Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Beach 2012?

Publicerad 2011-12-30 18:01:01 i Stella,

Det får bli mycket sallad efter nyår har vi konstaterat. Vi tjuvstartar idag med denna godingen!

Ny panna

Publicerad 2011-12-30 17:26:33 i Stella,

Eller som de säger här i Kalmar: stekplåt.

Den har vi inhandlat idag på Carlssons och nu inviger jag den med ett paket bacon!

God jul!

Publicerad 2011-12-28 20:01:36 i Stella,

Lite i efterskott, fast det är ju fortfarade jul! Vi har varit ute på en lång julturné som började i sibbhult hos mormor och morfar.
På onsdagen så klädde vi granen.
På torsdagen var vi inne i Kristianstad på förmiddagen och gjorde de sista julklappsinköpen. På eftermiddagen kom gamlamormor och så passade vi på att fira Stella lite i förskott.
Stella fick bland annat en jättefin trehjuling av mormor och morfar och kläder av Calle och Sofia och av gamlamormor fick Stella en docka med napp, nappflaska och potta.
På fredagen åkte jag och Mikael mot Kristianstad igen medan Stella var hemma hos Sofia och mormor. På kvällen var det dags att göra sill och fikonmarmelad och så spelade vi förståss bingolotto - utan att vinna något...

Sedan var det då äntligen julafton och då passade Stella och Sofia på att spela lite julsånger för oss!
Sedan lagom till Kalle så kom Sebastian och Veronica och familjerna Magnusson och Lind. Stella fick vänta på att Ellen skulle vakna för hon hade somnat i bilen, men sedan var det full rulle på alla barnen.
Stella åt nog flest köttbullar av alla, 7 stycken!
Efter maten kom sedan äntligen tomten...
... med massor av paket!

Detta var hela vistelsen i Sibbhult lite kort i bilder, på juldagen drog vi vidare mot Falkenberg.

Sjukstuga?!

Publicerad 2011-12-16 18:48:59 i Stella,

Det började med att Stellis blev kräksjuk förra fredagen men det gick över snabbt och på lördagen var hon pigg som vanligt. I måndags kom Calle på besök, han har läst en kurs här i Kalmar denna vecka och bott hoss oss. Det gick en dag och så i tisdags när han kom hem så kände han sig febrig och hade ont i halsen. Han länsade vårt medicinskåp och gick och la sig samma tid som stellis så han sov ca 12 timmar om inte mer, men det hjälpte nog för sedan blev han frisk!

Sedan i onsdags efermiddag började jag känna mig konstig och på kvällen så blev jag oxå kräksjuk... men det vara bara över kvällen sedan har jag blivit bättre och bättre. Igår kväll så började Mikael att klaga på att han kände sig febrig, 38,3 i temp så han tog en alvedon innan sängdags. Men imorse så gick Calle till skolan, Mikael till jobbet och jag och Stella har städat ut alla basilusker för ikväll kommer Sofia och imorgon kommer resten av familjen Persson. Det är dags för det årliga julbordet så nu håller jag alla tummar och tår att resten av gänget håller sig friska!!!

Nu börjar Stella vänja sig vid att öpna en paket varje dag, så vi får väl se hur det ska gå sedan efter julafton och födelsedag... Här visar hon upp sina nya fina klämmor som hon fick i sitt paket i torsdags!

Lucia!

Publicerad 2011-12-14 10:19:00 i Stella,

På eftermiddagen var det så äntligen dags för luciatåget på dagis! Tyvär så var det några föräldrar som ställt sig längst fram och brydde sig inte om att vi bakom inte såg ett smack, men lite bilder tror jag att vi fick ändå på alla lucior, tärnor, tomtar och pepparkaksgubbar!
Ser ni den lilla tärnan längst till höger - det är Stellis! Hon står mellan en liten tomtenisse (Olof) och en liten pepparkaksgumma (My)
Det var inte världens bästa lusseväder, det regnade och blåste och var kallt. Stella såg ut som en lite mini michellintärna med alla tröjorna och fleecen under lucialinnet!
Bästa kompisarna!

Idag är vi lediga, får se vad vi hittar på. Det är ju fortfarande tråkväder...

Lusse lelle

Publicerad 2011-12-14 10:07:51 i Stella,

Lusse lelle är favoriten och kan lyssnas på nästan hur många gånger som helst på youtube!
Så här såg det ut igår morse innan dagis, koncentrerat lyssnade hon på lusse lelle in i det sista!

Mer bak!

Publicerad 2011-12-12 13:50:12 i Stella,

Jag och Stella har även provat ett recept ur den fina julkoksboken som vi fick av Lars och Carolina när de var här!
Vi provade att göra saffransbiscotti. Stella hon tyckte att mjölet var jättegott och slickade i sig en hel del!
Så här fint blev resultatet.

Nu måste jag rusa iväg till dagis och hämta hem Stellis!

Pepparkakshus!

Publicerad 2011-12-11 17:52:02 i Stella,

Stella och jag har gjort ett jättefint pepperkakshus! Ja vi har inte bakat själva huset men vi har satt ihop och dekorerat det - bara det var en tillräcklig stor utmaning för mig!
Det åkte nog ner lika många minigelehallon i magen på Stellis som upp på taket på huset!
Men vi är båda väldigt nöjda med resultatet och nu funderar vi på vad vi ska baka för julgodis i veckan...

En sockerbagare!

Publicerad 2011-12-05 20:12:43 i Stella,

Idag har jag och Stella bakat pepparkakor! Stella var så duktig på att kavla med min stora kavel - det såg ut som hon inte gjort något annat!
Imorgon så ska vi dekorera pepparkakorna och pepparkakshuset, som jag köpt färdigt! Vi får se om vi kan få några fina bilder då och visa er!

Tomten!

Publicerad 2011-12-04 19:27:07 i Stella,

Ja, närmare än så här gick hon inte idag! Men hon blev inte rädd eller ledsen så det var ju bra tycker jag!

Jag och Stellis var en sväng på Hansa city för att kolla lite julklappar. Det blev även en sväng in på Lindex och där tog Stellis tag i en rosa jättefin tunika och så gick hon iväg. När jag ropade på henne och frågade vart hon skulle så sa hon: betala mamma, och så höll hon upp tunikan!!!

On the road again!

Publicerad 2011-12-03 13:59:08 i Stella,

Vi har varit i Falkenberg, vi åkte hit i torsdagskväll. I fredags lämnade vi bilen på service (aj aj aj vad dyrt) och så lämnade vi Stella hemma med farmor och körde sedan till gekås (aj aj dyrt det med!)

Men nu är vi på väg mot Kalmar igen i regnet och blåsten... Stellis passar på att sova lite!

Försökte ladda upp en bild, men det gick inte så vi får ta den sedan!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela