Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Grundsund 2019

Publicerad 2019-07-06 22:01:32 i Allmänt,

I år blev det en tidig tur till Grundsund då det passade allas kalendrar. Och tur var kanske det då vi hade väldig tur med vädret även denna gång även om det blåste en del. Vi kom även fram till att det i år var tionde året i rad som jag och Mikael varit på besök hos Munthes i Grundsund!

(null)
Vi började resan på torsdagen och mellanlandade hos farmor i Falkenberg där vi hann med både fika med farfar och faster Emilie och senare på kvällen grillning hos farmor med farmormor Stina och faster Mathilda och kusin Novalie. 
(null)
På fredagen startade vi så resan mot Grundsund och vi stannade i Torp för att möta upp Calle, Sofia o Vera och för att bunkra upp med mat inför helgen.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Så fort vi packat in maten och lämnat av packningen så tog vi badkläderna och och fikakorgen och gick till Klyftan för att bada. I år badade faktiskt alla, till och med jag! Jag hoppade o från bryggan och sedan åkte både Stella, Matheo o Milo lite på axlarna innan jag o Milo gick in mot stranden.

(null)
Matheo försökta fånga krabbor men vi hade inget bra bete så det gick inte så bra denna gång.

På kvällen åt sofia, Calle o jag nyfångade räkor och Mikael och barnen åt grillad kyckling. Efter maten var det dags för bryggpromenad och mata fiskarna med räkskalen som blev över från middagen.
(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)


(null)
Eftersom Vera satt i vagnen var det bara jag o barnen som gick hela bryggan, de andra väntade där trapporna började.

(null)

På lördagen var det dags att leta upp flytvästarna och packa engångsgrillen o korvarna för det var dags att bege sig till båten för en utflykt på havet. 
(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi åkte till samma ö som vi har gjort de senaste åren men valde i år ett annat ställe att lägga oss på då det blåste lite försökte vi hitta lä att grilla och sola i.

(null)

(null)

(null)

(null)
På söndagen gjorde vi något som vi inte gjort någon av de andra nio åren - vi tog bilen och åkte för att bada i Fiskebäckskil. Det är ju lite svårt och ovant för barnen Konradsson (och mig!) att bada från klipporna, och här fanns en lite större strandremsa.

Det blev även lite, eller mycket krabbfiske för Matheo, jag var inte så involverad i detta så inte så mycket dokumenterat. Men när de hällde tillbaka krabborna så var det minst trettio stycken i hinken.
(null)
Fiskhuvud (som de fick låna från fiskehamnen) är tydligen det bästa som finns om man är krabba!

På kvällen blev det mer fiske för Matheo som fick prova Calles spö från bryggan nere i hamnen.
(null)

(null)

(null)
Ingen fångst denna gång, men det blir kanske nytt försök nästa år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela