Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Onsdag på Ikea

Publicerad 2017-05-31 19:24:45 i Allmänt, Milo,

Idag har vi äntligen tagit oss till Ikea och köpt Milos ettårspresent från mormor och morfar. Pojkarna och jag fick vänta in Stella från skolan för annars hade det nog blivit liv i luckan. Så jag och Matheo åt en sen lunch efter lite stadigare mellanmål på förmiddagen  och Stella åt sin andra lunch för dagen! För man kan ju inte åka till Ikea utan att äta, eller?! Men alla blev nöjda och glada och det är ju huvudsaken.

När pappa Mikael kommit hem från jobbet var det dags att packa upp det platta paketet och han fick gott om hjälp. Stella hittade spännande material i paketet och började tillverka en outfit till sig själv!

Till slut var det färdigmonterat och det var dags för provsittning, eller klättring...

Både Milo och jag (och de andra, Matheo ska äta mellanmål där imorgon) blev väldigt nöjda med resultatet och tackar och bockar för presenten!

Kalvinknatet 2017

Publicerad 2017-05-31 10:25:13 i Stella,

I måndags var det Kalvinknatet, ett lopp för barn nere i kalmarsundsparken.  Från början ville både Stella och Matheo springa, en väl på plats så tyckte nog Matheo att det var för mycket folk och ståhej så det blev bara Stella som sprang.

Det var fint och soligt även om det blåste en del. Läste i barometern att det hade varit 2500 barn som anmält sig till loppen! 

Vi hejade så klart på Stella och de andra vi kände igen. I Stellas årsgrupp var det 198 som sprang 1400 m, Stella kom på plats 74 på tiden 8:47. Det var en trött Stella som tog emot medalj och t-shirt efter målgång.

Astrid Lindgrens värld

Publicerad 2017-05-28 20:36:44 i Allmänt,

I torsdags packade vi in oss i bilen allihopa och styrde kosan mot Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Det var strålande sol och lagom varm, en perfekt dag för att besöka ALV.

Nu i maj är det lågsäsong, vilket innebär att det "bara" är föreställningar hos Pippi, Emil och Karlsson på taket. Vilket var kanska skönt tycker jag, för man hinner inte med hela parken på en dag. Vi tog det lugnt, åt lunch, stannade vid gungorna (som Milo gillar) och fikade på glass i värmen mellan föreställningarna.

Vi började med Pippi, och efter föreställningen tittade vi i Pippis hus och på hennes båt!

Vi var även förbi Nils Karlsson pysslings hus, vilket jag inte kommer ihåg att vi har sett innan.

Även om det blev mycket vagnåkande för Milo så var han nöjd och glad, och vid föreställningarna får man inte ta med vagn så då fick han ju komma upp och sträcka på benen.

Det blev en mycket bra dag, att sedan hemresan inte blev så kul för mig mest det glömmer vi, huvudvärk och illamående passar ju inte så bra ihop med lång bilresa...

Sandlådan

Publicerad 2017-05-24 06:55:21 i Milo,

Milo har upptäckt sandlådan,

vi har varit ute ganska mycket i trädgården de senaste dagarna och han älskar att krypa omkring och upptäcka saker. 

Solhatten får vara på ibland, när han glömmer dra av den!

Lindsdalsdagen

Publicerad 2017-05-22 11:13:38 i Stella,

I lördags var det lindsdalsdagen. Det var tivoli, utställare, scen med olika uppträden, mattält och så var det springarlopp. Stella ställde upp i barnloppet så vi var på plats redan strax innan halv elva. 

Sedan åkte Stella karusell på karusell! Matheo ville bara sitta i vagnen och vågade inte ens åka den för karusellen som man sitter på en häst eller båt eller nåt annat och som bara snurrar runt i makligt tempo.

Vädret var somrigt och förde med sig en röd ton i nacken på mig som slarvat med att smörja in mig.


På kvällen var vi bjudna ut till Marie, Pär och tjejerna. Supertrevligt och god mat som alltid. 

Barnen lekte så fint hela kvällen och även Matheo fick vara med på ett hörn.

Lekparksbesök

Publicerad 2017-05-16 20:17:08 i Matheo, Milo, Stella,

Så är den äntligen klar, eller nästan, tror det ska planteras lite bärbuskar men annars är nog allt på plats nu.

Jag tog med mig mellanmål, barnen och Stellas kompis efter skolan och så gick vi till lekparken. Äntligen har gungorna kommit upp så även Milo kan ha lite roligt.

Sån tur vi har att de valde att anlägga denna fina park så nära oss, tror vi kommer hänga mycket där. Igårkväll var vi bara borta en snabbis efter maten för det blev så fint väder efter att det regnat hela eftermiddagen. Klockan strax innan halv sju räknade jag till 23 barn på lekplatsen! Den har verkligen varit efterlängtad.

Ettårskalas

Publicerad 2017-05-16 20:08:49 i Milo,

Skriv inläggstext 

I lördags hade vi ettårskalas för Milo i sibbhult. Vi fikade, åt tårta och mat och hade det väldigt trevligt i det fina vädret.

Tjejligan lekte fint och de stora pojkarna lekte fint, de har så kul ihop! Matheo och Otto lekte hela dagen och även söndagen då Otto sov över. När vi satt i bilen hem på söndagen så sa Matheo att han snart ville leka med Otto igen, fast hemma hos Otto då så han kunde kolla på Ottos traktor. Det var så kul att leka med Otto för han är oxå busig!

Milo fick massa fina saker. En gräsklippare av familjen Persson/Svensson, kläder från pop av Sofia o Calle, presentkort på pop och en bro till briotågbanan av familjerna Magnusson/Axelsson/Lind. Av mormor och morfar fick Milo en sparbössa samt ett bord med fasta bänkar från Ikea.

Tack alla som kom och stort tack till mormor och morfar för att vi fick ha kalaset hos er!

Firandet

Publicerad 2017-05-14 08:32:48 i Milo,

Eftersom det var onsdag så var vi så klart på garvaregården. Jag hade bakat kaka som jag tog med och under sångstunden så sjöng alla ja må han leva för Milo! Det lektes och fikades och sedan gick vi hem så jag o Matheo skulle hinna få i oss lite lunch innan det var dags att hämta Stella. Milo han somnade  gott i vagnen och sov ända tills vi gick till skolan.

Både Matheo och Stella hade gjort fina födelsedagskort till Milo. 


Jag hade inte fixat med mat utan vi tänkte att vi går ut och äter någonstans! Vart går man då med tre barn?! När barnen får bestämma då blir det:

Japp, mc Donalds. Mikael beställde osaltade pommes så att födelsedagsbarnet kunde få tugga i sig några!

När vi kom hem var det dags för tårta och peketöppning.


Det var ettårsdagen det. Igår lördag hade vi ett litet kalas i sibbhult så då blev det mer firande, mer om det nästa gång!

Milo ett år

Publicerad 2017-05-11 22:32:12 i Milo,

Så blev han ett år vår lilla minsting. Kan verkligen inte fatta att det gått ett helt år sedan vi åkte in den där tidiga morgonen. Så sjukt det kändes att ha en dag och en tid och veta att nu åker vi in och om ett par timmar kommer vi att ha en liten lillebror till i familjen. 

Antagligen första bilden på Milo, och en svullen lite plufsig men lättad mamma - fast så klart väldigt glad att allt gått bra och att han äntligen var här, vår Milo!

Tummen tog han redan på sjukhuset även om vi försökte med napp.

Och han skulle bara veta vilken tur han har som har två storasyskon som tar hand om honom.

Det blev firande dagen lång, som sig bör, mer om det i nästa inlägg.

Om två dagar

Publicerad 2017-05-08 20:00:56 i Milo,

Ja tänka sig att om bara två dagar blir den här lille parveln ett år. 

Han som oftast är glad, gillar att busa med storasyskonen, inte vill gå utan kryper fort fort, särskilt om han får se ytterdörren stå på glänt eller om någon glömt stänga grinden till trappan. Han som inte vill somna själv utan mamma ska ligga bredvid på sängen, han blir snart ett år!

Stackaren är ju tredje barnet så leksaker finns det gott om och ärvekläder finns det i gömmorna, vad ska han få i present? Vi har iallafall fixat en stor present, får se om det blir någon mer...

Wings for life

Publicerad 2017-05-07 16:22:16 i Allmänt,

Så var det dags igen för Mikael att springa loppet Wings for life. Förra året stod hag med stor mage och två barn å hejade. Detta året packade jag ut dubbelvagnen när jag hörde startskottet gå... inte alltid så lätt att komma iväg i rätt tid med tre barn! 


Men vi gick en runda på stan och fixade en födelsedagspresent til Milo och sedan stod vi på Stortorget när bussen kom och lämnade av löparna som blivit ifattkörda av målbilen.

Namnsdagar och presenter

Publicerad 2017-05-05 16:51:18 i Matheo, Milo,

Om det är någon man kan lita på att komma ihåg namnsdagar så är det mormor Stina, alltså pappa Mikaels mormor!


Det har kommit två små paket i veckan och efter en koll o almanackan så visade det sig att både Filip och John har haft namnsdag.

Så här fina blev pojkarna i sina nya tröjor! Tack snälla Stina!

Sköna maj

Publicerad 2017-05-02 17:08:06 i Allmänt,

Vi var en runda på nyöppnade Lager 157 nu under ledigheten och fyndade nya fleecar till barnen, tyvärr var det slut i Milos storlek så jag får kanske åka dit igen om någon vecka och kolla om det kommit in på nytt!


Fint väder fick vi igår 1 maj, lite kallt i vinden men om man satte sig i lä var det riktigt skönt. Barnen skulle givetvis ha på nya fleecen och solglasögonen de fick i fredags när vi var på köpstaden på Öland. 


Och så en bild på vårt körsbärsträd som är som finast nu, sedan är det bara jobb med att räfsa upp all maskfylld frukt.

Valborg

Publicerad 2017-05-02 16:55:27 i Matheo, Milo, Stella,

Så har det äntligen blivit maj. Vi firade in våren med familjerna Eriksson och Landefrö här hemma hos oss med hamburgare. Vid halv åtta begav vi oss mot karls höjd för att traditionsenlig kolla på brasan.

Stella och Maja försvann snabbt iväg till kompisar som var och lekte på en kulle precis bredvid brasan. Jag och pojkarna hittade ett polkagrisstånd där vi köpte varsin stång, ja inte Milo då förståss, han kastade dock långa blickar på Matheos polkagris och gjorde några tappra försök att få tag i den.

Sedan gick vi hem och fixade efterrätt, gino med glass. De blev en mysig kväll och alla barn lekte så fint och Milo somnade i hyfsat tid!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela