Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Astrid Lindgrens Värld

Publicerad 2014-06-27 14:29:19 i Stella,

I tisdagskväll kom så Stella hem igen. Har ju inte berättat att hon följde med Carolina och Lars till Falkenberg i söndags när de åkte och så var hon hos Mathilda och farmor tills i tisdags då de alla åkte till oss i Kalmar för att vi sedan alla skulle kunna åka till Astrid Lindgrens Värld i onsdags. 
 
Vi packade in oss i bilarna strax efter nio på onsdagen och var framme vid elva i Vimmerby, sedan gick vi runt bland Pippi, Emil, Madicken och alla de andra figurerna hela dagen ända tills de stängde klockan sex. 
Både Stella och Matheo sov en stund på ditvägen så de var pigga och utvilade när vi kom fram. Det finns ju massor att göra och titta på, vi började vi Karlsson på taket där vi så en bit av en föreställning som de spelade på plats och efter det så åkte Stella rutchkana från Karlssons hustak.
Vi gick vidare mot Emil och där hamnade vi mitt i en stångstund med alla figurerna och drängbandet. Ser ni oss? Jag sitter i svart med knut i håret och Matheo i knäet och Stella bredvid, man ser lite av hennes randiga t.shirt.
Sen gick på Bråkmakargatan och Stella tittade in i flera av de små husen.
Vi fortsatte mot Mattisborgen
 
Och så kom vi fram till Pippi där vi tittade på föreställningen där Pippi går på Circus. Det var mycket folk men vi fick bra platser och Stella tyckte det vra väldigt bra. Efter föreställningen så kunde man gå och titta runt Villervillekulla och hoppa ombord på Hoppertossa och man kunde även gå och titta på Söderhavsön. Jag och Stella och Matheo tittade lite på Villervillekulla och då kom Pippi och en pirat och började berätta en saga som vi lyssnade lite på innan Stella ville gå vidare och kolla på Söderhavsön. 
Vid Söderhavsön hände det en liten olycka, Stella halkade och hamnade i vattnet så att både trosor, tights och kjol blev dyngblöta. Som tur är så säljer de ju jättefina kläder på Astrid Lindgrens Värld, så Stella fick ett par tights och en Pippiklänning. Så nu vet ni varför hon har andra kläder från och med nu!
Liten glass och våffelpaus.
Stella och en annan tjej hjälps åt att dra flotten fram och tillbax över vattnet, denna gången utan olyckor.
Novalie sov och sov och sov nästan hela dagen men till slut vaknade hon och fick komma upp lite.
Vi gick och gick hela dagen, även om det inte var några långa sträckor så tog det på kreafterna och när Novalie fick komma upp så passade Stella på att låna hennes vagn, eller Matheos vagn snarare eftersom Novalie lånat den så de slapp ta med sin vagn i bilen till Kalmar då det inte är så stort bagage på Mathildas bil.
Strax efter sex åkte vi hem nöjda och belåtna, och en tripp till Astrid Lindgrens värld får det bli nästa år igen!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela