Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Så var det vinter igen

Publicerad 2010-11-30 20:12:59 i Allmänt,

Även om det känns som att snön precis försvann och jag minns att jag tänkte, att om all den här snön ska smälta bort så kommer det att dröja fram tills midsommar innan vi ser gräsmattan, så är det ändå lite mysigt med snön. Det blir lite mer "juligt" då.

Vi var ju hemma i Sibbhult i helgen och där letades en gammal kälke fram som Stella provade. Men hon är inte såld på det hela riktigt än...
Men en tur till affären på kälken blev det. Och som det ser ut så kommer väl inte snön att smälta bort i första taget så vi kan nog ta en runda eller två i Lindsdal oxå.

Traderafynd

Publicerad 2010-11-30 20:03:59 i Allmänt,

Jag har fyndat fina skor till Stellis på tradera - hela 1:- gav jag för de här! sedan tillkom i och för sig frakt men ändå :)

Effektivt pyntande

Publicerad 2010-11-24 22:54:23 i Allmänt,

Jisses vad man blir effektiv när man inte har så mycket tid och mycket som skall göras. Efter, faktiskt lite jobb hemmifrån på förmiddagen, fika, däckbyte, hämtning från jobb, matlagning och lite packning inför helgen så skulle ju adventsljusstakarna upp. Det är ju första advent på söndag och eftersom vi åker iväg imorgonkväll och inte är tillbaka förrens på söndag så ville jag få upp adventljusstakarna och stjärnorna på nedervåningen i alla fall.

Mysigt blir det med stjärnor och ljusstakar, lite så att man vill fortsätta med tomtar och gran, men det får nog vänta en vecka eller två tror jag?!
Nu loggar jag ut och är inte tillbaka förrens nästa vecka. Trevlig första advent på er!

Fläskläpp

Publicerad 2010-11-24 22:45:57 i Allmänt,

Stackars Stella trillade idag när vi var hemma hos Therese och Wille och fikade, hon slog sig på munnen så hon har en fet fläskläpp. Det var den första men jag gissar att det inte är den sista...
Men det verkade inte var någon större fara, hon blev så klart jätteledsen men nappen tröstar bra och när vi kom hem från fika och däckbyte (det hann vi oxå med) så tog hon sig en tupplur innan vi skulle hämta pappa från jobbet. När det blev dax för mat åt hon en jätteportion av mammas skinkstek och sedan frukt till efterrätt och får man sedan leka med pappas gitarr så är humöret på topp igen!

Ny frissa

Publicerad 2010-11-23 19:30:31 i Allmänt,

Skulle jag själv behöva, måste nog få tummarna loss och beställa en tid. Men det var ju inte jag utan Stella som fick en lite "make over" av pappa i måndagskväll!
Hon har blivit så stor nu och det händer så mycket varje dag. I söndags hittade jag henne ståendes i sängen för första gången!

På fredag skall vi oxå det för första gången lämna bort henne till mormor och morfar över natten... det ska bli spännande. Får se om vi skyndar oss hem på lördagen eller om vi har ro att ta det lugnt :) Jag och Mikael skall nämligen ner till Falsterbo och bo på hotel Gässlingen och äta femrätters middag. Det är min 30-års present från Mikael och så passar vi även på och firar att vi har varit förlovade i fem år.

Men först så ska jag och Stellis pyssla här hemma och plocka fram adventsljusstakarna och på torsdag är det bad iegn - det tycker  nog Stella är veckans höjdpunkt! Kompisen Tages mamma Ulrika tog bilder på badflickan/pojken sist vi var på badhuset om ni kikar in här så ser ni dem!

Stellas nya stol

Publicerad 2010-11-17 10:21:14 i Allmänt,

Vi har ett tag varit på jakt efter en tripp trapp stol till Stellis. I söndags satt jag och kollade lite på blocket och hittade en som såg fin ut och fanns här i Lindsdal så vi slog till!
Och Stella hon är väldigt nöjd med sin nya stol!

Spaning

Publicerad 2010-11-16 22:02:02 i Allmänt,

Var en runda på stan idag på lunchen för att spana på jul/ettårs/nyårsklänning, vet inte om det är en och samma klänning jag letar efter om det är flera... iallafall så hittade jag en söt på Åhlens som jag tänkte att jag skulle visa Mikael på nätet.

Jag hittade inte klänningen men jag hittade väldigt dyra barnkläder eller vad tycker ni - inte visste jag att Åhlens hade sådana priser, fast det finns ju vissa kap oxå, mycket blandade prisklasser måste jag säga!

Nya kläder!

Publicerad 2010-11-13 18:47:06 i Allmänt,

Igår fredag var ju som sagt jag och Stellis på en lite shoppingrunda. Vi köpte en kofta till mormor och så blev det en liten "outfit" till Stellis som än så länge är hemlig... tänkte att ni får se den sen! Mer än så blev det inte shoppat förutom mat och vin till mamma då förstås :)
Vi provade detta diamdem, men det kändes inte riktigt rätt för Stella så vi hoppade över det!

Det hände en lite olycka precis innan vi skulle åka så vi fick snabbt byta om till nytt. De fina kläderna har Stella fått av farfar Jörgen och Lotta så fin tunika med tights.

Äntligen fredag igen!

Publicerad 2010-11-12 12:31:25 i Allmänt,

Så var det fredag igen - skönt med helg! Fast tråkigt att mina tre "lediga" dagar gått så fort.
Stella hälsar att hon tycker den här overallen är skitsnygg och dessutom verkar den skön och mysig! Märket heter Kik kid och den finns även i lila och mörkgrått - men rött är nog finast tror Stella.

Nä hä, nu ska vi snart äta lunch sedan skall vi ut på en lite shoppingrunda, Stella har inventerat spritförådet och kommit fram till det saknas vin till mamma.

Stella utforskar

Publicerad 2010-11-10 10:51:39 i Allmänt,

Nu när hon själv kan ta sig fram så finns det ju massor av saker man måste undersöka. Till exempel vägguttag, sladdar och för att inte tala om våra lister som inte sitter så där bra fast... kanske dax att köpa nya och spika fast dessa? - fast då har ju inte Stella lika roligt på sina utforskarrundor här hemma...

Skälby

Publicerad 2010-11-10 10:47:03 i Allmänt,

I söndags var det riktigt fint väder, det var kallt men solen sken. Vi bestämde träff med Tobias, Irina och Lina och begav oss till Skälby för att titta på alla djuren och leka på lekplatsen.
Stella hade på sig sin fina overall och sin nya fina mössa och så vantarna som gamlamormor stickade till morbror Sebastian (tror jag för de är ju blåa).
-Hej hej!

Vilken färg?

Publicerad 2010-11-06 17:14:20 i Allmänt,

Nu har den börjat, julklapp- och födelsedagspresentjakten! Jag och Mikael tänkte köpa Stella en väska som hon kan ha sina saker i när vi åker iväg och sedan när hon börjar dagis, men nu är frågan vilken skall vi köpa.
Alt 1:
Alt 2:
Alt 3:
Viken tycker ni? Jag tror nog att det lutar mot alternativ 3 om jag får bestämma... och kom ihåg att det är jag och Mikael som skall köpa en väska. Ni andra som vill köpa julklapp eller födelsedagspresent får komma på något eget :)

Fina ljuslyktor

Publicerad 2010-11-03 21:55:07 i Allmänt,

Det bästa med hösten och mörkret är att man kan börja tända ljus igen. Det börjar bli dax att åka till Ikea för att fylla på föråden av både värmeljus och vanliga ljus inför hösten och vintern.

Tänkte passa på att tipsa om en tävling där man kan vinna två fina kivi-ljuslyktor från Ittala.

Kökshjälp!?

Publicerad 2010-11-03 18:18:32 i Allmänt,

Idag fick jag hjälp med matlagningen!
Det skulle lagas omelettrulle med köttfärsfyllning.
Stella är redo med vispen...
Men det är ju roligare att kasta grejerna i golvet!
Så när pappa kom hem blev det bus istället.

Tre busungar!!!

Publicerad 2010-11-03 18:11:43 i Allmänt,

Idag är det ju onsdag igen och då brukar vi ju fika med Tage, Wille och deras mammor. Idag var inget undantag, jag bakade en seg hallon och blåbärskaka och mammorna mumsade kaka medan barnen lekte. Glömde bort att ta fram kameran när de var här men så här ser det ut när tre busungar har lekt!
Och så här ser det ut när mamma har plockat i ordning för nästa lekstund. Lite skillnad, hoppas ni lägger märke till den fina förvaringen av "småplocket" en äkta ljuslåda från självaste Ikea :)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela