Stella & Jag

En blogg om Stella, Matheo och Milo av mamma Sabina.

Dagarna innan jul

Publicerad 2013-12-29 17:35:04 i Stella,

Så har det varit jul och vi har massor av bilder i kameran. Får se om jag hinner gå igenom dem innan det är matdags här.... Den 19:e december fick Stella en fin tofs i sin paketkalender och tyckte jag skulle ta kort på den!
Sista dagen på dagis innan jullov och Stella hade på sig sina fina lila klänning med rosor på och sin nya tofs!
 
Från dagis fick vi hem fint julpyssel
 
Jag kokade fikonmarmelad med cashewnötter, supergod till ostbrickan på julbordet!
 
Matheo han såg ut som miniwille i de ärvda kläderna vi fått från Arnewings
 
 
 
 
 
 
 
 

Kunde inte låta bli!

Publicerad 2013-12-18 18:39:01 i Stella,

Letade upp några bilder på Stella för att se om de är så lika som många tycker. Jag tycker inte att de är så lika. Fast när man ser dem så här så jo visst är de syskonlika men Stella har ett mer hjärtformat ansikte och Matheo ett mer avlångt men annars är de ju ganska lika faktiskt!
 
 
 
 
 
 
 

Träning

Publicerad 2013-12-18 17:10:17 i Stella,

Vi tränar lite på att ligga på mage och Matheo gillar det till skillnad från storasyster som skrek så fort vi la henne på mage när hon var liten. Han gillar att ligga och kolla på den roliga bollen som ni skymtar, den blinkar och låter och han följer den med blicken och verkar längta tills han kan jaga ifatt den. Bollen fick vi av snälla Arnewings som rensat bland sina barns leksaker.
 
 
Ser ni att vinter/julbodyn har åkt på?!  Tänk om det bara fått vara lite snö nu och typ två veckor framöver så barnen kunde få åka lite pulka i backen och göra någon snöängel eller snölyckta, det hade räckt. Stella frågar hela tiden "När kommer snön tillbaka?!" 
 

Mer godis

Publicerad 2013-12-18 16:22:51 i Stella,

Idag är det ju onsdag och Stella är ledig från förskolan.Vi hade planer på att åka till Ikea men efter besiktningen av bilen i måndags så var vi tvugna att lämnade in volvon på verkstaden vid lunch idag för att få den körduglig till jul så vi fick hoppa Ikea idag. Istället har jag och Stella gjort tomteskumfudge och bränt en plåt med saffransskorpor.... 
 
 
Matheo satt i sin tripp trapp bredvid och tittade på. Stella tyckte att han skulle ha nappen i munnen men det tyckte inte han...
 
 
 
 
 
 
 

Händerna

Publicerad 2013-12-18 15:44:38 i Stella,

Den senaste veckan har Matheo börjat hitta händerna. Han greppar leksakerna i babygymmet och i babysittern och så har han börjat knäppa ihop händerna och han studerar dem som om han inte sett dem tidigare!
 
 

Julmust

Publicerad 2013-12-15 16:25:33 i Stella,

Jag är ett stort fan av julmust och dricker det gärna nu så här innan och under julen. Blev därför nyfiken att prova en ekfatslagrad när den dök upp på Ica. Den såg ju så där exklusiv ut där den stod i sin glasflaska, fyrpack. Men ajajaj vad jag blev besviken... smakade avslagen julmust utspädd med glögg tyckte jag och inget skum heller. Nä det blir inte många julgranar den får av mig. Möjligen en av fem för ett försök till att lyxa till julmusten lite mer!
 
 
 
 

Julgranen

Publicerad 2013-12-15 16:20:01 i Stella,

Så var det dags att ta in julgranen och klä den. Stella var mycket glad och tyckte det blev så mysigt så nu vill hon absolut ha sitt födelsekalas för sina kompisar medan granen är kvar - för ni har väl inte missat att Stella fyller år snaaaart!
 
 
Vår gran går förövrigt i rött och guld, som vanligt. Och det färdiga reslutatet:
 
 
 
 

Julgran

Publicerad 2013-12-14 17:24:17 i Stella,

Så här glad är Stella för att vi ska fixa julgran, återkommer med bilder på granen när den står grön och grann i stugan!  

Det fina pannbandet fick Stella i julkalendern i veckan och det är snälla Ann-Sofie dom stickat!

Lucia

Publicerad 2013-12-14 08:45:27 i Stella,

Idag har vi varit på dagis och kollat på Stella och hennes kompisar när de gick lucia. Enligt nya regler får man inte fotografera luciatåget och lägga ut på sociala medier så därför får ni en bild från när vi firade lucia på garvaregården för en vecka sedan!



Glad lucia på er!

Julbak

Publicerad 2013-12-12 12:02:26 i Stella,

Igår bakade jag och Stella julgodis och vanligt godis. Det blev Marsgodis med Coco Pops, Snickersgodis och Chokladbollar med olika toppings!
 
 
Marsgodiset är lite av en ny favorit och kommer nog i år att ersätta de uttjatade cornflaksen i choklad. Det är ju lite av samma typ, fast lite godare. Man smälter fyra Marsbars tillsammans med lite smör.
 
 
Blanda med Rice Crispies i originalrecept fast i vårt fall hade vi en hel förpackning Coco Pops i skafferiet som ingen äter så då tog jag dem istället.
 
Lägg sedan upp i små formar och kyl.
 
Snickersgodiset han komma in i frysen innan kameran åkte fram, och bäst det för annars är de väl slut innan julen är här!
 

Stor kille

Publicerad 2013-12-11 15:47:24 i Stella,

Igår tisdag var jag med Matheo på bvc för mätning och vägning och så tremånaderssprutorna. Han växer bra trots alla kräkningar, 61 cm lång och 5822 g tung. Nu är han ifatt storasyster som vägde 5560 g två dagar innan sin tremånadersdag. Sprutorna gillade han så klart inte alls och blev riktigt ledsen, men sedan somnade han i vagnen hem och sov gott ett bra tag. På kvällen blev han nog lite febrig, tyckte att han var varm men han var annars pigg och inte gnällig så det hela har löpt på smärtfritt hitentills...
 
Han pratar och viftar med armar och ben så det börjar bli svårt att ta en bild med bra fokus!
 
Måste även visa en närbild på jeansen och strumporna. De fina jeansen med så snyggt randigt uppvik nertill fick vi i present av Sebban och Veronica, han ser ut som stora killen i dem, och det är han ju med nu! Strumporna köpte jag förra helgen för det visar sig att även fötterna växer och på nästan alla gamla strumpor satt hälen mitt under foten nu, det har verkligen gått snabbt de här första tre månaderna.
 
 
 

Bygga koja och gömma sig (eller lillebror)

Publicerad 2013-12-11 15:28:41 i Stella,

Stella gillar att bygga koja. Hemma bygger hon på sitt rum, i soffan där uppe, i soffan och under bordet här nere och på dagis bygger de kojer både inne och ute. Hon gillar även att gömma sig och brukar mästan varje kväll gömma sig för Mikael så att han får leta upp henne när han kommer. Skulle det komma några andra besökare så brukar hon gömma sig för dem oxå!
 
I fredags så kom som sagt Calle och Sofia, denna gången kom Stella på att Matheo måste gömma sig istället för hon själv. Så hon bygde en koja till Matheo så att han skulle kunna gömma sig för Calle och Sofia när de kom. Det var inte helt ouppskattat men sedan blev han hungrig av att vänta på Göteborgarna så vi fick leta fram honom innan gästerna kom.
 
 
 
 
 
 

Dagens lunch

Publicerad 2013-12-09 13:13:02 i Stella,

I helgen var Sofia och Calle här, kameran åkte inte fram en enda gång tyvärr så jag har inga foton att visa. I fredags skulle jag och Mikael på hans jobbs julfest och då passade Sofia och Calle barnen, jag hade köpt hem grejer så att de kunde göra pizza. Det visade sig sedan att Stella ville ha stuvade makaroner så därför blev det två bottnar över och jag äter därför pizza till lunch idag, ingen dålig måndagslunch med andra ord!

Lunchsällskapet har lite svårt att koppla av och somna...


Fredagen den 6/12

Publicerad 2013-12-06 11:15:14 i Stella,

Äntligen! sa Stella, när hon såg att det kommit lite snö under natten. Vet inte riktigt om jag håller med henne... Idag åkte den nya overallen och mössan på för förstagången när hon skulle iväg till kompisen Lilly och leka.
 
Jag och Matheo får några timmar på oss att stöka lite i huset innan moster Fia och Calle kommer ikvälll för att passa barnen medan mamma och pappa går på julfest!
 
 
 
 
 
 

Stor koncentration

Publicerad 2013-12-06 11:10:54 i Stella,

När Matheo ligger i babygymmet man kan man riktigt se hur han försöker få tag i grodan eller speldosan, han för fram handen sakta men sedan har han inte riktigt koll på att man måste öppna handen!
Fina fina Matheo i den fina cirkusbodyn från POP som han fick av familjerna Magnusson/Lind/Axelsson!
 
 
 
 
 

Julskinkan

Publicerad 2013-12-02 15:04:37 i Stella,

Höll ju på att glömma det viktigaste när jag redogjorde för helgen... Mikael gjorde även julens första julskinka!


Så dagens lunch blev skinksmörgås med julmust, mums!

Huvudet högt

Publicerad 2013-12-02 12:54:15 i Stella,

Matheo han växer så det knakar, ska bli kul nästa vecka när vi ska till bvc för att väga och mäta och se hur mycket han växt sen sist. Fast det blir inte bara kul, stackaren ska få sin tremånadersspruta.
 
Han har blivit väldigt nyfiken och ska lyfta huvudet högt och vara med och titta, favoriten är ju den röda julbelysningen vi har i tv-rummet eller när lampan framför tavlan i tv-rummet är tänd, då kan han sitta eller ligga och titta nästan hur länge som helst.
 
 
 
 

Första advent

Publicerad 2013-12-02 12:47:38 i Stella,

Så var det redan första advent, inte klokt vad tiden går fort! Denna helgen har vi haft fullt upp. I lördags var vi på stan och lyssnade på Duran och Mollan och hjälpte dem att tända granen och ljusslingorna i träden på Larmtorget.
 
Vi passade även på att handla några julklappar, snart är det inte många kvar... intalar jag mig iallafall.
 
Så var det sedan äntligen dagen då första paketet skulle öppnas, första luckan skulle tändas och första ljuset skulle brinna.
 
 
 
Stella var inte så sugen på att sjunga i kyrkan så vi hoppade över det. Vid lunch åkte vi istället in på julskyltningen och först åt vi lunch, det blev bakad potatis. Stellas första och det blev godkännt, hon tyckte till och med att vi kunde ta det fler gånger.
 
Sedan gick vi och lämnade Stellas önskelista till tomten och sedan en snabb titt i leksaksbutiken. Medan jag även tog en sväng upp på Lindex så gick Stella och pappa för att löpa en fin krans att ha på dörren. Mitt val av krans blev nerröstat utan det blev Stella som fick välja denna gång, det fanns ju ingen tomte på den jag ville ha...
 
Inte nog med detta, för sedan när vi kom hem så satte vi ihop pepparkakshuset och jag och Stella bakade även Philadelphiabullar i långpanna. Detta mina vänner har varit en ytterst produktiv helg.
 
 
 
Matheo han låg snällt i korgen och matchade pepparkakshuset så fint i sin brunvita body!
 
 
Han har för övrigt hittat händerna och övar för fullt på att få in hela handen i munnen.
 
Tänkte så smått börja plocka fram julsakerna i veckan, tycker det är bättre att börja i god tid för då hinner man komma i julstämning och sedankan man ju kasta ut det direkt efter jul när man är trött på julen. Än så länge pryder en ensam tomte som fått sällskap av en hyacint skänken i vardagsrummet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela