Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Julbak

Publicerad 2016-12-15 21:44:27 i Stella,

Idag var det dags för att börja med julgodiset. Stella ville göra Mozartkulor och jag ville göra Mariannefudge. Matheo hade ingen talan utan var glad så länge han fick hjälpa till!



Milo sov snällt till en början och sedan hängde han på golvet och var nöjd med det.

Och resultatet, vad tycks? Kan intyga att båda sorterna blev smaskens!

Lucia 2016

Publicerad 2016-12-15 16:04:21 i Stella,

Så blev det riktiga lucia och vi fick skynda hos hem från förskolan och skolan för att hinna fylla på energilagren innan det var dags att bege sig till förskolan igen kvart i fyra så att Matheo kunde gå med i luciatåget.


För gå med i lussetåget ville han även om han inte ville vara tomte eller något annat lusseaktigt heller för den delen. Men en lykta kunde han gå med på att hålla i handen (med batteridrivet ljus).


Hela familjen var med och tittade och när sista sången var sjungen så hoppade vi över pepparkakorna och glöggen och begav oss istället till garvaregården för att gå på messy church där alla som ville fick vara med i luciatåget. 

Eftersom det bara är förskoleklassen som går luciatåg på skolan så passade Stella på att dra på sig sitt lucialinne och krona och gå med i tåget som inledde den lilla gudstjänsten innan maten. Det var ett ganska långt tåg och jag fick nog bara med halva styrkan här nedan.

efter vi alla ätit kvällsmat och barnen fått glass till efterrätt så begav vi oss hemåt för att vila ut, barnen i sina sängar och vi vuxna i soffan efter ett intensivt lussefirande!

Lucia

Publicerad 2016-12-12 12:21:15 i Stella,

Imorgon är det lucia, får se om det blir något luciatåg för Matheo. Han är tyvär inte så inne på det där med tomtekläder eller stjärngosse eller för den delen luciautstyrsel heller...


Förra veckan när det var avslutning med luciafirande på garvaregården skulle han bara ha sin skjorta på sig trots att typ ALLA andra barn var luciaklädda med övervägande andel tomtenissar.


En och annan lucia, tärna och en stjärngosse fanns oxå, men Matheo vägrade tomtedräkten som jag tagit med. Milo fick vara pepparkaksgubbe tillsammans med storebror iklädd skjorta!

Sjusovare

Publicerad 2016-12-12 12:21:01 i Stella,

Vad är det med mina barn? I sina sängar sover de men inte i vagnen eller någon annanstans. I helgen har vi varit i Falkenberg och det har blivit lite si och så med sovstunderna på dagen. Idag har han sovit två och en halv timme nu på förmiddagen. Mer än vad han sov dagtid på hela helgen! Dags att väcka så vi hinner äta innan vi ska hämta storebrorsan och storasyrran. 

December

Publicerad 2016-12-02 09:57:10 i Stella,

Så blev det december. Nu är det julbord, julklappsköp, kalenderöppning, julgodisbak och massa annat skoj ända fram till jul!

Och det börjar bra med riktigt mysigt decemberväder.

Nu hoppas vi på mer snö, så vi kan åka kälke i Lassebacken i helgen!

Pepparkaksbygge och bak.

Publicerad 2016-12-01 11:07:26 i Stella,

I veckan har vi både dekorerat och byggt pepparkakshus samt bakat lite pepparkakor.

Pepparkakshuset går i år i vitt och silver, mycket snyggt enligt mig!

Jag köpte en sån där färdig degplutt för att vi skulle baka lite pepparkakor och lite pepparkakor blev det, med betoning på lite! Jag tror att lika mycket deg som blev till kakor åkte även ner i de små magarna på Stella och Matheo!

Katastrof!

Publicerad 2016-12-01 10:39:30 i Stella,

Hade det kanske kunnat bli, om vi imorse inte sprungit på Matheos tigersnutte på väg till dagis.

Där låg den ensam och stelfrusen på en sten.

Det var en glad kille som äntligen fått sin tigersnutte tillbax. Han har ju varit utan tigersnutten nu i två nätter men har klarat sig bra med sin kosnutte, men tigersnutten är ändå favoriten så tur att vi hittade den.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela