Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Nu och då

Publicerad 2017-07-29 15:14:22 i Matheo, Milo,

När vi var hemma i helgen för att fira Sofia som fyllde 30 år i fredags hamnade vi med gamla fotoalbum i knät en kväll.

Att skjutsa lillebror/syster på släpet var visst poppis redan för trettio år sedan!

Citron och vallmokaka

Publicerad 2017-07-28 17:14:26 i Allmänt,

Förra veckan bakade jag och matheo en sockerkaka med citron och vallmo efter det här receptet. 

Recept

Den blev mycket god tycker jag och passade alldeles utmärkt både på stranden och hemma i soffan med en kopp te!

Sandskulpturtävling

Publicerad 2017-07-18 00:18:36 i Stella,

Igår söndag åkte vi in till stan för att ta en tur till kalmarsundsparken och titta på de sandskulpturer som finns där nu. Vi parkerade vid baronen och gick sedan om gästhamnen och kollade på båtar, vidare genom Stadsparken och förbi slottet, tillslut kom vi till stranden där skulpturerna stod uppradade.

Har för mig att elefanterna vann, men det var flera fina bidrag. Matheo gillade ubåten och Stella gillade elefanterna. Vilken tur att det numera finns en glasskiosk i kalmarsundsparken för sedan blev vi glassugna.

På vägen tillbaka stannade vi en stund på lekplatsen i Stadsparken. 

Vi hittade ett klätterträd. Och annat att klättra på oxå!

En blåsig men härlig utflykt. Alltid skönt att komma hemifrån ett par timmar så det känns som man har gjort något, och igår kollade vi som sagt på sandskulpturtävling. Det ni!

Sommardagar

Publicerad 2017-07-16 14:51:59 i Allmänt,

Den här veckan har vi mest varit hemma i Lindsdal mrn även gjort några småutflykter. Förra söndagen åkte Stella, Matheo och jag till rafshagen och hade det skönt medan Mikael och Milo var hemma och tvättade bilen. På måndagen åkte vi alla till stranden och det var inte lika lugnt och skönt.

Det var inte så mycket folk där i måndags men med en ettåring som kryper mot vattnet och inte stannar när han blir blöt utan bara fortsätter, blir det inte så lugnt! Stella badade, hoppade i från bryggan och simmade in. Matheo kanske doppade stortån...

I onsdags körde vi en sväng på Öland, på jakt efter gofika. Först åkte vi till rällapaviljongen då jag läst att de hade kak och glassbuffé, men väl där såg det inte så lockande ut så vi åkte vidare och hamnade på café strandnära i stora frö. Där åt vi gott och dyrt, men deras brownie med ett täcke av italiensk maräng - supergod!

I torsdags var det poolväder och barnen, eller mest Stella och Milo, badade. Sedan tände Mikael grillen och vi grillade majskolvar och flintastek och hade det bra!

Studsmattan är poppis fortfarande, nu har även Milo fattat tycke. Igår lördag åkte jag och barnen åter till rafshagen, texmexkväll med familjen Eriksson i fredagskväll gjorde dock att vi kom iväg sent. Så efter en timme på stranden började det hopa sig mörka moln och jag tyckte nog att jag kände ett par regnstänk. Men tre gånger på stranden på en vecka får man väl säga är godkänt.

Grundsund del två

Publicerad 2017-07-13 19:55:22 i Allmänt,

Även torsdagen var fin och efter frukost ute så åkte flytvästarna på igen för en tur till Gullholmen för lunch och glass!

Innan avfärd fiskades det krabbor vid båten, och vilka krabbor det fanns där.

väl på Gullholmen hittade vi en mysig uteservering där vi slog oss ner, enda problemet var att de meddelade att de var lite kort om folk så det kunde ta lite längre tid... men men vi fick vår mat tillslut och alla blev mätta o glada, jag åt en mycket god pizza. Finns tyvär inga kort på grund av lågt blodsocker och behov av att äta maten ögonblicket den landade på bordet!

Glass blev det till efterrätt även om det började blåsa en del.


Efter båtturen tillbaka till Grundsund packade vi in oss i bilarna och begav oss mot Göteborg för en övernattning innan det var dags att styra kosan mot Kalmar.

Vi tackar hela familjen Munthe för att vi får vara i er fina stuga och ett särskilt tack till Sofia o Calle som stod ut med cirkus Konradsson i fyra dagar!

Grundsund 2017

Publicerad 2017-07-09 21:36:55 i Allmänt,

I måndags vaknade vi i ett tyst hus då farmor och Mathilda fortfarande jobbar. Vi gick upp, åt frukost och packade sedan in oss i bilen för färd mot Grundsund. En kort avstickare in till stan för att fixa solhatt till Milo, för den glömde vi hemma då det regnade när vi körde på lördagen.

Calle och Sofia kom för första gången efter oss, så vi hade packat in, lämnat bil och handlat och förberett mat när de väl kom upp framåt kvällningen. Sedan blev det grillat och vi åt faktiskt ingen måltid inne på alla fyra dagarna, det är nog rekord!

På tisdagen var det fint väder men lite för blåsigt för att åka båt, så därför tog vi bilarna till Lysekil. Calle tog med Stella o Matheo och Mikael och frågade om de kunde få komma upp på bryggan och kolla och det gick fint. Jag, Sofia och Milo stannade nere och kollade vattnet och bilen!

I Lysekil åt vi som vanligt lunch på Norra hamnen 5, sedan shoppade vi lite, bland annat hittade Stella en keps och så köpte vi förstås räkor till kvällen, så gott.

På onsdagen var det fortfarande fint väder och mindre vind så vi packade båten full, med fika, grill, korv och barn och så gav vi oss ut till en obebodd ö för att bestiga berg och utforska - som barnen sa!

Efter vi grillat korv och ätit lunch så fick jag Milo att somna på en av solmadrasserna, tror han sov där i över två timmar!

Stella och Matheo spran runt på klipporna och vi vuxna turades om att hänga med på deras utforskningsrunder. Efter nån timme och lite mer fika så var det fler som somnade...

Matheo var hyfsat svettig under flytvästen när vi väckte honom efter 20 minuter.


Det blev ett långt inlägg med många bilder, får dela upp det tror jag, så fortsättning med krabbfiske följer...

Semester

Publicerad 2017-07-08 14:54:13 i Allmänt,

Det har ju blivit lite av en tradition att under semestern besöka Calle och Sofia i Grundsund. Vi diskuterade när vi var där första gången men kom fram till att det måste varit 08 eller 09? 


I lördags packade vi in cirkus Konradsson och drog till västkusten. Första stopp var Falkenberg.

På lördagskvällen bjöd farmor på Pippiteater. Jättefin föreställning med mycket musik och sång, alla barnen gillade verkligen teatern och det var inga problem att sitta still de närmare två timmarna den varade. 

Ett bad är nästan obligatoriskt, perfekt när alla får plats i badkaret. Milo kom dock åt panelen där man sätter igång bubblorna och pojkarna flög bokstavligt upp ur vattnet strax efter kortet är taget! Men Stella fyllde på mer vatten och satt och bubblade ett bra tag, och efter att Matheo stått vid sidan och kollat in Stella i badet och kännt lite med händerna på bubblorna så hoppade faktiskt han i igen.

På söndagen gick vi till vallarna där det finns en stor lekplats och även lite djur att titta på.

På måndagen var det åter dags att packa in cirkusen i bilen och fortsätta upp till Grundsund. Fortsättning följer!

Midsommar 2017

Publicerad 2017-07-02 23:14:12 i Allmänt,

Så blev det midsommar. Vi har ju äntligen fått en liten tradition att fira på Öland i Lilla frö med Anna, Mikael, Elna, Johanna och Daniel. I år var även moster Sofia med, hon kom med tåget på torsdagskvällen och jag o Milo hämtade. 

Vi träffas redan klockan tolv och börjar med lunch och sedan tårta. Sedan är det tipspromenad med ett stort gäng nere på vägen, och dans runt midsommarstången. Framåt kvällningen är det dags för grillning och sedan när klockan närmar dig tolv och vi firat i tolv timmar, då packar vi ihop och beger oss till Lindsdal igen!

Det var inte lika varmt dom förra året, men det var sol och fint fram till sextiden, då kom regnet och vi fick flytta in i uterummet. Men det var härligt med sol på dagen iallafall!

Midsommarfest/sommaravslutning

Publicerad 2017-07-01 23:26:38 i Matheo, Milo, Stella,

Torsdagen innan midsommar var det midsommarfest på förskolan. 

Det var som vanligt dans runt midsommarstången ledd av Jörgen med gitarr. Stella, Matheo och jag dansade medan Milo och Mikael tittade på. Efter dansen var det glass med jordgubbar!

Sedan lektes det en sista gång på gården och vi fick även träffa en av Milos fröknar som han ska ha till hösten när han börjar. Den 14 augusti börjat inskolningen, inte klokt vad tiden gått fort...

Ny pool och sommar

Publicerad 2017-07-01 22:20:46 i Stella,

På söndagseftermiddagen efter att mormor och morfar åkt hem och morfar gett Stella en stor sedel att köpa ny pool för åkte vi till Jula för att köpa just en ny pool!



Det blev inte bara pool utan det räckte även till en krokodil och en glidbana till barnens stora glädje!

Vilka fina dagar vi hade första veckan, poolen användes flitigt. Nu har den fått vila lite, men vi hoppas att det ändras snart igen.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela