Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Karamellkokeri och bad i Bjärby

Publicerad 2018-08-22 20:06:23 i Allmänt,

Nu har skolan och jobbet dragit igång på allvar igen och vi är tillbaks i rutinerna. Men en solig dag i somras åkte vi på utflykt till Öland för att kolla in karamellkokeriet i Bredsätra och sedan åkte vi vidare till den mysiga lilla stranden i Bjärby för att svalka oss i havet innan det var dags att vända bilen hem igen.



(null)

(null)
(null)
Framme på karamellkokeriet så började vi med att fika på lite glass och leka på den fina båtlekplatsen utanför.

(null)

(null)

(null)
Sedan var det dags att gå in i kokeriet och titta när de tillverkade karamellerna. Den här dagen var det karameller med smak av rabarber som tillverkades, provsmaka fick vi oxå - mycket goda! Vi köpte med oss en strut med blandade smaker och begav oss vidare mot stranden.

(null)

(null)

Strax norr om gårdby ligger den lilla mysiga stranden Bjärby. Man kör ner på en smal grusväg och eftersom det är en privat väg får man betala en vägavgift på 20 kronor för att parkera. Men det är det värt, det är minst lika fin strand som i Böda fast mycket mindre, mysigare och närmare och inte lika långgrund som Färjestaden.

(null)

(null)
Efter sol och bad var det sedan dags att vända hem mot Lindsdal igen.

Kackelstugan och Hästpojken

Publicerad 2018-08-06 20:46:15 i Allmänt,

Förra sommaren var vi ett gäng tjejer som var på Kackelstugan och lyssnade på Melissa Horn. Vi tyckte det var så mysigt så i år fick killarna hänga med. Vi bokade biljetter redan i valborgs till hästpojken, som jag inte lyssnat på så mycket innan men började lyssna in mig på inför konserten. För det är ju så mycket roligare när man känner igen låtarna som spelas. Och när jag väl börjat lyssna så kunde jag inte sluta, en ny trevlig musikbekantskap som jag inte tänker säga upp i första taget.

Vi började med en mysig middag på Seasalt i Färjestaden. 
(null)

(null)

(null)

Eftersom vi hade barnvakt för kvällen så drack jag läskig blå cider. Eller var det kanske för att deras Briska fläder var slut och sedan hade jag redan provat den torra äppelcidern. 

Efter middagen bar det iallafall vidare mot Hästpojken och Kackelstugan.
(null)

(null)

(null)

(null)
Sån himla mysig kväll som jag och Mikael faktiskt avslutade själva på Lilla puben inne i Kalmar, där vi blev avsläppta av vår skjuts. Det är ju inte så ofta vi har barnvakt så vi passade på att ta en cider o öl till innan vi tog sista bussen hem till Lindsdal igen. Ett sånt där minne som man kan plocka fram i mörka novemberkvällen när man hämtat hem trötta barn från förskolan och fritids och ska steka upp falukorv till middag!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela