Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Vingård på Öland

Publicerad 2018-05-01 08:19:26 i Allmänt,

Förra lördagen åkte vi till Öland och Mellby för att hjälpa våra vänner Ann-Sofie och Nicklas plantera deras 1000 stycken vinstockar.

(null)


Vi packade in barnen och en korg med fika i bilen och begav oss.  Väl där så möttes vi av en tapper skara som redan planterat ett tag så flera rader var redan klara. Men vi tog på oss arbetshandskarna och högg i vi med, hela familjen.
(null)


Några gick före och spettade upp ett hål och sedan var vi ett gäng dom gick efter och satte ner vinstocken, fyllde i hålet och byggde upp en liten stenhög runt plantan som skulle skydda o hålla kvar värmen.
(null)

(null)

När vi blev trötta så fikade vi och framåt femtiden när det inte längre fick plats med fler vinstockar på åkern och det bara var några tjugotal kvar så plockade Nicklas fram maurikan och började laga paella med kyckling, räkor och musslor.

(null)

(null)

Sedan satt vi på filtar och åt paella och drack hemmagjord flädersaft. Sedan var det dags att bege sig hemmåt, och om milo sov på ditvägen så var det en annan pojke som somnade på hemvägen.
(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela