Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Snart så...

Publicerad 2010-06-30 22:28:24 i Allmänt,

...rullar hon igen. Det var ju ett tag sedan sist! Men kan det vara så att Pluttisen tycker att golvet är för hårt?! -Där kan man ju inte rulla, bäst att ligga still på rygg och sparka lite med benet :)

När jag och Mikael fixade till hennes rum med rullgardin häromdagen så fick Stellis ligga i babygymmet i den stora sängen på hennes rum och där verkar det gå bättre att se sig omkring!

Godkänd!

Publicerad 2010-06-30 22:21:06 i Allmänt,

Så var det dags för läkarbesök igen för Pluttisen. Det var dags att väga, mäta, klämma och nästan tappa... eller rättare sagt skulle de kolla om bebisreflexerna, som gör att man flaxar med armarna om man faller bakåt, inte var kvar.

Stella som var lite trött efter en sen natt (varmt!) och sedan tidig morgon (för att skjutsa pappa till jobbet) var på gott humör tills tant doktorn satte henne upp och sedan lät henne falla bakå. Dååååååå blev pluttisen riktigt ledsen och vädrade lungorna för fullt, när hon kommer upp i sitt fyrstrukna ciss så är det nästan så att glasrutorna spricker!

Men mätt blev hon, hela 69 cm och till detta, jämt och bra, 7500g

Det blev en OK stämpel i rumpan även denna gång!

Musik på Larmtorget

Publicerad 2010-06-30 09:33:57 i Allmänt,

Eftersom det var premiär för musik på Larmtorget igårkväll så begav vi oss in mot staden när pappa Mikael kommit hem från jobbet. Riktig semesterkänsla får man av att äta ute på restaurangens uteservering och lyssna på allt sorl som blir när hela Larmtorget är fyllt av folk!

Efter att ha gått omkring och kollat in var vi skulle äta slutade valet på Ernesto - tror jag att den heter nu förtiden! Mikael tog en pizza bakad i stenugn och jag tog grillade jätteräkor - mums!

Vi inhandlade oxå en viktig accesoar till Stella - nämligen ett par hörselkåpor. De spelar ju så fasligt högt så man knappt kan höra sig själv tänka när man är på torget.

Så här söt blev hon i dem!

Sommar och sol!

Publicerad 2010-06-29 10:04:14 i Allmänt,

Vilket härligt väder det har varit de här dagarna - hoppas att det håller i sig heeeeela sommaren ;)

Men det finns ju docj en baksida med det fina vädret - det blir så attans varm där uppe på kvällen när man skall sova... lilla Stellis verkar inte alls tycka att det är särskilt bekvämt att sova när det är så varmt. Ett par nätter har hon somnat som vanligt vid sjutiden men sedan har hon vaknat och varit alldelles varm vid niosnåret och då inte vilja somna om igen. Då har hon kommit upp och kollat lite på tv med mamma o pappa tills det har blivit läggdags även för oss och sedan har hon somnat om igen då det blivit lite svalare på hennes rum.

Vi har ju länge haft en liten provisorisk lösning vad det gäller mörkläggning på Pluttens rum. Det finns ju persienner där men när solen ligger på, på kvällen så blir det ganska ljust ändå och Stella gillar att ha det mörkt så då har jag hängt upp ett mörkt lakan framför. Problemet blev då att det blev så bökigt att öppna fönstret... (Dessa i-landsproblem!) Iallafall så tog vi oss i kragen i helgen och åkte till Ikea för at inhandla en riktig rullgardin som sedan Mikael satte upp och nu är det både mörkt och svalt i rummet!

MEN, nu verkar det som om Pluttisen har vant sig vid lite färre timmars sömn - kan det vara så, eller var hon bara lite hungrigare än i vanliga fall? Igår somnade hon som vanligt vid sju men nu vaknade hon inte utan sov vidare till 04:30 istället, då verkade hon ha sovit färdigt och låg och pratade ett tag... jag försökte att igonera henne men efter en halvtimme blev det lite mer klagoläten. Så tillslut fick jag amma henne vid femtiden (hon brukar inte amma förrens vid sju) sedan la jag tillbaka henne i sin säng för jag tänkte då minsann inte gå upp klockan halv sex! När gick jag upp? Jo klockan nio vaknar jag av att det är alldeles tyst i huset!

Ja ja, vi får väl se hur det blir i natt... Nu tillbax till det fina vädret för ute skiner solen från en klarblå himmel även idag!

Plutten leker ute på filt i skuggan.
Stella i ny fin solhatt från farmor.

Midsommar

Publicerad 2010-06-28 10:21:30 i Allmänt,

Vilken fin midsommarafton det blev, och för all del midsommardag oxå :)

Vi hade lite fest med ett par kompisar här hemma med både sill och sedan grillat och så förståss jordgubbar både med glass och på paj!

Vi började med lite sill och så hade jag gjort en skagentårta som blev väldigt god. Och så hade Mikael gjort rabarber- och limesnaps!
Sedan grillade vi en massa kött och hade en god potatissallad på nypotatis, ruccola, rödlök, coctailtomater, en massa parmesanost och olivolja - mums, till det bakade Mikael baguetter och gkorde en supergod aioli!
Grabbarna grillar!

Stellisen bytte ut sillen mot gröt!
Wille studerade noga vad det var som pappa drack!

Näpp, nu skall jag ut och lägga mig i solen - den lyser på en klarblå himmel även idag så då får man passa på medans pluttisen sover!

Grötkladd

Publicerad 2010-06-24 10:26:57 i Allmänt,

Ibland är det kul att slippa haklapp och att bli torkat runt munnen och bara kunna kladda "lite" hur man vill!

Midsommar

Publicerad 2010-06-24 10:22:33 i Allmänt,

Tänk att det är midsommarafton imorgon och min lilla plutt blir 6 mån!!! Kan inte fatta att det gått så snabbt. Kommer ihåg när vi kom hem med en liten liten Plutt och det låg metervis med snö utanför och jag var helt säker på att det skulle ta tills midsommar innan allt hade smält bort och Stellis skulle få se gräsmattan! - vilken tur att det gick lite snabbare ändå!

Nu hade vi fint väder igår och det är fint väder idag så då ber vi om fint väder till i morgon oxå!

Nya kläder

Publicerad 2010-06-23 09:18:33 i Allmänt,

Stella växer och växer och kläderna gör inte det! Innan helgen var jag och reafyndade lite på modehuset, jag hittade ett par jättefina ljusrosa byxor till Plutten. Titta så bra de passade ihop med tröjan som vi fick av pappas moster Elisabeth!
Stella har även fått tre nya klänningar, en från faster Emelie, en från farfar och Lotta och sedan kom det en jättesöt klänning på posten igår från farmor Carina. Nu får det verkligen se till att bli sommar ordentligt så vi kan använda alla klänningar!

Bröllop

Publicerad 2010-06-21 13:39:28 i Allmänt,

I helgen var det ju bröllop i Varberg!
Så här fina var vi :)
Lite suddig bild på det fina frudparet.
Under vigseln höll sig Stella någorlunda tyst, det började kurra lite i magen så ute på kyrkbacken blev det lite jobbigare, men som tur var hade mamma o pappa mat i bilen till plutten så formsvackan varade bara en lite stund...
Festen höll till på Torna gård och väl där så tittade solen fram och fick vi bubbel och lite tilltugg - även Stella ville skåla med brudparet!

Rösta på Stella!

Publicerad 2010-06-18 09:54:15 i Allmänt,

Vi är med i en tävling där vi kan vinna en ny fin kamera!

Gå in här och rösta på Stella (mitt namn står under bilden om ni blir förvirrade!).

Tack alla snälla bloggläsare :)

Födelsedag!

Publicerad 2010-06-17 21:46:59 i Allmänt,

Stellas mamma ber att få tacka så mycket för alla gratulationer- Tack Tack!!!

Dagen inleddes med en frukost på Hotel Packhuset, mums filibabba!
Tack Honey för en perfekt födelsedag -Puss!
Familjen Konradsson/Persson har ätit frukost :)
Mina födelsedagspresenter - tröja och kavaj från stellis och Mikael!
Superfin orkidé från mamsen och papsen - tackar!
Lite choklad från göteborgarna Sofia och Calle.

Efter supergod frukost så skjutsade vi Mikael till jobbet och sedan bar det av hem till Lindsdal igen. Väl hemma somnade en trött Pluttis och det innebar att mamma kunde dra på bikinin och lägga sig i brassestolen - och där låg jag i tre och en halv timme! Lilla Stella tyckte nog det var jobbigt med hotellfrukost så hon sov lite extra idag!

Efter lite lunch så tog vi på oss shoppingbrallorna och begav oss till Modehuset och Ikea och sedan en sväng förbi Capitex för att hämta upp Mikael.

Ikväll har vi sedan varit och ätit en god middag på Hamnkrogen. Jag känner mig väääääääldigt nöjd med min födelsedag :)

Promenad

Publicerad 2010-06-16 09:44:04 i Allmänt,

Äntligen känns det som om somaren är tillbax igen efter ett litet uppehåll! Jag och Stella tog en promenad i det härliga vädret. Man skulle kanske kunna tro att vi gått väldigt långt men även om vi bor i Lindsdal som är på "landet" så har vi riktiga på "landet" runt knuten!
Här ligger Stellis och sover
Här kommer mamma

Kladdiga chokladmuffins!

Publicerad 2010-06-15 11:15:34 i Allmänt,

Igår bakade jag lite muffins och de blev supergoda! Receptet hittade jag här, jag gjorde tolv stycken istället för 16 - då blev de lite större och lite mumsigare!
Annars så funderar jag på vad jag skall laga för mat idag, någon som har något förslag?

Frukost?

Publicerad 2010-06-15 11:10:23 i Allmänt,

Stellas mamma: vill du ha lite gröt till frukost?
Stella: Hmmmm... låt mig fundera lite!

Sömntuta

Publicerad 2010-06-14 14:27:24 i Allmänt,

Jag vaknade med ett ryck och kollade på klockan - 09:18... gick in och kollade Stella och hon sov fortfarande! Gick ner och förberedde för frukost, tänkte att hon kommer säkert att vara hungrig när hon vaknar, hon ammade i och för sig vid halv sju men det var ju ett par timar sedan nu. När jag går upp för att kolla om sömntutan inte skall vakna snart så möts jag av denna glada bebis!

Nya nappar

Publicerad 2010-06-14 11:22:07 i Allmänt,

Det kom ett paket på posten för någon vecka sedan. Tre fina STELLA-nappar fick Pluttisen från mormor, har ju glömt att visa er dem!
En röd, en vit och en rosa napp - nu har vi en för varje tillfälle! Har vi en rosa outfit då tar vi som sagt den rosa nappen.
Den fina röda klänningen med stjärnor på köpte vi i göteborg när vi var där sist. Ett besök i villervallabutiken känns som ett måste varje gång vi kommer till göteborg.

Grattis Sofia!

Publicerad 2010-06-11 17:29:46 i Allmänt,

Idag har syster min tagit sin examen. Hon har numera en Master of Science, så har ni några frågor om vetenskap så ställ dem i kommentarerna så vidarebefordrar jag dem till henne :)

Fika med polarna!

Publicerad 2010-06-10 10:32:21 i Allmänt,

Tages mamma, Willes mamma och Stellas mamma brukar ut och gå en gång i veckan. Ibland slår vi på stort och fikar oxå! Igår var det meningen att vi skulle göra både och, men det satte ju igång att ösregna så det blev "bara" en fika :)
Här är hela gänget samlat. Tage briljerar med sin snabba vändning från rygg till mage och sitt fina höga magläge.
Både Stella och Wille studerar noga för att kunna öva hemma tills nästa gång vi ses!

Tage och Stella i ett djupt samtal.

Kameran är tillbax!

Publicerad 2010-06-10 10:20:42 i Allmänt,

Det kom ett paket på posten igår med en väl inpackad kamera i. Så nu kommer här ett gäng färska bilder!

- Ser att du har fått tillbax kameran, kul.

- Men måste du ta kort när jag ligger här på skötbordet?

- Nä, nu vill jag inte vara med på fler kort!!!

Klänning till Midsommar!?

Publicerad 2010-06-09 11:33:13 i Allmänt,

Hittade de här ursöta klänningarna på en blogg!
tyvärr stod det inte vart man kunde få tag i dem, men efter lite detektivarbete så hittade jag klänningarna och en massa annat fint här.

Vi skall ju även på bröllop den 19/6, och nej det är inte Victoria och Daniels bröllop utan Mikaels kompis Peter och hans Gun som gifter sig i Varberg samma dag! Hur söt skulle pluttisen inte vara i någon av dessa?

Gröna ärtor va det ja!

Publicerad 2010-06-04 11:48:22 i Allmänt,

Kameran är fortfarande i Sibbhult - eller den kan i och för sig vara på väg till mig nu. Mamma ska skicka den till mig så att jag kan ta lite kort på Pluttisen och allt annat viktigt. Det är ju både bröllop och midsommar inom snart framtid och det måste vi ju föreviga på film! Men i alla fall så har Mikael tagit lite kort med sin Iphone som vi fört över till datorn som jag kan visa så länge.

Häromdagen gjorde jag lite ärtpuré till Stellis - det var jättegott tyckte hon!

Lik mamma men söt ändå eller?!

Publicerad 2010-06-02 20:19:16 i Allmänt,

Vi var ju hemma i Sibbhult i helgen och då passade vi på att kolla av vem Stella egentligen är lik:

Är det mamma kanske?
Eller är det kanske moster?

Eller vad säger ni, är Pluttisen mest lik pappa?

Inte så dåligt SJ

Publicerad 2010-06-02 20:08:33 i Allmänt,

Efter mina och Stellas sex timmar på buss till Göteborg så fyllde jag i ett formulär om deras resegaranti och skrev ett långt meddelande. Igår damp det ner ett brev från SJ där de meddelade att de betalar tillbaka halva biljettpriset plus att det skickade blomstercheckar på 150:-... Inte så dåligt måste jag säga!

BVC besök

Publicerad 2010-06-01 16:12:22 i Allmänt,

Idag har jag och Stellis varit hos Christine på bcv eller bhv (barnhälsovården) som det egentligen heter numera! Det var vägning och mätning på schemat och så var det även två sprutor som skulle stickas i pluttisens små knubbiga lår :( Stackars lilla Stella så ledsen hon blev.

Men som sagt först var det vägning och matning: Lilla Plutten har blivit hela 66 cm lång och till detta väger hon 7044g - ja det är ingen tjockis direkt som Christine sa!

Sprutorna var andra omgången av de som hon fick vid tre månader. Dvs mot Difteri, Stelkramp, Kikhosta, Polio, Hemofilus inf b samr Pneumokocker. Men nu kan vi andas ut lite - nästa gång det är dags för spruta är inte förrens vid ett år och dit är det ju ett par månader.

Nästa gång är det ett läkarbesök. Undrar om det blir farbrordoktor Tore som förra gången? Då fick vi utlåtandet "Mår bra" spännande vad det blir nästa gång!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela