Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Rafshagen

Publicerad 2019-07-25 22:58:20 i Allmänt,

Det har ju varit flera fina dagar även denna sommar och vi har badat både i Rafshagen och på Öland. I förra veckan tog jag med mig Milo, Stella o Maja till Rafshagen. 

(null)

(null)

(null)
Även sköldpaddan fick följa med och Milo vågade sig ut på en tur, nära strandkanten gick vi fram o tillbaka, fram o tillbaka ett antal gånger!

Fotboll

Publicerad 2019-07-24 14:40:49 i Matheo, Milo,

Mikael o barnen gjorde ett så fint fotbollsmål i början av sommaren. Så nu spelas det fotboll, och när inte någon kompis är hemma då får man ju ställa upp.

(null)

(null)

(null)

(null)
Den nya fotbollströjan på Matheo inköptes på Rockneby marknad och Milos tröja hade Stella en gång för länge sedan när hon spelade fotboll i Lindsdals IF. 

Hittade även denna bilden i min telefon på två andra som oxå idrottat!
(null)
Stella o Mikael som varit ute o sprungit.

Besök

Publicerad 2019-07-17 21:38:53 i Allmänt,


I förra veckan kom barnens farmor, kusin Novalie och farbror Victor på besök.  Vi var inne på stan på tisdagen och åt mat och lyssnade på musik på torget. Det var Black jack som spelade och eftersom det även var Kalmar dancing days så fans det en stor dansbana uppbyggd på larmtorget där barnen gärna ville dansa. Men det var ju fyllt av danspar så de fick nöja sig med att dansa utanför.
(null)

(null)

  (null)
Eftersom vi inte alla fick plats i en bil så tog vi bussen in. På vägen hem så stannar den lite innan Lindeberga och så blir det en liten promenad hem. När vi gick över fältet även kallad fotbollsplanen vid oss så tyckte Stella jag skulle ta en bild på dem, så här kommer den!
(null)

Vad gjorde vi mer? Inte så mycket, vi hängde på lekplatsen en del och fikade såklart.


(null)

(null)

(null)
Milo träffade sin kompis klara från förskolan och passade på att åka lite linbana med henne.
(null)

(null)
(null)

Stella övertalade oss även att åka in till stan en runda då hon ville ta hål i öronen. 
(null)

(null)

(null)
Sagt o gjort så blev det hål i båda öronen och sedan lunch på McDonalds innan vi åkte tillbaka till Lindsdal igen.

Vi grillade och åt gott och barnen lekte fint i trädgården. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Guldfågel arena

Publicerad 2019-07-15 22:05:16 i Allmänt,

Stella, Matheo och Mikael hade varit där, men inte jag o Milo. Pratar alltså om Guldfågel arena, där vi hela familjen var och såg KFF förlora mot AIK för nån vecka sedan.

(null)
Första halvlek blev tillslut 62 minuter lång tror jag att det var då matchen avbröts två gånger då supportrarna tänt begaleldar (heter det så?) och brandlarmet utlösts av all rök samt att en spelare fått bäras ut på bår efter en närkamp.
(null)
Man kan ju då förstå att tålamodet och intresset tryter...
(null)
(null)
(null)

(null)
Tur att det fanns popcorn o chips att vräka i sig!

Men i det stora hela gick det bra med alla barnen ändå tycker jag.
(null)

(null)

(null)

(null)
Men det dröjer nog ett tag innan vi går hela familjen igen!

Sandvik

Publicerad 2019-07-13 21:58:23 i Allmänt,

Att köra runt på Öland och upptäcka nya ställen är något som vi tycker om att göra. För nån vecka eller så sen så packade vi fikakorgen med krabbelurer, kex o dricka och så körde vi över bron med siktet inställt på de mer norra delarna.

(null)

(null)
Fikakorgen kom fram redan utanför slottsruinen då humöret började svika de flesta i bilen. Men en tur inne i ruinen hoppade vi, vi ville hitta på nåt annat. 

(null)

(null)

(null)
I Sandvik finns det en stenstrand precis bredvid småbåtshamnen, dit gick först. Barnen kastade sten efter sten efter sten i havet och av åkte både strumpor o skor. Lite väl mycket vind för att det skulle vara skönt att stanna en längre stund så efter att barnen känt på vattnet och slängt i massa sten så var det dags för glass. Kanske den godaste glass jag ätit till och med!
(null)

(null)

(null)


(null)
Vi satt inne i den varma lilla glasskiosken och njöt av den goda glassen. Stella tog mango o jordgubb, matheo tog vanilj o jordgubb o milo bara jordgubb och så delade jag o Mikael på en skopa lakritsglass. Ett dåligt beslut det där att dela skulle det visa sig eftersom glassen var så in i bängen god. Jag hoppas att det blir ett besök till innan sommaren är slut. Då ska jag ta två kulor själv - mocca o lakrits.

När glassen var uppäten gick vi en sväng i småbåtshamnen innan vi hoppade in i bilen igen för att vända tillbaka till kalmar.
(null)

(null)

(null)

(null)

Grundsund 2019

Publicerad 2019-07-06 22:01:32 i Allmänt,

I år blev det en tidig tur till Grundsund då det passade allas kalendrar. Och tur var kanske det då vi hade väldig tur med vädret även denna gång även om det blåste en del. Vi kom även fram till att det i år var tionde året i rad som jag och Mikael varit på besök hos Munthes i Grundsund!

(null)
Vi började resan på torsdagen och mellanlandade hos farmor i Falkenberg där vi hann med både fika med farfar och faster Emilie och senare på kvällen grillning hos farmor med farmormor Stina och faster Mathilda och kusin Novalie. 
(null)
På fredagen startade vi så resan mot Grundsund och vi stannade i Torp för att möta upp Calle, Sofia o Vera och för att bunkra upp med mat inför helgen.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Så fort vi packat in maten och lämnat av packningen så tog vi badkläderna och och fikakorgen och gick till Klyftan för att bada. I år badade faktiskt alla, till och med jag! Jag hoppade o från bryggan och sedan åkte både Stella, Matheo o Milo lite på axlarna innan jag o Milo gick in mot stranden.

(null)
Matheo försökta fånga krabbor men vi hade inget bra bete så det gick inte så bra denna gång.

På kvällen åt sofia, Calle o jag nyfångade räkor och Mikael och barnen åt grillad kyckling. Efter maten var det dags för bryggpromenad och mata fiskarna med räkskalen som blev över från middagen.
(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)


(null)
Eftersom Vera satt i vagnen var det bara jag o barnen som gick hela bryggan, de andra väntade där trapporna började.

(null)

På lördagen var det dags att leta upp flytvästarna och packa engångsgrillen o korvarna för det var dags att bege sig till båten för en utflykt på havet. 
(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi åkte till samma ö som vi har gjort de senaste åren men valde i år ett annat ställe att lägga oss på då det blåste lite försökte vi hitta lä att grilla och sola i.

(null)

(null)

(null)

(null)
På söndagen gjorde vi något som vi inte gjort någon av de andra nio åren - vi tog bilen och åkte för att bada i Fiskebäckskil. Det är ju lite svårt och ovant för barnen Konradsson (och mig!) att bada från klipporna, och här fanns en lite större strandremsa.

Det blev även lite, eller mycket krabbfiske för Matheo, jag var inte så involverad i detta så inte så mycket dokumenterat. Men när de hällde tillbaka krabborna så var det minst trettio stycken i hinken.
(null)
Fiskhuvud (som de fick låna från fiskehamnen) är tydligen det bästa som finns om man är krabba!

På kvällen blev det mer fiske för Matheo som fick prova Calles spö från bryggan nere i hamnen.
(null)

(null)

(null)
Ingen fångst denna gång, men det blir kanske nytt försök nästa år!

Midsommar 2019

Publicerad 2019-07-04 20:04:57 i Allmänt,

Så blev det midsommar och vi firade även i år hos Anna och Micke  i Lilla frö på Öland. Det började med att solen lyste på oss och vi rullade faktiskt i tid från Lindsdal. Men redan efter rondellen efter Ikea tog det tvärstopp då det varit en bil som brakat ihop på bron. Men efter ca 20 minuter var vi på väg igen mot sillunchen, dans runt midsommarstången och den efterföljande tipspromenaden.

(null)
(null)

Vädret var som sagt somrigt o fint under lunchen och när vi gick bort för att hjälpa till med midsommarstången och medan vi dansade.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Men när vi skulle bege oss ut på den årliga tipsrundan efter dansen så hopade dig de mörka molnen och efter andra frågan av tolv (tror jag) öppnade sig himlen.

(null)

(null)
Vi försökte ta skydd under tallarna men det slutade men en spurt hem i regnet då det envist höll i sig. 

Men redan när svaren på tipsrundan skulle redovisas och priser skulle väljas från prisbordet var solen framme igen och torkade upp. Så det blev både grillning och efterrätt ute senare på kvällen.

(null)

(null)

(null)
Barnen lekte så fint hela kvällen, även milo fick vara med o hänga på både studsmattan, fotbollsplanen och på Vilda och Alvins rum. Och så var han ju och klappade både hönsen och kaninerna.

Avslutning för Matheo

Publicerad 2019-07-04 19:14:05 i Matheo,

Till hösten börjar ju Matheo förskoleklass borta på Lindsdalsskolan och jag kommer att bara ha ett barn på Förskolan och två i skolan!

Så för att säga hej då till fröknarna och fira att förskolan var slut och sommarlovet började hade vi den 18 juni en avslutningsfest på förskolan.

Det bjöds på skönsång av barnen och sedan fick barnen en och en åka ner för rutschkanan och så fick de en minnespåse med en fin text som fröknarna skrivit till barnen.
(null)

(null)

Efteråt så fikade alla och så fick fröknarna en jättefin present som alla samlat ihop till. En bricka från Sverigemotiv med en massa godsaker på.
(null)

(null)

Sedan var det dags att säga hej då för Matheos del då han är ledig fram till skolan börjar i augusti. Fina fröknarna Emma och Kristin fastnade på kort, men även Åsa var där och fick oxå en hejdå kram.

Min födelsedag

Publicerad 2019-07-01 22:10:53 i Allmänt,

Att fylla år på en måndag var inte lika roligt som att fylla år på helgen när vi kunde hitta på något hela familjen. Men jag o barnen roade oss så gott vi kunde. 

De började dagen med att ge mig frukost, paket o sång på sängen. Att frukosten bestod av en brödskiva på tallriken som Stella bar på brickan med flagga och att matheo kom efter med smörpaketet och milo med korvpaketet i högsta hugg, det gör ju nästan frukosten till årets bästa!

Eftersom det var halvfint väder så åkte vi över till Färjestad och var en liten stund på stranden o kände på vattnet som var kallt. Sedan vi gick vidare till Ölands choklad där vi delade på en scrocchiarella. En scrocchiarella är typ som en pizza fast gjord på ett luftigt o krispigt surdegsbröd och vi valde parmaskinka, soltorkad tomat o ruccola på vår - så gott så att det inte hanns med att dokumenteras utan den åkte raskt ner i våra magar.

(null)

(null)

(null)
Till efterträtt blev det såklart deras goda glass.

(null)

(null)

(null)

På kvällen blev det grill och mer presenter. 
Jag fick två armband till min klocka, en t-shirt och en stickad tröja. 
(null)

(null)
Tänk att man fyller 40 nästa år, det ska bli spännande.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela