Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Fredag med snöoväder

Publicerad 2014-01-31 18:22:05 i Stella,

Idag trotsade jag och barnen snöovädret och åkte in till stan ändå. Jag hade lovat Stela att vi skulle fixa en hjälm till henne så vi kan åka skridsko och så behöver hon även en till pulkabacken när de ska åka i stora backen på måndag med dagis (och denna hjälmen vi köpte kan hon oxå ha som cykelhjälm). Och har man lovat Stella en sak så får man hålla det även om det blåser och snöar och är kallt...
 
Det blev inte så bra bilder, svårt att ta inomhus så här års, det blir ju så mörkt, både hon och jag dick stå typ i fönstret, men vi ville ju visa er den fina neutrala hjälmen Stella valde som Matheo oxå kan ärva sedan :)
 
 
Stella har ju även börjat på dansinstitutet och vi var där första gången i torsdags. Alla de andra tjejerna hade ju "dansskor" på sig så då fick vi ju med införskaffa ett par idag.
 
 
Väl hemma mötte vi Mikael som ju är föräldraledig på fredagseftermiddagarna. Nu har han och Stella precis kommit hem från en tur till affären, Stella fick åka snowracer och Mikael fick dra. Stella har önskat maten och Flygande Jacob står i ugnen, så trevlig helg på er!

Nu så!

Publicerad 2014-01-27 18:32:01 i Stella,

Med Stella har jag för mig att hon flyttade in i eget rum strx efter dopet. Hon döptes den 27 mars 2010. Att hon flyttade in i eget rum innebar oxå att jag slutade amma henne på natten. Matheo har ju inte riktigt kommit dit förren inatt. Igår somnade han starx efter nio och sedan fick han inte mat igen förren imorse klockan sju. Jag fick dock stoppa in nappen två gånger där i mellan men det tycker jag ändå är bra jobbat av honom och mig!
 
Han lyfter högt på huvudet och överkroppen när han ligger på rygg.
Vill gärna ha någt i munnen och gnaga på, bitringen som jag bundit fast på babysittern funkar bra...
men hittar man inte den så funkar det bra med handen oxå, helst hela handen!
 
 
 

Matheos dop

Publicerad 2014-01-27 16:07:30 i Stella,

I lördags den 25 januari döptes Matheo i Kläckeberga kyrka. Vi hade mat här hemma hos oss innan. Lax från Martins rökeri och potatis, ärtor, sås, sallad och bröd - som jag bakat! Sedan åkte vi alla till kyrkan där Sussie döpte Matheo. Jag och Mikael framförde Välkommen hem av Sonja Aldén och Stella dansade till. Efter kyrkan var det fika med sockerbullar som mormor Mia bakat, Chokladbiskvier som jag bakat och sedan den goda tårtan med nötbotten och nougatcreme som farmormor Stina bakade. Tårtan missade vi helt att ta kort på, men den blev så fin när vi använde Stellas magnetbokstäver och pudrade över kakao så det stod Matheo på tårtan!
 
Här kommer en massa bilder från dagen!
 
Vi lånade bord och stolar från Partykompaniet och dikningen gick i grönt och vitt med ljust gröna Nejlikor med någon sorts grön kvist som lukade jättegott.
Stella hade fått nya kläder och ville ha flätor i håret dagen till ära.
Matheo var fin i sin skjorta och tuffa svarta byxor med hängslen.
 
Stella hade sagt att hon skulle dansa när jag och Mikael framförde Välkommen hem, men hon började dansa redan till första psalmen!
 
Stella fick hjälpa till med att hälla upp vattnet.
Här var jag liiite nervös att Matheo skulle lägga en pizza rakt i fejjan på Sussie, men det gjorde han ju inte som tur var.
 
Faddrarna Sebastian och Emilie skötte sig utmärkt!
 
 
 
 

En ledig dag

Publicerad 2014-01-21 18:53:33 i Stella,

Idag är det ju tisdag men Stella har varit hemma från förskolan. Igår när jag kom och hämtade Stella på eftermiddagen så möttes jag av nyheten att ett barn hade fått åka hem under dagen då han kräkts... så de varnade för att kräksjukan kommit. Då vi nu ska ha dop på lördag så har vi inte tid med någon kräksjuka så för att ta det säkra före det osäkra så fick Stella vara hemma med mig och Matheo idag. Hon är alltså inte sjuk utan hon är hemma för att undvika att bli smittad. 
 
Vi har bland annat varit en sväng på maxi och köpt potatis till dopet och så passade vi på att köpa en hel del läsk oxå. De tunga sakerna fick det bli idag. Sedan när vi kom hem så plockade Stella fram sin leklera som hon fick i julklapp och grejjade ett tag medan Matheo sov och jag fixade med biskvierna som vi ska ha till dopet.
 
Det bjöds både på kulglass i olika smaker, mjukglass och våffla med chokladboll.
 
Måste oxå visa en bild på mina fina biskvier, jag är så nöjd och stolt, ser de inte smarriga ut eller vad?!
 
 
 
 

En dagens för nån dag sedan!

Publicerad 2014-01-21 18:40:38 i Stella,

Häromdagen var Stella så nöjd med sin outfit att hon tyckte jag skulle ta kort på henne!
Alldeles egenkomponerad outfit från topp till tå. Notera både den fina klämman och öronhängena som noga valts.
 
 

Kalas

Publicerad 2014-01-21 18:34:39 i Stella,

Så var det ju äntligen dax för Stella och My att ha kalas för alla sina kompisar! Klockan ett i lördags kom alla tjejerna från Stellas och Mys avdelning från förskolan. Först var det lunch med pastafjärilar, köttbullar och prinskorvar. Glömde ta fram kameran i allt kaos!
 
Sedan var det dags för presentöppning och både Stella och My fick massor av fina saker. Efter presentöppningen var det dags för lite fika och tårta. Jag hade gjort en egen marängtårta då en av tjejerna är allergisk mot mjölk. Men den blev fin tycker jag och godkänd av tjejerna!
Hallongrädde och banan i mellan och hallongrädde med kiwi och mandariner ovanpå.
Båda födelsedagsbarnen fick blåsa ut ljus.
 
Efter fikat så var det lek och både Stella och My fick en liten minidiscolmpa av Lilly K så det det blev ett riktigt disco med Duran och Mollan såklart ett tag. Sedan gick det snabbt till klockan blev tre och alla mammor och pappor kom för att hämta sina barn igen. 
 
Matheo var ju med på en hörna han oxå. Han fick inte någon tårta men han hittade något annat att smaska på...
 
 

Fredagslunch

Publicerad 2014-01-17 12:52:49 i Stella,

Idag äter jag och Stella lunch på Mc Donalds, vi har handlat det sista till kalaset imorgon och så avslutar vi med hamburgare och pommes! 


Stella tog kort på mig och Matheo!


Snö

Publicerad 2014-01-13 17:49:45 i Stella,

Håll tummarna sa Stella igår när det började snöa! Och det hjälpte visst för den ligger fortfarande kvar det lilla som kom! 

Så idag pälsade vi på oss när vi gick till förskolan. 




Matheo somnade gott på vägen hem från förskolan efter att ha fått följa med in och lämna Stella då det inte var populärt att stanna ute och vänta i vagnen. 

I eftermiddag när jag hämtade Stella hittade hon stora istappar och så gjorde hon en snöängel till mig oxå.




Nu får vi se om det kommer nån mer snö, det hade ju varit kul om det kom lite mer så vi kunde gå till stora backen och åka lite kälke.

Vårt ögonblick

Publicerad 2014-01-08 19:23:30 i Stella,

Vi var ju som sagt hos Nina på Ditt ögonblick och fotograferade hela familjen för ett tag sedan. Har ju glömt att visa det fina resultatet!
 
 
 
 

BHV

Publicerad 2014-01-08 19:16:13 i Stella,

Idag har jag varit med barnen på bhv, Matheo på 4-månaders kontroll och Stella på 4-årskontroll.
 
Matheo har vuxit fyra centimeter sista månaden och är nu 65 cm lång och väger 6440 g. Stella var 107 cm lång och vägde 15,01 kg
 
 
Bilderna från när vi var och fotograferads hos duktiga Nina på Ditt ögonblick.
 

Slut på jullovet

Publicerad 2014-01-07 11:57:38 i Stella,

Ja nu är det slut på jullovet. Mikael har börjat jobba igen, Stella är på förskolan och tomtarna är nerpackade. Bara julgranen kvar som Stella tyckte vi kunde ha kvar ett tag till, den barrar ju fortfarande inte så ett tag till får den stå kvar.
 
Matheo sover och jag ska hoppa in i duschen, bäst att passa på!
 
 
 
 

Skogspromenad

Publicerad 2014-01-06 15:27:15 i Stella,

Igår fick vi ett ryck och bestämde oss för en skogspromenad. Stella brukar med förskolan göra utflykter i närområdet på måndagar och då har de tidigare under hösten ibland gått till "Storskogen" vi har varit på väg dit tidigare men fått vända då vi haft vagnen med oss och det inte är så vagnvänlig terräng precis. Så nu fick Matheo hoppa i babybjörnen och så begav vi oss. Stella fick visa vägen, vi visste inte mer än att det var på andra sidan lindsdalsvägen. Efter en snårig stig kom vi fram till en glänta där Stella berättade att de brukade leka med dagis och så visade hon även den koja de brukar leka i.
 
Det började duggregna men som tur hade vi på oss kläder så vi klarade oss, även Matheo som somnade skönt efter en stund.
 
 
 
 

4 månader

Publicerad 2014-01-06 15:00:43 i Stella,

Så har vår lille kille blivit fyra månader och det är redan dags att börja testa lite gröt. Det var väl ingen höjdare tror jag, men vi provar nån sked om dagen så vänder det väl snart.
 
 
 Status annars just nu är att han vill fortfarande inte suga på nappen, men gärna på händerna. Vill gärna sitta upp istället för att ligga i knät till exempel och gör nästan små "sit ups", om man lägger honom ner, för att få komma upp och vara med mer. Sover hyfsat om nätterna, somar runt elva tiden (kunde ju varit tidigare) och sover sedan oftast i ett svep till 4/5 då det blir mat och sedan om jag inte somnar så läggs han tillbaka i sängen och kan sova i fyra fem timmar till. Vi får se hur det blir nu när förskolan börjar igen och vi måste upp och iväg.
 
 

Nya kläder

Publicerad 2014-01-05 16:44:37 i Stella,

Stella fick nya kläder av farfar och Lotta i födelsedagspresent, det var precis Stellas stil och har redan använts flitigt. Tack så mycket hälsar Stella!
 
 
 
 

Födelsedag nr 4

Publicerad 2014-01-05 15:03:31 i Stella,

Så blev det den 25 december och Stellas födelsedag. Tänk att det gått fyra år sedan lillskruttan kom som en liten försenad julklapp till oss på juldagen. Min söta, fina, duktiga, kloka, roliga och ibland alldelles hoppplösa Stella!
 
Det blev ju så klar ännu mer paket för födelsedagsbarnet och så ballonger och tårta förstås.
Av mig och Mikael fick Stella en mikrofon på stativ som hon tittat efter ett tag!
 
 
Sedan var det dags för tårta som jag och Stella fixat på förmiddagen.Vi hade med oss marsipanlock och marsipanrosor och löv från Kalmar för att kunna få till den rätta födelsedagstårtan, en vit prinsesstårta till vår egen prinsessa!
 
 
 
 
 
 

Jul 2013

Publicerad 2014-01-02 18:13:12 i Stella,

Så blev det till slut julafton även 2013. Vi firade hemma i Sibbhult med mormor och morfar, Sofia, gamlamormor och familjerna Persson/Svensson, Magnusson, Lind och så även farmor och Mathilda och Victor - många var vi.
 
Stella och Matheo fick öppna ett paket på morgonen där deras julaftonkläder låg, så här fina var de, Stella i sin fina blåa klänning med rosor på och så glittriga strumpbyxor. Den rosa tröjan fick Stella i födelsedagspresent (tillsammans med en kjol och ett par tights som vi får visa mer senare) av farfar Jörgen och Lotta och den passade perfekt under klänningen och Matheo hade fin skjorta och svarta mjukisbyxor med glansiga revärer så det såg ut som frackbyxor!
 
 
Familjen Persson/Svensson tog familjekort framför granen - varför gjorde inte vi det?!
 
Först var det glögg och fika medans barnen kollade på Kalle och hans vänner. Sedan så var det det förberedelser för de med kökstjänst, lek, stim och stoj för de övriga och till slut när maten var klar och allt plockats fram och de som skulle ammas hade ammats blev det ett julbord med massor av mat. När vi var tillräckligt mätta för resten av året var det äntligen dags. Han kom röd om kinderna eller i hela huvudet faktiskt och delade ut så många klappar så det hade räckt till ett par barn till!
 
Ellen visar något spännande på sin padda för Stella och Siri.
 
Både Matheo och Stella verkade ha varit snälla för de fick massor av julklappar. Det var så många julklappar till barnen så jag glömde nästan bort mina egna, fast bara nästan. Det verkade som att jag varit hyftsat snäll oxå för jag fick ett par Hunter gummistövlar, handdukar, öronhänge,  skärp och massa mer!
 
Stella fick en abc-tavla, Doc McStuffinskläder, en docka, spel, nattlinne och morgonrock, nattlampa, lego en massa pärlor och massa massa mer leksaker. Matheo fick leksaker, badrock, en nyckelpiga han kan åka på när han blir lite större, kläder och en massa annat han oxå!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela