vi har även hunnit laga både köttfärsås till morgondagens middag och Flygande Jacob samt bakat supersmarriga frallebullar!

Lördag 21/5

Publicerad 2011-05-22 19:05:13 i Allmänt,

Igår lördag var det riktig sommarvärme och vi var ute nästan hela dagen. Vi började med att sitta och sola på baksidan, Stella hittade sin vattenkanna och fick hjälpa mig att vattna tomatplantan som vi fått av morfar. Att ha vatten i vattenkannan var ju väldigt roligt tyckte Stella som bad om meer meeer när hon hällt ut innehållet i gruset och kletat runt med fingrarna!


Efter en snabbdusch och klädbyte så var vi tillbax ute igen för lite lunch och till efterrätt hemmagjord isglass av cola!
Smaskens tyckte Stella som inte ville dela med sig av glassen till mamma.

På kvällen kom Sara och My för att leka och äta lite, det var fortfarande så varmt att vi kunde sitta ute och äta fast klockan hann bli sju innan det var dax för mat.
Stella och My passar på att mysa lite extra med Mikael innan maten.

Fredag 20/5

Publicerad 2011-05-20 17:22:30 i Allmänt,

Idag har vi varit ute mycket, vi gick ut redan vid nio och grejjade i trädgården. Klockan tio kom Sara och My och vi fikade lite och lekte i trädgården. När klockan närmade sig tolv så var det två små trötta tjejer som ville åka vagn så då gick vi en runda. Även om det inte kändes som Stella skulle somna så sov hon gott innan vi var tillbaka hemma igen och jag kunde sitta en stund i solen i lugn och ro!
My skjutsar Stella medans jag plockar ihop inför promenaden.


Kompisarna håller handen under promenaden!

Just nu...

Publicerad 2011-05-20 17:12:41 i Allmänt,

gillar Stella att läsa böcker, speciellt Pop & Mio och den nya boken djungeldans!
som vanligt gillar hon även att vara ute och har nog snart fått kläm på det här med att ta på sig skorna!

Nytt i köket

Publicerad 2011-05-16 19:57:00 i Allmänt,

Igår fick jag och Mikael tummen ur och bestämde oss äntligen för var vi skulle sätta upp tavellisten som stått bakom gardinen i gitarrummet sedan vi flyttade in för snart tre år sedan!
Vad tycker ni? Både jag och Mikael ställer oss frågan - varför har vi inte satt upp den tidigare?!

På banan igen!

Publicerad 2011-05-12 16:27:30 i Allmänt,

Efter lite mer än tre dagar med feber (igen) så är Stella nog på banan igen! Idag var vi för säkerhetsskull på vårdcentralen och kollade upp liten, men förutom lite högre sänka så kunde de inte hitta något fel.

Efteråt gick vi till affären och då åt hon nästan en hel banan, vi köpte även en glass på hemvägen och det var inget fel på den heller!

Betessläpp på Ingelstorp

Publicerad 2011-05-10 09:33:12 i Allmänt,

I söndags var vi hela familjen och tittade på när kossorna på Ingelstorp släpptes ut på sommarbete.
Det var inte bara vi som var där, ca 2 km innan vi kom fram att parkera såg det ut så här!


Vi väntade...


och väntade...




Och till slut kom kossorna springandes!

Stella tyckte det var spännande med kossorna men efter ett tag när de sprungit runt och hoppat och stångat lite så begav vi oss mot fikaståndet. Det var även en massa annat att titta på bland annat traktorer och maskiner och så små kalvar som bara var någon vecka gammal. Tipspromenaden och utlottningen på parkeringsbiljetten missade vi tyvärr!


Sedan gick vi och hämtade bullar och mjölk som det bjöds på och fikade på filtar i solen!



På hemvägen somnade Stella gott i bilstolen och sov sedan vidare i vagnen när vi kom hem så att pappa kunde sätta sig och jobba framför datorn och mamma kunde jobba på brännan! En skön söndag helt enkelt.

Blingo!

Publicerad 2011-05-06 18:15:38 i Allmänt,

Glömde ju berätta att jag och Stella var på Blingoparty igår när Mikael var på Whiskyprovning. Det var Theresé som bjudit på party och jättegod blåbärspaj (som jag måste göra någongång!)

Det fanns så mycket fint, så det var svårt att välja, mycket fint även till mig själv även om jag tyckte att klänningarna och tunikorna var i dyraste laget just nu när man fortfarande jobbar halvtid och inte får sin vanliga lön...

Men detta var vad jag valde till Stellis:
Jag hoppas att det blir bra till lilla fröken S!

Vad blir det för mat?

Publicerad 2011-05-06 15:19:09 i Allmänt,

Vad tråkigt det är att laga mat för tillfället. Idag fredag blir det absolut ingen mat lagad, fredagar är hämtmatsdag hemma hos Konradsson/Persson!

Hamburgare blir det inte idag, men annars går det oxå ner hos fröken Konradsson!

Dagen började tidigt med att vi fick köra pappa Mikael till jobbet då han inte kunde köra själv pga en whiskyprovning igårkväll... Sedan åkte jag o Stellis ock köpte bröd som vi kunde fika på för klockan nio kom både Tage och My plus mammor för att fika och leka. Lite senare kom även sjusovaren Wille tillsammans med mamma för lite lek!
Jag tror att jag har ett par bilder på barnen men jag har inte laddat upp dem ännu så jag får återkomma med dem.

Valborg

Publicerad 2011-05-01 13:07:47 i Allmänt,

I går var jag och Stella ute nästan hela dagen. Det var fint och soligt hela dagen men ganska kallt i vinden. Vi började dagen med att åka till Citygross och inhandla bland annat nötbog. Jag hade fått tips om en matblogg av Ulrika och när jag var inne och tittade så hittade jag ett recept som verkade smarrigt och superenkelt att göra.

Jag blandade till en marinad på bland annat vitlök, tomatpuré, olja, balsamvinäger och kryddblandningen American steakhouse seasoning. Sedan hälldes detta över köttet och täcktes med bakplåtspapper och skjuts in i ugnen på 100 grader i åtta timmar!  Under tiden så började jag med viss hjälp från Mikael och Stella att gräva upp det som en gång varit rabatt längs grannens garage. Jag kan inte bestämma mig och vi ska så igen den med gräs eller om det skall planteras blommor...

Köttet blev verkligen supergott och det intogs med Mikaels hemmagjorda pommes samt såser och så lite grönt.
Receptet på Pulled beef hittar ni Här (här finns även bättre bilder så att ni ser hur gott det är!) och ni måste prova, idag ska vi äta resten av köttet i hemmagjorda hamburgerbröd med stor sallad till - mums!

Efter vi plockat undan maten var det dags att bege sig till Karlshöjd för att titta på majbrasan.
På hemvägen var det kanska kallt och Stella bäddades ner i både fleecefilten och den tunnare bomullsfilten, jag tror att både jag och Mikael gärna hade hoppat ner och gjort henne sällskap om vi kunnat!

På lekplatsen med Familjen Arnewing!

Publicerad 2011-05-01 11:20:48 i Allmänt,

I fredags så var jag och Stella på lekplatsen med familjen Arnewing. Jag hade min kamera hemma urladdas så därför har jag snott ett par bilder från Theresé!

Stella och Wille åkte rutchkana...

och så gungade vi!

På eftermiddagen hade jag tänkt att vi skulle ta en buss in till stan och möta upp pappa Mikael när han slutade från jobbet, men Stella somnade vid halv två och vill sedan inte vakna förrens strax innan fyra så det fick bli ett par timmar i solen istället för min del medan Stella sov sött i sin vagn!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela