Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Åka kälke

Publicerad 2012-01-31 14:38:45 i Stella,

I lördags var jag och Sara med barnen i backen som vi har här i närheten. Det är ingen dålig backe måste jag säga, det kittlar ordentligt i magen när man åker ner!
På den inte fullt så branta sidan skickade vi ner de små själva, först My på kälken och sedan Stella i Mys pulka. Det tyckte de var roligt tills det blev lite för kallt då fick vi gå hem och värma oss.

Jag och Mikael tog oss även till backen en stund på söndagen - man får ju passa på medan det finns snö!

Första klippningen

Publicerad 2012-01-24 13:12:56 i Stella,

Igår var Stella hos frisören för första gången. Jag hade beställt tid hos Hårtrollet här i Lindsdal så efter dagis var det dags och givetvis tog vi pulkan dit. Jag blev lite orolig för hur det skulle gå då Stella verkade trött och gnällig och ville ha både napp och snutte med sig i pulkan.

Men väl på plats så gick det jättebra, hon satt själv i stolen och tittade med stora ögon på frisören medan hon klippte. Kom på nu att vi skulle tagit en "före" och "efter-bild", men det glömde vi...


Vilken skillnad det blev, nu ser hon verkligen ut som en "stor flicka" och inte mammas lilla bebis!

På väg till dagis

Publicerad 2012-01-23 09:49:09 i Stella,

Idag tog vi pulkan till dagis - det var enklast så! Här på bilden är det skottat men på de små gång och cykelvägarna till dagis var det inte skottat och då gick det mycket lättare med pulkan.

Supersmarrigt

Publicerad 2012-01-18 18:59:03 i Stella,

Igår gjorde jag Double Down till middag till mig och Mikael - Stella fick makaroner, majs och kyckling. Stella tyckte att hennes mat var lika smarrig som vår, men det vetti katten!!!
Skivad stekt kyckling, bacon, ost, avocado och så en god sallad, och till detta en jättegod sås på majonäs, ketchup, dijonsenap och hackad smörgåsgurka.
Inte riktigt som i originalreceptet som ni hittar här men jag tycker det är godare så här,

Onsdag

Publicerad 2012-01-18 18:50:46 i Stella,

Onsdag är ju dagisfri dag för Stella så idag stod Garvaregården på schemat. Pappa Mikael fick väcka oss så att vi skulle hinna till öppna förskolan som börjar 9.30... Stella har verkligen kommit in i en långsovarfas och kan sova nästan hur länge som helst på morgonen. Vi var bara lite sena dit så Stella hann med att både leka med alla leksaker, kavla lera, sjunga, fika och leka lite mer innan vi gick vidare hem för att fixa lite lunch. Stella beställde pannkakor med grädde och tyckte det var jätteroligt att hjälpa till med att vispa grädden.

Sedan bestämde vi oss för att ta en promenad och få lite friskluft så vi gick rundan om Förlösa för där finns det hästar som Stella tycker är spänannde att kolla på.


När vi kom hem så lekte Stella med sina leksaker och jag började att förbereda maten för kvällen. Jag och Mikael har ju börjat äte LCHF igen så för oss blev det blomkålsmos med ädelost samt renskavsgryta med lök och champinjoner, till Stella gjorde jag vanligt potatismos.

Nu sitter Stella och MIkael och kollar på Disney channel, det är snart dax för Chuggington - Stellas favoritprogram, och det börjar bli dax för mig att förbereda vällingen så den lilla damen kan hoppa i säng efter det!

Möte på banken

Publicerad 2012-01-16 22:34:18 i Stella,

Idag har vi varit på möte på banken. Stella tog så klart med sig sin portfölj för alla viktiga leksaker som kan behövas medan mamma och pappa pratar med banktanten!

Mer julklappar och presenter!

Publicerad 2012-01-10 18:41:27 i Stella,

För ett tag sedan visade ju lite julklappar som Stella fått, här kommer lite fler.
Denna röda fina Bobby-car fick Stellis av mig och Mikael i födelsedagspresent.

Idag har vi även likt med leran som mormor gjorde till Stella i julklapp. Det blev både en del kakor och sedan spagetti och till sist så gjorde vi gubbar!
Eller rättare sagt, till sist låg hälften av leran jag tagit fram på golvet och Stella hade gått över till att finfördela leran i små små bitar...

Göteborg

Publicerad 2012-01-10 18:21:19 i Stella,

Vi har ju som bekant varit ett par dagar i Göteborg hos moster Fia. Vi har gått på Universeum och vi har varit på stan och budgetshoppat och sedan har vi ätit och fikat som vanligt!

Vi lyckades få tag i ett direkttåg upp till Göteborg så det gick verkligen som på räls upp, inga bussar eller förseningar där inte och Stella var så duktig och satt stilla mest av tiden när hon inte åt hamburgare eller ritade med kritorna hon fick på MAX.

Sofia mötte ocss på stationen och så tog vi spårvagn tillbaka till hennes och Calles lägenhet. Stella tycker ju det är så spännande att åka både tåg och spårvagn och hon skall ju helst inte sitta kvar i vagnen på spårvagnen utan då ska hon sitta "på stolen"!
På fredagen var vi på Universeum. Där tittade vi på både fiskar av olika slag och apor och fåglar. Och så fick Stella provsitta en polisbil och trycka lite på knapparna så att sirenerna började blinka!

På lördagen tog vi både sovmorgon och långfrukost så det blev bara en liten runda på stan med den obligatoriska pannkakslunchen för Stella och sedan hann vi givetvis med en god fika med supersmarrig morotskaka!
Stella är ju stora flickan nu och kan både sitta på mosters höga stolar och bre mackan själv - nästan.
Lånar lite smink av mamma sedan är vi redo att göra stan i sina nya kläder. Strumbyxor i julklapp från gamlamormor och tröja och kjol i födelsedagspresent från mamma & pappa.

Åka spårvagn

Publicerad 2012-01-07 18:30:38 i Stella,

Stella gillar skarpt att åka både tåg och spårvagn. Det har nog varit det bästa med besöket hos moster Fia!

Nyår!

Publicerad 2012-01-02 16:58:26 i Stella,

2012, det kommer att ta ett tag att vänja sig vid de nya siffrorna!

Det nya året firades in med hjälp av Sara och Mysan, Ulrika, Stefan och Tage. Vi lagade pizza till barnen samt en trerätters meny till oss vuxna.

Förrätt: Smördegsbakelse med ädelost, päron, ruccola och valnötter.

Huvudrätt: Helstekt oxfilé med potatiskaka, falska sniglar samt baconinlindad sparris och till detta rödvinsås, whiskeysås samt bea!

Ja - vi var lite smått mätta efter allt detta, men givetvis så hade vi inte bara gjort Creme brulé till efterrätt utan även hemmagjord vit chokladglass...

Gott var det i all fall och värt varenda kalori!
Så här fin var Stellis i sin nya klänning som hon fått av Carolina och Lars i födelsedagspresent.
Barnen lekte fin hela kvällen och sedan somnade två tredjedelar vid elva medans den andra tredjedelen somnade i mitt knä vi halv ett...
Trots välling så var det en viss ung dam som inte ville somna när de andra barnen skulle sova.

Julklappar

Publicerad 2012-01-02 16:36:45 i Stella,

Stella fick så mycket fin i julklapp, tänkte visa några här så kanske det kommer fler längre fram!
Den mysiga fleecejackan med tillhörande byxor fick Stella av Mikaels mormor Stina. Den har redan blivit en riktig favorit precis som de rosa stövlarna som Stellis fick av mormor och morfar!
En massa lego fick hon bland annat av Moster Sofia och farbror Magnus och kusinerna Lukas och Vilda plus även mig och Mikael så nu kan hon bygga stora torn och hus utan problem! Tröjan hon har på sig fick hon i födelsedagspresent av mig och Mikael tillsammans med en rosa kjol. Vi har portionerat ut födelsedagspresenterna lite då och då nu när vi kommit hem och tröjan ville hon ta på sig med en gång när hon öppnat paketet!
Den fina pyjamasen fick hon av familjerna Magnusson, Lind och Axelsson och den söta lilla lila hästen som pratar och sjunger och lyser på magen fick Stellis av morbror Sebastian och Veronica, den har lärt Stella att säga: "Jag älskar dig mamma" så den tycker vi mycket om!

Fortsättning på julen

Publicerad 2012-01-02 16:18:44 i Stella,

Vi for ju vidare mot Falkenberg på juldagen för att fira jul och Stellas födelsedag med Mikaels familj.

Första stoppet var hos Mikaels pappa Jörgen och hans fru Lotta, även Mikaels systrar Evelina och Emilie samt hans bror Magnus var där med sina barn.
Pojkarna tittar på något roligt i Magnus mobil och Emilie grejjar med sin kamera!


Stella och Vilda i sina nya kläder som de fått av Jörgen och Lotta

Sedan åkte vi vidare till Mikaels mamma där det blev kalas med mat och tårta och mer presenter!


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela