Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Blåljus och jul

Publicerad 2017-09-27 21:27:44 i Allmänt,

I fredags kom farmor, Mathilda och Novalie från Falkenberg för att hälsa på. Det blev tacos och så fick Matheo fina födelsedagspresenter. En stor brandbil av farmor, Briotågsbro från mormor Stina och briotågsbrandbilar och brandstation från Mathilda.

På lördagen var det blåljusens dag på nya brandstationen. Vi packade in oss i två bilar och begav oss.

Det var lite tråkigt väder med regn och grått. Och väl framme på brandstationen där brandbilar, ambulanser, polisbilar och bärgningsbil stod uppställda tyckte inte Matheo att det var särskilt roligare då en bärgningsbil stod och tutade hela tiden. Ja, det var ju inte bilen som tutade utan de barn som fick provsitta bilen. 

Vi åkte sedan vidare mot stan och ett första stop på mc Donalds. Sedan hade jag lite strumpor och ett par jeans att köpa.

Framåt kvällen var det sedan dags att fira jul tyckte Stella. Hon tog fram julduk, pepparkakor, tomteskum och så förstås lillgranen med julgranskulor i! Hon packade in godis och pyssel i paket och tyckte att vi andra oxå skulle fixa paket och till slut blev det värsta julklappsutdelningen. Jag fick tex  den här fina ringen av Stella.

Efter utdelningen blev det underhållning.

Nu är det bara tre månader till nästa jul!

På språng

Publicerad 2017-09-12 20:13:17 i Milo,

Milo älskar att vara ute, ja de andra barnen gillar det oxå. Så idag efter hämtning då stannade vi kvar ute i trädgården en stund innan det var dags att gå och påbörja kvällsmaten. Eller nu ljög jag, vi skulle tydligen inte alls vara i trädgården tyckte någon!

Sedan kom glassbilen så lägligt... då var vi ju tvungna att köpa lite glass, så nu är glassförrådet påfyllt ordentligt.

Första frisörbesöket

Publicerad 2017-09-10 13:26:00 i Milo,

 
Igår lördag var vi hela familjen inne i stan, vi skulle bland annat köpa höstskor till barnen och eftersom det var köp tre betala för två på Stadium så passade det oss utmärkt! Mer sånt, tycker jag, perfekt att köpa skor till alla barn men bara betala för två.

Vi gick sedan förbi en liten frisör som tog 150 kr för att klippa barn, vilket är hälften mot det som vi betalar här i Lindsdal. Vi fick ett infall och Milo fick därmed sitt första frisörbesök. Han tyckte dock inte lika mycket om det som storsyskonen utan det var ledsna miner så det blev en turboklippning och ingen dokumentation, men fin blev han tycker jag.

Fyraårsdagen

Publicerad 2017-09-08 21:57:29 i Matheo,

I måndags fyllde även Matheo fyra år. Vi väckte honom med skönsång och paket på sängen.

Han har ju önskat sig "ett blått legotåg som man kör med fjärrkontroll" i flera månader nu. Han har tittat på videor på legotåg på youtube och det har varit det enda han önskat sig. Så efter han öppnat ett paket med strumpor och ett med en skjorta så hoppade han raskt ur sängen när vi tog fram det stora paketet! Att sedan behöva gå till förskolan var ju inte jättepopulär...

Men han hade ju såklart blivit firad på förskolan och sedan kom pappa Mikael hem extra tidigt och hjälpte till att bygga lego och på kvällen blev det köttfärssås och spagetti med vaniljglass till efterrätt så jag tror att det blev en riktigt bra födelsedag till slut! Och så fick han ju väckarklockan han spanat in på Ikea av Sofia o Calle. 

Den fina tröjan han hade på sig fick han av mormor o morfar tillsammans med en blixten mcqeen neccesär och en sparkcykel. 

Frisören

Publicerad 2017-09-07 22:41:27 i Matheo,

Vi hade ju tänkt ett bra tag att Matheo behövde klippa sig, och vi missade även en inbokad tid hos frisören. Så när han och jag blev lediga en onsdag för två veckor sedan (Milo skolades in) då passade vi på.

En nöjd kille som äntligen fick klippa sig och dessutom sitta i bilen medan han blev fin i håret.

En mörkblå tuppkamm skulle han ha oxå! Vi åkte sedan vidare till Ikea för att äta och köpa några grejjer till farmor. Matheo passade även på att spana in en väckarklocka som han önskade sig i födelsedagspresent.

Efter

Publicerad 2017-09-07 22:30:50 i Allmänt,

Så ligger jag efter igen med uppdateringen, men hur ska jag hinna? 


Här kommer lite bilder från när vi var hemma i sibbhult helgen 19-20 augusti, då Otto fyllde fyra.

Lördagen började med lite tv innan frukost, sedan kom Sebastian, Siri och Otto och kopplade på båten för att åka upp till Breanäs och åka en tur. Stella och morfar hängde med men Matheo var tveksam så han, Milo och jag tog bilen och mötte upp dem i Immeln dit de tagit båten. vi åt glass, det lektes och så badade några medan andra tittade på!

På kvällen var det så dags för kalas för Otto.

Det åts smörgåstårta och kakor och glass tills det sprutade ur öronen och så fiskades det godispåsar.

På söndagen var det avfärd efter frukost mot Kalmar då det var skolstart på måndagen.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela