Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Tvååring

Publicerad 2015-08-24 20:36:11 i Stella,

Snart fyller ju lilleman 2 år! Oj vad tiden går, min lilla bebis är ju inte alls någon bebis mer och har väl inte varit på ett tag...
 
 
Nu ska vi bara fundera på vad vi ska ge honom i present, det blir inget som låter för mycket och inget mer som sprutar vatten, så långt har vi kommit.

Astrid Lindgrens Värld

Publicerad 2015-08-22 15:29:08 i Stella,

Sista veckan av semestern hann vi även med ett besök på Astrid Lindgrens värld. Vi åkte med Stellas kompis Maja och hennes familj. Det blev en fullspäckad dag med besök i Törnrosdalen, Lönneberga, på Junibacken, i Villa Villerkulla och i Mattisborgen och en massa lek och lite mat därimellan.
 
Vår egen Ida och Emil!
 
 
 

Skolstart

Publicerad 2015-08-18 19:26:47 i Stella,

Idag var det så dags för Stella att börja förskoleklass. Förra måndagen började hon på fritids men idag var det skolstart. 
På väg i ny klänning, strumpbyxor, kofta och så skolväskan förstås.
Det var många barn och många föräldrar som stod utanför och väntade, men så ringde det äntligen in och då fick alla barn gå in och ta av sig skorna och väskan och sedan hälsa på fröknarna Marie och Gertrud i hand innan de gick och satte sig på sina platser. När alla barnen sedan satt fint vid borden fick vi föräldrar komma in och vara med en stund. 

Sedan var det dags att gå ut på baksidan för där spelade Siv och Gabbe  piano och gitarr och sedan sjöng de tillsammans med alla förskolebarn och ettor, tvåor och treor. Rektorn var där och sa något kort innan det var dags för tårtkalas!


Efter tårtkakaset var det dags för oss föräldrar att gå hem och barnen fick följa med fröknarna till klassrummen. 

Det blev ingen lång dag för skolan slutar redan tjugo över tolv och eftersom Mikael var ledig så kunde Stella följa med Thea hem efter skolan och leka en stund.  Men imorgon då är det skola och fritids som vanligt.

På utflykt

Publicerad 2015-08-18 17:20:24 i Stella,

Igår när jag hämtade Stella från fritids så tyckte hon att vi skulle ha picknick. Så vi åkte och hämtade Matheo, fixade lite smörgåsar och kex och så gick vi till vår lekplats och hade mysig picknick!

Matheo tog bilen, men jag och Stella gick. 

Och medan barnen sedan lekte så låg en trött mamma på filten och njöt av solen!





Kalmar stadsfest och skolväska

Publicerad 2015-08-14 19:21:36 i Stella,

Förra torsdagen började årets stadsfest här i Kalmar och jag o Stella åkte in till stan på eftermiddagen med uppdraget att hitta en skolväska, för nu är det strax dax för förskolestart.

På Åhléns hittade vi en som passade damen. En knallrosa med stjärnor på!

I väntan på att Mikael o Matheo oxå skulle ta sig in till stan så vi kunde äta nåt gott från något av alla matstånd så ville ställa ha en svalkande slush.



Innan vi åkte hemåt så fick Stella välja en karusell att åka, Matheo ville absolut inte åka nån så storasyster fick åka skälv!


Flundran

Publicerad 2015-08-13 19:58:03 i Stella,

På tisdagen fortsatte vi att turista fast i Kalmar. Vi åkte flundran, en liten sightseeingbåt som kör runt Kvarnholmen, från gästhamnen till slottet och sedan utsidan tillbaka.








Efter båtturen tog vi en "liten" glass. 



Sista semesterveckan

Publicerad 2015-08-13 19:46:00 i Stella,

Förra måndagen, vår sista semestervecka, fick vi både fint besökt och fint väder! Mikaels morbror Lars och Carolina och lille Leonard kom från Falkenberg för att hälsa på. Vi passade på att turista lite på Öland och åkte och tittade på Ölands största fornborg, Gråborg.
 



 
Vi körde sedan vidare mot Bjärby strand, fixade lite köttbullesmörgåsar på vägen och sen njöt vi av det fina vädret en stund på stranden.



Somliga eller en person njöt även av havet!

Blåbär

Publicerad 2015-08-01 22:45:26 i Stella,

Idag cyklade jag och Stella för att plocka blåbär. Det gick lite trögt, tror det varit några före oss... Men några blåbär fick vi med oss hem ändå.



Jag ville göra paj och Stella ville göra blåbärsplättar, vad tror ni det blev?!

Visst blev det plättar och såklart fick lillebror oxå smaka. 


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela