Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Cupcakes

Publicerad 2016-09-30 15:46:40 i Stella,

I tisdags när jag hämtade Stella efter skolan så ville hon absolut göra cupcakes, så då gjorde vi det!

Och man måste ju provsmaka.

Duran o Mollan

Publicerad 2016-09-27 19:00:11 i Stella,

I söndags fortsatte giraffens firande med att Duran och Mollan framförde sin allsångsshow på scen utanför Coop.

Matheo kanske ser lite ointresserad ut men han var nog mest koncentrerad, för han tyckte det var kul men han ville inte hoppa eller klappa eller nåt sånt utan nöjde sig med att sitta i vagnen och titta.

Stella däremot skulle ju stå längst fram och var med och hoppade och dansade!

Vi köpte en ny dvd, men den höll inte så länge. När vi kom hem ville Matheo titta, problemet var att dvd-skivan satt så hårt och "någon" försökte slita ut skivan utan att trycka ner plupparna i mitten så skivan är inte längre hel om vi säger så!

Men det har tittats på gamla dvd-skivor, vi har ju ett par. Och vem vet kanske tomten kan fixa en ny skiva som går att titta på!

Giraffen 30 år

Publicerad 2016-09-24 22:44:25 i Stella,

I helgen firar giraffen 30 år, Stella konstaterade snabbt att jag var äldre! De firar iallafall med en massa familjeunderhållning och idag var det tårta i långa rader samt brandbilar, polisbilar och ambulans att titta på.

Stella åt tårta som det bjöds på och Matheo tog kort på mig med sin telefon innan vi letade rätt på bilarna.

Barnen fick erbjudande om att prova de olika bilarna men vågade inte. Matheo tog dock mod till sig och frågade både en brandman och en polis och deras bil var snabb!

Studiedag

Publicerad 2016-09-24 22:34:37 i Stella,

I torsdags var det studiedag för Stella så hon och jag passade på att åka in till stan och gå en sväng på hm och sedan åt vi Stellas favorit: sushi!

Sedan var det dags att åka å hämta lillebrorsan.

Det hopades studsmatta och vi hade det skönt i det fina vädret som äntligen börjar kännas lite mer höstligt.

Sedan lite häng på altanen allihopa, en väldigt bra studiedag alltså.

Lämna och hämta.

Publicerad 2016-09-21 19:42:20 i Allmänt,

Detta eviga lämnande och hämtande, undra hur många gånger eller hur långt jag kommer att ha gått sammanlagt bara fram fram och tillbaka till skolan och dagis när den här föräldraledigheten är över?!

Idag är det onsdag och Matheo har varit ledig, så då är det bara Stella som ska lämnas o hämtas. Och så har jag och killarna varit på garvaregården förstås. Men enligt min app Move, som håller koll på hur jag rör mig (eller inte, återkommer till det) så har jag idag gått 4,9 km och då har jag inte tagit någon promenad utan bara lämnat o hämtat.

Sedan var det den där appen dom håller koll på hur jag rör mig. Den funkar oftast klockrent men idag har jag tydligen varit på (i) Nordatlanten i elva minuter mellan 12:21 och 12:32...

Vi brukar ju oftast ha bråttom till skolan och dagis men hem tar vi det lite lugnare, om inte Milo är vaken och hungrig förståss. Idag sov han som en stock så då kunde vi ta det lugnt och plocka och äta lite björnbär, leka med pinnar och plocka blommor längs vägen.

Dop

Publicerad 2016-09-19 15:14:04 i Stella,

Nä nu får jag ta mig i kragen, det är nu mer än en vecka sedan Milo döptes och först nu kommer ett inlägg här på bloggen.

Dagen började lugnt, Milo somnade i köket medan det förbereddes pastasallad.

Klockan ett var det så dags för dop i Kläckeberga kyrka. Det var Milo och Elvis som skulle döpas och precis som med Stella och Matheo så var det Sussie som var präst och utförde dopceremonin. Jag och Mikael spelade och sjöng "Tänk att livet har landat just här" och Stella sjöng "I vått och torrt".

Nu har vi ju många fler bilder i den riktiga kameran, men eftersom jag bloggar från mobilen så blir det bara dessa än så länge tills Mikael laddat ner de andra eller vad det är han ska göra... Men om ni som läser har nån fin bild, tex när Stella sjunger eller så, så får ni gärna skicka den till mig!

3 år

Publicerad 2016-09-05 22:52:24 i Stella,

Igår söndag var ju Matheos treårsdag! Vi väckte födelsedagspojken med sång och paket.

Det var en bok och en sopbil. Han har pratat om en sopbil de senaste dagarna så i lördags så fixade jag de sista presenterna och hittade då denna som blev väldigt omtyckt. Det var till och med så att han inte alls brydde sig om de andra två paketen som låg och väntade på honom vid frukostbordet. De förblev oöppnade ett bra tag tills Stella tjatade på honom om hon gick öppna. Han hade ju fått din sopbil och var nöjd med den!

Men den radiostyrda bilen var ganska bra ändå till slut. Fast inte lika bra som sopbilen som fick stå bredvid på bordet när vi åt och stå bredvid sängen när han skulle sova på kvällen...

På eftermiddagen kom Daniel, Maja och Amanda på lite fika, vi hade gjort sandwichtårta eftersom sandwich nästan är den enda glassen Matheo ätit i sommar och tårtan den blev god med nutella i mellan sim murbruk och grädde och blåbär på toppen.

Mina fina älsklingar! Nu är det bara att ladda om till helgens stora kalas, får se om han vill ha några fler presenter eller han fortfarande är nöjd med sopbilen.

Morgonpromenad

Publicerad 2016-09-02 13:11:28 i Matheo, Stella,

Idag när vi lämnat Stella på skolan så tog jag med pojkarna på en promenad. Milo somnade gott i vagnen men Matheo fick jag muta med min mobil efter ett tag. Vid gamla fotbollsplanen håller de på att bygga nya bostäder så där var ju väldigt spännande med grävmaskiner och en vält. Där stannade vi en liten stund och Matheo tittade med stora ögon tills jobbargubbarna tog rast!

När Milo sedan vaknade var det lite gnälligt men då var vi som tur var påväg hem på den där gångvägen som går förbi dagis. Och där finns ju fina träd att kolla på om man fäller ner suffletten.

När Milo tröttnat på träden så var det dags att ta till nästa knep för att hålla honom på bra humör.

Sitta upp är ju väldigt spännande!

Äntligen hemma, och alla är nöjda och belåtna!

Garvaregården

Publicerad 2016-09-02 12:49:23 i Stella,

I onsdags var jag och pojkarna på garvaregården. Trodde Milo skulle somna på ditvägen men icke, han låg sedan mitt på golvet på mjuk matta med fyra andra småttingar och tittade och lyssnade på alla barn och allt ljud runt omkring.

Matheo han lekte med bilarna, fikade och sedan målade han en glass som vi får visa nästa vecka när vi hämtar hem den.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela