Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Höst/vinterjacka?

Publicerad 2010-08-31 20:22:18 i Allmänt,

Vad svårt det är med ytterkläder till plutten! Köpte hem en lila jacka från H&M häromdagen och så hittade jag fin mössa och vantar på pop. Känns som att hon är för liten för polarns jackor... kanske när hon blir lite äldre och behöver alla de funktioner. Men jag är lite kluven, behöver hon en tunnare jacka nu till hösten? är denna för varm?

Fin blev hon ju ialla fall!

-Vad är det mer du har i påsen mamma?

- Vantar? ska man ha dom på händerna menar du?

Köttfärsrulle

Publicerad 2010-08-31 20:14:17 i Allmänt,

I måndags svängde jag ihop en omelettrulle som blev oväntad bra. Jag tog 6 ägg och 3/4 dl grädde och salt och peppar, blandade ihop detta och sedan hällde jag det i en långpanna med bakplåtspapper i botten. In i ugnen på 200 grader i 6 minuter.

Kvar från lunchen hade vi tacofärs som jag blandade i lite creme fraishe, tacosås, tärnade tomater samt lite majs. Denna röra bredde jag sedan ut på den färdiggräddade omeletten och sedan rullade jag ihop det som en rulltårta - mums!

Brun?

Publicerad 2010-08-29 12:12:56 i Allmänt,

Sitter och kolla overaller på tradera - det finns många fina och prisvärda. Men vad säger ni om en brun?

Snorigt värre...

Publicerad 2010-08-29 11:57:10 i Allmänt,

Lilla Plutten har blivigt förkyld. Hon har haft feber både igår och idag, hon nyser och snorar och är liiite gnälligare än normalt. Stackars Stellis!

Är ni färdiga snart?

Publicerad 2010-08-26 10:16:15 i Allmänt,

Igår var det förskoleinformation på den nya förskolan i fjölebro, Smedjan tror jag den henne?! Det var väldigt fint där och vi hoppas att vi får en plats där till Stellis när hon nu skall börja förskolan. Som det ser ut nu så sikat vi in oss på 15 timmar i veckan from mars 2011.

Pappa Mikael som varit hos frissan innan skulle baaaaara äta, raka sig och gå på toa innan vi kunde bege oss, så istället för en promenad dit som vi tänkt från början fick det bli bilen, men Plutten väntade tålmodigt...
Fleecen som mamma köpte uppe i Grundsund i somras visade sig matcha utomordentligt med de nya byxorna och bodyn från H&M!

Hej!

Publicerad 2010-08-25 16:40:24 i Allmänt,

Idag är jag 8 månader och jag väger 8248g och är 72cm lång. Detta vet jag för jag har varit hos Christine idag.
Hej hej!!!

Gåstol!

Publicerad 2010-08-25 08:34:30 i Allmänt,

Så kom den till Kalmar - gåstolen som mormor och morfar fixat, och plötsligt öppnade sig en helt ny värld för Pluttisen. Kökshandukarna får vi se till att de inte blir allt för smutsiga längre då de är goda att tugga på och låsanordningar till köksskåp och lådor är snart oxå något vi behöver...

Söndag

Publicerad 2010-08-22 20:40:34 i Allmänt,

I helgen har vi haft besök av farfar Jörgen och Lotta, tyvärr har vi varit dåliga på att ta kort så det har vi inga. I lördags var vi över på öland, först i Borgholm och sedan en sväng på köpstaden i Färjestaden. Idag söndag åkte gästerna hem och vi har bara tagit det lugnt förutom en timmes promenad runt Lindsdal och en sväng i trädgården, Mikael med gräsklipparen och jag lite med trimmern.

Men som sagt vi har mest softat i soffan!

Fast det är klart, när Stellis är med så är det ju aldrig helt busfritt!

Kvällspromenad

Publicerad 2010-08-19 09:51:27 i Allmänt,

Igår tog familjen Konradsson/Persson en liten kvällspromenad till macken för att fylla på förådet av ägg som tagit slut. Väl på macken så tog chokladsuget över och det fick bli en liten chokladkaka oxå!
En tur på pappas axlar fick Stellis prova på och hon gillade det så pass att vi fick ta fram nappen för att få slut på protesterna när det var dags att hoppa ner i vagnen igen!

Garageuppdatering

Publicerad 2010-08-15 08:37:22 i Allmänt,

Igår så var det hyfsat målarväder...
det resulterade i att ena gaveln är nu färdigmålad. Notera även att till och med grunden är målad på både gaveln och långsidan!

Hemmalagat är gott!

Publicerad 2010-08-15 08:33:40 i Allmänt,

Både jag och Mikael har försökt börja laga lite mer egen mat till Plutten. Häromdagen kokade jag kyckling med morot och vitlök och gjorde sedan purré av detta sedan kokade jag makaroner som jag bankat sönder till småbitar och blandade i kycklingmoset. Stellis åt och åt... och om inte detta var nog så hade jag även gjort eget äpple och päronmos till efterrätt och även detta gick åt som smör i solsken :)

Så här glad blev Plutten när hon fick mammas egen mat!
Idag ska det göras mer päronpurré och någon köttfärsgryta med majs - återkommer med recension från Stellis!

Killbesök!

Publicerad 2010-08-11 16:02:02 i Allmänt,

Igår jobbade jag så Mikael och Stefan (Tages pappa) passade på att ta en liten promenad och fika med barnen ihop.  Pappa Mikael hade tagit så fina kort på Tage och Stella och de är INTE arrangerade intygar Mikael!
Idag var det mammornas tur att ut och gå och fika lite, tyvärr så kunde inte Tages mamma hänga med hem på fika så det blev bara jag och Willes mamma Therese. Men nu fick ju Wille lite tid ensam med Stella så han blev nog glad :)

Hade jag varit lite snabbare med kameran så hade jag oxå kunnat få till lika fina bilder med handhållning, men jag var inte så snabb men det blev fina kort på de små godingarna ändå!

På väg...

Publicerad 2010-08-11 15:48:42 i Allmänt,

Ibland när Stella är på riktigt bra humör så kan hon roa sig själv länge på filten med sina leksaker. Häromdagen låg hon först på rygg med huvudet på den vita kudden. Efter ett tag (när jag plockat upp ur diskmaskinen) så hittade jag henne på mage så här nöjd!

Kul med ballong!

Publicerad 2010-08-09 18:29:19 i Allmänt,

I fredags var jag och Stellis en liten runda på stan. Det var stadsfest så det var massor med folk och massor med gatustånd där de sålde en massa onödiga och onyttiga saker. Men ballongen som Stella fick den vara bara skoj!

Mamma jobbar...

Publicerad 2010-08-09 18:25:04 i Allmänt,

och Stella gosar med pappa!
Lilla Plutten vaknade klockan sex imorse och ville inte somna om! Man skulle nästan kunna tro att jag lurat i henne det för att pappa Mikael skulle få se att det inte är så långa sovmorgnar som han tror (även om det normalt brukar vara lite längre än sex iallafall...)

Vad har vi gjort idag då?

Publicerad 2010-08-05 13:07:28 i Allmänt,

Jo vi har varit och gungat. Det var så fint väder i förmidags att man kunde tro att det fortfarande var sommar men sen kom molnen och nu är det höst igen!

Sedan har jag anmält Pluttisen till babysim! Eftersom jag kommer jobba måndagar då det är babyrytmik så missar jag det, men nu blir det alltså simhallen på torsdagar för mig och Stellis istället!

Fika med lunch!

Publicerad 2010-08-04 18:53:52 i Allmänt,

Onsdag idag och dags för promenad med mammorna! Efter en lång promenad runt golfbanan så blev det fika för mammorna och lunch för bebisarna hemma hos Tage. Eftersom det var oplanerat så hade jag inte med mig någon lunch till Pluttisen så Tage fick bjuda på köttfärsås med potatismos. Det var riktig lyxlunch - Tages mamma Ulrika är nämligen så duktig så hon gör egen mat till Tage!

Tage delar inet bara med sig av mat utan sina leksaker med :)

Wille den lilla linslusen!

-Va det någon som sa något?!

Garaget då?

Publicerad 2010-08-04 18:33:48 i Allmänt,

Det går frammåt det med, mycket småsaker som har fixats som gör att helheten blir bra. Fast det har hänt ganska mycket på den sista gaveln. Där har det kommit upp en helt ny garageport och panel har spikats och foder har sats upp.
Nu är det bara en massa målarjobb kvar. Sofia, har du fått något jobb ännu? Annars har du målarjobb här!
Stella övervakar så att allt går rätt till.

Uppdatering sedan sist.

Publicerad 2010-08-04 18:26:48 i Allmänt,

Det var visst ett tag sedan sist var det någon som påpekade. Vart skall vi börja? Jo, vi börjar med mjukglassen för det är gott, det tycker både mamma och Plutten :)
Vi åkte upp till Borgholm en eftermiddag och gick och tittade på allt folk och i lite butiker. Vi hittade även god mjukglass i nybakat rån - det var smaskigt!

Stellis har oxå blivit duktig på att dricka ur muggen alldeles själv och visst har vi bildbevis på det!
Sedan har ju mamma börjat jobba så nu får snart pappa Mikael börja uppdatera bloggen lite. Den här veckan var ju han upptagen med garaget så därav de få inläggen men Stellis gick det i alla fall ingen nöd på, hon hade både mormor och farmor som barnvakter.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela