Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Bad och glassommar

Publicerad 2018-07-31 20:08:11 i Allmänt,

Vilken sommar det har varit och är, har inte haft långbyxor på mig sedan innan midsommar någon gång. Badat har vi gjort var å varannan dag även jag som inte brukar doppa mig precis och glass har vi ätit minst än om dagen i flera veckor nu. 

(null)
Vi har gjort kulglass hemma i reafyndade badrockar.
(null)

(null)
Vi har varit på talludden i Färjestaden och badat...
(null)
Och ätit god glass på Ölands choklad.
(null)

(null)
Pojkarna har nog fått sitt badsug efter mig, det vill säga att de hellre håller sig uppe på torra land! Så Matheo fick i början av sommaren en radiostyrd båt som han kört mycket med medan storasyster badar tills hon blir skrynklig!
(null)

(null)
Vi har badat hemma i poolen och sprutat ner allt och alla med vattenslangen.
(null)
Och blivit bjudna på dyr mjukglass av mormor nere i gästhamnen i Kalmar.

Ett litet axplock av alla bad och glassar från sommaren så här långt.

Liseberg

Publicerad 2018-07-27 10:54:24 i Allmänt,

Vi hann även med ett besök på Liseberg när vi var i krokarna av Göteborg. Efter Borås djurpark åkte vi till Falkenberg och sov där en natt sedan fortsatte vi till Liseberg på fredagen med farmor, Mathilda och Novalie och Victor som var hemma från Barcelona.
(null)

(null)

(null)


(null)
Vi hade fint väder och det var inte alls mycket folk så barnen åkte mycket karusell då det nästan bara var att gå rätt in, nästan inga köer. Inte ens till farfars bilar.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vissa karuseller var kanske inte så roliga som de såg ut att vara...

Både Stella och Matheo hade åkband och nästa år får det nog bli ett till milo oxå.
(null)

(null)

(null)
Nöjd barn = glada föräldrar.
(null)

(null)
Den obligatoriska churrospausen. Det är ju något visst med alldeles nybakta churros och Liseberg!
(null)

(null)
Vi hade turen med oss även denna gång, "lite" gott & blandat blev det i år.

När så gott som alla karuseller var åkta och alla var nöjda så packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot Kalmar.

Borås djurpark

Publicerad 2018-07-23 21:44:29 i Allmänt,

Efter Grundsund så gjorde vi ett besök på Borås djurpark. Vi lämnade Grundsund torsdagsmorgon och körde mot Borås där vi mötte upp calles syster Helena och hennes två barn Viggo och Ebba.  

(null)

(null)

(null)
Som vanligt denna sommar så hade vi fint väder men fast det var soligt och ganska varm så såg vi massor av djur. Här ovan spanar barnen in savannen där det samsades massor av djur - precis som på den riktiga savannen!

Elefanterna var inne i sitt nya fina hus på förmiddagen så där var vi inne och kollade in dem. (null)
(null)

Det stod en tjej från djurparken vid ett bord ute i parken där hon hade skinn från nåt djur och horn kanske från något annat djur och säkert något mer. Tror hon sa något spännande om djuren men jag hade nog fullt upp med att räkna in barnen så jag har ingen koll. Däremot är jag ganska säker på att Calle försökte lura i barnen något med det där hornet...
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Björnarna sprang runt med sina ungar och badade och klättrade. 

Det fanns passande nog en varm dag som det var en ny vattenlekplats som barnen gillade supermycket.

(null)

(null)

(null)

(null)

Var visst bara minstingarna som fastnade på bild där, kan ha varit för att de andra hade fullt upp med att leka i vattnet och klättra på klätterställningen.  Matheo och Viggo hade det så roligt tillsammans och eftersom Viggos pappa faktiskt jobbar på djurparken så hade han ju superkoll på alla djur och vart vi skulle gå.  

Vi grillade korv, supersmidigt med elgrillar som stod uppställda lite nedanför lejonens hus. Lejonen kollade vi förstås oxå in, det fanns skyltar som varnade om att de kunde kissa ut mellan gallren så turligt nog var de ute och vi kunde titta på dem genom fönstret. (null)

Hade för mig att jag tog ett par bilder på de små söta lejonungarna oxå, men det gjorde jag nog inte för jag hittar inte dem i telefonen.

(null)


Efter glass i stora lass och provsittning på traktorn var det så dags att dra sig så sakta hemmåt, eller rättare sagt till Falkenberg. Men på utvägen stötte vi på några stora men väldigt stela djur och klättervänliga djur.

(null)

(null)

(null)

(null)

Vilken dag vi hade! Vi tackar familjen Munthe och Helena, barnen och deras pappa Niklas så klart som ordnat så bra till oss. 

(null)


Kan verkligen rekommendera ett besök på Borås djurpark, vi såg mycket djur och det var inga långa avstånd och pricken över i:et var den fina lekplatsen!

Grundsund 2018 del 2

Publicerad 2018-07-14 17:02:10 i Allmänt,

Tanken var att vi skulle ut med båten även på onsdagen då solen fortsatte att skina från den blå himmeln. Men Matheo sa stop, han ville inte åka mer båt, hans mage pirrade alldeles för mycket så vi fick ändra planerna.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Japp, det blev krabbfiske även i år, och vi fångade massor av krabbor! Sedan blev det fika på sommardepån och tillslut blev det bad från bryggan. Nu finns det ju inte bildbevis men faktiskt badade även jag, tror det var första doppet någonsin i Grundsund faktiskt.


(null)
(null)
(null)

(null)

Grundsund 2018

Publicerad 2018-07-10 21:16:31 i Allmänt,

Förra veckan var Mikaels och min första semestervecka ihop och vi rivstartade den med att åka till Falkenberg på lördagkvällen. Söndagen tillbringades på playan innan Mikael skulle på match med Lasse och Carolina och sedan på kvällen grillade vi allihop hemma hos Carina. 

(null)På måndagen så packade vi ihop och åkte vidare till årets vistelse i Grundsund. Vi mötte upp Sofia, Calle och Vera i Torp för lunch och sedan en sväng på maxi för att fylla på kylskåpet inför de kommande dagarna.

(null)
När vi packat ur bilarna och fått in det mesta i stugorna så tog vi badväskan och gick till Klyftan för att bada å fika. 

På tisdagen vaknade vi till en blå himmel, som vanligt - höll jag på att skriva. Man har ju nästan vant sig den här sommaren att det är blå himmel o sol för det mesta. Så vi packade fikakorgen. Korvarna vi köpt fick stanna hemma för det fanns ingen engångsgrill att köpa på grund av torkan och eldningsförbudet. 

(null)

(null)

(null)

Framme på den öde ön, som Stella o Matheo säger! Så blev det sol, bad och fika.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vid tretiden packade vi, och alla andra som var på sjön, ihop för klockan fyra spelade ju Sverige VM-match mot Schweiz.
(null)
Ett noll till Sverige! Och vidare från gruppen.
Fortsättning följer...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela